Défenseurs Hardeberga BK 2011

Idag börjar vi presentationen av HBK:s försvarare säsongen 2011. Som ni läst innan har vi Kehler, Felix och kanske Wåle som burväktare i år och det är mycket positivt. Den kommande säsongen kommer det inte spela någon ny försvarare i vår röda tröja men det betyder inte att vi har hur många som helst av den kategorin som håller hög klass. Men våra stoppklossar där bak vet också att det krävs några gnistor till för att tända den stickan som ska kunna hålla dem fötterna brinnande under en hel Div. 4-säsong och vi ser tydligare för varje vecka som går att formen börjar infinna sig..


  • Henrik Ekström - En rutinerad back i tidiga 30 som bidrar med ett stort lugn där bak. Har en otroligt hög lägstanivå, både på och utanför planen. Tillsammans med sin kollega bildade han Div.5:s bästa försvar förra året och han har aldrig varit i bättre form. Spelar alltid i långkalsonger så länge det är under 20 grader, är inte världens snabbaste men är otroligt brytnings- och placeringssäker. Säger Henke att han ska äga dig under 90 minuter, då gör han det.
  • Tobias Jönsson - Briljant försvarsspelare som nästan är omöjlig att ta sig förbi. Tror du att du är förbi lär du glömma det direkt för plötsligt är hans långa tår där igen och tar bollen ifrån dig. Tobias kan ha Skånes högsta lägstanivå men också en lika hög tungdpunkt som Turning Torso. Han kommer utan tvekan vara Div.4-seriens "top tre" försvarare 2011 och vi är glada över att ha bobbe jönskorv i laget. Snickaren har sagt att den enda anledningen han har till att lämna HBK är om, lägst, ett Div. 2-lag skulle ringa honom. Sanningen är att han skulle kunna spela i vilken Div. 2-klubb som helst, men stanna du här Tobias!
  • Sebastian Löfkvist - Sebbe är en gó grabb som alltid gör sitt bästa. han har varit i klubben ett tag nu men är fortfarande den yngsta, eller iaf en av dem. Ställer alltid upp för klubben, lever för fenomenet IDROTT och har utvecklats mycket det senaste året. Vad jag har förstått är han lite av en träningsnarkoman, han bor själv i Eslöv och är nog den på vårt enhälliga runda klot som gör flest statusuppdateringar på facebook.com. Jag tror att han slog Jeppe Sandbergs rekord i att behöva lämna en Hardebergafest först, redan vid 22-tiden men källor kan påstå annat. Fortsätter Sebbe i den här takten hoppas vi kunna se honom som en Maicon på knutsvallens plankenter framöver. By the way, han har Skånes mörka skogars hårdaste skott, så ni som jagar - skit i bössan och ta med ett gäng fotbollen och låt Sebbe bränna av några vristskott!
  • Kristoffer Nilsson - Gåbben som fortfarande spelar som att han är 23 år gammal. Skönare människa får man leta efter och han har myntat otaliga begrepp pch citat under sin tid i klubben. Det är sällan du inte får ett leende på läpparna efter att "stollen" öppnat truten. På planen är han enfotad men en rutinerad pådrivare med en sällsynt kämpaglöd. Han tränar inte lika mycket som förr men följer fotboll i allmänhet mer än vad flesta fotbollsnördar gör. Går även under smeknamnet Duncan och han har dem finaste och gulligaste smurfgröna träningsvantar du kan hitta.
Det var ungefär halva backuppsättningen, resten får ni under morgondagen. På lördag åker vi in till Smöret och spelar mot Lunds SK. Jag har dålig koll på vad som hänt i den klubben sen 2010 men förra året vid den här tiden förlorade vi mot dem med 4-1, dock gjorde vi en riktigt bra match! Deras hemsidan lämnar allt åt fantasin men fakta är att LSK har en helt ny tränaruppsättning med gamla spelaren, Johannes Blomstrand, som huvudansvarig. Johannes har starka kopplingar till Brasilien och jag skulle inte bli förvånad om tränarstaben består av en del Brasilianska herrar. I så fall är det en häftig grej dem kan ha på gång där inne och förhoppningsvis får vi se om vi möter ett "joga bonita-lag" på lördag. För vår del handlar det om att resa oss från förra helgen, orka springa i 90 minuter och göra oss förtjänta av en seger efter tre raka utan en sådan. Vi har sett att vi håller divison fyraklass, nu behöver vi några vinster för att boosta självförtroendet igen. Smörlyckan, 14.00 på lördag, Välkomna dit!
  • Veckans Citat
Jimmi Johansson - "damen här hemma är sjuk så jag kan inte komma på träningen ikväll", var hans ursäkt för att inte åka till skrylle och springa med dem andra i laget. Den där kommentaren håller inte 33-årsklass Jimmi och vi får nog ta en kik på hur du ska ursäkta dig till Benny framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0