Inför Matchen med Oliver Dahlbäck - HBK vs. Oxie

 

Imorgon spelar Hardeberga BK sin andra träningsmatch för året. Laget gästas av Oxie IF som tränas av HBK:s förra tränare Jörgen Dahlström. Vi hoppas att vi tvålar till honom och hans mannar imorgon k.l 11 på Dalbys härliga konstgräsplan. Välkomna Oxie och vi hoppas på en bra fotbollsmatch i strålande vårsol (?).

Njut nu av lagets härliga anfallsprofil Oliver "Den lille med den store" Dahlbäck när han beskriver hur det har sett ut för den röda armén  hittills!



1. Hur  har det sett ut hittils i truppen med träning, match och nyförvärv?

 

Det har sett väldigt bra ut. Den framgångsrika truppen från förra säsongen är intakt och dessutom har några intressanta nyförvärv anslutit. Den senaste tiden har träningen varit väldigt tuff, inte minst i skrylle, men vi vet att hårt arbete krävs för att vi ska kunna nå våra mål kommande säsong. Förra helgen spelade vi första träningsmatchen mot Genarp och fick tyvärr inte riktigt den bekräftelsen vi ville. Första halvlek såg bra ut då vi vågade rulla boll och fylla på med folk i anfallen. Andra halvlek blev tyvärr inte lika lyckad vilket kan bero på (som så ofta på träningsmatcher) många byten och förändringar. Vi hittade inte riktigt spelet och tillät Genarp ta över spelet och ta ledningen. Viktigt var dock att vi tog oss samman och lyckades kvittera. Vi visar återigen vår fina moral.

 

2. Vilka utmärkte sig förra matchen mot Genarp?

 

Ingen spelare utmärkte sig speciellt mycket men ska man nämna något så gjorde Kehler som vanilgt en bra insats och även mittbacksparet såg stabila ut.

 

3. Jag har hört att det har varit ruggiga tider uppe i skrylle, kan det bekräftas?

 

Det kan bekräftas. Det var tre tunga onsdagar (oftast regniga) som innehöll brottarträning och sedan 5km på tid. Får rysningar av bara tanken:)

 

4.Tre unga spelare har kommit till klubben. Hur ser du på det?

 

Väldigt roligt och inspirerande med tre unga lirare som kommer till klubben. Dessutom är de tre härliga killar som smälter in bra i omklädningsrummet. Felix, Danne och Robin har alla tre gjort väldigt bra träningar och under internmatchen såg det väldigt bra ut så jag tror absolut att det kan bli speltid i år.

 

5. Imorgon möter ni Oxie, anförda av gamle coachen Jörgen. Vad förväntar du dig av den matchen?

 

Förväntar mig att vi "bounce back" ,som man säger i England, sedan förra matchen. Hoppas att vi gör en bra match under 90 min och spelar vårt spel med bollen på backen och fina kombinationer. Förhoppningsvis ska detta också leda till seger.

 

6. På vilka detaljer i vårt spel läggs det mest fokus på nu?

 

Hålla i hop lagdelarna vilket vi föll lite på förra matchen. Orka stå upp hela matchen, hålla mer i bollen och på så sätt få längre anfall.

 

7. Hur ser du för övrigt på vår försäsong med tanke på ett väldigt tufft spelschema?

 

Väldigt intressant men tuff försäsong. Hårda träningar och hårda träningsmatcher. Kommande sju dagar möter vi tex. Oxie, IFK Malmö och BK Flagg vilket ska bli väldigt kul.

 

8. Vilken roll hoppas du kunna spela den här säsongen?

 

Ska behålla min plats som vänsteranfallare. Trivs med att spela till vänster trots min högerfot. Jag gillar mer att vika in medan Weste gillar att gå på utsidan vilket gör att vårt kantspel kompletteras bra. Hoppas på att kunna bjuda på några fler godbitar på Knutsvallen i år. När Åhus kommer på besök får de nog spika igen mellan benen:)

 

9. Hur ser du på att assisterande tränaren Mange Bertilsson har lämnat?

 

Oerhört tråkigt. Har inte bara haft Magnus i A-laget utan även i J-laget så det är en tränare som varit med ett bra tag. En oerhört kunnig tränare som dessutom inte är så pjåkig på planen. Å andra sidan betvivlar jag inte att Benny kan göra ett bra jobb utan Mange med hjälp av Lassie och Davva som jag har fullt förtroende för.

 

10. Vad blir slutresultatet imorgon?

 

Det blir 3-1 till HBK. Vi leder med 1-0 i paus, gör 2-0 i andra, de reducerar och sedan sätter vi spiken i kistan! Målen görs av Weste, Ogge och Dahlbäck såklart.

 

Tre snabba:

 

  1. En dusch med herrlaget eller en dusch med damlaget? Herrlaget;)
  2. Alex Song eller Patrick Vieira? Patrick Vieira
  3. Emirates eller Knutsvallen? Highbury

 

Tack Oliver och lycka till imorgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0