Jason Statham i Bloggen


Ikväll laddar vi upp inför ett kommande reportage. Det är om vår magnifika målvakt Mikael Kehler. Dansken som för tillfället spelar med ett självförtroende aldrig tidigare skådat och som presterar i nivå med Allsvensk klass. Mer än så får ni inte veta ikväll..


Mikael Kehler


Jason Statham


Mikael Kehler vältränad


I helgen är det match mot Gantofta borta. Dem åkte ur fyran förra säsongen, mer vet jag inte. Vi skulle egentligen spelat DM men fick av något skäl hoppa över ytterligare en omgång. Det innebär att vi hoppar direkt in i hetluften om några veckor. Då måste vi verkligen vara på tårna direkt eftersom vi inte är underdogs längre. Förra året vann vi gruppen enkelt för att sedan åka ned till Trelleborg två gånger i rad. Först för att eliminera MF Pelister och senare för att spela ut IFK Trelleborg efter noter men förlora med 1-0. DM 2010 var riktigt kul och vi visade att vi t.o.m. kan spela ut ett Div. 3-lag. Vi hoppas att DM 2011 blir ännu roligare och att vi avancerar ytterligare några steg i cupen.

Veckans Gamla Hardebergare

Nu bjuder bloggen på en av de snällaste och goaste personerna som finns att hitta på detta klot. Han har Hardeberga i sitt hjärta och har alltid haft. Idag är han chefen på kontoret och spelar inte längre, tyvärr för vår del. Mina vänner, jag ger er den kraftfulla, stabila och ödmjuka ANDERS SVENSSON!





1. Du är något av en‚ ”allas favoritperson” som någonsin burit den röda tröjan. Hur kommer det sig och hur känns det?
Nja det vet jag inte. Men det var kul att höra, tack! Jag har spelat i den röda tröjan ända sedan barnsben och alltid varit klubben trogen, både på och utanför fotbollsplanen. Tillsammans med strax över 300 spelade A-lagsmatcher har jag kanske lyckats göra ett litet avtryck i några Hardeberga-hjärtan.

2. För dem som inte vet, vem är Anders Svensson?
Jag är en glad kille på snart 34 jordsnurr … Det är alltid så svårt att försöka sammanfatta sig själv på några rader. Om jag hade haft några stödord för en standardiserad presentation av mig själv hade de varit: Lundabo uppvuxen i Södra Sandby, egenföretagande Art Director, musikälskare, smått pryltokig och tycker att det bästa med helger är långfrukostarna.

3. Hur kom det sig att du valde att skaffa hund OCH, in fact, den coolaste hunden jag sett?
Jag har aldrig varit en hundmänniska men efter att jag träffade en Italiensk vinthund för flera år sedan har tanken på att bli hundägare alltid funnits. Efter tre års passiv betänketid beslöt jag mig för att skaffa en. Raffe, eller Rafaelo som han egentligen heter, är en Italiensk vinthund som ganska precis fyllt ett år. Varför det blev en "italienare"? För att de är vackra, smidiga, snabba som fan, extremt tillgivna, ovanliga och har en kul personlighet. Dessutom passar de mig väldigt bra eftersom de inte gillar att gå ut i dåligt väder. Och så varken luktar de eller fäller, vilket jag inte hade stått ut med. Raffe betyder såklart mycket. Han gör mig glad!


Raffe i mössa från Paul & Smith, Anders i mössa från Peak och glasögon från Synsam!

4. Du arbetar med något du alltid tyckt mycket om, vad är det och vad är det som gör det så bra?
Jepp, jag jobbar som Art Director vilket betyder att jag jobbar med kommunikativa idéer. Dels att hitta på dem och dels att visualisera dem. Många vet inte vad en "AD" gör så det allra lättaste är att säga: jag arbetar med reklam och grafisk formgivning. Det roligaste med mitt jobb är variationen och mina arbetskamrater på Södra Esplanaden. Ena dagen sitter jag bara och tänker och kladdar i ett block. Andra dagar är vi ute och plåtar. En annan dag presenterar jag en ny grafisk profil för en kund och ibland undervisar jag på högskolan i Karlshamn.

5. Du missade inte många hemmamatcher 2010. Kan du kort analysera förra säsongen och hur det kändes för dig att se oss gå upp i Åhus?
Jag försöker gå på så många matcher jag kan! En kort analys: det var länge sedan jag såg ett HBK med så många individuellt skickliga spelare och det syns verkligen att det är ett sammansvetsat gäng (fotbollsklyscha #1) som spelar tillsammans. Det är mycket hjärta i laget och alla jobbar för varandra (fotbollsklyscha #2). Jag tycker att ni i de allra flesta matcherna varit det bästa laget med störst vilja att vinna. Det syntes speciellt i matchen mot Furulund i sista omgången förra året. Satan vad bra ni var! Tyvärr missade jag matchen uppe i Åhus. Men jag hade liveuppdatering från David Henriksson som ringde mig så fort det blivit mål så det kändes näääääästan som att vara där. Matchen hemma såg jag. Det var inte en av de bästa matcherna jag sett men ni tog ändå en stabil seger. Fint med fyran igen!

6. Du var på väg tillbaka i spel för ungefär ett år sedan, vad stoppade dig?
Det stämmer, eller, för tre år sedan, hösten 2008. Jag hade flyttat hem från mina studier i Stockholm och var sugen på att lira boll igen. Jag kom igång ganska bra men sedan kom vintern och vinterupphållet. I samma veva startade jag mitt företag och i kombination med trytande motivation och minusgrader blev det inga fler träningar.

7. Saknar du att spela i HBK?
Minst en gång varje vecka tänker jag på att det vore kul att sticka iväg och träna. Jag saknar det! Till och med försäsongsträningarna.

8. Vem var Anders Svensson som spelare i HBK?
Han som kutade ganska snabbt på kanten hela tiden. Han som ung gjorde mål titt som tätt och han som gammal förhindrade motståndarna från att göra mål, titt som tätt. Jag gav alltid mitt bästa och försökte få alla att trivas i laget.

9. Kan du sätta fingret på hur det är att tillhöra HBK?
Jag har förvisso inget att jämföra med, men ja, det kan jag. Man känner sig hemma i HBK. Gemenskapen är en väldigt stark lagkultur. Jag tror att det är väldigt svårt att inte känna sig hemma i HBK.

10. Beskriv en Hardebergafest med tre ord!
Galet, som faäen! (Sitter på en guldgruva med festbilder från klubbstugan.)


Anders ver hur det går till på en HBK-fest. Det är fantastiskt!

11. Vilka blir nycklarna för HBK säsongen 2011?
Med ett vässat passningsspel och en högre lägstanivå så kommer det bli ett riktigt bra fotbollsår. Hjärtat, kamplusten och viljan finns redan. Och så handlar det förstås mycket om marginaler. Med en storspelande Kehler i målet (som nog är en av de bästa målvakterna jag sett) tillsammans med fokus i avsluten blir det svårt att vinna över er. Om alla höjer sig ett litet snäpp så är jag övertygad om att ni kan vara med och fightas om en kvalplats till trean.

12. Kommer du att vara där och ta massvis med foton som vanligt?
Självklart kommer jag det. Men det där med fotogrejen är nog lite överskattad. Det är min kamera som gör att jag ser bra ut. Oftast blir det mest skit!

13. Kan du berätta om det absolut märkligaste eller sjukaste som hände under din tid i klubben?

Denna fråga har jag funderat på länge. Ska jag välja en vinst, en förlust, ett kval, ett mål, en utvisning eller ett träningsläger? … Nu har jag det!

Vi mötte Hurva IF i en U-lagsmatch en vacker kväll på de gul-svartas grankantade hemmaplan. I halvlek stod det 16-0 till oss och man kan säga att matchen var stängd. I andra halvlek trummade vi på och målen trillade in med några minuters mellanrum. I mitten av halvleken fick vi en straff. Då precis alla i laget utom vår målvakt hade gjort mål fick såklart vår burväktare Tony lägga straffen. Jag vet sedan inte vad som hände. Men om man bara ska minnas EN riktigt dåligt lagd straff man sett i sitt liv, så var det denna. Jag behöver inte ens nämna att det inte blev mål. Skratt och ironiska påhopp haglade över Tony som med ett gigantiskt leende joggade tillbaka till sitt mål. Jag vill minnas att vi till slut vann matchen med 34-0. Tony gjorde inte något mål.

Och såhär när man letar bland minnena vad det lite sjukt att vi i juniorturneringen Brøndby Cup slog ut både Djurgårdens IF och Brøndby IF. Ja, vi vann hela turneringen. Låt vara att det var de båda giganternas B-juniorer. Vi var Hardeberga BK med ett seniorlag i sjuan.

 

14. En funderare. Om du skulle välja en låt som karaktäriserar Hardeberga BK, vilken skulle det vara?

Denna var lätt! ”Du måste köpa dig en Hardeberga-hatt, bara därför att, locka fram ett skratt!” Som backup får det bli någon låt med Meat Loaf. Mest för att Mange och jag brukade skråla dem i duschen efter träningarna tills varmvattnet tog slut.

 


 

 

Precis innan Anders sjöng Meat Loaf inför alla..

 


 

15. Vilket är ditt bästa minne i den rödblå munderingen?

 

Åh, en till sån där svår! Det måste vara någon seger över något hatlag. De segrarna smakar alltid så jäkla gottigt!

 

 

16. Du är med och producerar HBK-NYTT, är du nöjd med det senaste numret?

Det är lite svårt med HBK-Nytt. Ibland har jag jättemycket material att arbeta med och ibland har jag alldeles för lite. Denna gång hade jag jättemycket text så jag fick välja bort flera bilder vilket jag tycker är synd. Jag tycker verkligen om att HBK-Nytt finns. Det är en fin grej och gör klubben levande för alla som får hem tidningen i sin brevlåda.

 

17. Vad tycker du om den nystartade bloggen och skulle du kunna tänka dig att hjälpa till vid behov?

Jag tycker att bloggen är fantastisk och besöker den flera gånger varje dag för att kolla om det gjorts något nytt inlägg. Och visst kan jag tänka mig att hjälpa till. Jag gillar det pretentiösa upplägget och de opretentiösa inläggen. Det är mänskligt, ärligt, varmt och härligt! Precis som i omklädningsrummet efter en träning.

Raffe attackerar. Ser ut som en ung Anders på högerkanten under hans tid i klubben!

 

Vi tackar Anders och hoppas att hans liv som Art Director fortsätter på ett lika proffsigt sätt som titeln låter. Vi hoppas även att han tar tag i sin "en-gång-i-veckan-önskan" att komma och träna så vi får se honom oftare.



Träningsläger del 2


Redo för träning..

Ja, ni som trodde att fredagen tog slut där hade fel..

Under mitten av kvällen hade lekledare Dahlbäck och Bäckström förberett en prestigefylld tävling. "De nya" skulle vara lagledare och tävlingen bestod av tre delar. Lillis, Olsson, Feliz och Ted förberedde sina lag med öl och kaffe och stod inför utmaningen att lista ut vems förvrängda ansikte det var på bilden. Skratten flödade, speciellt då bilden på Lillis kom fram. De flesta gissade på lillefot, ni vet den där gulliga dinosaurien. Det var blandad svårighetsgrad och det skulle bli svårare för deltagarna, något som dem varkligen inte visste om.
Del två var "på spåret" där lagen skulle dra i tutan, helst på tio poäng. Och visst fan drar Ekström direkt på George Best. Bra gjort gamlingen.. När väl den här tävlingen var avgjord började de flesta bli rätt goa i hatten och sista delen, som var tjugo snabba, skulle visa sig avgöra hela tävlingen. Med Lassies rutin, Olssons ungdom och Mar´ns allmänbildning knep man hem hela pokalen och vann en jordskredsseger över de andra. Lillis lag kom sist, det sämsta som kunde hända honom då vinnaren fick bestämma vem som skulle få tuffast tömmare. Lillis förskräckta min är ett minne som aldrig kommer försvinna. Kanske vill Danne skylla det på Sebbe "Maicon" som drog i tutan på tio poäng och gissade på HIF, när det skulle vara Nottingham Forrest, men det överlåter jag till hans lag.


Den bilden kände Jönskorv igen!
Lekledare Dahlbäck
Förlorande laget? Nej då, vi var alla vinnare!
Hogge hade huvudet på skaft under tävlingen!

Fredagsnatten fortsatte sedan på det vis jag beskrev i del ett.
  • För vissa var det omänskligt jobbigt att gå upp på lördag morgon. Jagge och jag själv hade båda betongkeppa och Jagge hade visat vad han gick för kvällen innan genom att servera en Capricciosa, dock utan beställning från någon. Benny vaknade upp efter en dröm som han nog aldrig glömmer. Den handlade om att han, lassie och kocke suttit nakna i rummet och pratat laguppställningar och hörnvarianter då plötsligt Jagge kommer in och serverar pizzan. En sådan dröm borde resultera i ett halvårs terapeuttid för alla tre. Väl uppe började Il Capitano tugga igång oss och vi stapplade ut på träningsplanen 10.30. Benny i de mörkaste solbrillorna du kan tänka dig och resten i långkalsonger och med två treotabletter lagda på tungan. Tavk Benny för att vi körde en nickövning..
Oliver är för sugen..
UHS överraskade glatt och vi satte oss för att avnjuta en kall efter träningen!
Vettskrämda nykomlingar?
Lassie var superglad under matchen!
Lillis - Den nya legenden månne?

På eftermiddagen var det dags för match på Trollenäs, ett lag vi mötte förra året. Vi kammade full pott och med målskillnaden 12-0. Dem hade ett helt nytt lag och en helt ny tränarstab plus en plan som verkligen tilltalade deras spel. Dem slog långt, vi ägde boll. Vi skapade mängder med chanser, dem skapade två kontringar. Dem gjorde mål på en och vi brände alla. Underläge 1-0 i paus gjorde oss däremot inte oroade. Vi bytte 10/11 spelare och började spela ännu bättre än i första. Tege och Rambo var groteska i sitt försvarsspel tillsammans med två pigga ytterbackar i Limp och Bef. Jagge var en bulldozer på mitten och Ljungan klev in som en magnifik trequartista. Till slut får vi utdelning, efter att Weste har legat ned ett par gånger och gjort ifrån sig sina standardläten när han blir fälld. Mange kliver stolt fram och skruvar in en frispark så vackert som ett hav av gula rapsfält på sommaren. Jagge späder senare på till 1-2 genom en brutal nick som går precis under ribban - byte på det målet? Ja, byte direkt och strax efter får vi straff. den sätter Bäckis i mål och slutresultatet var spikat. Trollenäs hade tre eller fyra möjligheter under 90 minuter, men dem kommer klara sig bra i sexan, absolut.
Groteskt bra mittbacksspel i andra halvlek!
Ljungberg har skruvat in försäsongens vackraste frispark!

Citat

Benny - "Vad hände igår Henke"?
Henke - " Suck, ah, det var en incident i duschen och andra sånna bestsellers"
Benny - "Jagge och Bäckis, kvartssamtal sen"
Benny - "Vad pratade vi om igår?
Jag och Jagge - "Vi har Ingen aning"
Benny - "Ok, bra. Då hörs vi"
Benny hade det jobbigt med den starka solen.

Lassie - "Vet ni vad likheten är mellan att bli avsugen av en kille och att hoppa bungyjump"?
Alla - "Nej"
Lassie - "Det är inte läskigt förrän du tittar ned"
Lassie var kung. Som vanligt!
Dimman hade redan kommit tydligen..
  • Lördagen fortsatte i sann HBK:anda. Mange breakdancade mitt i rummet, Tege körde yoga med några och smörjde in sig i filmjölk och folköl för att inte sträcka baksidorna några fler gånger. Sång och dans fortsatte långt in på natten och självklart var det bara HBK-visor som kom från våra läppar. Filmbevis kommer komma senare när allt är redigerat. Som alla förstår har en hel del blivit preskriberat p.g.a. rättighetsskäl och det faktum att vissa grejor inte är varken barn- eller pensionärstillåtna. Oliver, som körde gärnet och satt och ljög lite med Famous Grouss några timmar somnade in skönt i bädden. Likaså var fallet för Weste. Kehler, som var förbannad over resultatet i Danmarksmatchen ville få ut sin bitterhet på någon och valde att fylla Weste. Han gjorde en Jagge och somnade in som en liten bebis. Vid 01.00 kom Henke och krävde en förflyttning in mot Copenhagen City och då till vårt stamställe, Rosie McGees. Det var dimma, det var dans, det var skratt, det var McDonalds och det slutade med cykeltaxi. Eller vänta lite? Just det, det slutade med att Henke kommer in i Bennys rum k.l 07.30 på söndag morgon, sätter sig ned, tar en liten virre och berättar om hela natten för att sedan gå och lägga sig med alla kläder på, inklusive dansskorna.
Tegedals yogapass var superlyckat!
Invigning. Äntligen är nyförvärven ingifta i HBK-familjen!
Niclas Bäckström, Washington Capitals eller Sebbe Bef?

Bussresan hem var skön, allt slutade lyckligt som vanligt. Tack alla för ett fantastiskt läger. Den här gången tror jag fan att vi blev bättre fotbollsspelare. Jag bugar och bockar för alla själlösa i detta härliga lag, ni förgyller det mesta. Och jag säger som Il Grande Capitano - "Hardeberga BK, Världens i särklass bästa lag"


Videomannen stängde av kameran och satte sig i bussen hem!
Är det verkligen ett måste?
Hej då Ishöj, tack för den här gången!




Träningsläger del 1

I fredags åkte HBK:s herrar på träningsläger i Ishöj. Solen sken och mätaren stod på +8 C när vi anlände i Danmark. Vid den tiden hade det obligatoriska stoppet på Bottleshop genomförts och uppbunkringen var fixad. Med andra ord var allt upplagt för en fantastisk helg. OCH minst sagt, det var ett högklassigt läger, men inte en natt på slottet direkt.

  • Stora, fina rum stod framför oss när vi kom dit. Ishöj idrottsanläggning är enorm och välskött i kombination med bra personal och service. Träningen på fredagen var inte någon höjdare men det berodde mestadels på en trött och genomblöt plan 17. Det var som att springa i gyttja, ibland som att springa i kvicksand. Man kom ingen vart och ändå utförde vi träningen på ett helt ok sätt. Enligt Benny var träningen magisk, jag tror dock vi får försöka lita på definitionen av ordet magisk när vi inte riktigt förstår vad han menar. Det säger dock inte att vi hann med en hel del. Individuell träning för alla, målvakterna såg taggade ut och nötning av hörnvarianter. Jag måste berömma Felix, vår nya målvakt. Han har trimmat kroppen, ser pigg ut och har gjort monstruösa framsteg. Han såg oförskämt bra ut under hela lägret.
Efter träningen väntade en härlig överrraskning på oss utanför rummen. Inte nog med att kall öl stod uppradade på borden, det stod även en Ung Herr Sandberg och väntade. Han skulle inte med egentligen, men efter att ha läst på bloggen att hans stjärnsstatus minskat p.g.a. just det tog han ett bra beslut och satte sig på tåget till Ishöj. Han dominerade senare kvällen på Sandbergvis och briljerade i alla dem grymma lekar vi får för oss att spela. Det gick snabbt att kränga i sig restaurangens goda Lasagne och inlagda vitlöksklyftor (ja, inte skulle det pussas något ikväll inte). Den generella inställningen till fredagsfest brukar vara ganska lugn då de flesta vill satsa hela miljonen på lördagskvällen. Så var ej fallet för en del det här året. Vad som hände finns att hitta på memory card stick 2031558.

Skratt, ordväxlingar, lycka, glädjeskutt, glädjetjut, uppmuntran. Allt fanns där. Precis  som det fungerar i en vanlig familj. Precis så fungerar det i hardebergafamiljen. Benny sade att det är mycket inbördes beundran, att vi bara älskar oss själva. Tur är att han inte menade allvar. Han vet, lika väl som alla HBK:are, att vi alla älskar Hardeberga BK, att vi bryr oss om varandra och att det är just därför vi har så obeskrivligt kul tillsammans. Någon skrev igår "Hardeberga BK, Världens bästa lag". Jag låter dem orden tala för sig själv.

  • To be continued..

Galna som bär..

Benny Guldfot
Avram Grant

Dagens Bevis

För er som inte har trott på det. För er som inte har vetat om det. För er som har ignorerat det. För er bevisar idag Sydsvenskan de faktum som alla "hardebergare" varit medvetna om sedan starten 1949!

Idag skriver man om stenkrossarlaget. Laget alla andra hatade att möta. Men den tiden är förbi. Idag flyger HBK fram som ett lag blandat med ung entusiasm och gammal rutin. Än en gång är man uppe i division fyra som en av Skånes minsta klubbar och bekräftar att vi är här för att stanna, i många år till. Varsågoda..





Veckans Gamla Hardebergare

En spelare har gjort comeback i HBK men dock bara i bloggen. Han har varit Hardeberga trogen i många år, är oerhört ödmjuk och kallas i folkmun för kungen av B-laget. Idag sitter han på höga stolen inne i Lund och förväntas göra stordåd men en av Världens minsta klubbar. Mina vänner, här får ni Andreas "andy" Brodin..



1. Vem är Andreas Sanny Michelle Brodin?
Haha ni var tvungna att ta med mitt fullständiga namn. Jag är 28 år, jobbar som enhetschef på transportservice, bor i Lund och jag har en flickvän som heter Marielle som bor i Jönköping. Spelar för tillfället fotboll i den anrika fotbollsföreningen Lokomotiv Lund.

2. Hur många sejourer har du haft i HBK och när var dessa?
Jag tillhörde HBK i ca 16 år men hade flera avbrott under den tiden, vågar inte svara på hur många seriösa comebacker jag gjort för det är för många. Men har under stor del av de 16 åren varit tillgänglig för HBKs underbara B-Lag.

3. Kan du, som utomstående, sätta fingret på hur det är att spela i HBK?
Det är helt enkelt bara för jävla roligt att spela för HBK, den sammanhållningen som man hade i HBK är nästan omöjlig att finna på annat håll.

4. I slutet av din HBK-karriär kallades du kungen av B-laget, utveckla!
Haha vet faktiskt inte varför, men det måste ha och göra med antalet matcher som jag spelade, under en 3 års tid hade jag 1 träning men var med på samtliga matcher, det var lite speciellt i slutet när man inte hade en aning om vad alla ungtuppar hette och de undrade nog vem fan jag var, tror de tyckte det var konstigt att en kille som luktade sprit och var allmänt sliten fick starta matcherna, men jag bevisade varje match att jag förtjänade min startplats;) Tackar Göran Simonson för förtroendet och måste ge honom en stor eloge för sitt arbete med B-Laget.



5. Ryktet går att du, vid utgång, packade träningsväskan och tog med samt hängde in den på utestället. Kan du förklara denna aktion på ett snyggt sätt?
Haha vi hade ju bortamatch med B-laget dagen efter så då tyckte jag att det var onödigt att gå hela vägen hem för att hämta min väska på morgonen när Linus som körde lika väl kunde hämta mig där jag nu än skulle vakna upp.

6. Du är ny ordförande i Lokomotiv Lund, hur känns det?
Det känns bra, kul att man fått det förtroendet från klubben. Jag har ju en haft en extremt bra förebild i Knut och lyckas jag åstadkomma en tusendel av det han gjort för HBK så blir jag nöjd.

7. Vad blir dina första sysslor och vad läggs det prioritet på?
Prioritet ett blir att få klubben fri från gamla skulder. Så det blir mycket jobb med att försöka fixa sponsorer, sen jobbar vi hårt med att försöka få nytt matchställ och få en snygg hemsida så vi får en lite ”proffsigare” image och hoppas på så sätt kunna locka fler spelare nästa år så vi kan starta upp ett B-Lag.

8. Hur lyckas Loko i serien 2011?
Jag hoppas och tror att vi lyckas hålla oss kvar, helst undvika kval. Motståndarna har jag ingen aning om men Malmöserien brukar vara ganska tuff. Sen har jag aldrig lagt ner så mycket energi på att försöka analysera motståndarna, kvaliteten brukar variera ganska mycket på lagen från dag till dag i de här serierna.

9. Vad är det sjukaste som hände dig under din tid i HBK?
Det sjukaste måste nog ändå vara när vi sparkade vår tränare, har för mig att det var ”Poppe”, efter ca 9 vinster och endast 1 förlust.

10. Vad jag förstår pendlar du till din tjej i Jönköping, hinner du med att driva Loko trots det?
Det blir nog inga problem, eftersom hon bor i Jönköping så har jag ju hur mycket tid som helst på vardagarna, det är inte alla som har flickvän som får så mycket tid till fotbollen utan en massa gnäll.



11. Avslutar du karriären tillsammans med oss i rödblå mundering?
Självklart, på ett eller annat sätt kommer jag dra på mig de underbara färgerna igen. Vem vet, Göran kanske ringer snart igen.

12. Hur tror du att det går för oss 2011?
Jag är helt övertygad om att ni kommer på den övre halvan, tippar faktiskt på kval uppåt, tycker ni har en spännande trupp med bra blandning av unga och lite äldre lirare. Håller tummarna för er.

13. Vad är ditt bästa HBKminne?
Har så många men en sak som sitter kvar lite extra är när vi var sistaårsjuniorer, då avgjorde jag mot MFF i skånecupen med en halv minut kvar att spela, med ett underbart "tåfislobbmål" från halvplan som betydde 4-3-seger. Sen förlorade vi mot ett riktigt ängagängs andralag och åkte ut på grund av det men det är en annan sak.

14. Vad är ditt sämsta HBKminne?
Har 2 stycken.

  • Det ena var när vi började spela 11-mannafotboll och gick ifrån den underbara spelformen 7-manna. Det var inte alls kul att gå från att vara en riktigt giftig anfallare (kanske för att jag inte lämnade motståndarens straffområde i onödan) till att bli en slö högerback under mina första år på den stora planen.

  • Det andra var en hedersam 6-0-förlust i seriepremiären mot Turk Anadulo, jag och några andra var sjukt bakfulla så hela matchen var en plåga, sen efter matchen fick vi oss en riktig jävla utskällning och det är aldrig kul när man har huvudvärk och mår riktigt dåligt.

15. Har du hunnit ordna med någon stor sponsor till Loko inför årets säsong?
Haha nä vi hade inte ens ett organisationsnummer när jag blev ordförande, men nu har vi det och jag har några stycken på G men vill inte säga något förrän det är helt klart.

16. Om Loko hade mött Hardeberga 100 gånger under ett halvårs tid, hur många hade Loko vunnit?
Det beror på vilket lag jag spelar i… Spelar jag i Loko så vinner dem samtliga, spelar jag i HBK så vinner dem samtliga, inget av lagen kan hindra mig från att göra mål. Det finns bara en AndyJ!

17. Har du koll på hur många mål och matcher du har gjort i den röda tröjan?
Haha nä, spelade för få matcher och gjorde alldeles för många mål för att jag ska komma ihåg.

18. Vad var anledningen till att du valde HBK istället för SSIF som barn?
Jag började faktiskt spela för SSIF, spelade med dem ett år, innan jag gick till HBK. Alla har vi varit unga och gjort våra misstag. HBK var så mycket bättre och de verkade ha mycket roligare så det var väl anledningen till att det blev HBK till slut.


Andy var självklart på plats under kvalmatchen mot Åhus!

19. Beskriv HBK med tre ord!
Hjärta, Gemenskap och Glädje

20. Vem är den bästa HBK-tränare du haft och varför?
Utan tvekan Arne, han var otroligt duktig på att motivera och få ut det allra bästa från samtliga för att göra laget så bra som möjligt. Han ändrade även vårt spelsätt till det bättre med fler passningar inom laget och bättre rörelse.

21. När debuterade du i A-laget?
Har för mig att jag var 20, hade ett uppehåll efter juniortiden pga Handboll.

22. Beskriv kort varför HBK är Skånes bästa klubb!
HBK är bara bäst helt enkelt;) Fast se upp för Loko de kan gå om snart;)

Vi önskar Andy stort lycka till med ordförandeskapet i Loko och hoppas att det går bra för dem i år. Alla vet ju att det inte var ett misstag att lita på hans kapacitet att driva en klubb framåt, speciellt inte efter att han drivit HBK:s B-lag på egen hand under tre års tid..

Måndagsträning


Igår var det i vanlig ordning träning uppe i Dalby. Vi har haft en tuff period under försäsongen med totalt nio spelade matcher (fyra vinster, tre oavgjorda och två förluster) med en målskillnad på 20-16. Vi fortsätter att göra en hel del mål men vi har dock släppt in betydligt fler än snittet i femman 2010. Fullt naturligt då vi har mött betydligt tuffare motstånd. Det har varit en hel del tunga ben den senaste tiden och det är nu dags att lätta lite på träningen för att toppa formen inför seriestarten i mitten på April.

  • Vi har tagit meriterande vinster mot Kulladals FF och IFK Malmö trots att vi endast har tre unga nyförvärv (alla 18 år gamla). Det är starkt gjort och oerhört glädjande att se att samma lag som spelade i femman kan göra det bra i högre serier. De två förlusterna har kommit när vi haft tidiga lördagsmatcher efter att vi spelat mot tufft motstånd på onsdagen tre dagar före.
  • Träningen igår var högklassig och innehöll tempospel i alla dess former. Pigga fötter och hög intensitet under 90 minuter. Båda målvakterna presterade max och retade gallfeber på oss alla. Jernet ser lättare ut än någonsin och har utvecklat sitt spel med bollen, Hogge var, igen, teknisk och fantasifull med bollen samt att försvararna börjar växa in i division fyrakostymen. Det bådar gott och ska vi gå händelserna grovt i förväg kan det bli en riktig "hatserie" i division tre 2012 med HBK, Veberöd och Torn.
  • Vår serie består av blandat motsånd. Vi har Staffanstorp GIF som enligt mig är favoriter till seriesegern. Lunds SK får det tufft i år. jag tror Tomelilla och Genarp blir två riktigt jobbiga motståndare för alla lag, speciellt borta. Sedan har vi lag som Brösarp, Näsum, Åsum osv.. Dem lagen har jag ingen vidare koll på men efter att ha kikat på deras hemsidor är det inga lag som skrämmer byxorna av mig. Man ska dock aldrig anta någonting i förväg utan kvaliteten på våra motståndare får tiden visa. Jag tror dock Lundaregionen blir dominarade 2011 och jag undrar starkt hur Ystad kommer att klara sig efter att ha förlorat större delen av startelvan plus deras tränare. Det ska bli intressant och riktigt kul att komma igång och det ska framförallt bli kul att möta lag som man inte känner till. Nästan alla lag i vår serie är landsbygdslag som är kända för att ha krigande spelare och bra gemenskap, precis som HBK. Bloggen hoppas få tag på alla lag i serien och ge er all viktig information från våra motståndares perspektiv under säsongen 2011.

På fredag stundar 2011 års träningsläger och det går av stapeln i Ishöj, Danmark. Det kommer bli grymt kul, garanterat lika kul som det varit tidigare år. Bra fest, bra träningar och roliga lekar kommer fylla kalendern under nästa helg. Tyvärr är det en del äldre som inte ska med i år och det är tycker vi är jättetråkigt. Vi kommer sakna gamla gardet och hoppas innerligt att vi kanske ses i lördagsdimman inne på Rosie McGees! Det blir dem unga som får ta över taktpinnen och ta större ansvar, precis som vi har sett på träningar och matcher den senaste tiden. Våra unga spelare har klivit fram och utvecklats enormt. Det faktum är viktigt inför framtida säsonger när spelare naturligt lägger skorna på hyllan.

Senare i veckan kan ni läsa om vår kära målvakt Mikael Kehler och även lite om uppladdningen inför träningslägret! Tävlingen igår engagerade tyvärr inte så många och det verkade vara alldeles för svårt så redaktören får se över om en tävling är relevant att ha eller om han ska göra den lättare..

På återseende!

Bloggens Första Tävling

Idag presenterar vi HBK-bloggens första tävling " gissa personen". Nedan föjer två märkliga bilder av en slumpmässigt utvald person. Tänk kreativt och lämna svaren i kommentarsfältet. Lycka till!




Här bjuder vi också på dagens liknelse;


Frank från "tre vännerna & Jerry                Davva Johansson

Veckans Hardebergare

Veckans hardebergare är kanske Mr. Hardeberga. Lars " Lassie" Olsson är lagets pappa, materialare och är go som en björn. Han är känd för sin "gula toppalua", sin chili men också som en riktig hunk. Och det påståendet reder vi ut här nedan när vi bjuder er på Världens bästa Lassie..

Lassie med sin berömda "toppalua"

1. För dem som inte vet, vem är du?
Jag är snart 54 år och jobbar som gruppchef på Tullverket sedan 1975. Jag tillhör som ni förstår inredningen numer. I Hardeberga har jag varit sedan 1976. Jag kom dit som 19-åring och har stannat sedan dess, undantaget  två år som jag var tillbaka i Hurva. Min familj består av hustrun Åsa som aldrig klagar när jag åker iväg på fotboll. Jag tror hon tycker det är skönt att bli av med mig en stundSarkastisk. Sedan har jag två söner Martin och Tobias. Martin är sambo med Annie och bor i Lund. Dom har en hund som heter Morris(vårt håriga barnbarn)Blinkar. Tobias är sambo med Lisa och bor i Hult, ca en mil utanför Eksjö i Småland. Tillsammans har dom sitt barn och vårt barnbarn Neo som ska bli storbror lite senare under året.

2. Vad var anledningen att du lämnade Södra Sandby och flyttade till Eslöv?
Den stora anledningen var att min gamla mor och Åsas (min hustru) mor och övrig släkt och vänner bor här. Min svärmor gick tyvärr bort året efter vi hade flyttat hit. En annan anledning var att jag kunde börja tågpendla till jobbet efter att kört bil i över trettio år.

3. Trivs du och frugan där ute?
Vi trivs jättebra. Vi har en lägenhet på 125 kvadratmeter med fin balkong, öppen spis och utsikt rakt mot Hotell Stensson. Tyvärr så funderar ägaren till Stensson att slå igen hotellet och göra lägenheter istället och så vill dom riva den stora trappan, men sista ordet är inte sagt i frågan.
Ett kärleksfullt par - Åsa och Lassie!

4. Det är lördag kväll, vi har vunnit mot Åhus Horna i premiären, vad gör du då?
Jag åker hem, tar fram en flaska singel malt whisky och sätter mig på balkongen och bara myser, och det gör jag även om det regnar, och sen vet att Åsa bjuder mig på en god middag.

5. Du har varit med och festat med oss ett flertal gånger, är vi roliga att ha att göra med och på vilket sätt?
Ni är roliga och mysiga att umgås med, och så har ni för er en massa hyss som jag tycker är roligt. Ibland blir jag drabbad och ibland blir någon annan drabbad.

6. Du är, in fact, en legend i Hardeberga BK. Vad är det som driver dig till att fortsätta?
Det som driver är kärleken till fotbollen och till spelarna. Man håller sig ung i sinnet genom att umgås med er spelare. Man hänger med i snacket på ett annat vis. Jag blev lagledare när jag la av som aktiv, och då var jag 35 och har varit lagledare sen dess. Det är dock en sanning med modifikation för jag var och jobbade i Irak 2002-2003. Men jag var med er i tankarna och fick uppdatering hela tiden via nätet.

7. Du har idag ett litet barnbarn uppe i Småland och ett till är på väg. Hur känns det att ha blivit farfar lassie och hur ofta hinner ni träffas?
Jag hörde någon för ett tag sedan som sa: att få barnbarn är livets höjdpunkt, och det kan jag verkligen hålla med om. Tyvärr blir det inte så ofta som vi vill men vi försöker att träffa Neo som han heter och Tobias och Lisa varannan månad. Åsa är där uppe nu i helgen 18-20 mars men tyvärr kunde jag inte följa med på grund av att jag jobbar hela helgen.

8. Du får en heldag med ditt barnbarn Neo, vad gör ni?
Eftersom Neo älskar traktorer och lastbilar så hade vi kört någonstans där vi hade kunnat titta på sånt. Sedan hade vi om Neo varit äldre, han är bara ettochetthalvt år, säkert gått och tittat på någon fotbollsmatch.
Farfar Lassie med Neo

9. Beskriv HBK med tre ord!
Sammanhållning, glädje, gemenskap

10. Hur går det för oss spel- och placeringsmässigt 2011?
Jag tror att vi kommer på övre halvan. Ska man döma efter våra träningsmatcher måste det bli så. Inledningen är viktig.

11. På vilka sätt är årsfesten med HBK en av årets höjdpunkter?
Det är då man slappnar av defter nästan elva månaders fotbollande. Man äter gott, dricker gott och bara mår bra. Hade man bara sluppit jägardansenhttp://tracking.technodesignip.com/?action=count&projectid=642&contentid=7926&referrer=-&urlaction=r...

12. Du är så mysig och gó, vem eller vad har du fått det ifrån eller har du alltid varit det?
Det har jag säkert fått efter min saliga pappa. Han hade ständigt ett leende på läpparna.
Lars-Olov med hunden Morris

13. Jag undrar, var du en s.k. hunk när du var yngre?
Svarar Åsa påStort leende.
Åsas svarOtroligt nog hade jag aldrig lagt märke till ordet HUNK förrän Lasse sa det igår men det var han absolut. Här har du ett bildbevis, i trädgården i S Sandby på Näktergalsvägen 24 där vi bodde i 20 år innan flytt.


Ja, ingen kan väl säga emot Åsa när hon säger att Lassie var en HUNK!

14. Beskriv Benny Guldfot med tre ord!
Engagerad, social, knäppgökBlinkar.

15. Vilka är nycklarna för en lyckad säsong 2011?
Jag tror att om Kehler, Ogge, Bäckis och någon av våra forwards får igång spelet så kommer vi att skörda många framgångar i år.

16. Du är ofta sugen på smörgåsarna jag har med mig till match, det är väl inte så att du inte får frukost hemma?
Det är faktiskt så att jag orkar inte äta frukost på morgonen hemma, så därför ser dina mackor goda ut ett par timmar efter man gått upp.

17. Du ska överraska frun din efter ca. 35 års giftermål. Hur går tankarna i ditt huvud?
Tankarna går : Hur ska jag göra den här dagen till en minnesvärd dag. Jag börjar nog med blommor. Eftersom Åsa gillar rosor får det bli det. Sen kanske vi åker iväg någonstans ett par dagar(om det inte krockar med en seriematchCool). Och om detta inte funkar så får vi försöka få till en romantisk middag, antingen på någon restaurang eller hemma.
Familjen Olsson

18. Vad är ditt bästa minne som HBK-spelare?
Det är egentligen två. Det första var när vi spelade sista seriematchen mot Gislöv borta. Vi var tvungna att vinna sista matchen för att hålla oss kvar i femman, och vi vann övertygande med 4-0 och jag gjorde två av målen. Det andra minnet är när vi kvalspelade ett antal år senare för att gå upp i femman. I slutet av matchen stod det 2-2 och vi fick en frispark ca två meter in på motståndarna Näsums planhalva nästan ända ute vid sidlinjen. En spelare vid namn Tommy Nilsson lägger frisparken hårt mot bortre stolpen, målvakten går ut och ska plocka ner den men klantar till det och tappar in bollen i eget mål. Vinst 3-2. En rolig grej i sammanhanget är att mackägaren i Näsum blev sur över förlusten så han la på en straffavgift på femtio öre för alla spelare som tankade hos honom.

19. Vad är ditt bästa minne som HBK-ledare?
Färskast i minne är så klart fjorårets kvalvinst mot  Åhus trots att det slutade som det gjorde med Davids skada.
Tack Lassie för dina ödmjuka och härliga svar. Vi älskar att ha dig i laget och du är alltid en stor hjälp för oss alla. Och äntligen har vi rett ut frågan om du var en hunk - Sannerligen. Vi önskar dig lycka till med allt du bestämmer dig för att göra och hoppas innerligt att du stannar hos oss i flera år till!

Ingen kvalrepris mot BK Näset..

I lördags åkte vi ned till Höllviken för en förmiddagsmatch mot våra kvalmotståndare BK Näset. Vi visste att det skulle bli tufft, dem har ett bra lag. Solen sken precis som den gjorde när vi eliminerade dem från Div. 4-spel för cirkus 5 månader sedan men den här gången skulle dem få sin revansch..



Startelva
Kehler, Petter, Ekström, Henriksson, Rambo, Bäckis, Mar´n, Hogge, Weste, Lillis & Olle

Bänk
Limp, Robin, Ted & Ljungberg

Matchen
Det började hyfsat och jämnt med två löpvilliga lag. Spelet böljade fram och tillbaka med Näset som skapade farligast chanser. Dem var taggade och spelade ett riktigt bra fältspel. Deras kapten var briljant och vi hade svårt att få tag i honom. Vår energi slog av efter 15-20 minuter och resten av halvleken var Näsets. Ikonen Pidda Dahlström kom in på högerbacksplatsen hos motståndarna och ordnade upp deras frågetecken. De tar också, helt rättvist ledningen med 1-0 efter mål som liknade Henke Larssons i EM mot Bulgarien. Vi var trötta och sega och stack bara upp i offensiva raider emellanåt. I paus pratar vi om att pressspelet måste bli konsekvent och att vi måste springa med högre energi för att kunna äga boll. Och som vi tog till oss dem ledorden. Första kvarten i andra rör Näset bollen ett par gånger bara. Vi spelar "handbollsspel" på deras planhalva och det var en härlig syn. Under den här kvarten gör vi rättvist två mål men släpper tyvärr in ett på den enda kontringar Näset orkar skapa. Dem är nere på alla fyra men orkar resa sig. Vi tappar än en gång energi (inte konstigt med tanke på att det var tredje matchen på sju dagar) och låter Näset spela boll igen. Med 10 kvar gör dem två ruggigt snygga mål, designat av deras kapten. Han var utan tvekan matchens lirare. Slutresultat 4-2 är inte övertygande med vi får nog vänja oss vid att segrarna inte kommar att hagla över oss i division fyra som dem gjorde i femman. Näset vann rättvist och vi tar med oss första kvarten i andra - det var en fantastisk fotboll vi spelade under den här tiden. Näset kommer klara sig bra i femman, kanske dem kan gå upp i år. Det var kul att möta Pidda igen, fast man hade hellre haft honom i rödblå mundering.


Tre Stjärnor

  • David Henriksson - spelade 85 minuter och gjorde det riktigt bra. Placeringssäker, brytningssäker och rutinerad. Lugn och hundraprocentig i sina uppspel.
  • Andreas Westesson - Två assist i onsdags följdes upp av två mål i lördags. Löpvillig, bra med bollen och förvirrade Näsets försvar. Ser ruggigt bra ut inför premiären.
  • Jeppa "UHS" Sandberg - Tillbaka från en sejour i Kanada och stog i vanlig ordning bredvid bänken med en systemkasse. Alltid lika stilig och gó att ha med bredvid laget. Dock tappade han stjärnstatus när det kom fram att han struntar i träningslägret..

Dagens citat

  • Benny Guldfot - "Kehler, hånt i di mi di, nu får du fan gå him och rafsa gräsmattan". Benny peppar Micke efter matchen.
  • Anonym - "du, vem var den där andra pinglan, henne hade man ju velat pilla i kojan". Åskådare som gick förbi vårt omklädningsrum efter matchen..

Kulladals IF VS. HBK 1-2 (1-0)


Igår kväll var det match inne i Malmö. Matchen spelades mot Kulladal som spelar i Malmöfyran. Det är Bennys "hemklubb" och det var utan tvekan försäsongens mest laddade match för honom...

Inför matchen:

 

Inför mötet med Kulladals FF som är en anrik klubb med spel i div 3-4 behövdes en del frågetecken redas ut:

-  Har Hardeberga hittat formen?

-  Vilket lag håller Sam Gullberg på? (Bennys pappa & inbiten Kulladalssupporter, numera Hardeberga-supporter)

-  Hur pass snabba är Westes nya skor?

 

Startelvan:

 

Kehler, Rambo, Jönsson, Ekström, Jagge, Davva ©, Mar´N, Hogge, Jernberg, Foppa, Oliver.

 

 


 

Bänk:

 

Petter, Linus, Robin, Weste, Danne.

 

 

Första Halvlek:

Efter en gedigen insats vid slantsinglingen började vi i medvind, detta visade sig föga hjälpa vårt spel. Kulladal spelade snabbt, hårt och varierat. Den första halvtimmen ägde de matchen och helt rättvist gör de även 1-0 via ett snyggt anfall med instick till deras för dagen bäste spelare som kyligt placerar bollen förbi Kehler i kassen. Efter målet arbetar vi oss in i matchen och börjar hitta positioner på plan, dock kommer Kulladal till en del lägen som Kehler tar hand om (Ja han blev inte MVP förra året för ingenting). Med 10 min kvar av halvleken sliter Jernberg (det fysiska fenomenet) sig loss på kanten och spelar smart in bollen bakåt till mig som avlossar skott vid straffområdslinjen. Tyvärr nr1 för HBK.s del gör målvakten en bra räddning och Tyvärr nr2 så är jag lika målfarlig som Niklas Bendtner… Trots Kulladals framfart i första halvlek bör vi gå in till halvtidsvila med lika-resultat då vi borde gjort något nickmål på alla de hörnor vi skapar i första halvlek.

 

 

 

Halvtidssnack:

Eftersom vi har börjat hitta spelet den sista kvarten läggs fokus mest på detta. Vi måste börja släppa bollen i ett tidigare läge, för mycket one man show. Mer rörelse i alla lagdelar och fortsätta kämpa.

 

Andra Halvlek:

 

Vi startar andra halvlek mycket bättre och helt plötsligt börjar vi visa upp ett spel á la Chelsea Drogba, Lampard, Essien- style! (Helt för mycket Arsenal i denna blogg =).

En bit in på halvleken skapar vi en bra målchans då Jernberg blir helt fri mot målis som gör ännu en reflexräddning och styr ut bollen till hörna. Några minuter senare får Jernet ett nästan identiskt läge men även denna gång står deras målvakt för en gedigen insats och 1-0 står sig.

Coach Benny väljer att göra ett taktiskt byte: Davva, Jernberg och Henke Ekström sammanlagd ålder = 92 mot Weste, Danne och Robin sammanlagd ålder = 59. Helt plötsligt sjönk ålder i laget med 33 år (Jagge sluta räkna, det är rätt). Vad händer? Hardeberga kvitterar direkt genom att Weste springer förbi sin försvarare och slår ett perfekt, hårt inlägg till Danne som dunkar in bollen i nätmaskorna. 10 minuter senare visar Weste att han är riktigt spelsugen och springer ännu en gång förbi sin motståndare och slår ett inlägg till Foppa som kyligt bredsidar in bollen via stolpen i mål. Vid det här läget är Coach Benny i extas. Vi spelar av matchen på ett exemplariskt sätt och vid slutsignalen står vi som segrare med 1-2.

 

Sammanfattning:

En bra och välspelad träningsmatch mot trevligt motstånd. Kulladal kommer klara sig bra i sin 4:a. Vi vinner matchen tack vare en bra kondition och styrka samt att vi aldrig slutar tro på vår förmåga att göra mål. Benny, som skitit knäck i en vecka, kan pusta ut då detta var en mycket viktig match för honom med bakgrund i klubben. Kehler i kassen får i dagens match göra några spektakulära räddningar. Backlinjen spelar stabilt och trycker upp spelet formidabelt. Mittfältet jobbar sig in i matchen, sliter och spelar stundtals trevligt. Anfallet jobbar frenetiskt på varje boll och är hyperfarliga så fort det luktar målchans.




Tre stjärnor

- Weste: En helt makalös spelare idag. Att Weste kan konsten att vila sig i form visade han verkligen prov på idag. Hans nyinköpta (och flashiga) skor var hur snabba som helst. Jag uppmanar här och nu alla att köpa likadana skor för om vi alla blir så snabba kommer ingen hinna med oss.

- Petter: Även denna snabbkäftande karl hoppar in idag. Petter genomför andra halvlek med bravur och visar upp en säkerhet i positionsspel samt uppspel. Fick en snusklubba i belöning för sitt dagsverke. Körde för övrigt 45 mil för att spela denna match. =)

- Domaren: (ber om ursäkt, kan inte hans namn) Sällan man skådar en domare i dessa divisioner som inte behöver häva fram sig själv, inte gömmer sig bakom gula kort, erkänner möjliga misstag, ser och inväntar fördel av bollinnehav. Det kom fram att han brukar döma div2 och det märktes tydligt.

 

Bänkens bästa:

Jernberg frågar en nervös Benny vad klockan är i Konstantinopel? Benny skriker ut till Jernet att sånna frågor får du inte ställa i en sån här viktig match.

Efter matchen hade vi fått svar på de frågetecken som behövdes reda ut:

Svar:

- Hardeberga börjar hitta formen, dock krävs det vid seriespel att vi börjar matcherna lite bättre.

- Sam var jubelglad åt att HBK vann matchen och bjöd oss alla på middag samt kaffe och kaka efter matchen. Härmed utnämner vi dig till hederssupporter i HBK.

- JÄTTESNABBA!

 

Vid tangentbordet // Davva © nr 8


Förra Veckans Hardebergare

Idag har vi Jakob "advokatstekar´n" Ekesbo i bloggen. Han studerar för fullt i Lund och har även flyttat dit precis. Vi längtar efter en inflyttningsfest och vi ser fram emot att se honom vara en viktig del I HBK:s trupp säsongen 2011. Mr. Ekesbo har utvecklats mycket och är en del i den unga genarationen Hardeberga som kommer att ta över ansvaret när di gamle lägger skorna på hyllan. Dessutom är han en genomgó person som inte går att tycka illa om, såvida man inte är motståndare..


1. Du har varit outstanding hittills under vintern, hur känns det enligt dig själv?

Jag skulle inte vilja framställa mig själv som outstanding denna vinter men det har gått bra i de matcher som jag har spelar i år. Framför allt kändes matchen mot "di gule" väldigt bra. Det ska ju sägas att laget i dessa matcher verkligen har presterat och då är det betydligt lättare att göra ett bra jobb själv. Får hoppas att det fortsätter så under säsongen. Men lite rolig personlig statistik så är vi ju faktiskt obesegrade de matcher jag spelat och det är ju dumt att ändra på.

 

2. Du får spela på ganska många positioner, vart vill du helst stoltsera?

Favoritpositionen är nog fortfarande defensiv innermittfältare, man har spelare kring sig hela tiden, får springa mycket och är delaktig framför allt i defensiven men även då och då i offensiven.

 

3. Hur tycker du att det har sett ut för oss under vintern och vad skulle du vilja förbättra?

Jag skulle nog faktiskt vilja säga att den här försäsongen har varit den bästa jag har varit med om, nu missade jag ju förra årets försäsong men jag tycker verkligen att snittet spelare på träningen under vintern och kvalitén har varit mycket hög för att vara vinter. Bådar gott inför seriestarten. Förbättringar lagmässigt anser jag att vi kan vara en aning trögstartade i matcherna, kommer inte alltid igång med spelet första 15 minuterna och det har hänt många gånger i vinter men även förra säsongen att vi hamnat i underläge tidigt i matcherna, samtidigt vänder vi ofta på steken vilket är fantastiskt bra. Personligen vill jag förbättra framför allt mitt passningsspel och första touch.

 

4. Nyss hemkommen från St. Anton och då flyttade du in till Lund direkt. Hur känns det och vad var det sjukaste som hände under veckan i skidbackarna?

Skidresan var underbar, St. Anton är ett ställe att rekommendera och inflyttningen känns även den fantastisk. Vi får se när jag vågar bjuda in vårt festkära lag till en förfest, frågor som finns lägenheten kvar efteråt? kommer jag bli utslängd ur föreningen? osv. poppar snabbt upp i huvudet, men samtidigt måste det ju ges och tas här i livet så det kommer ske inom de närmaste månaderna, kanske efter seriestarten, vem vet...? Åter till St. Anton: Ute i backen hände det inte så sjuka saker, jag lyckades i ett hopp, på ca 10 meter, tappa ena skidan i upphoppet vilket försvårade landningen markant. Även dagen när jag sammanlagt under dagen åkte upp till solstolarna, gick in till lunchrestaurangen, åkte första åket vid 4 tiden då ner till after skin för att sedan avsluta med dagens andra åk runt klockan halv 7 i skymning efter att under dagen konsumerat ca 8 öl. Stabilt värre. Samma kväll utanför backen inledes kvällen utgångstillfälle med 2 stora shots och en öl för att sedan direkt gå tvärs över gatan för att dra den så kallade "nine hole challange" innebärande 9 shots av olika slag, 28 sekunder tog det, ganska blek tid med tanke på rekordet som låg på 13 sek. Men ner gick spriten och tack vare en riktigt ordentlig kvällsmat höll jag mig ståendes resten av kvällen annars hade det nog varit tack och godnatt!

 

5. Någon i truppen brukar ju få nybakade bullar efter pensling. Blev det nå nybakat för dig där nere?

Tyvärr inget nybakat i St. Anton...

 

6. Vem inreder lägenheten och blir det en manlig eller feminin "toosch" (HBK-uttryck) hos dig?

Det är självklart jag som inreder lägenheten till största del, däremot har jag fått hjälp vid IKEA-inköp av min kära vän Julia Rosenqvist vilket slutade med en rad inköp som jag inte gjort om jag gått ensam. Slutsats: Några feminima inslag hittas säkert men till största del manligt!

 

7. Vi alla vet att du hade en tid i Australien, kan du på ett fint sätt berätta det märkligaste som hände där (precis som Henke gjorde i bloggen)!?

Jag kunde inte bestämma mig för en så tar en historia från början av min resa och en kortare från slutet:

 

  • Min första historia är en heldag av en rad sjuka och smått otroliga händelser som verkligen får en att tro att någon sitter uppe i himlen och vill att det ska gå bra för en just den dagen, jag vaknar på mitt kära hostel i Sydney 10 dagar in på min resa, arbetslös och allmänt trött på att söka jobb. Spontant vid mataffären köper jag en tidning och kollar jobbannonserna. Inte mycket att hänga i julgranen men fastnar ändå för en annons med rubriken "no experience required", underbart eller hur? Dock står det inget om vilken typ av jobb det är. Jag ringer numret och får en intervjutid redan samma eftermiddag. Sagt och gjort, in till centrala staden bär det av och hittar efter lite möda kontoret i fråga. Döm av min förvåning när jag upptäcker att det jobbet jag håller på att söka är att bli manlig modell. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig men en erfarenhet rikare är man väl. Både jag och kvinnan jag fick pratade med insåg att detta inte var något för mig (vad nu hon menade med det?!) och jag strosade hemåt igen. På väg hem ringer jag Julia, min reskompis, och bestämmer att vi ska bada i en närliggande pool. Jag ska vänta på henne i ett gathörn. Väl ståendes i väl valda gatuhörn inser jag att det är fruktansvärt varmt, dagens temperatur låg runt 40 grader och det kan bli en aning påfrestande ibland (tilläggas kan att ni hemma i Sverige hade ca 55 grader kallare vid samma tidpunkt...). Jag vill således kyla ner mig och väljer, självfallet den mest intressanta och dessutom närmaste butiken med AC, en bentleyaffär. Lite försynt eftersom jag inte tror att en lyxbilsaffär vill ha en lagom ofräsch backpacker som strosar runt i butiken frågar jag om det är okej att jag kollar på bilarna till expediten. Som tur var okej och jag tar mig några härliga minuter att kolla på härligheterna. Förutom den kvinnliga expediten fanns även en man bakom disken och jag går fram och börjar småprata, även kvinnan börjar delta i samtalet och erbjuder mig något att dricka (australienare är alldeles för trevliga för sitt eget bästa). De frågar mig var jag kommer ifrån och om mina planer osv. Efter ca 10 minuter säger mannen ifråga, Chris Crawley, "Jakob, you seems like a good guy, I know the manager of a restaurant, I will give you his number and he will give you a job." Lagom chockad fick jag numret och skulle ringa någon timme senare. Samtalet gick bra, jag fick en intervju samma eftermiddag och fick jobb direkt av den lätt äcklige irländska managern. Det visade sig senare att Chris Crawley ägde byggnaden som restaurangen låg i plus x antal fastigheter runt om i Sydney, han var miljardär. Ibland ska man alltså ha den flyten att verkligen stöta ihop med rätt människor. Som om inte detta var nog för dagens händelser blev även kvällen, delvis, minnesvärd. Att få jobb måste ju firas och var gör man inte det bäst, om inte där man har VIP kort och därav dricker för halva priset. Kvällen inledes med 5 jäger bombs för att sedan fortsättas med runt 10 öl, reserverar mig för eventuell felinformation här. Dock avslutas kvällen med säkerhet av att jag, ensam i baren klockan 3 på natten shottar tequila vilket alltid är ett underbart slut på en klubbkväll. Jag och mina kompisar beger oss därefter hemåt och jag ser fram emot att snällt däcka i sängen för att inte vakna på många timmar... Min kära sömn varar i knappt en timme och jag vaknar av att en lätt desperat Julia skriker mig i örat att det brinner. När det logiska tänkandet är på topp, 4 på morgonen, stupfull och nyvaken tänker jag mest på vilken idiot som väcker mig och att det aldrig brinner när ett brandlarm går, det lärde man sig ju i skolan under brandövningarna även om man alltid hoppas att det skulle brinna. Efter mycket möda får Julia upp mig och ut ur hostlet. Som de flesta av er säkert vet ser jag ju inte så bra när jag inte har linser i, vilket jag inte hade denna morgon. Detta ledde till ett av mina mest förvirrade ögonblick under resan. Jag ställde mig precis utanför dörren till hostel, endast iförd kallsonger och ser väldigt suddiga brandmän springa fram och tillbaka precis framför mig. Det enda jag tänkte på var hur skön sängen hade varit några minuter tidigare och att det självklart är ett falsklarm. Jag fick rätt på den sista punkten, det visade sig att två av killarna som var med under kvällen hade fått för sig att jaga varandra med en brandsläckare och utlöste därmed larmet. Killen som stått för större delen av "sprutandet" fick en härlig bot för detta spektakel, 350 AUD (ca 2500 kronor). Dyrt för honom, minnesvärd dag och kväll för mig!
  • Min andra historia är betydligt kortare och utspelar sig Cairns i norra Australien. Även här under stort inflytande av alkohol väljer jag att urinera precis bredvid den centrala lagunen i denna lilla stad. Knappt halvvägs genom detta avbryts jag av en auktoritär röst. "What the f**k are you doing?". När jag vänder mig om står där två mindre charmiga poliser och ser argt på mig. Jag börjar haspa ur mig ursäkter om att jag inte hittade någon toalett vilket leder till att den ena polisen pekar på en stor toalett skylt knappt 20 meter bort. "Oh I didn't see that sign" får jag ur mig. "No apperently not, and you didn't see that sign either" fortsätter polisen och pekar på en skylt som mer eller mindre är rakt ovanför mig. En stor härlig polisstationsskylt visar det sig vara, vilket jag tyckte var ganska pinsamt. Sensmoral: Kissa aldrig på en polisstation när det finns toaletter i närheten. Men det slutade lyckligt, de bad mig bara att "fuck off" så jag slapp böter. Mina kompisar hade dock fått sig ett gått skratt.

 

8. Vad kommer du bidra med det här året i Div. 4?

Förhoppningsvis mycket hjärta och löpvilja. Ser i vilket fall mycket fram emot den stundande säsongen.

 

9. Du studerar juridik och har ett väldigt högt IQ. Känner du dig för smart i HBK?

Haha bästa frågan måste jag säga. Absolut inte får bli svaret, man kan vara smart på många olika sätt, exempelvis är stollen och pettemar bland de snabbaste på att ge fantastiskt roliga kommentarer som jag känner. Nej bara för att jag är ett läshuvud känner jag mig inte för smart för Hardeberga även om diskussionsnivån inte ligger på samma nivå som i plugget. Vilket måste påpekas är underbart. Kommentaren: "Har hon mustig fitta?" (David Johansson under en uppvärmning vinter 09) kommer inte så ofta upp på Juridicum så det är tur att man får ta del av sådana kommentarer på annat håll.

 

10. Hur länge får vi se dig i den rödblå dräkten?

Eftersom jag kommer vara kvar i Lund i minst 4 år till och eftersom jag är inne på mitt femtonde år i klubben så blir det nog ett tag till. Så länge man håller sig skadefri såklart.

 

11. Vad är det bästa med Hardeberga BK?

Snacket i omklädningsrummet, gemenskapen som alla pratar om men ändå inte kan sätta fingret på vad som gör det så underbart. Att vi kan vara seriösa på planen och spela ordentlig fotboll för att sedan gå in och prestera eftersnack som ligger på en nivå långt under vad som tidigare var känt!

 

12. Om du fick en önskning av mig nu, vad skulle det vara?

Inte att Oskar och Oliver skulle tvätta och diska åt mig i alla fall...

 

13. Hur tror du det går för HBK spelmässigt och placeringsmässigt 2011?

Svårt att säga, jag känner inte alls till lagen vi kommer möta denna säsong. Men spelet har inte försämrat sen förra året och vi visar god form under träningsmatcherna mot division 4 lagen vi möter så en realistisk gissning känns som övre halvan. Slår till med en femte plats bara för att se om jag kan skryta med detta efter säsongen.

 

14. Beskriv en Hardebergafest med tre ord!

Dunken, björnebryg 7,7 % och nakenhet

 

15. Låt oss säga att jag åker fast i en knarkhärva och jag vill ha dig som min försvarsadvokat. Vad skulle du inledningsvis göra och vad är ditt arvode?

Säga till dig att för en gångs skull hålla käft (framför allt i förhörssammanhang)! Arvode får väl bli kompispris 1000 kronor i timmen. Finns det risk för detta?

16. Om Oliver och Ogge skulle göra din tvätt och disk resten av ditt liv, skulle du kunna tänka dig att tatuera in "Jag älskar SSIF.... Skiieeettcchh" mitt på bröstet?

Att låta detta underbara radarpar gå loss på mina kläder och mitt porslin tillsammans låter inte riktigt i mina öron som en fantastisk belöning så får svara nej. Eller snarare "aldrig i livet" med tanke på vad tatueringen säger. Kanske om deras morsor kunde gå in i deras ställe...

 

17. Beskriv Benny Guldfot med tre ord!

Högljud, inspirationsgivande och fullstädigt galen

 

18. Sist men inte minst, vad är ditt bästa minne i HBK-tröjan?

Avgöra Sandbycupen i förlängning hösten 2009 får tas som höjdpunkt!


Vi tackar Jakob och önskar honom lycka till med utbildningen och ungkarlslivet i den nya lägenheten. Vi är alla glada över att ha dig som lagkamrat och hoppas att vi får se dig på planen i flera år framöver!


Défenseurs Hardeberga BK 2011 Del 2


Nu fortsätter vi presentationerna av truppens försvarare säsongen 2011. Speciella människor dem här, både på och utanför banan, dock bara i positiv bemärkelse. I lördags släppta vi bara in ett mål - riktigt bra! Och på onsdag står försvaret än en gång för en oerhört tuff och inspirerande uppgift när laget åker in till Malmö för match mot Kulladal. Det är matchen som betyder mest för Benny Guldfot, kanske mer än att klara nytt kontrakt i år..

  • Petter Mårtensson - Lugn och sansad person som jag nog skulle diagnostisera schizofren väl på planen. Kan blanda de mest fantastiska prestationerna med att sparka ned någon utanför planen. Han är en evig kämpe som hatar att förlora. han har också den snabbaste käften som finns, men det vet alla som känner honom. Han är den enda i laget som varken dricker öl eller kaffe (I mean, what is up with that?). han reservplan är att flytta ned till Gambia när han arbetat klart och leva som en konung på den varma savannen. Petter är en viktig länk i HBK-kedjan och är en pålitlig högerback som åtminstone förgyller mina träningar!
  • Jakob Ekesbo - Stark som en oxe, uthållig som en häst och envis som en musjävel. Han är otroligt viktig för HBK och kan spela varsomhelst på banan. Jag uppmanar dig, försög att ta dig förbi honom. Du tröttnar ganska snabbt. Jakob är en genuin påg från byn som lever livet precis som en ungtupp ska göra. Kan ha lagets sämsta vänsterdojja, men vem bryr sig, den behöver han ändå aldrig använda. En Glad prick som höjer stämningen, alltid är seriös och presterar åtta dagar i veckan, trots att han är bakfull!
  • Glenn Olsson - Säsongen 2010 var han tillbaka på riktigt. Glenn the Man som är en stor bidragande orsak till avancemanget förra säsongen. Vilken kämpe och vilken lagspelare. Han arbetar i det tysta, spelar där han blir tillsagd och gör det allt som oftast med bravur. Glenn är familjefar men ställer alltid upp, i vårt och torrt och inspirerar oss andra under på träning och match. Med bra touch på bollen och en sällsynt styrka i närkampsspelet kommer han vara vital i HBK:s lagbygge 2011.
  • Mattias Ramsbjer - En krigare, i sann bemärkelse. Har varit borta från spel till och från de senaste åren p.g.a. militärtjänst. Lugn och härlig människa som, när han är som bäst, är hästlängder före alla andra 21 spelare på banan (prestationsmässigt). Stabil försvarare som kan spela vänster, mitten och höger. Rambo eller "rattatatatatatatatatat" förgyller HBK:s omklädningsrum på sitt eget speciella vis. Bjöd förra året på en av dem sjukaste och bästa förfesterna jag någonsin varit på (det tyckte nog hans grannar också som kom ned dagen efter och undrade var man kunde köpa "en sån där hardebergahatt"). Pålitlig och lite av en tjejernas favorit.
  • Tobias Svensson - Har odlat skägg á la Gandalf och spelat ett par matcher under vintern. Vi alla hoppas att han är tillbaka på allvar efter ett 2010 som innebar för mycket frånvaro för att vi inte skulle sakna honom. Han har en härlig högerfot och är Världens snällaste. Bor som ungkarl i Malmö där han säkerligen tränar sina berömda och effektiva glidtacklingar på nätterna. Vi alla hoppas på att få se dig oftare Tobbe, du är ju trots allt top 5 "roligaste personer att festa med" som kommer från denna by.
  • Oskar Tegedal - "förrädaren" enligt personer i SSIF. Jag har aldrig fått Oskars version av övergången men jag vet att han passar in i vår trupp. En glad prick i sina unga 20 som dricker dem mest äckliga shotar du kan tänka dig (inte hans val av shot i och försig). Han är en otrolig kämpe på planen som kan göra helt sjuka matcher ibland. Spelar bäst som stötande mittback och har utvecklats under sin tid i klubben. Sade till Andreas Lindh, "du får aldrig komma hem till mig igen" efter sommarens regnderby på vallen och efter en av dem mest omogna kommentarer jag hört från Lindhs mun. Undrar om Lindh ändå har varit på besök sedan dess? Oskar hjälper starkt till att bidra till vår breda och jämna trupp.
  • Anders Svensson - Finns inte mycket mer att skriva än att förklara för alla vilken fantastisk person Anders är. Tyvärr får vi inte se honom så ofta då han har lagt skorna på hyllan. Har en svincool hund, är HBK:s mästerfotograf och missar sällan en match. Var på sin tid högt aktad av motståndarna som besökte Knutsvallen. Ja, när Anders satte fart var det ingen som kunde stoppa honom om motståndarna inte byggde vallgrav.
  • David Henriksson - Har dykt upp ganska många gånger den här vintern och det gillar vi alla. mer rutin hos en mittback får man leta efter. Har sett lätt ut i kroppen och kan ha den mest brutala högerdojjan efter Sebbe Löfkvist. Blir väl några B-matcher för honom i år i vanlig ordning. Lite av en backlegend som lärde upp mig under mitt första år som A-lagsspelare i HBK. Oerhört trevlig och sansad, men vi har sett honom gå lös ordentligt när flaskan kommer fram. Tobbe Jönskorv har inga lätta krav att leva upp till. Både farsan hans (över 500 A-matcher för SSIF och så hans föredöme på mittbackspositionen David Henriksson som uppnått odödlighet i klubben).
I veckan kommer ni kunna läsa om både Mr. Ekesbo och Mr. Lassie eftersom att jag inte hade tid med "veckans hardebergare" förra veckan.

LSKross


Är det någon träningsmatch man skulle sett med HBK den här säsongen är det dagens fight på ”smöret” i Lund. Det var en match då ”di rödblåe” skulle få revansch på både sina senaste resultat och inte minst 4-1 förlusten mot LSK förra säsongen.  Laget kom till start med en del spelare borta och coach valde att testa det nya spelsystemet igen.



Startelvan
Kehler, Petter, Jagge, Jönskorv, Martin, David (C), Bäckis, Hogge, Ljungberg, Oliver & Danne Lilja


Bänk
Limpan, Jimpan, Stollen & Henke

  • Halvtidssnack
    "Vi sätter hög press och tvingar dem till misstag. Rullar boll bra men är lite naiva i sista tredjedelen. Bjuder dem på lite för mycket ytor men överlag har vi bra koll på matchen".
    Matchen börjar i ett bra tempo men ingen av lagen tar riktigt kommandot. Vi spelar mycket vi mitten och försöker hitta djupledsspelet på våra anfallare medan LSK styr spelet med lite längre bollar via sina mittbackar. Efter cirka 20 minuters spel tar LSK ledningen efter en tilltrasslad situation. En långboll dimper ner bakom backlinjen och på något sett får deras en tå på bollen och 1-0 är ett faktum. Efter det tar vi tag i spelet skapar en bra press. Detta ger också utdelning ca 10 min senare då Davva jobbar fram bollen till Oliver som med ett distinkt avslut sätter kvitteringen nere vid stolproten. Kissefläckar? Absolut!



Halvtidsressultat: 1-1

  • Fulltidssnack
    ”Sämre än julada” skanderade Benny i omklädningsrummet. Detta betyder att han är på bra humör, vilket är förståligt. Vi gör en mycket bra halvlek med hög press, bra passningsspel och många delikatesser. Vi låter LSK förlora tålamodet och lägger mer tid på spelet än på domaren".
    Efter ett visst övertag i första halvlek går elva gubbar ut på planen med bra självförtroende. Vi visar prov på bra fantasi och mycket hjärta. Om det var kissefläckar i första vet jag inte vad det var vid 2-1 målet. Det är ett riktigt mönsteranfall a´la Arsenal. Oliver får en djupledsboll på kanten, vänder upp och hittar Bäckis som kommer störtande innanför ytterbacken. En passning kommer snett bak, Martin hoppar över (eller?) och Hogge kommer och rullar kyligt in ledningsmålet. Efter det känns det lite som LSK är ett slaget lag. Vi kontrollerar spelet har en del fina lägen att utöka. Medan vi lirar fotboll koncentrerar sig LSK på domaren. Med en dryg kvart kvar utökar vi till 3-1 genom inhopparen Linus. Första målet i A-laget. Det är en konstig situation och LSK-spelarna ropar på frispark men i själva verket är det en egen spelare som sänker målvakten och Limp kan enkelt rulla in bollen. I samband med målet blir deras målvakt utvisad efter vilda protester. Tio minuter senare kommer dödsstöten då Jimmy plockar fram sitt omtalade krut i dojan. Han drar till ett fint skott på en uppstudsande boll och slutresultatet var spikat. En mycket fin match med mersmak.



Tre Stjärnor
Det är svårt isolera dem tre bästa spelarna idag då det var så många som presterade på hög nivå. Jag tror vi tar det i kombinationer idag..

Oliver & Lilja - Anfallspar i första. Båda med briljant teknik och en nyfunnen löpvilja. Hittade många ytor och samarbetade klockrent. Kan vara Div. 4:s lättaste, yngsta men också mest kreativa anfallspar. Oliver kryddade insatsen med ett grymt mål.

Hogge, Bäckis & Davva - samarbetade grymt på mitten, alla ser ut att vara i fin form. Flera klassanfall grundades från mittfältet. Bäckis hittade även Hogge till 2-1-målet som tog sin början enda nerifrån vårt försvar.

Jönskorv tillsammans med alla försvarare - Stod för en beundransvärd instas och reste sig rejält efter nio insläppta mål på tre matcher. Det blev ett idag, efter det var fösvaret som en mur. Jagge var återigen klockren, Mar´n stabil på vänsterbacken och Petter likaså på sin högerplats. Kul att ha Ekström tillbaka efter en förkylning som har tvingat honom att sova med katten i två veckor. Han såg fräsch ut!



Matchens sämsta
Dagens domare var katastrofal, men han var så dålig att man kunde garva åt honom. Det var som att sitta i publiken när Magnus Betnér kör stand up. Gammal, skruttig och med en förkärlek till gula kort fick han hela LSK att flippa ur totalt. Det gjorde inte vi. Med andra ord, det blir en tuff säsong för Lunds SK.

Matchens snabbaste
Limp kom in och gjorde det viktiga 3-1-målet efter SJU sekunder. Det gick lika snabbt och smärtfritt som om man fått chansen att ligga med Jessica Alba. Det chansen hade också varit över på sju sekunder. Vilket inhopp och extremt kul för Linus. Han gick nu om ganska många i skytteligan. Fortsatte bra på sin kant efter målet.



Matchens Citat

Benny Guldfot - "Aow, kolla, där skickar Bäckis ned Lilja på kanten. Han säger inte emot, Han bara går ned och sväljer", sade han efter att Bäckis ville spela anfaller sista 10.

Martin Svensson - "Ja, jag vet, jag hörde honom i öronvrån", sade han efter att han missat passningen som Hogge senare gjorde mål på.

Stollen - "Pattarna i mungiporna, det är där dem ska vara", sade han efter att Davva sagt att han skulle hem och träna rodel i soffan.

Hogge - "Jag har fan ont i nacken, jag tror det beror på att jag sprang lite snett idag hela matchen", kommentarer överflödiga.


"Att försöka förstå"


Det finns en hel del att skriva om efter tisdagens drabbning mellan Barcelona och mitt kära Arsenal och jag ska försöka lägga fram mina åsikter på ett så opartiskt sätt som möjligt, bare with me om jag glömmer det ibland..

Jag trodde på förhand att Arsenal hade en chans på Nou Camp trots min oro över Songs frånvaro samt Cesc och V.P:s hälsa. Två av dem herrarna skulle visa sig spela en monstruös part i lagets nederlag, den tredje kunde inte ens sitta på bänken. Jag tänker inte försöka förklara matchen, ni alla såg den själv och jag vet att innerst inne segrade fotbollen den här tisdagskvällen. Jag hade på allvar låtit mig luras av att Arsenal skulle våga spela fotboll och komma flygande ut på planen med en aggressivitet och intensitet som vi såg i första mötet. Men än en gång fick alla Arsenalfans bevittna ett genomträngande svek från;
  • Arsene Wenger, som valde att skicka ut sina spelare med en taktik som aldrig håller mot Barcelona (undantag Inter). Han startade med Rosicky och Diaby, två spelare som jag anser inte ens hade platsat i Barcelonas C-lag. Och så vill Wenger skriva nytt kontrakt med Rosicky? Ja jävlar i havet, vad säger man? Wenger visade i tisdags, iallafall enligt mig, att han inte ens tror att hans mannar kan gå ut på Nou Camp och skapa ett enda avslut. Han visade att han inte trodde Arsenal kunde ha ett eget spel, trots att man ses som Barcelonas lillebror. Han visade mångt om mycket att hans tid i Arsenal kan vara förbi!? Och än en gång vill han skylla ifrån sig på domaren (jag kommer till honom, lugna dig) när han själv vet att misstaget låg i hans taktik, hans misstro och hans innersta förståelse över att den elvan han presenterade innan matchen i tisdags inte skulle kunna klara av den kommande uppgiften.
  • Cesc Fabregas, som är klubbens yngsta kapten någonsin och den som ska höja laget när det börjar svika. Han sade innan matchen, -"jag har inga extra känslor för FC Barcelona och det enda jag vill är att vinna med Arsenal ikväll". Det kan jag tro på. Men det måste varit tungt för Arsenalspelare och fans att se Cesc pussa och krama Barcaspelare innan matchen, vägra försvara V.P när han blev attackerad och, fotbollsmässigt, stå för den sämsta matchen jag sett honom spela. Jag satt och längtade tillbaka till Vieiras tid. Att se en kapten bete sig på det viset var en skam. Han ska stötta, han ska vara ambassadör för Arsenal men framförallt ska han vara den som reser sig högst av alla i matcher av den här betydelsen.
  • Robin Van Persie, som bekant blev utvisad efter två gula. Det andra behöver vi inte ens skriva om. Det är ett rån. Ett hån mot fotbollen i sig. Men V.P är V.P. Han kan tända lika lätt som en pervers gubbe gör när han ser att en blusknapp är uooknäppt. Han "måttade" någonting som i media har kallats "slag" mot Alves ansikte. Jag skulle kalla det en smekning på kinden men hans intention var raka motsatsen till en smekning. Bloggare, journalister och andra "tyckare" skriver olika om det andra gula, och självklart säger barcaspelare att det var korrekt. Ja, i så fall borde vi nog radera ordet korrekt och dess betydelse från alla länders ordlistor. Prova med inkorrekt, fel, horribelt, fruktansvärt eller till och med S K I T. Men Robin blev utvisad i ett läge det verkligenverkligenverkligen inte får hända, no excuses.
Statistiken talar för sig själv. "Arsenal were beaten by a far superior team". Stämmer ganska bra det där faktiskt eftersom att man hade noll (NOLL?!) avslut på 94 minuter. Hércules slog Barca med 0-2 på Nou Camp, hur är det ens möjligt? Barca hade 20 avslut och spelade en briljant fotboll trots att man har primadonnor som Alves, Busquets och Villa som ligger ned konstant och spelar apa framflr kamerorna. Men satan i farsans kalsonger vad dem kan spela fotboll. Deras briljans segrade den här kvällen på ett fullsatt Nou Camp. Jag faller under kategorin med Arsenalfans som inte skyller förlusten på domaren. A.W, hans spelare och hans takik har sig själv att skylla för detta debacle. Jag menar, bara att sätta Arshavin på bänken gjorde mig mållös. Jag läste en rolig analys igår - "När Wenger bytte in Bendtner för att försöka åstadkomma något kändes det som om USA skulle gå in och försöka vinna kriget mot Afghanistan och Irak genom att introducera pil och båge".
  • Massimo Busacca - Vi alla vet att Busacca inte är en domare som ska döma på den här nivån. Ändå delar UEFA ut Champions Leagues tuffaste match till den Schweiziska klockbögen Massimo, som för övrigt blev utsedd till matchens lirare, utan att ha rört bollen, av speakern inne på arenan. Han hade bestämt sig innan att han skulle vara dålig och blunda för otaliga saker under matchen. Jag menar, Abidals stryptag? Alves upprepade filmingar? Diabys solklara kapning av Messi? Och så till V.P:s andra gula. Ett beslut som får varje normal människa att försöka förstå. En person som tar ett sådant beslut måste göra ett inside jobb åt FBI eller åtminstone vara hotad till döden av en arg Barcelonasupporter. Det beslutet får mig att vilja ställa så många frågor till UEFA och honom själv att min ena hjärnhalva börjar krypa ut ur örat. Det var hemskt att bevittna men ännu värre, att han bekräftade det faktum att det sannerligen inte finns en enda ok domare i hela fotbollsvärlden och att sporten fotboll lider allra mest av dåliga domare. Som tur är drabbar det alla lika mycket, eller vad tycker Ni?
Jag har läst på forum, nyhetssidor och bloggar sedan i tisdags och försökt smälta alla olika intryck. Många är besvikna på Cesc. Förståeligt - ja! Men han är fortfarande Arsenals bästa och smartaste spelare. Att vända sig mot honom i det här läget vore korkat. Vi fans måste tro på laget i dess framtida utmaningar (FA-cupen och Ligan) och vi måste tro på Wenger. Efter säsongen kan vi vara kritiker och kasta galla över dem som vi tycker förtjänar det. Arsenal förtjänade inte att gå vidare i Champions League, så enkelt är det. Men det finns en hel del att ta hänsyn till i framtiden;
  • Ska Cesc stanna i klubben? Enligt mångas åsikter kring hans 2010/2011 säsong vill dem att han lämnar till sommaren. "No one is bigger than the club", och det är ju faktiskt helt sant. Ska Wenger ta dem 550 miljonerna och värva tre spelare istället. Sanningen är dock att vi inte kan ersätta Cesc. Min åsikt är att hans intelligens och skicklighet blir motarbetat av vissa spelare i klubben. Tre eller fyra spelare av hög klass räcker inte för att Fabregas ska kunna utvecklas och för att han ska kunna känna att klubben kan vinna titlar. Wenger måste värva två eller tre spelare av högre klaa som kan matcha Cesc, Nasri, Jack och V.P: ambitioner.
Är det bye bye Cesc i sommar?
  • Är Arsene Wengers filosofi utagerad i Arsenal. Är mannen med PHD i "fotbollsskap" slut? Det kan mycket väl vara så det är. Personligen avgudar jag Arsene och tror, allt som oftast, på hans grundidé men klubben vinner inga titlar och hans jobb går väl nästan, iaf lite, ut på just det? Det tråkiga i tisdags var att hans filosofi svek eller rättare sagt - han svek sin egen filosofi - grundat i att spela offensiv, attraktiv och intensiv fotboll. Wenger behöver agera till sommaren men tills dess lägger jag 100 % av mitt förtroende i honom. Och nu ska han bli straffad av UEFA för hans kommentarer om Busacca? Två matchers avstänging ryktas det om. Jaha, då var det fram med den diktatoriska eran igen. Vad hände med yttrandefriheten? Varför skulle Sir Alex bli avstängd för det han sade efter Chelseamatchen? Oh my, det är patetiskt. Men sanningen är att Wenger måste sluta skylla ifrån sig. Jag vill höra honom säga att "det här var mitt fel, jag tar på mig skulden". Ungefär som Cesc gjorde i onsdags, dock bara för att se bra ut hos fansen.
  • Almunia var grym när han kom, punkt slut. Bär oss nu till ligaguld som återinförd förstamålvakt. Du vet att när Scheschny kommer tillbaka så är även du tillbaka på bänken.
  • Bendtner kom in och snubblade när han kunde skicka laget vidare. Det var den sämsta mottagningen jag sett av en spelare på högsta Europeiska nivå. Sälj honom och sälj honom snabbt. Gärna till ett paketpris tillsammans med Diaby och Rosicky! Hade dem spelat i Hardeberga hade vi sålt dem för fem kronor stycket under loppisen. Lycklig potentiell köpare - Hasse Gräv. Äntligen skulle dessa spelare få gräva på riktigt istället för att gräva Arsenal ned i skiten.
Vad tycker ni? Ska dansken säljas?
  • Hur lyckades Wenger en gång skapa Världens bästa lag? Hur hittade han spelare som Parlour, Vieira, Henry och Pires? Varför Nöjer han sig med spelare som nyss blev beskrivna i ovanstående punkt?
Till helgen är det FA Cupmöte med Man United, ett lag med katastrofalt dålig form. Fabregas är skadad igen, Song är tveksam. Nu är två titelchanser försvunna men det är två kvar. Låt oss tro att det kan hända, stötta laget i med och motgång samt slå ut United på lördag. Ligan är i Arsenals händer och nu vill jag se en kapten som presterar och visar att han vill vinna. jag vill se V.P nyladdad och motiverad att fortsätta kampen mot ligatiteln. Men snälla, låt mig inte behöva se en artonårig Jack Wilshere behöva bära ett helt Arsenal på sina axlar. Kom i grupp, förlora i grupp, segra i grupp. Slut samman all positiv energi och kasta allt annat väldigt väldigt långt bort.
Glöm det som hänt, det kan sluta lyckligt ändå!
  • En liten notis måste ju faktiskt vara AIK:s drömöppning mot HV71 i Elitserieslutspelet. Ja, jag vet att det är en fotbollsblogg men vilket stöd på läktaren och vilken glöd i spelarna. Den glöden hade jag velat se i Arsenal i tisdags! Framåt AIK, mot SM-Guld kan man drömma. Framåt Arsenal, mot Ligaguld kan vi fantisera. Can they really make this happen? Yes. They CAN!

Défenseurs Hardeberga BK 2011

Idag börjar vi presentationen av HBK:s försvarare säsongen 2011. Som ni läst innan har vi Kehler, Felix och kanske Wåle som burväktare i år och det är mycket positivt. Den kommande säsongen kommer det inte spela någon ny försvarare i vår röda tröja men det betyder inte att vi har hur många som helst av den kategorin som håller hög klass. Men våra stoppklossar där bak vet också att det krävs några gnistor till för att tända den stickan som ska kunna hålla dem fötterna brinnande under en hel Div. 4-säsong och vi ser tydligare för varje vecka som går att formen börjar infinna sig..


  • Henrik Ekström - En rutinerad back i tidiga 30 som bidrar med ett stort lugn där bak. Har en otroligt hög lägstanivå, både på och utanför planen. Tillsammans med sin kollega bildade han Div.5:s bästa försvar förra året och han har aldrig varit i bättre form. Spelar alltid i långkalsonger så länge det är under 20 grader, är inte världens snabbaste men är otroligt brytnings- och placeringssäker. Säger Henke att han ska äga dig under 90 minuter, då gör han det.
  • Tobias Jönsson - Briljant försvarsspelare som nästan är omöjlig att ta sig förbi. Tror du att du är förbi lär du glömma det direkt för plötsligt är hans långa tår där igen och tar bollen ifrån dig. Tobias kan ha Skånes högsta lägstanivå men också en lika hög tungdpunkt som Turning Torso. Han kommer utan tvekan vara Div.4-seriens "top tre" försvarare 2011 och vi är glada över att ha bobbe jönskorv i laget. Snickaren har sagt att den enda anledningen han har till att lämna HBK är om, lägst, ett Div. 2-lag skulle ringa honom. Sanningen är att han skulle kunna spela i vilken Div. 2-klubb som helst, men stanna du här Tobias!
  • Sebastian Löfkvist - Sebbe är en gó grabb som alltid gör sitt bästa. han har varit i klubben ett tag nu men är fortfarande den yngsta, eller iaf en av dem. Ställer alltid upp för klubben, lever för fenomenet IDROTT och har utvecklats mycket det senaste året. Vad jag har förstått är han lite av en träningsnarkoman, han bor själv i Eslöv och är nog den på vårt enhälliga runda klot som gör flest statusuppdateringar på facebook.com. Jag tror att han slog Jeppe Sandbergs rekord i att behöva lämna en Hardebergafest först, redan vid 22-tiden men källor kan påstå annat. Fortsätter Sebbe i den här takten hoppas vi kunna se honom som en Maicon på knutsvallens plankenter framöver. By the way, han har Skånes mörka skogars hårdaste skott, så ni som jagar - skit i bössan och ta med ett gäng fotbollen och låt Sebbe bränna av några vristskott!
  • Kristoffer Nilsson - Gåbben som fortfarande spelar som att han är 23 år gammal. Skönare människa får man leta efter och han har myntat otaliga begrepp pch citat under sin tid i klubben. Det är sällan du inte får ett leende på läpparna efter att "stollen" öppnat truten. På planen är han enfotad men en rutinerad pådrivare med en sällsynt kämpaglöd. Han tränar inte lika mycket som förr men följer fotboll i allmänhet mer än vad flesta fotbollsnördar gör. Går även under smeknamnet Duncan och han har dem finaste och gulligaste smurfgröna träningsvantar du kan hitta.
Det var ungefär halva backuppsättningen, resten får ni under morgondagen. På lördag åker vi in till Smöret och spelar mot Lunds SK. Jag har dålig koll på vad som hänt i den klubben sen 2010 men förra året vid den här tiden förlorade vi mot dem med 4-1, dock gjorde vi en riktigt bra match! Deras hemsidan lämnar allt åt fantasin men fakta är att LSK har en helt ny tränaruppsättning med gamla spelaren, Johannes Blomstrand, som huvudansvarig. Johannes har starka kopplingar till Brasilien och jag skulle inte bli förvånad om tränarstaben består av en del Brasilianska herrar. I så fall är det en häftig grej dem kan ha på gång där inne och förhoppningsvis får vi se om vi möter ett "joga bonita-lag" på lördag. För vår del handlar det om att resa oss från förra helgen, orka springa i 90 minuter och göra oss förtjänta av en seger efter tre raka utan en sådan. Vi har sett att vi håller divison fyraklass, nu behöver vi några vinster för att boosta självförtroendet igen. Smörlyckan, 14.00 på lördag, Välkomna dit!
  • Veckans Citat
Jimmi Johansson - "damen här hemma är sjuk så jag kan inte komma på träningen ikväll", var hans ursäkt för att inte åka till skrylle och springa med dem andra i laget. Den där kommentaren håller inte 33-årsklass Jimmi och vi får nog ta en kik på hur du ska ursäkta dig till Benny framöver.

Askeröd VS. Hardeberga BK 3-3 (0-0)

I lördags åkte vi till Hörby för ytterliggare en av många träningsmatcher. Vi ställde som vanligt upp med ett mycket starkt lag trots att någon var på spaweekend och fick tånaglarna slipade och ögonen nedgurkade. Dock höjdes medelåldern med cirkus 15 år när gamla gardet klev in i omklädningrummet tio minuter för sent. Vi andra tyckte väl att vi kände igen dem från "pensionärsjävlar" på kanal 5. Den här matchen, som spelades på en alldeles utmärkt konstgräsplan i strålande sol, skulle bli helt annan jämfört med tidigare möten med Malmölag. Askeröd är ett krigarlag med en ny briljant tränare och spelar ganska likt oss faktiskt. Och en intressant match blev det. Den hade ganska mycket, både bra och mindre bra men vi ser klarare för varje match vad det är som behöver bli bättre och vad som ska förändras till seriestarten..

Startelva
Kehler, Petter, Rambo, Jänskorv, Glenn, Bäckis, Davva, Hogge, Ljungan, Jimmi & Jernet
Bänk
Pontus, Oliver, Ted, Stollen

  • Första Halvlek
Vi börjar minst sagt bra med en nykomponerad backlinje och fyra innerfältare på mittfältet. Vi spelar tight som vi kom överrens om och rullar bollen på marken precis som vi vill. Från Flaggmatchen förra helgen var vi medvetna om att vi måste våga spela på markerad spelare och verkligen lita på sin lakkamrat att han kan göra jobbet. På så sätt kan vi hålla bollen på mattan under längre tid och göra det svårt för motståndarna. Första halvlek är kryddad av ett fantasifullt spel från HBK:s sida där sista passningen dock aldrig riktigt nådde fram. Rörelse och snack klaffar fint men det ska sägas att Askeröd skapar sin förtjänta del av chanser. Dem är tunga och spelar långt och enkelt. Ibland gör dem det riktigt bra för att dra isär våra lagdelar och hittar in med fina passningar framför backlinjen, men Glenn, Bobbe, Rambo och Petter har ett fint samarbete in "back 4". Jernet river och sliter som vanligt och löper bra in bakom deras backlinje och tillsammans med Jimmi bildar dem ett välkomponerat par som doftar mål så fort vi kommer in på sista tredjedelen. Men 0-0 i paus gör oss inte direkt mindre motiverade inför andra..
  • Andra Halvlek
Askeröd skruvar upp tempot och använder sin rutinerade innermitt mer effektivt. Dem skapar ett antal lägen som Kehler och backlinjen dock har koll på. Oliver och Pontus kommer in som två friska fläktar och skapar oro i deras försvarsarbete. Vi spelar med fina kombinationer på mittfältet och länkar bra med anfallsparet Järnet-Pontus. Enkla och snabba passningar för att locka över/fram Askeröd och sedan kommer spel på löpande tredjeman i djupled för att såra deras öppna försvar. Precis så här skapar vi andra halvlek första hörna och på den nickar Oliver in 0-1. En läcker nick som långsamt seglade in i bortre krysset medan mössan flög av hans huvud. Nu var vi verkligen på gång och dominerar matchbilden men Förvsrasspelet i andra måste dock ses som lite förvirrande emellanåt och kommunikationen måste bli mycket tydligare för att undvika farliga lägen som t.ex Askeröd skapade under andra halvlek. Det är halvchanser, men ändå, till slut sitter den där. Efter cirkus tio minuter in i andra fristäls Jernet men rivs ned av en försvarare - rött kort och bra frisparksläge. Askeröd plockar in en spelare (det är ju trots allt träningsmatch) men det hindrar oss inte från att fortsätta skapa chanser. Till slut får Jernet sätta dit den inför ögonen på farsgubben och tillsvidareställa ledningen till 0-2 efter ett kliniskt avslut. Sen vet jag inte vad som händer, missförstånd bakåt och reducering - allt gick väldigt fort och Askeröd med lite luft under vingarna. Men vi skulle sätta kniven i ryggen på Askeröd när Pontus blir frispelad med kvarten kvar och fint sätter den förbi deras stora målvakt med en enkel yttersida - kyligt! Förlåt mig, vi trodde att vi satte kniven i ryggen men ohoj ohnej, det gjorde vi icke. Med fem minuter kvar, efter att vi spelat disciplinerad fotboll, hållt bollen inom laget och låtit Askeröd jaga boll och bli trötta, ska vi börja slå meningslösa och dåliga passningar i mitten av banan. Högmod? Ja, jag tror fan det och det har vi inte råd med i fyran, så enkelt är det. Vi ska klacka, slå passningar på 3-4 meter till felvänd spelare och tappar boll på mitten hela tiden sista fem vilket gör att Askeröd kan bygga upp en farlig offensiv och får förnyad energi i deras slutforcering. 2-3 kommer efter att alla röda spelare i straffområdet stirrar blint på bollen. Vi frågar i vanlig ordning domaren om hur mycket tid det är kvar - "en minut", säger han. Hela fyra minuter senare ligger bollen i HBK:s nät igen, fråga mig inte hur. Domaren sätter pipan i munnen vid avspark och 3-3 är ett faktum. Ett Horribelt 3-3 i seriematch. Ett 3-3 som hade fått oss alla sorgesyppa på kvällen. Ett 3-3 som kan ses som värdefullt inför seriestarten!
  • Analysen
Mest positivt tar vi med oss från lördagens drabbning. Vi var starkare än Askeröd och spelar definitivt en betydligt bättre fotboll än vad dem gör. Mycket klaffade idag och det är vi nöjda med, speciellt vår kreativitet på offensiv planhalva. Däremot måste vi kritisera oss själva för att inte kunna "spela av" matchen. Vi gör det grymt till det är fem minuter kvar och då blir vi nöjda. Vi kan inte lägga oss ned och dö och tro att det är avgjort. Redaktören efterlyser bättre kommunikation i försvarsspelet ÖVER HELA  banan, enklare taktik och spel när vi leder med 1-3, att vi agerar mer moget och rutinerat vid liknande situationer men framförallt - orken. Vi får la löpa lite till i veckorna innan seriestarten. En match varar i 90+ och bollen är fantami rund alla dem minuterna - Och då måste vi orka arbeta hårt för varandra och springa mer än våra motståndare.
  • Tre Stjärnor

  • Fredrik Jernberg - Löpstark och farlig som spetsanfallare. Med tappad vikt och slimmad kropp såg han ohyggligt fräsch ut och kryddade insatsen med ett fint mål
  • Glenn Olsson - Var en stabil kugge i backlinjen, gjorde många viktiga brytningar och spelar enkla men bra uppspel
  • Davva - Kaptenen visade att han var tillbaka på riktigt och stod för en bra insats på mitten. Stöttade laget fint och blandade bra försvarspel med effektiva offensiva passningar
  • Futurum
Imorgon är det "the clash of brilliant football" mellan FC Barcelona och Arsenal FC. Ett möte som innebär känslor i överföd för båda lagen och dess supportrar. På Camp Nou imorgon k.l 20.45 kan jag inte förutspå någonting. Allt kan hända och det kan sluta hela fantastiskt men också brutalt sorgligt. En sak är säker - det kommer bli en match där frågan om liv och död ställs på riktigt.
På lördag åker Hardeberga in till "smöret" i Lund för att möta Lunds SK, ett lag som varit i fyran länge men även ett lag vi vunnit över tidigare. Det brukar bli intensiva matcher mot dem och jag hoppas att vi under den här lördagsmatchen bjuder upp till spel under fulla 90 och tar hem en ny seger under försäsongen efter tre raka matcher utan.

Arsenals Vecka

Arsenal FC stog inför en tuff vecka efter Carling Cupförlusten för sex dagar sedan. Skulle man orka resa sig och hitta rytmen igen? Man spelade mot Leyton Orient (returmöte) i onsdags hemma på Emirates. Den matchen var nog många Arsenalfans nerösa inför, framförallt sedan Van Persie än en gång skadat sig tillsammans med Koscielny, Song, Fabregas och Walcott. Men i onsdags var det upp till bevis för en viss dansk. En dansk som fått utså mängder med kritik och som ryktats vara på väg bort från Gunners..

  • Arsenal krossade Orient med 5-0 varav tre av dem gjordes av Nicklas Bendtner. Tack för att du ibland finns där i den rödvita dräkten. När V.P är borta behöver Arsenal verkligen an striker som presterar och även visar det i målprotokollet. Nu kanske jag inte är lika nervös inför returen i Barcelona. Idag spelade laget hemma igen mot Sunderland med målet att ta in tre poäng på Manchster United i titelracet. Men som Arsenalfan har man vant sig vid liknande situationer. Gunners kan inte prestera när det väl behövs OCH speciellt inte om Wenger använder sig av spelare som Denilson och Diaby..
  • Första halvlek är riktigt dålig från båda lagens håll med Denilson som planens överlägset sämsta spelare. Han gör inte ett rätt, slår bort femmeterspassningar och spela bollen enbart i sidled. Han är en bättre kopia, men lika värdelös i sammanhanget, som Daniel Andersson i MFF. Feg, omogen och så lite kreativ man kan vara..Men andra halvlek bjuder på bra spel från hemmalagets sida. Nasri, Arshavin och Bendtner såg pigga ut, likaså Chamack när han kom in - självklart gick Denilson ut. Men likt Hardebergas andra halvlek mot Dalby i onsdags, ville inte bollen in. Ribba, friläge och mängder med chanser och fortfarande 0-0.
  • Två händelser diskuterades flitigt efter matchen: Knuffen av Titus Bramble på Arshavin när han hade friläge - straff? Den andra är Arshavins mål som blev avblåst för offside. Straffen är tveksam, jag vet inte vad jag tycker. Det är dock möjligt att Arshavin hade fått till ett mycket bättre avslut om varit ostörd. Offsiden är horribel och Wenger sade efter matchen att han var för äcklad för att ens prata om händelsen. Jag håller med till punkt och pricka. Det var ett vidigt domslut av en tröttkörd linjeman. Halvknubbig var han, gåbbe som kanske till och med var berusad var han. Han orkade inte ligga i linje och tog ett domslut som får varje Arsenalsjäl att bita sönder sina läppar. Men vi har sett det mer och mer den här våren. Newcastles straffar mot Arsenal var katastrofala domslut, Fulhams straff mot Chelsea är obeskrivlig och Chelseas straff mot united finns inte på kartan. Utöver det dömde domaren frispark till Wigan efter att Rooney armbågat en Wiganspelare i ansiktet (inget straff?!). Domarna är dåliga, oavsett om dem dömer i Div. 6, Div. 4, Allsvenskan eller Premier League. Det är lika för alla kan man tycka men idag berövade domarjäveln tre poäng för Arsenal. Jag hoppas han får en lång avstängning, smisk av sin gamla mamma och fysträning av förbundet för orkar svinet inte springa på linjen i 90 minuter ska han fan inte vara där - Idiot. Han och Denilson kan åla tillsammans till en öde ö och ta hand om varandra, trötta ut varandra så att vi alla slipper se deras fula trynen framöver, tack!
  • Annars är lagets form bra och man fortsätter i rätt riktning resultatmässigt! Clichy är i förhandlingar om nytt kontrakt men det sägs ha brutit ihop. Enligt Nasri vill han stanna och vinna titlar och kommer högst sannolikt skriva på ett monsterkontrakt i sommar. Ja, jag tror inte Wenger släpper sin franska frontlinjeman i första taget.
  • Skadeläget är än en gång illa. Arsenal var bäst i Världen med full trupp (förutom vår Belgiska försvarare). Utan Fabregas är dock laget relativt uddlöst framåt. Därför MÅSTE Cesc vara tillbaka på tisdag mot Barcelona. Il Capitano är vital för Gunners framgångar. Han har varit skadad mycket i år men frågan är varför! Ingen verkar veta. Är han sämre tränad än tidigare? Ibland ser det faktiskt ut så. Ibland ser han omotiverad ut och alldeles för egoistisk för att vara kapten. Den prostituerade klubben FCB har satt grillor i skallen på honom tror jag. Hoppas att han sätter kniven i strupen på Barcelona på tisdag och vrider om den till dem kvävs inne på mäktiga Camp Nou. Enligt Alan Smith, den gamle krigaren, har Arsenal stor chans att gå vidare i CL om alla spelar till 100 % efter Wengers direktiv. Jag vill tro på det, oh, som jag vill tro på det. Men att vara realistisk som Arsenalsupporter har blivit en oerhört viktig faktor för att klara av vardagen. Utan Fabregas på tisdag kan det sluta hur som helst. Spelar Denilson vinner Barcelona med 5-1, Denilson gör tre självmål och blir utsedd till Barcelonas "man of the match".
Lika som bär?
Än så länge har Arsenal dock gjort en bra säsong och givit svar på tal till många kritiker. Vi hoppas självklart att dem ska fortsätta göra det och med matcher som Manchester United och Liverpool hemma kvar att spela kan Arsenal ha titeln i egna händer. Jag drömmer om den vackra skepnad av Fabregas, ståtlig som en 1800-tals Amerikansk president, hållandes hårt om den majestätiska Barclays Premier Leaguepokalen. Ja ni, det hade varit som ljuv dans ute på majsfältet en varm sommardag!

Veckans Kolaknäck
Namn behöver nog inte nämnas. Men den här stordumlen skrev igår såhär på ett socialt nätverk:

"ute i europa talar man om sandby större kan ni aldrig bli hardeberga vem fan e ni?! vim e ni!? vim e ni?!"

Klatschigt? Njae, inte det minsta, men roligt att läsa var det. Redaktören tackar för veckans mest desperata, motsägelsefulla och löjligaste kommentar.

"Veckans Hardebergare"

Idag fortsätter vi temat "veckans hardebergare" som är till för att lära känna en profil i klubben. Tanken är att ni ska få veta saker ni inte visste innan om den här personen och det blir verkligen definitionen av dagens hardebergare. Han har en grön uppväxt i Uppåkra IF och har aldrig tidigare lämnat den klubben. Han har glömt saker som hänt honom som aldrig kommer hända vissa under en hel livsstid. Han är en genuin och underbar människa som alltid gör sitt bästa och som aldrig säger något negativt, han är en briljant back men framförallt är han den mest optimala festgåbben det finns på detta runda klot.. Jag ger er Henrik "can´t handle tömmar´n" Ekström!

 

1.     För dem som inte spelar i HBK, vem är du?

Revisor. Två år jorden runt. Plockat avokado på kibbutz i Israel och vallat får i Australien. VSOP eller XO. Alltid Whopper Cheese. Bengaliska bensaxar. Nördigt djurvänlig. Curt Cobain. Familjär och långa förhållanden. Paul Scholes. The Dirt. Chilli och White Guide. En gång vän alltid vän.

2.     På ett år nådde du legendstatus i klubben, hur gick det till?

Ni ska vara jäkligt glada att jag är 33 och inte 17, då hade ni spelat med 10 man! Tror Benny la upp den, klart jag ville smasha den! Förstod era spelregler i Danmark -09, då var det klart!

 

3.     Hur är det att spela mittback med Tobias ”Jönskorv” Jönsson?

Om jag ska vara helt ärligt så är Tobbe en av de allra bästa backarna som jag spelat med och jag tycker att han var förra årets back i vår femma. Han har en enorm placerings- och brytningssäkerhet och sticker gärna ut en tå (i storlek 47 eller 48 om jag inte minns fel!). Han kan gå hur långt som helst!

 

4.     Du hade en bra säsong 2010. Vad tyckte du om HBK:s säsong och vad tyckte du om din egen insats?

Förra årets säsong var verkligen en riktig laginsats från start till mål. Jag tror att alla trodde att vi var uträknade en bra bit in på höstsäsongen, men som jag sagt så många gånger innan så finns det verkligen inte på kartan att ge upp som Hardebergare. På det stora hela så tycker jag att vi visade att vi vill spela rolig fotboll och egentligen spelar allra bäst mot de bättre lagen, se bara på våra DM matcher mot Pelister och IFK Trelleborg! Vår breda trupp gör också enormt mycket och vi har väldigt sällan en dålig träning. Jag är nöjd med min första säsong även om det känns som att det finns mer att ta av. Är riktigt jäkla roligt att spela i backlinjen med så bra spelare som vi har, bara för att nämna några så är varken Martin, Petter eller Rambo roliga att försöka ta sig förbi!

 

5.     Hur har det varit att komma till en ny klubb efter att ha varit i Uppåkra IF i nästan hela ditt liv?

Som i det närmsta patetiskt trogen nostalgiker som jag är så är jag faktiskt själv förvånad hur snabbt och självklart jag trivdes. Efter Bennys tjat och en rejäl spark i baken hemifrån tillsammans med  öppna armar från er Hardebergare har jag mycket er att tacka (snyftigt va ;).

 

6.     Vad är så speciellt med föreningen Hardeberga BK?

Känns verkligen som att det är en förening där alla ställer upp till 100%. Med små medel så når Hardeberga så otroligt långt. Det finns alltid ett leende på läpparna hos alla eller en ”tömmare” runt hörnet J. Det är inte så mycket krusseduller, alla vet vad som gäller.

 

7.     Du har varit med om en del i ditt liv Henke, vad är det sjukaste du varit med om?

Ja, det finns mycket att välja bland… Magsjukan i Asien blir det nog bokstavligt talat som gav mig följande insikter:

1 Drick aldrig en ljummen White Russian kring halv två snåret på natten på stranden i Thailand.

2 Trist att åka på ett skumpigt lastbilsflak under bar himmel i 26 timmar genom Kambodja, i 41 graders feber, utan solhatt, och med kraftiga diarréer! Aldrig har ett hål i marken känts så tillräckligt.

3 Min bistra min när jag stapplar ut från mitt rum i Kambodja för att leta vatten och dörren går i baklås, hade jag gärna velat se. Damen som satt bredvid och tvättade sina kläder fick se något som måste fått henne att vakna på natten i mardrömmar.

Tacka fan ändå för det, med tanke på hur jag såg ut innan med 16 groteska kilos övervikt..

 

8.     Stämmer det att du aldrig har varit i så bra form som du är i HBK och att du trivs bättre än någonsin med din nya röda familj?

Yes! Utan tvekan. Kan dock ha funnits några år kring 17-20 års åldern då tacklingarna var lite mer klockrena, men på det stora hela så känner jag mig i uppåtstigande form.

 

9.     Försäsongen har varit tuff hittills, hur känner du inför fortsättningen av den och vad tror du om HBK:s seriespel i år?

Jag är impad, stolt och tror på våra styrkor där alla bidrar hela matchen varje match som får oss att vinna nu även mot division 4 lag. Jag tycker att vi tom har en än starkare och bredare trupp i år. Vi kommer att kriga om varje poäng och nyckeln för vår del är att lita på vårt spel.

 

10.  Vem/vilka blir nyckelspelare för HBK i år?

Svårt att peka ut någon enskild för jag tycker verkligen att det finns så enormt många duktiga spelare i HBK. En Kehler som täpper till, Martin som rensar, Bäckis som sliter på mitten och Forsbrant som hänger in den kommer klart att betyda enormt mycket för laget och var vi hamnar i tabellen.

 

11.  På vilken plats i tabellen slutar vi 2011?

Helt säker på att vi slutar topp 5!

 

12.  Vad kommer du, Henrik Ekström, bidra mest med i år?

Känns som att rutinen kommer att vara än viktigare i år och viljan att aldrig någonsin förlora.

 

13.  Är det sant att du festade i Köpenhamn natten innan du skulle på dop och att när du vaknade i samma stad hade du 23 missade samtal – dopet hade redan börjat?!

Inte helt rätt men nästan. Var i en stuga med ett gäng kompisar och det blev lite väl roligt. Någon gömde min telefon i skogen (nästan helt säker på att det stämmer) och när jag vaknade så hade jag 28 missade samtal varav det sista löd: ”Nä, nu är det för sent, nu går vi in i kyrkan..klick”. Undrar om min bror riktigt kan förlåta mig för det. Jäkla tur att festandet ligger i blodet så att han kanske innerst inne har lite förståelse.

14.  Vi har ju en del spelare som går i giftastankar och stora mjuka morgonTOFFLOR, ska du också gifta dig och skaffa barn snart?

Det är så klart min önskan. Vår ambition är i så fall att det inte ska påverka fotbollen så mycket. Tur man har en tjej som spelat division 2 i innebandy och idag hopp tävlar inom ridsporten. Så kom igen singlar, skaffa en som fattar.

 

15.  Hur länge får vi njuta av din underbara personlighet i HBK?

Så länge ni orkar och står ut!

 

16.  Beskriv Benny Guldfot med tre ord!

Sammanhållning, Gammeldansk (citrus – jäkligt viktigt!) och engagerad.

 

17.  Beskriv en typisk hardebergafest med tre ord!

”Tömmare”, dans på bordet, obligatorisk utgång.

Tackar Henrik ödmjukast för hans varma och lite chockerande svar och önskar honom lycka till som hardebergare ännu ett år. Du kommer att tillföra mycket, både på och utanför planen. Vi i HBK är glada att du valde rätt klubb och kan med glädje säga att vi tycker att du är en underbar människa!

Dalby GIF vs. Hardeberga BK 3-3 (2-2)

Igår kväll var en träningskväll. Men det var också match mot Dalby innan träningen och den skulle bli en jobbig historia. Det var en match för dem som inte fått så mycket speltid hittills samt för dem som är nya. Det var en match att visa upp sig och verkligen bevisa att man är mogen nog att spela i div. 4 2011. Flertalet spelare visade verkligen det igår men vi fick också beviset på att det krävs en hel del för att klara av tempot och fysiken kommane säsong. Dalby spelar i år i div. 6 och har några intressanta nyförvärv. De kommer klara sig bra i sexan, däremot måste vi visa mer än vad vi gjorde igår om vi ska kunna konkurrera om mittenplatserna i fyran.

Startelva:

Felix, Sebbe, Tobbe S, Tege, Limp, Davva, Glenn, Jimmi, Lilja, Robin O & Ted


Bänk:

Olle, Mar´n, David H, Ljungberg & Bäckis

Första Halvlek
Vi börjar motiverande och inspirerande med några farliga anfall första minuterna. Fina kombinationer på sista tredjedelen och bra snack. Det märktes att vi var lite stressade emellanåt och tog en del desperata och önödiga beslut i både passningsspelet och i presspelet. Dalby hänger inte med i början men arbetar sig sakteliga in i matchen. Då kommer ett drömanfall signerat lilja, jimmi och Ted - där Ted är sist på bollen. Men det hindrar inte Dalby från att utnyttja deras vindsnabba anfallare Adams på ett utmärkt sätt för att fortsätta jobba sig in i matchen. I mitten av halvleken får dem så en frispark på vår planhalv där Adams stegar fram och bombar upp bollen i nättaket från 30 meter - en brutal träff minst sagt. Dalbys tränare ville först inte att Adams skulle ta den men med facit i hand var det nog det rätta beslutet. Sedan vet jag inte vad som händer.. Vi börjar slarva och spelar en fotboll som inte kan sammanfattas med ordet samarbete. En situation senare där vi inte får undan bollen kan en fristående Dalbyspelare nicka in bollen via Felix fingrar och stolpen efter ett fint inlägg från kanten. Men kvitteringen skulle i sinom tid komma efter att vi vunnit bollen på egen planhalva efter fint lagarbete i farsvarsarbetet, en härlig löpning tillika en klinisk avslutning från Robin Olsson, hans första mål i den röda tröjan. Det var en kontring som höll hög klass!

Andra Halvlek
Fem byten görs i halvtid och det skulle visa sig vara negativt dem första 10 minuterna. Avbytarna kommer inte upp i tempo och hittar inte rätt i positionerna vilket leder till att Dalby är ruskigt farliga under den tiden. Den enda som såg pigg ut var Ljungberg, han vann närkamper, slog fina passningar och hade bra rörelse. Men så tvärt emot första halvlek när vi håller på att komma in i matchen igen kontrar Dalby genom Adams och han löper snabbt ifrån våra mittbackar för att rulla in 3-2 mellan Felix ben. Efter det är spelet böljande, vi börjar äga mer boll och hittar flertalet fina kombinationer men lyckas inte få en bollen i mål. sista 20 kommer Dalby knappt över sin egen halva. Vi sätter hög press och vinner nästan varenda boll och närkamp och lyckas med 10 kvar, efter att mar´n gjort en fin prestation ute på vänsterkanten och spelat in till Oliver, utjämna matchen till 3-3. Efter det ligger vi på ännu mer och hårdare, skapar mängder med chanser men bollen vill inte in i nät bakom en lysande Dalbykeeper. Dalby sticker upp ett par gånger och har ett stolpskott men när domaren blåser är det med besvikelse vi konstaterar ett oavgjort resultat.

Analysen
Tege och Tobbe S spelade stabilt tillsammans i första och bildade ett bra centrallås tillsammans med mittfältarna Glenn och Davva. Kul att se Tobbe tillbaka, du har ett underbart skägg! Välkommen tillbaka är också il capitano Davva som gottat sig en vecka i Marocko! Jimmi var flera gånger briljant under första 45 och lilja, Ted och Robin bildade en vasst anfall. Linus och Sebbe kom upp fint på kanterna flera gånger under första och det vill vi se oftare hos våra ytterbackar.
Andra halvleks första 10 minuter var horribla. Dåligt snack och dålig rörelse. men vi arbetar oss in i matchen och ska med dem chanserna vi skapar vinna med minst ett par mål. Utan Dalbys snabba anfallare vet jag inte hur dem skulle kunna hota vårt försvar. Många fina kombinationer fanns det för HBK under andra halvlek och ibland syntes spelglädjen, men den måste synas mer. Dalby spelade dock bra och rullade fint kortpassningsspel flera gånger under båda halvlekarna när vi inte kom rätt i presspelet. Duktig målvakt, en stabil mittback, två kreativa fältare och en hypersnabb striker kommer innebära många poäng i sexan. Kommer det kanske stå mellan Dalby och SSIF om direktplatsen till femman hösten 2011?

Träningen
Träningen tordes bli en seg och slapp 1,5 timme men ickesadenicke. Bra tempo, bra snack, fint snfallsspel och intensiva dueller under hela träningen trots en del trötta ben. Träningen avslutade med en kortare löpövning och 20 nöjda spelare gick in och duschade. Det ser lovande ut på träningarna gubbar, visar vi upp en sådan karaktär och vilja under 2011 kommer vi kunna ta många poäng i fyran.

Tre Stjärnor

  1. Magnus Ljungberg - kreatör i andra halvlek, fin rörelse, tog defensivt ansvar och slog flera fina passningar i djupled
  2. Robin Olsson - Snabb på kanten, ruskigt fint mål i debuten och såg fräsch ut under första 45. Spelade stabil högerback i andra och gjorde det moget
  3. Jimmi Johansson - Briljant i första, stark och rörlig med ett härligt lugn i trequartistarollen. Borde gjort minst ett mål

Veckans Citat

Benny Gullberg - "aaohw, Robin, du kan fan förstöra en övning innan den ens har börjat fantami", sade han efter att Robin missat en volley på träningen precis innan övningen börjat. På halvt allvar, halvt skoj..

Släktträff

På lördag möter vi Askeröd i Hörby och vem är det nu som bossar över den lilla byns stolthet? Jo, pappa Jernberg så klart. En klubb han varit i innan och nu har återvänt till efter att ha varit i Lunds SK i flera år. Pappa Jernberg är en härlig profil, en bra människa men framförallt (av vad jag hört) ett fantastisk tränare. Det ska bli kul att möta Askeröd och se vad pappa Jernberg har gjort med laget. Kan han skapa magi där ute också? Saken är dock klar - äldsta sonen Fredrik "penslar´n" Jernberg vill verkligen inte låta farsgubben vinna. Inte ens i en träningsmatch. Och detsamma gäller nog farsgubben om vi känner honom rätt.
Veckans Hardebergare den här veckan är Henrik "can´t handle tömmar´n Ekström. En fullständigt horribel person på tvärtomspråket och en kille (förlåt, GÅBBE) som har visat sig vara grädden på pannkakan men i många fall så även sylten, för HBK i fest-, fotboll- och lagsammanhang. Om honom kan ni läsa ikväll eller imorgon, allt beror på om han väljer att hänga på Rosie McGees inatt..

Nu tar vi en tur "down town"

Idag välkomnar jag en härlig gästkrönika skriven av Södra Sandbys egen mästerbloggare - Niclas "nigge" Johansson. Han har hållt på ett tag nu men är bevisligen inte ensam i byn längre. Ta en kik på vad Niclas tycker om rivaliteten i byn, charmen med småklubbsfotboll och byns sydliga lag - SSIF..



Sandby IF. Byns stolthet och storebror, men ändå bara näst bäst. Redaktör Bäckström skickade tolv frågor till mig och bad mig snickra ihop en krönika. Den ska handla om allt från hatet i byn, den frostiga relationen mellan klubbarna och SSIF´s dåtid, nutid och framtid.


Jag börjar med att avhandla ämnet Sandby mot Hardeberga, är det hat frågade Bäckström? Självklart är det så ibland, men extrem rivalitet och hatmöte kryddar fotbollen på ett vackert sätt. Som Arsenalfan får aldrig Tottenham vinna mot oss eller ligga före i tabellen, samma gäller för H43 och HIF som inte får passera LUGI och MFF. I de tre fallen kommer jag aldrig bli besviken. I det fjärde och sista fallet har det varit sju jobbiga seniorår för mig. Givetvis vill man aldrig se konkurrenten prestera bättre, givetvis vill man kunna kalla sig bäst i byn. Några ordföranden bakåt i tiden berättade för mig förra året om hur relationen var mellan klubbarna för 40-50 år sedan. Då låg planen där Killebäcksskolan har parkering idag, där tränade Sandby och Hardeberga på varsin planhalva. Han berättade att de tränade i 45 minuter, sen slogs de i 45 minuter. Riktigt så illa är det inte i dagsläget, även om smockan hängde i luften några gånger under sandbycupen i november och när vi möttes i femman -09. Derbyn har en tendens att hetta över och skapa grinig stämning. Av den anledningen finns det säkert hat mellan de grinigaste spelarna. Men utanför planen ser jag många HBK:are som mina vänner. Tro inte att Lindh är den genomsnittliga Sandbyspelaren, han är den överlägset största HBK-hataren, men umgås mest med HBK:are och tränat er i senaste årens beachfotboll. Vi övriga Sandbyspelare är tvärtemot Lindh, vi hatar inte HBK, men försöker undvika er. Jag bodde mina första fem år i livet på Assarhusa, jag föddes på Hardebergas sida. Jag gjorde en träning med Hardeberga, men jag grät mig igenom hela träningen. Det fanns bara ett alternativ, det var att flytta till rätt sida, börja på Byskolan och spela i SSIF. Sen blev jag en lycklig pojke. Efter 18 år i SSIF är det självklart att föreningen står mig extremt nära. Och givetvis vill man vinna varje derby. Jag följer jag HBK, numera genom Bäckströms proffsiga journalistik. Förr besökte jag Knutsvallen, det slipper jag nu när jag kan läsa om matcherna istället. Men HBK är roliga att hålla ett öga på, väldigt familjär förening, mysig hemmaarena, herrarna spelar en rolig fotboll och många vänner spelar i laget. Från mig finns inget hat mot föreningen, bara lite avsky ibland, men för att avsluta ämnet kan jag bara säga: Det hade varit roligare att vara bäst i byn (eller sammarbeta för att bli EN stor förening)..........


Hardebergas blogg är nyfikna på hur läget är i Sandby. Frågor som årets målsättning, vem som får sitt genombrott i år och vilka de svåraste konkurrenterna i serien är ska besvaras. Förra året var ett bra år för oss, nästan perfekt. Tyvärr slutade Dösjöbro tre poäng före oss i serien, de vann båda seriefinalerna mot oss med uddamålet. I kvalet var Limhamn några nivåer över oss och vann rättvist. Tyvärr var det bara att inse att de två lagen var bättre än oss, det kostade oss en plats i femman. Vi hade ett härligt år tillsammans, vi har fantastisk stämning i truppen och det blev många lagfester. På träningarna snittade vi 20 pers och hade bra fart och kvalitet. Tränarna gjorde ett bra jobb och vi spelare gjorde mest mål av alla lag i serien och släppte in minst. Ska man prata om detaljer var det offsidemålet på Sandbyvallen som innebar 2-1 till Dösjöbro med bara minuter kvar som gjorde att de vann serien och inte vi. Förutom matcherna mot Dösjöbro och Limhamn var det ett fantastiskt år. Jag vill jämföra oss med Arsenal, vi spelar rolig och teknisk fotboll, gör mycket mål och lever med inställningen att fotboll och öl hör ihop. Arsenal har två engelsmän i truppen och vi har två som inte är från Sandby, det är enda skillnaden. 
Årets säsong blir spännande, tre lag från femman tar plats i division 6 mellersta. Serien kommer bli mycket jämnare i år, det kommer bli som årets Premier League där uppstickare kommer närma sig de stora lagen. Matcherna mot Harlösa, Ljungbyhed och Pelagonija förra året innebar 18 gratispoäng, i år finns inga givna segrar. Kampen om seriesegern kommer att stå mellan oss, Torna Hällestad, Dalby, Lunds BOIS, Hörby och GOF, det blev nästan en helgardering. Bäckström undrade om målskyttet, både hur många strutar jag gör och vem som vinner skytteligan. Kommer Robin Andersson ur sin djupa formsvacka vinner han skytteligan, för min del blev det fem mål förra säsongen, men lika många självmål året dessförinnan. Statistiskt borde det bli ett självmålsår i år. Vem som får sitt stora genombrott och vem som blir nyckelspelare var svåra frågor, om de unga klarar det fysiska spelet är enklare att svara på. Det är nämligen fysiken och viljan som kännetecknar våra unga och hungriga killar så det är inget problem. Får vi bara passningsspelet och avsluten att stämma stoppar inget lag oss. Jag tror att Sebbe Persson och Håkansson är de unga som tar klivet in i startelvan i år, samt att Jens och Månsson fortsätter som nyckelspelare. Redaktör Bäckström kallade mig pappa i laget, den rollen fortsätter Anders och Joel att fylla på ett fantastiskt sätt. Jag är lagets hönsmamma!!


Livet som bloggare är intressant, den halvtimmen om dagen som bloggen får brukar vara kärleksfylld och stressig. Men bloggandet har en baksida också. När man lämnar huset och blir attackerad för kontroversiella inlägg undrar jag om det är värt det. Att bli attackerad av Harlösa-spelare på Björka Loge för att ha publicerat en film med helt normala frågor till deras lagledare är inte roligt. Det är kul att Bäckström tagit upp kampen om byns läsare, han skriver bra och det ska bli fantastiskt att följa det röda laget i mitt hjärta, Arsenal! Ryktet säger att Bäckis redan är uppe i samma antal läsare som Sandbys blogg, vilket är imponerande. Ni har fördelen att ha supportrar och damlag som förmodligen följer er blogg. Eftersom en av de tolv frågorna till mig handlade om vår blogg och hur den föddes passar jag på att göra lite reklam för ssif.blogg.se. Bloggen föddes i oktober -09 i en spansk småstad, inspirerad av Helena Ögrens fotbollsblogg. Sandbys blogg har som motto att informera och glädja, det som händer inom laget hamnar på bloggen. Var 30e timme ska bloggen släppa ett nytt inlägg för att tillfredsställa sponsorerna. Det handlar om spelarintervjuer, inför-match-snack, matchanalyser, intervjuer med motståndarspelare, dolda-kameran reportage, på-byn-intervjuer, proffskollen med våra allsvenska spelare, tävlingar och lite naket. Med andra ord försöker vi göra lagmedlemmar, nyfikna och motståndare som snokar nöjda, kärleken i laget från byn ska förmedlas.


SandbyBloggens tankar om årets HBK avslutar denna krönika. Hur kommer det gå för nykomlingen? Klarar sig Benny utan det tysta geniet Bertilsson? Blir det Kocke som ska stå för det taktiska i år? Kommer Weste fortsätta filma till sig en straff per match? Frågorna är många, men svaret är nog att HBK ska kunna göra det bra i fyran. Ni kommer ha seriens bästa målvakt, seriens bästa försvarare i Tobbe Jönsson, bästa innermittfältet med Martin, David och Bäckström, många olika spelartyper på anfallet som alla kan avgöra matcherna och stjärnorna Oliver och den eviga talangen Weste på kanterna. Med andra ord ett roligt lag som bör klara sig bra. SSIF.blogg.se önskar er lycka till i fyran, men hoppas att ni ramlar ur. 

Skrivet med ironi, kärlek och stolthet av Nico#4


Tack Nigge för den insikt vi nu fått från er sida. Vi önskar SSIF lycka till i årets serie och ser gärna att dem kvalificerar sig för spel i Div. 5.


RSS 2.0