Svart ridå..


Arsenal FC VS. Birmingham City 1-2 (1-1)



Det är i princip omöjligt att förstå. Än svårare att försöka få ut ens känslor och intryck i ord. Birmingham var det bättre laget i första halvlek och kunde fått en straff redan efter några minuter, men Boywer blev felaktigt avblåst för offside. Det svepte en flashback från Champions Leaguefinalen 2006 precis förbi mina ögon och Arsenal såg märkbart chockade ut av Birminghams laginsats och intensiva press. Koscielny, Song, Arshavin, Rosicky och Djourou slarvade med bollen flertalet gånger, såg nervösa ut och använde fem, sex, sju och åtta tillslag på bollen.


Ikväll lyste himlen mörkblå och pryddes av de mest vita molnen jag sett. Himlen visade sig allsmäktig över Arsenalspelare och Arsenalfans. Himlen förvandlade den så vackra, röda färgen till blod och symboliserade en blåvit insats som kommer att kommas ihåg hundratals år framöver av Birminghamfans. Underdogen red på vågen som en stolt sjöhäst medan jätten blödde allt intensivare och kommer så fortsätta till samtliga sår i det där brinnande Gunnershjärta har läkt. Himlen viskade Birmingham City och lade sig som ett svart täcke över London. Himlens mörkblå färg trängde så djupt in i själen ryggmärgen formades som bokstavel L - L som i Loser.
Birmingham tog ledningen efter en bra slagen hörna av Seb Larsson, Johnsons nick och sedan tornet Zigic skarv förbi en chanslös polsk målvakt mellan Arsenals stolpar. Men de rödvita skulle arbeta sig in i matchen och fick till slut utdelning efter att Arshavin fint gjort bort sin gubbe, spelat in bollen till V.P som helt fantastiskt slår till bollen med högerdojjan på volley och in i mål. 1-1 i paus och man trodde att Arsenal skulle komma ut som ett helt annat lag i andra, med förnyad energi och nya knep för att spela sig ur motståndarnas effektiva press. Men så blev det inte. De andra 45 var lika böljande som första och båda lagen skapade chanser. Arshavin var fullkomligt värdelös och tog inte ett rätt beslut under hela andra halvlek, likaså Rosicky. Nasri var bra i andra, han sprang och skapade chanser. Han sköt och han dribblade. Han försökte få igång ett fegt spelande Arsenal tillsammans med Wilshere. Men som så många gånger förr, Arsenal orkar inte hålla pressen sista tio och Birmingham gör nåhra smarta byten för att förstöra rytmen. Oba Martins (ja, jag vet, hur hamnade han i Birmingham?) skulle komma att bli den som stack kniven så djupt in i Arsenalspelarnas rygg att den kanske inte kommer att kunna dras ut den här säsongen. Ett pojkskolemisstag av Scheschny och Koscielny bäddade för ett öppet mål och där stod Martins och rakade in 1-2 i öppet mål. 89 minuter var då spelade men alla visste att matchen var död, drömmen om en första titel på över fem år var död och tron om en fortsatt härlig säsong hamnade plötsligt i koma. Besvikelsen är total och och kommer så vara några dagar framöver, men som supporter lyckas man på något fantastiskt sätt alltid komma över en dag som den här. Arsenal är framtiden, dem är gårdagen men är framförallt nutid för varje rödvitt, kanonälskande Gunnershjärta där ute.


Precis som Birminghams tränare Alex McLeish sade påpekade innan matchen såg det verkligen ut som att vikten av en titel för Arsenal skulle figurera i bakhuvudet på spelarna hela matchen. De rödvita var fega, rädda, nervösa, desperata och dåliga. Samtidigt hade de blåvita en klar taktik som varenda spelare tog till sig till 100 %. Deras press var total och deras lagarbete var enastående. 34-årige Steven Carr utplånade Arshavin, en haltande Roger Johnson dominerade försvaret och Zigic slet ensam på topp. Det såg ut som att Birmingham var en sluten familj och allt som skulle kunna förstöra den skulle utrotas. Dem samarbetade som små flitiga myror styrda av en briljant drottning i McLeish. Är det något Arsenal lärde sig ikväll är det just den mentaliteten - att stå upp för varandra i 90 plus, att ta fram den där extra energin inne i varenda liten cell och organism i kroppen när det väl gäller.


Jag tror att det här kommer ha förödande konsekvenser för Gunners, tyvärr tror jag verkligen det. Men hoppet ligger på en helt annan nivå. Hoppas finns om en ligatitel och poängtapp för United i deras två kommande matcher. Hoppet finns om att slå ut jätten Barcelona på Camp Nou nästa vecka. Kan Arsenal resa sig efter denna miserabla eftermiddag och återfinna den där vinnande mentaliteten? Kan det bli en titel i år? Allt beror hur spelarna väljer att ta den här förlusten och huruvida deras inställningen till nästa uppgift är. Vinner man några matcher nu direkt efter kan säsongen fortfarande vara öppen för skapandet av magi. Vid eventuella förluster ni direkt efter kan jag med säkerhet konstatera att säsongen är stängd, igenbommad och förseglad med järnbalkar så tjocka och ogenomträngliga att man får migränattack bara av att titta på dem.


"When the thing you love the most disappoints you, everything feels rock bottom. You may feel lonely or sad, you may feel thorn apart but you may not ever stop believe. You have to respect the unexpected and cherish those moments that make you full of joy. Arsenal FC have become a religion to fans all over the World. In Gunners we trust, In Wenger we believe, In the players we love. They can rise above all obstacles and in the month of May stand there, at Emirates Stadium, as heros and victorious warriors. The only thing we must do, is to have faith and the strength to support. Fight and fight again sweet Arsenal, rice to the occasion and battle rough in line to once more become immortal".



BK Flagg vs. Hardeberga BK 3-1 (3-0)



Ja herregud, vad ska man skriva? Konstigt nog mår man som en 72årig pensionär som arbetat som byggare hela sitt liv efter den här matchen. Det var tungt och det var tufft. Flagg kom flygande ut i första halvlek och satte oss i obekväma situationer. Försvarsspelet över hela banan var under all kritik. Vi var inte med helt enkelt. Slitna från i onsdags? Möjligtvis, men det är ingen ursäkt för vårt spel under första 45. Någon enstaka spelare presterade på normal nivå, inte mer. Men vi skulle ta oss i kragen och börja cykla satan i den uppförsbacke vi plötsligt hamnat i.


Startelva:
Kehler, Tobbe, Ekström, Jönskorv, Mar´n, Bäckis, Pontus, Hogge, Oliver, Weste & Jernet


Bänk: Limp, Lilja, Tegedal, Beff & Ljungberg


Halvtidssnack:


"Det är fjolligt i närkamperna, vi går bara in och duttar. Våga slå passningen i förstaläget, vi är för fega. Kom igen nu gubbar, hitta tillbaka till grunderna och börja vinn lite dueller på plan. Nu gör vi en bra andra halvlek och försöker vinna den iallafall".

Det fanns många anledningar att bara tänka positivt, ja det kunde ju bara gå bättre från och med nu. Vi visste att vi måste vara rörligare, prata mer med varandra och pressa intensivare för att sätta Flaggs duktiga innermittfältare i situationer dem inte var vana vid.


Fulltidssnacket:


"Dem var bra helt enkelt. Vi gör en bra andra halvlek och vinner den med 1-0. Bra att vi kan resa oss och tänka positivt trots första 45".

Andra halvlek är jämn. Dem skapar en del chanser och vi har en del skott och andra lägen, men inga riktigt farliga. 3-1 kommer efter Ljungbergs hörna som träffar Bäckis huvud, räddas på mållinjen och skjuts till slut in av Martin S. Det var skönt att vinna andra halvlek men det räcker inte långt i serien. Däremot var det bra med en första förlust, vi ska inte komma här och komma. Match igen på onsdag mot Dalby, då ska dem få sota för den här förlusten. Det har dock varit ett tufft spelschema med fyra matcher på mindre än två veckor, men det är kul!
BK Flagg kommer att klara sig bra i fyran, dem har grymma spelare, en väl genomtänkt spelidé och en härlig tränare. Tack Flagg för en bra match och lycka till i Div. 4!


Tre Stjärnor:


  1. Oliver Dahlbäck - Slet hårt i 90 minuter, var säker med bollen och drog sin gubber när han behövde det
  2. Andreas Bäckström - Krigade stenhårt, visade hjärta, var pådrivare och visade stort hjärta
  3. Lars Olsson - En stabil insats på bänken, en underbar människa att ha i laget när kylan piskar en i ansiktet och kan ha Världens varmaste kramar

Matchens citat:


Benny Guldfot - "Nu har Bäckis Värld gått under, och där ligger han som en inlagd löksill", sade han efter ett missat skott från Bäckis sida.

Benny Guldfot - "Aooh, din bil klarade inte besiktiningen, du sträckte ljumsken och vi förlorade. Du kan lika bra gå hem och dra täcket över huvudet", sade han till Weste efter dagens match.


Nu orkar jag fantami inte skriva mer, bärzen är på kylning och det ska spelas fussball. Vi är berusade! .slut

En fullspäckad helg!

I onsdags vann HBK med 2-0 och samtidigt vann Arsenal med 1-0 hemma mot Stoke. Med andra ord var den en njutbar lillördag som avslutades på nya Burger King i Malmö. Enligt Lilja var det så fräscht att han kände sig som en stjärna när han stigade in på den röda mattan. Arsenal spelade stabilt mot Stoke City, som annars är ett lag som skrämmer "the bahjesus out of me" och alltid verkar lyckas sno poäng från Gunners. Squillaci nickade in matchens enda mål efter framspelaning av dansken (!!??). Tänka sig att han kan göra mer på planen än att missa öppna mål, stoppa Arsenal från att göra mål, fotas med byxorna nere eller gnälla i pressen. Men tack Bendtner, tack för den fina assist du gjorde till 1-0. För övrigt så fick både Walcott och Cesc kliva av med skador, de båda missar helgens ligacupfinal - mer om det senare. Just nu fokuserar vi på den negativa nämnaren så att vi får det överstökat..


  • Att Denilson fortfarande är en Arsenalspelare är helt ofattbart. Han spelar omoget, stressat och verkar nästan på riktigt vilja förstöra för de rödvita. Get lost, oh, get lost young boy!
  • Petter Northaug, den där norrmannen som är så skön! Vilken kommentar skulle han nu kläcka ur sig? Jo, "äntligen får jag veta hur den svenska nationalsången låter". Vilken vinnarskalle, vilken surskalle. Men han bjuder oss iallafall på lita drama i vintervärlden.
  • Walcott skadad. Kan missa returen mot Barca vilket är skrämmande.
  • Fabregas skadad. Igen. Tråkigt för honom men vi får hoppas att Jackattack Wilshere fortsätter sin magiska form.
Sådär, enough about the bad things, dags att börja skriva glada ord. Här nedan kan ni se ett helt fantastiskt klipp om kvalfilmen från i höstas. Producent är självklart vår egen Martin "mar´n" Svensson som än en gång ger dig rysningar i form av bild, text och musik.




I helgen väntar två matcher. Två matcher som kommer bli otroligt intressanta. BK Flagg vs. HBK & Arsenal vs. Birmingham. BK Flagg var våra rivaler i femman. Vi fixade så att dem vann serien i sista omgången genom att spela ut Furulund efter noter. BK Flagg är ett härligt lag, inget typiskt Malmölag. Dem krigar bra, spelar en rolig fotboll och har en bra tränare. Det kommer bli riktigt tufft imorgon och jag tror att båda sidor är sugna på vinsten eftersom att båda mötena förra året slutade 0-0 och 2-2. Jag tror vi kommer att flyga ut från start och sätta en sjuhelsikes press på dem. Få dem att göra misstag och tvinga dem till beslut dem egentligen inte vill ta. Vi måste vara beredda på utmaningen och verkligen våga komma upp högt i banan med alla lagdelarna.

För Arsenals del gäller det att undvika fasta situationer. Birmingham kommer i vanlig ordning ha svårt att skapa chanser spelmässigt men dem är giftiga som en regnskogsorm på fasta. Seb Larssons högerfot är ruggig, kanske den bästa i ligan och han har visat sig hitta den "lutande tornet i pisa-långe" Nikola Zigic. Diaby, V.P och Kocsielny ska vara redo för spel igen. Jag tror på en sjuk match. kanske slutresulat 4-2 till Gunners. I förlängning. Det hade varit fantastiskt med en titel trots att Carling Cup egentligen inte betyder något för topplagen. Men för Arsenal betyder den allt i nuläget. En titel hade betytt självförtroende i massor, det hade betytt lugn inför framtiden och det hade betytt (enligt min tro) fler titlar den här säsongen.

"Veckans kolaknäck"

Stod Bäckis för när han i vanlig ordning betalade parkeringsbiljetten utanför Malmö Stadion i onsdags. Tyvärr stoppade han den biljetten i plånboken och kunde bittert ta emot en bot på 400kr när han återvände till bilen. Stabilt..

Nu följer en kort presentation av Hardeberga BK:s burväktare säsongen 2011:

  1. Mikael Kehler - En underbar människa. Så lugn och så fin på planen och utanför! Agerar i målet som David Seaman gjorde under sin storhetsperiod. Eller, egentligen är han mer lik.. hmm!? Äsch, det finns bara en Kehler. MVP förra säsongen säger allt och han har sett ännu bättre ut i januari-februari. Han har redan fått sin egen låt och märkvärdigt nog blev det "Natteravn", han är ju trots allt dansk. Tack Kehler för dina insatser och tack för att du bidrar till HBK:s fantastiska lagkänsla bara genom att vara dig själv.
  2. Felix Dahlkvist - Ung målvakt som precis kommit till klubben. En glädjespridare och en förbannat bra målvakt när han väl vill. Har speciella egenskaper och är en profil utöver de mesta folk kan tänka sig. Har alltid något att säga. Kan komma att utvecklas jättemycket det här året om han fortsäter att lägga manken till som han gjort de senaste veckorna.
  3. Lars Wedin - En stor målvakt. Greppar allt i luften och kan göra spektakulära räddningar. Tyvärr ser vi inte honom så ofta men hoppas att han finner motivationen igen och börjar besöka HBK:s träningar uppe i Dalby. En grym reservmålis som alltid ställer upp när det behövs och sällan gör en dålig insats.
I helgen kommer ni kunna läsa om både BK Flagg-matchen och Carling Cup-finalen. Tills dess, ha en gó helg och låt ert muntra humör vara med er!

IFK Malmö vs. Hardeberga BK 0-2 (0-0)

Idag finns det mycket att skriva om eftersom att onsdagskvällen igår bjöd på två fina prestationer samtidigt som det finns en hel del att analysera kring. Bloggen har varit i labbet hela natten och arbetat lika flitigt som de gör i CSI när dem ska lösa mystiska mord. Igår åkte vi in till Malmö för match mot "di gule". Kallt var det, en del fick t.o.m. frostskador på kodden. IFK var ute tidigt och värmde upp, de såg taggade ut. När vi väl entrade den horribla konstgräsplanen full av små svarta gummikulor blandat med is var det inte det som spelade roll - Det var hög motivation och vår egen insats mot ett lag som kommer från Div. 3 som spelade roll. Det såg sådär härligt ut när man andades ut och såg ångan lysas upp i strålkastarljuset. De efterförljande 90 minuterna skulle visa sig bli oerhört tuffa..

Startelva: Kehler, Petter, Ekström, Jönskorv, Jagge, Pontus, Bäckis, Hogge, Danne, Weste & Foppa
Bänk: Oliver, Robin O, Linus, Jernet & Ljungberg


Halvtidssnacket:

"Bra intensitet gubbar men vi måste försöka äga mer boll. Lite mer rörelse i laget behövs och använda färre tillslag. Bra kamp på mitten och bra snack i försvarsspelet annars. Vi kontrar riktigt bra och snabbt, det har dem problem med. Nu ska vi bara få in bollen".
Det sades inte mycket i paus. Vi var nöjda med vår insats förutom att vi inte riktigt kunde hantera deras långa bollar från backlinjen. Vi var bra med på deras fasta och kontrade riktigt bra. En del passningar från Hogge och Bäckis som inte riktigt nådde fram och en del situationer där vi inte tänker likadant. Men kämpaglöden och sätter vi smäller på i närkamperna var beundransvärt. Foppas har två frilägen i första men blir borthanterad av en grym mittback i IFK. De har en del chanser dem också och en frispark som är farlig. Resten är historia. 0-0 i paus.

Fulltidssnacket:

"Så jävla gott killar, än en gång vinner vi tack vare vår uthållighet och ork dem sista 15. Vilken kamp, trots att vi är underlägsna i andra. Bernt Schuster på innermitten för fan. Vilken moral i laget, härligt att se"
Andra halvlek handlade BARA om IFK Malmö de första 30 minuterna. De slog långa bollar bakom vår backlinje som vi hade svårt att hantera. Vi blev låga och hade för stort avstånd mellan lagdelarna. Men vi fortsatte kämpa och trots att vi inte skapade några chanser var det bra för oss att få en riktigt genomkörare och bli dominerade av ett annat lag. IFK skapade många chanser. Kehler gjorde flertalet fina räddingar och försvaret över hela banan fick arbeta intensivt. Men så med en kvart kvar börjar vi spela igen. Vi biter fast bollen allt oftare på deras planhalva och skapar chanser samt fasta situationer. Och det var på en sådan vi skulle göra 1-0 - Foppa slår en bra hörna som blir skarvad till bortre stolpen där Jagge kommer framrusande och drar in bollen stenhårt mot mål där en IFK-spelare får bollen på sig och styr den upp i nättaket (jag hade nickat in den annars). Precis vad vi behövde, lite andrum och lugn. Vi för sedan spelet de sista 10 och får med fyra minuter kvar en frispark som Mange Ljungberg, i vanligt ordning, stegar fram och lyfter snygt över muren in i mål. Sluresultat 2-0 till HBK.
Tre Stjärnor:
  1. Mikael Kehler - Säkerheten själv i mål, tydlig och flera fina räddningar
  2. Benny Gullberg - Bra byten, positivt snack från sidlinjen och en väl genomförd match taktiskt
  3. Jakob Ekesbo - Matchens lirare, felfri i försvaret, kämpaglöd som få och slog flera fina passning
Analysen:

IFK Malmö var taggade, likaså var vi. Dem var lite sådär härligt småfula hela tiden. Dem hade en extremt irriterande tränare som skrek non stop i 90 minuter. Dem hade en hobby ute på kanten som filmade och snackade skit. Han blev utvisad. Han sade att vi var bönder precis innan Mange gjorde mål på frispark. Vi vann tack vare vår moral och uthållighet. Vi är starka och glad och har en harmoni i truppen som är sällsynt.


Matchens fulaste:

1. Deras nr 19 hoppas in med dobbarna á la Flamini vs. Tottenham mot Ekström och får BARA gult kort. En idiotisk tackling med tre minuter kvar av matchen. Tur att det inte slutade illa.
2. Bäckis nickar bollen, när den är ur spel, så den ändrar riktining och träffar IFK:s tränare i ansiktet. Han skriker som att han precis fått en pil i ögat. Men det var ju det som var meningen..

Matchens citat:
Mange Ljungberg - "Bönner kan också knorra in frisparkar" skriker han efter sitt mål.
Benny Guldfot - "2-0 mot dem där kanariefåglarna, kan inte bli bättre" sade han efter matchen.
Nu väntar två vilodagar och sedan match mot BK Flagg på lördag morgon. 09.30 är det avspark inne på Gamla IP i Malmö och vi hoppas på en fortsatt bra form men hoppas ännu mer på att vi ska kunna äga lite mer boll och få spela den längs backen. BK Flagg måste vara redo för en morgonmatch för det kommer HBK fantami vara.

Försäsongskoll - Inför matchen med Oliver Dahlbäck


Ikväll Åker HBK in till Malmö Stadion för vinterns tredje träningsmatch samt sin andra match av tre på mindre än sju dagar. Återstår att se om det kommer att vara slitna kroppar eller taggade män som springer ut på konstgräset för att möta det klassiska IFK Malmö ikväll.


"Di Gule" vann sin första träningsmatch med 3-2 mot Arlövs BI, ett resultat som skrämmer en lika mycket som en rosa mus som har förmågan att tala. Enligt deras tränare Kenneth Folkesson har han en del manfall p.g.a. sportlovet men han säger också att han hoppas på att dem som får chansen ska visa upp sig rejält.


Det ska bli spännande att åka in till Malmö idag. HBK är sugna, vi vill helt enkelt hela tiden ha mer. Vi hoppas på en välspelad match där vi för spelet och tar initiativ hela tiden under 90 min. Sist vi var i Div. 4 hade vi oerhört svårt med vårt eget spel mot majoriteten av Malmölag i serien. Därför åker vi in till Malmö ikväll med viljan att motbevisa det faktum att vi har svårt för Malmömotstånd och tyvärr kommer "di gule" bli straffade för det.


Ikväll, 18.30, IFK Malmö vs. Hardeberga BK, det kommer vara intensivt, det kommer gå snabbt och det kommer bli riktigt riktigt roligt!

Här nedan kan du kolla in försäsongskollen med Oliver och vad han tror inför matchen ikväll;


"Veckans Hardebergare"


Idag pratar vi med en av HBK:s snabbaste spelare. Ja! Han har den snabbaste truten i mannaminne. En härlig personlighet som alltid gör sitt bästa och visar sitt missnöje när det behövs. En riktig ful fisk om man är motståndare men en helt fantastisk människa att ha i sitt eget lag. Han ska vara med om en hel del det här året och vi hoppas att han kommer att tillföra mycket till "di rödblå krigarna" den här säsongen. Mina vänner - Petter "Månlandar´n Mårtensson"


1. Igår var det spelarnas träning, vad tyckte du om den och din egen prestation?


- Jag tyckte det var en bra träning med bra tempo. Själv kände jag mig sliten sen matchen i lördags och kom inte upp på någon högre nivå direkt. Bra idé med spelarnas träning, men det är nog tur vi har en tränare som håller oss i örat, annars hade vi spelat långt ner i seriesystemet.


2. Idag är det vilodag, vad gör du hemma en tisdag som har med HBK att göra?


-Det närmaste HBK jag kommer är nog att packa när laget ska hjälpa mig att flytta på lördag.


3. Du har spelat i HBK ett flertal år nu och har en stabil högerbacksplats. Tycker du att årets lag kan vara det bästa HBK någonsin och varför?


- Jag tror mycket på laget. Vi har blivit ett år äldre, mer rutinerade och fått några bra nyförvärv. Dessvärre kunde vi inte behålla assisterande tränaren Magnus Bertilsson som betytt mycket för laget och därför hoppas jag att många spelare kommer att lyfta sig  och ta mer ansvar både på och utanför planen detta år när vi gör comeback i div. 4.


4. På något sätt har du en del "haters" från SSIF. Hur ser du på klubbarnas konkurrens och att du fått utstå en del kritik nerifrån byn?


- Haha, jag visste att denna fråga skulle komma upp. Jag har inte så ont av det utan det snarare sporrar mig. Jag hatar att förlora och framför allt i derbyn, då blir det kanske lite onödigt hett i vissa situationer, men kan man bara reda ut det efteråt och inte vara långsint tycker jag det är ok. Det är aldrig någon som har sagt något kritiskt direkt till mig, bara uttryckt sig i skrift och det är inte så farligt.
Konkurrensen märks mest på ungdomssidan där SSIF är jättestora och det är bra för byn. Södra Sandby växer och det behövs en stark idrottsförening i byn. Hardeberga ligger ju lite utanför och föräldrarna tycker väl att det är bättre att ungarna cyklar till Sandbyvallen än på landsvägen till Hardeberga.

På seniorsidan är det annorlunda, våra damlag ligger på olika håll i seriesystemet liksom herrarna. Damerna vet jag inte mycket om, men herrarna verkar ha ett betydligt yngre lag än vad vi har och det gynnar nog klubben på sikt.


5. Du är en profil utan dess like och sprutar ut snabba kommentarer dygnet runt. Var har du fått den här gudagåvan ifrån?


-Det vet jag inte, det bara kommer ur mig. Jag gillar att alltid ha svar på tal.


6. Skulle du kunna, mycket detaljerat, berätta för läsarna vad verbet "pensla" betyder.


-Mycket enkelt, tex att slå ”en bra pensel” är att leverera en bra passning med hög kvalité. Inget annat!


7. Vad är det absolut fulaste/snyggaste du gjort på en fotbollsplan?


- Det fulaste…. Hmmm…. Måste varit någon onödig eftersläng eller något i den stilen.

Det snyggaste? Eftersom jag är försvarspelare med begränsad teknik måste det vara något av mina mål. Det finns inte så många att välja på så jag väljer målet mot SSIF borta på höstsäsongen när vi spelade ut dom efter noter och vann med 0-4 i ösregnet på Vallen, jag fick en passning av Pontus och sköt en yttersida stolpe in.


8. Hur skulle du beskriva vår tränare Benny Guldfot med tre ord?


* Passionerad

* Engagerad

*Skogstokig


9. Det är många HBK:are som alltid pratar om den speciella känslan att tillhöra HBK. Hur är det egentligen?


- Det låter som en dålig klyscha att säga att det är som en enda stor familj, men det är det. Alla kan snacka med alla och man kan både ge och ta. En fantastisk känsla att tillhöra ett sådant gäng!


10. Vad tror du om morgondagens match mot IFK Malmö?


- Intressant match. När jag gick i gymnasiet hade jag en klasskompis som stod i mål i IFK, då ledde dom Superettan och var ett ganska bra tag. Det ska bli mycket roligt och inspirerande att möta ett så klassiskt lag.


11. Vad krävs för att vinna?


- Som alltid, att alla spelare och ledare gör sitt yttersta och att vi som lag mer och mer hittar tillbaka till höstsäsongens fina spel.


12. I sommar blir du "man" på riktigt eftersom du ska gifta dig. Hur känns det och vart ska ni på Bröllopsresa?


- Det ska bli jätteroligt. Hoppas solen skiner i Hardeberga den dagen!

Bröllopsresan blir en enkel biltur genom Sverige.


Måndagsklubben var på G

Ikväll genomfördes den s.k "spelarträningen". Ingen tränare närvarade men det skulle visa sig att det var strunt samma. Otroligt härlig känsla att att få andas in doften av manligt svett och otvättade träningskläder efter en månads uppehåll. Träningen höll hög klass á la Hardebergastil med mycket kamp och intensivt spel. Det behövdes och det tackar undertecknad för.

Så vad händer på onsdag? Jo, HBK åker i vanlig ordning (inte!) in till Malmö Stadion för att mangla ett sargat lag som trillat jag vet inte hur många divisioner dem senaste åren. "Di Gule", IFK Malmö eller för tillfället kanske dem tar över smeknamnet från Hardeberga själv - "Di Tröstlöse". Vi kommer ställa upp med ett bra lag, som alltid. Ett lag som jag tror kan ha mycket finess i anfallsspelet och få IFK Malmö att uppträda som en vilsen tonåring på väg hem efter sina tre första öl plus något annat i kompisens farfars spritskåp. Vi vill vara kaxiga på onsdag, vi vill stå upp och vi vill framförallt spela en sådan fotboll som gör att slutresultatet är till vår egen favör. Men vi vet vad som krävs i samtliga träningsmatcher. Det är här vi testar spelare och olika kombinationer och samspel. En förlust är inte ödesdiger, så länge vi förlorar med huvudet högt.

Jag får be om djursex för den senaste meningen. Ödmjuk? Ja, alldeles för mycket. Vinnarskallen säger åt mig att inte fortsätta skriva om en eventuell förlust. Ni vet, det är han som sitter på höger axel i militärutrustning och en k-pist i händerna. Han säger alltid åt dig att fenomenet FÖRLORA egentligen inte finns. Det är en illusion som svaga människor börjar tänka på för att dem inte kan hantera trycket. Och oavsett om vi spelar i Allsvenskan, La Liga eller Div. 4 Nordvästra finns det en vilja att vinna varje centimeter och varje duell i varje match. Charmen med fotboll kan analyseras lika länge som Maria Montazamis hjärna. Som tur är finns det skillnader - OH så många skillnader. Fotboll ger dig svar, den ställer dig frågor, den får dig att slita av dig håret och den får dig att älska en främling som ser samma charm som du själv ser.


Ovanstående leder mig in på gårdagens match. Vi hade ett lag från London på ena sidan, vi hade ett annat på andra sidan. Det ena laget spelar fotboll 56 (?) placeringar under det andra. Det andra laget vann för mindre än en vecka sedan mot Barcelona. Det ena laget är Leyton orient. Det andra är Arsenal. Slutresultat 1-1. Säg mig, ni hatare, ni älskare. Men jag tror att det sker något i huvudet på dessa mindre lyckligt lottade Leyton Orientspelare. Något sker som hör hemma där E.T. kommer ifrån. Där Neil Armstrong myntade orden "a small step for the man, but a huge step for humanity". Leyton Orient kvitterar i den 88:e minuten. För dem var den matchen ett krig mot de kommersiella klubbarna. För dem handlade det om stolthet, Något som beundras över hela Världen. Jag älskar småklubbsfotboll och dess kamp mot de stora jättarna och måste därför fascineras av vad som hände igår kväll, trots att jag fick en känsla av bokstavskombinationer i min kropp och betedde mig lite som en rasande tjur redo att slita sin matador i stycken.


Träningens Stjärna ikväll var O. Tegedal - Stod på rätt plats, visade grym attityd och förlorade inte en närkamp!
Träningens Messi ikväll var O. Roxström - Han har en tyngpunkt lägre än Glocalnet och är i det närmsta orubblig!

Imorgon kommer ni kunna läsa om "Veckans Hardebergare" som även kommer att vara ett inslag i bloggen varje vecka. Du kommer även att kunna spana in förväntningar och sköna detaljer kring matchen på onsdag.

HBK vs. Oxie 2-0 (1-0)


Oxie kom på besök till Dalby IP i en underbar vintersol och ett par minusgrader. 15 rödblå mannar stod redo för årets andra träningsmatch efter en riktigt bra träningsvecka. De efterföljande 90 minuterna skulle visa sig ge mersmak för hemmalaget..

Startelva;
Kehler, Petter, Ekström, Jönskorv, Rambo, Martin, Jagge, Hogge, Olle, Danne & Foppa
Bänk;
Ted, Pontus, Peter & Tegedal

Halvtidssnacket:
"Det ser riktigt bra ut pojkar, vi rullar bollen på marken och tvingar dem till att jag mycket boll. Backlinjen är ruggigt stabil, fortsätt med att trycka upp och stressa deras anfallare till att tappa boll. Vi dominerar matchen, nu måste vi hålla kvar den här mentaliteten i andra och fortsätta löpa igenom".
Orden beskriver en första halvlek som tillhörde HBK lika mycket som den tillhörde Arsenals i deras match mot Chelsea för ett tag sedan. Vi spelade eorhört disciplinerat men med en kreativ finess på sista tredjedelen. Lilja var briljant på sin vänsterkant och gör mycket rättvist 1-0 efter en fin framspelning av trequartista Roxström. Oxie har inte ett avslut på mål under första 45 och Jörgen Dahlströms mannar såg inte ut att ha varit i skrylle den här vintern iallafall. Kanske inte så lätt att två en oxe (jagge) och en tjur (martin) på innermittfältet..

Fulltidsnacket:
"Fan vad gott gubbar, det ser så jäkla stabilt ut. Det känns som att vi tappar i mitten på andra men ändå känner jag ingen oro över att vi ska släppa in ett mål. Vi blir lite låga men fortsätter att spela disciplinerat. Riktigt bra match pojkar men det märks att vi måste upp i tempo lite till för att orka 90".
Andra halvlek var en jämnare historia. Vi tillät Oxie att komma in i matchen men dem skapade ändå inga farliga chanser. Jo en skapade dem, den smet precis utanför Kehlers vänstra stolpe. Efter det slår Petter en sån där "telepatipassning" till Foppa som tar med sig bollen på ett utomjordiskt sätt och rullar via stolpen in 2-0. Oxies nummer 13 var bäst i grönt och spelade hyfsat stabilt backsspel men hade tillika en frisyr som kan liknas vid Ronaldos i VM -98. Annars en mycket bra match, skönt med seger, skönt med positivt snack under hela matchen och flera spelare som presterade på maxnivå i mitten på februari. "Det bådar gott", sade den rutinerade Henrik Ekström efter matchen.

Tre Stjärnor:
3. Daniel Liljenberg - Härlig vänsterfot, moget spel och ett fint mål.
2. Oskar Roxström - Briljant teknik, löpstark och flera härliga passningar.
1. Tobias Jönsson - Stod rätt i 90 minuter, spelar med osannolik rutin för att vara 20 och har världen längsta tår.

Matchens Benny Guldfot:
"Ohhh vad fin du är när du står där jagge"

Målskyttarna om målen:
Danne - "Jo det kändes bra, helt ok"
Foppa - "Helt underbart, kort sagt"
I veckan väntar en måndagsträning där inga tränare närvarar. Dem tre musketörerna (Olle, Ogge & Bäckis) återfärenas efter fem veckors uppehåll och sedan föjer match mot IFK Malmö borta på Onsdag och BK Flagg om exakt en vecka. Den veckan tror jag vi alla ser fram emot. Den röda armén fortsätter sin gång mot den ultimata striden i mitten av April - seriestart borta mot Åhus "vim é ni" Horna.

Inför Matchen med Oliver Dahlbäck - HBK vs. Oxie

 

Imorgon spelar Hardeberga BK sin andra träningsmatch för året. Laget gästas av Oxie IF som tränas av HBK:s förra tränare Jörgen Dahlström. Vi hoppas att vi tvålar till honom och hans mannar imorgon k.l 11 på Dalbys härliga konstgräsplan. Välkomna Oxie och vi hoppas på en bra fotbollsmatch i strålande vårsol (?).

Njut nu av lagets härliga anfallsprofil Oliver "Den lille med den store" Dahlbäck när han beskriver hur det har sett ut för den röda armén  hittills!



1. Hur  har det sett ut hittils i truppen med träning, match och nyförvärv?

 

Det har sett väldigt bra ut. Den framgångsrika truppen från förra säsongen är intakt och dessutom har några intressanta nyförvärv anslutit. Den senaste tiden har träningen varit väldigt tuff, inte minst i skrylle, men vi vet att hårt arbete krävs för att vi ska kunna nå våra mål kommande säsong. Förra helgen spelade vi första träningsmatchen mot Genarp och fick tyvärr inte riktigt den bekräftelsen vi ville. Första halvlek såg bra ut då vi vågade rulla boll och fylla på med folk i anfallen. Andra halvlek blev tyvärr inte lika lyckad vilket kan bero på (som så ofta på träningsmatcher) många byten och förändringar. Vi hittade inte riktigt spelet och tillät Genarp ta över spelet och ta ledningen. Viktigt var dock att vi tog oss samman och lyckades kvittera. Vi visar återigen vår fina moral.

 

2. Vilka utmärkte sig förra matchen mot Genarp?

 

Ingen spelare utmärkte sig speciellt mycket men ska man nämna något så gjorde Kehler som vanilgt en bra insats och även mittbacksparet såg stabila ut.

 

3. Jag har hört att det har varit ruggiga tider uppe i skrylle, kan det bekräftas?

 

Det kan bekräftas. Det var tre tunga onsdagar (oftast regniga) som innehöll brottarträning och sedan 5km på tid. Får rysningar av bara tanken:)

 

4.Tre unga spelare har kommit till klubben. Hur ser du på det?

 

Väldigt roligt och inspirerande med tre unga lirare som kommer till klubben. Dessutom är de tre härliga killar som smälter in bra i omklädningsrummet. Felix, Danne och Robin har alla tre gjort väldigt bra träningar och under internmatchen såg det väldigt bra ut så jag tror absolut att det kan bli speltid i år.

 

5. Imorgon möter ni Oxie, anförda av gamle coachen Jörgen. Vad förväntar du dig av den matchen?

 

Förväntar mig att vi "bounce back" ,som man säger i England, sedan förra matchen. Hoppas att vi gör en bra match under 90 min och spelar vårt spel med bollen på backen och fina kombinationer. Förhoppningsvis ska detta också leda till seger.

 

6. På vilka detaljer i vårt spel läggs det mest fokus på nu?

 

Hålla i hop lagdelarna vilket vi föll lite på förra matchen. Orka stå upp hela matchen, hålla mer i bollen och på så sätt få längre anfall.

 

7. Hur ser du för övrigt på vår försäsong med tanke på ett väldigt tufft spelschema?

 

Väldigt intressant men tuff försäsong. Hårda träningar och hårda träningsmatcher. Kommande sju dagar möter vi tex. Oxie, IFK Malmö och BK Flagg vilket ska bli väldigt kul.

 

8. Vilken roll hoppas du kunna spela den här säsongen?

 

Ska behålla min plats som vänsteranfallare. Trivs med att spela till vänster trots min högerfot. Jag gillar mer att vika in medan Weste gillar att gå på utsidan vilket gör att vårt kantspel kompletteras bra. Hoppas på att kunna bjuda på några fler godbitar på Knutsvallen i år. När Åhus kommer på besök får de nog spika igen mellan benen:)

 

9. Hur ser du på att assisterande tränaren Mange Bertilsson har lämnat?

 

Oerhört tråkigt. Har inte bara haft Magnus i A-laget utan även i J-laget så det är en tränare som varit med ett bra tag. En oerhört kunnig tränare som dessutom inte är så pjåkig på planen. Å andra sidan betvivlar jag inte att Benny kan göra ett bra jobb utan Mange med hjälp av Lassie och Davva som jag har fullt förtroende för.

 

10. Vad blir slutresultatet imorgon?

 

Det blir 3-1 till HBK. Vi leder med 1-0 i paus, gör 2-0 i andra, de reducerar och sedan sätter vi spiken i kistan! Målen görs av Weste, Ogge och Dahlbäck såklart.

 

Tre snabba:

 

  1. En dusch med herrlaget eller en dusch med damlaget? Herrlaget;)
  2. Alex Song eller Patrick Vieira? Patrick Vieira
  3. Emirates eller Knutsvallen? Highbury

 

Tack Oliver och lycka till imorgon!


En kväll fylld av eufori

Ja, vad kan en Arsenalsupporter mer kräva en kväll som igår? Kanske att Barca inte fått med sig ett bortamål, kanske att Messi blev skadad? Nej då, vi kunde inte kräva mer igår. Man var helt färdig, skakade i kroppen och kunde knappt prata så hes som rösten blivit efter ett segervrål som säkert hördes genom husets väggar, förbi den svenska gränsen ända ned till den mäktiga staden Barcelona. Skönt nog var det inte ett vrål som lyfte staden. Vrålet kom från London och från varje Arsenalsupporters TV-soffa och tillät den så fina staden att bli grå, mörk och deprimerad. Tack Gunners!
Matchen var annars en riktigt nagelbitare där Barcelona förde spelet. De satt på höga hästar i riddarrustning och kunde titta ned på sina lärjungar i tarzankalsonger och strumpläster. De dominerade första halvkek och fick även rättvist in ett ledningsmål genom D. Villa (jag trodde ju definitivt att han var offside först och höll på att slita av dem långa hårstrån som pryder min vita skalle). Men Arsenal skapade chanser. Det fanns en känsla av att något skulle hända. Kanske att vi skulle kunna bygga dem där hemmagjorda trappstegen för att slå ned Barcaspelarna från sina höga hästar!
Arsenal reste sig. Spelmässigt är dem fortfarande lillebror men igår kväll avgjorde en mentalitet som har varit sällsynt i Arsenals trupp de senaste åren. Koscielny var briljant (kom Messi förbi ens EN gång?), Wilshere spelade som en rutinerad 28-åring som vunnit CL minst ett par gånger. Resten var också dem superba i sin upphämtning mot världens bästa (?) lag. Starka signaler av tillfredsställelse skickades ut i kroppen under resten av kvällen/natten och man vaknade med årets största leende. Ibland krävs det så lite som att ens favoritlag ska vinna för att man ska må bättre än efter grymt samlag eller efter att man precis ätit två semlor från bageriet i Båstad. Igår var bättre än det mesta, jag bugar och bockar - jag tackar och nigar.
Arsenals fans var hjältar igår kväll. De raderade ut Robin Hood´s status och reste sig som en skyddsängel över 11 krigare i röda tröjor igår.

Oskulden

Va? En till blogg från den här lilla byn Södra Sandby utanför Lund? Så är fallet men faktum är att den här sidan ska behandla "det där andra laget", "laget upp i bergen", "laget som alltid varit lillebror". Laget heter Hardeberga BK och spelar Div. 4 - fotboll den här säsongen. Jag hoppas även kunna skriva om Arsenal FC och magin som just fotboll kan få en vanlig trött pojk eller man att känna vecka efter vecka.
Så efter allt hat mot personliga bloggare tar jag min egen oskuld inom den här märkliga världen och presenterar ännu en fotbollsblogg..
När jag väl kommer igång hoppas jag att jag ska kunna bjuda dig på grymma uppdateringar kring Hardebergas matcher, konkurrenten i byn (Södra Sandby) samt massvis med bilder, citat och filmer.
Varmt Välkomna och Trevlig Läsning,
författare Bäckis Senior

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0