HBK vs. Viby 5-1 (4-1)

Två dagar efter hemmapremiären var det så igår dags för HBK att träda in i DM-kostymen igen. Gästande lag var Viby från Kristianstadtrakten och de är för övrigt ett division femlag som än så länge tagit en poäng av sex möjliga. Det skulle kunna störa vår uppladdning och få oss att känna underkastning, men så blev icke fallet den här ljuvliga onsdagskvällen uppe på Knutsvallen.



Startelva
Kehler - Petter, Ekström, Jönskorv, Rambo - Bäckis, Ponta, Hogge - Foppa, Jern, Lillis

Bänk
Oliver, Super Sup, Mar´n, Davva, Weste

Första Halvlek
Med bestämd attityd och spelglädje gick vi ut och totalt dominerade matchbilden i första halvlek. Det skapades chans efter chans, hörna efter hörna. Mittfältarna ville ha mycket boll, yttebackarna kom på överlapp och inlägg och anfallarna var tekniskt briljanta i sina offensiva raider. Roxström var härlig att skåda i  första halvlek och det var precis den mannen som gjorde 1-0 efter ett drömanfall på vänsterkanten. Det skulle rassla till i deras nät tre gånger till den halvleken - Foppa upphöjt till två plus Lillis minus ett bortamål ger oss 4-1 i halvtid. Vi var såklart nöjda då spelglädjen sprudlade och farten vi hade på den sista tredjedelen var fantastisk. Det här, trots att det kändes som att vi endast spelade på 85% av vår totala kapacitet.

Andra Halvlek
Vi ville fortsätta äga boll och spela snabb enkel fotboll inom laget och på marken. Det lyckades vi med bra under långa stunder i andra. Vi skapade också flera målchanser men lyckades bara göra ett. Skönt att vi klarar av det svåra med att "spela av en match", speciellt en vecka som den här då vi har tre matcher på sex dagar. Vi vilade med boll så att säga och gjorde det disciplinerat hela halvleken. Målet kommer efter en pigg och penetrerande djupledslöpning av Ogge som i sin tur spelar in bollen i luften till Olli - 5-1 gjordes och det var hur läckert som helst.

Analysen
Vi kom överens om att träna på vårt eget spel i halvtidsvilan och det gjorde vi bra igår. Vi gav det en ordentlig chans och många kombinationer och löpningar satt som hand i handske vid flera tillfällen. Skönt att vi fick chansen att göra det mot ett dåligt Viby. Förlåt, men de var verkligen dåliga. En farlig frispark och ett mål som vi bjöd bort räcker inte långt. Gott att skåda var dock att vi inte underskattade Viby utan körde på våra egna riktlinjer hela matchen. Viktigt för oss att göra så många mål också, det kommer verkligen stärka självförtroendet hos alla spelare i laget.



Matchens domarteam
Bra men segt. Allt gick lite långsammare igår kväll. Det kändes som att domaren bara ville hem till Él Classico men alla tre skötte sig bra tack vare en lugnt spelad match. Hade det varit i måndags tror jag inte någon av lagen hade velat ha det här domarteamet.

Matchens Hardebergare
Mattias "Rambo" Ramsbjer. Kung i försvaret igår. Först som offensiv och härligt vänsterback och i senare som tung och stark mittback. Gjorde inte ett misstag och stärkte verkligen sin position som en klar startspelare. Även Hogge, Ponta och Foppa var på topp igår!

HBK vs. Lunds SK 1-1 (0-0)


Strålande sol, sista dagen under påskledigheten och hemmapremiär på Knutsvallen mot Lundakonkurrenten LSK - det kunde med andra ord inte bli bättre. En bra bit över hundratalet åskådare hade tagit sig upp till ett vindstilla (sanslöst) Vallen uppe i Hardeberga och tyvärr kunde vi inte bjuda dem på varken en vinst eller fint spel..

Startelva
Kehler - Petter, Ekström, Jönskorv, Martin - Bäckis, Davva (C), Hogge - Oliver, Jernet, Weste

Bänk
Jimmi, Lillis, Ponta, Rambo & Foppa

Första Halvlek
Kunde inte börjat på ett bättre sätt - Vi gör precis som vi pratat om innan match och sätter en sjuhelsikes press på deras backlinje vilket visade sig vara något som dem inte klarade av att hantera. Vi radar upp chanser och har bl.a ett skott i ribban signerat Weste. Bollen är oftast på LSK:s planhalva under dem första 25 minuterna och vårt försvarspel och kampspel centralt i banan är fantastiskt bra. Men än en gång tappar vi i tempo och aggressivitet och egentligen är det ok. Men att ge över taktpinnen så mycket som vi gör är inte ok. Vi måste kunna etablera ett eget spel trots att vi inte orkar ligga och tokpressa hela tiden. Igår klarade vi inte av det här och LSK tar över kommandot mer och mer. De lyckas skapa ett par riktigt farliga lägen men Kehler lyckas hålla nollan intakt under första 45. LSK är snabba och finurliga. Deras ytteranfallare är oerhört farliga varje gång dem får bollen och vi tvingas till "tjongespel" - och då är vi inte bra helt enkelt. Men vi måste också utnyttja våra chanser under första 25 bättre. Gör vi två snabba mål där orkar inte ett lag som LSK stå ut och dem viker ned sig. Nu gav vi dem luft under vingarna och då är dem skickliga.

Halvtidssnacket
"Vi måste orka kriga och ligga rätt i positionerna gubbar. Låt dem inte spela sitt spel och tvinga deras backlinje att ta beslut dem inte vill ta. Kom igen nu, hitta tillbaka till dem första 25, spelar vi med den intesiteten och det passningstempot har dem inte en chans".

Det var positiv stämning i halvtid - inget snack om saken! Vi är i fyran nu och då kan vi inte förvänta oss att dominera matcherna som vi gjorde förra året.

Andra Halvlek
En tråkig historia i 30 minuter. FÖR OSS. För LSK var den säkert jätterolig och man märkte tydligt att vi led hårt av den halvtaskiga gräsplanen. Vi misslyckades i passningsspelet och i presspelet, blev nervösa när vi ägde boll och var på tok för snälla i närkamperna. Så efter nästan 20 minuter kom 0-1, relativt välförtjänt vid det tillfället av matchen. Ett missförstånd där bak ledde till att en blå spelare ställdes helt fri med vårt mål och kunde enkelt rulla in den runda kulan. Men som jag påpekat innan så är det aldrig positivt att ta ledningen mot oss men i den här matchen skulle det dröja till den 75 minuten innan vi orkade sätta tryck igen. Kvarten efter deras ledningsmål fortsätter de att äga mest boll. Jag vet inte om vi är trötta eller tagna av sanningens allvar men vi går inte att känna igen för den trogne Hardebergaren. Men ett dubbelbyte ska visa sig vända på steken. IN - Lillis & Jimmi. Med Lillis fick vi in ny energi och finess på kanten och med Jimmi fick vi tyngd och effektivt "one touch"-spel på topp. Vi ändrar om kraftigt i laget och satsar samtliga av våra sista slantar på att få in kvitteringen. Halvchans efter halvchans skapas och LSK är i brygga men vi är aldrig riktigt riktigt nära. Men så kom Han. Han sågs. Han segrade. Han frälste. Han - Jimmi "super sub" Johansson gör det igen och odnar 1-1 i hemmapremiären på Knutsvallen i den 93:e minuten.

Analysen
Härligt med hemmapremiär och grymt skönt att fortfarande vara obesegrade. Men det var på det berömda "håret" i måndags kväll. Vi är definitivt ett lag för fyran och det har vi redan visat men jag tror att när nykomlingsnerverna har lagt sig efter ett par eller tre omgångar kommer man kunna skåda ett annorlunda HBK. Än så länge är vi lite försiktiga och vill känna av situationerna innan vi tar ett beslut. LSK i sin tur var ett helt annat lag i måndags än vad dem var under vårt försäsongsmöte. De hade fått koll på backlinjen och deras ytteranfallare kommer ställa till stora problem under hela 2011. Å ena sidan kände man lättnad och var nöjd med en pinne efter matchen. Å andra sidan var man basviken över att vi inte kunnat fortsätta spela vårt fina passningsspel som under de första 25. Men fyra poäng av sex möjliga är en klart godkänd start från vår sida och vi trummar på i vår egen stil och tempo.


Matchens domarteam
Ungt och modernt. Huvuddomaren, född 1989, hade dessutom en kontrollant på plats och i första halvlek är han riktigt bra. Tydlig och lyckades skapa ett fint samarbete med sina linjemän. Men i andra halvlek klarar inte den unga mannen att kontrollera situationerna. Han gav efter för LSK:s eviga filmande och gav bort billiga frisparkar. Han såg nervös och osöker ut när det började närma sig slutet av matchen och känslorna hos vissa började svalla över. Men överlag - ett klart godkänd insats!

Matchens skietchare
LSK:s nummer sex och nummer tre som låg ned under hela andra halvlek och kved konstant efter varje närkamp. Två gånger trillade dem och rullade runt i gräset så kraftigt att det såg ut som om någon bakom dem stod och pepprade deras kroppar med kulspruta.

Matchens fulaste
Deras äckliga mittback som spottade på Jimmi. Ingen av domarna såg det, alltså inget kort. Men skönt att se Foppa som tände till och ville försvara vår super sub!

Matchens Hardebergare
Den enda i vårt rödblå lag som presterade på topp under hela matchen var vår egen viking Martin "Mar´n" Svensson. Felfri under 90 minuter, kämpaglöd som få och alltid en guldklimp att ha i laget. Får lägga till Jimmi här också då han räddade oss från ett nederlag med ett distinkt avslut i slutet av matchen!

Matchfilm



Arsenal, you´re fuckin´ bollocks!

Säsongen 2010/2011 - Here we go again! Emirates, Wenger, Fabregas och varenda Arsenalsjäl ute i Världen får än en gång nöja sig med att vara sämst när det gäller. Tack för en fin säsong och en bra tredjeplats - skieetch! Fansen börjar misströsta och frågan är om inte Wenger själv börjar misströsta, även fast han aldrig skulle visa det utåt i media. Men Gunners är krampaktiga och utan fart. De är omogna och utan spets. Sist men verkligen inte minst, de är lata! Man ser klart och tydligt att dem inte lägger ned den energi och kraft som krävs för att t.ex slå Bolton borta en solig söndag i april. Man ser inte ett enda leende på en Arsenalspelare idag och det oroar mig upp till öronen.

Nu är den här säsongen också över efter att ha haft chans på fyra titlar. FYRA! Det var ett tag sedan jag skrev om Arsenal här men nu var det fan dags. Det känns som att spelarna inte litar på varandra och därefter blir nervösa. Man vill göra det själv och slutar att arbeta som ett kollektiv. Senaste månaden har jag inte skådat en laginsats från Arsenals sida och många spelare vill gå sin egen väg. Det är tur att Hardeberga BK och AIK  presterar, annars hade jorden slutat snurra. Att heja på Arsenal är precis som att snusa - gött ganska ofta men sjukt onödigt och skitkasst för hälsan. När jag bestämmer mig för att sluta snusa ska jag i samma veva häva mitt Arsenalberoende - och det med basta!

Spelare måste bort och det är spelarna som egentligen inte fyller någon funktion i dagens (men framförallt) framtidens Gunners. Det är Denilson, "bänkner", Diaby, Arshavin, Almunia, Rosicky och så några till. Är inte det ganska många spelare som inte fyller någon funktion? Problemen uppstår när ett kag måste förlita sig på just dem här spelarna under en längre tid, vilket aldrig händer i United eller Chelski. Jag menar, de har också spelare som egentligen bara är där men dem har inte lika många och dem behöver aldrig förlita sig på dessa. Och herregud - t.o.m. Liverpool ser ut att ha kul för tillfället. Om ingenting händer skulle jag säga att Arsenal blir nästa säsongs Liverpool..

Ledarstaben måste bli bättre och mer uppdaterad. In med någon gammal gooner som vet vad som står på spel och slet med hela sitt hjärta för att Arsenal skulle villa titlar. Personer som Vieira, Keown, Adams och Parlour är sådana spelare. Slussa in dem i klubben och låt dem gå loss på Arsenals bortskämda unga spelare. Det är inte längre prestige i mötena med de andra storklubbarna och rivalerna. Tottenham borta ser ut att vara en "vanlig" bortamatch - vad hände där? Jag vill se spelare i Gunners som gör allt för att vinna och som går över gränsen för att nå hela vägen dit.

I sommar måste centrallinjen förstärkas. Squillaci är horribelt dålig, Djorou OK och Koscielny är bara bra mot bra motstånd. Men tror Wenger att han kan vinna titlar med den mittbacksuppsättningen. Ingen av dem spelarna skulle ens sitta på bänken i Inter, Barca, Real, United, B. Munchen med flera. Arsenal behöver också en jätte på mitten som kan kriga ned ett par motståndare själv, för det gör inte Song. Dock inget ont som Song, han är otroligt viktig för laget. Men det skulle vara kul om Arsenal någon gång inte skulle vara tvingade till att spela med tre centrala spelare bara för att man är för svaga. Och istället kan man hitta en partner till RVP uppe på topp och lira lite läcker 4-4-2 ibland.

Måste man gratulera United till ännu en ligatitel? Inte? Då skiter jag i det men medger att dem har ju faktiskt vunnit när dem är tvingade till det. Men framförallt - de vinner när dem spelar som skit och det är en av dem viktigaste byggstenarna i ett lagbygge. I United finns det som alla journalister, tränare och spelare pratar om - Vinnarmentalitet. Det är något som lyser med sin frånvaro på Emirates och jag börjar tro att Arsenal nog bara kan köpa sig till den mentaliteten. Om man nu VILL ha den.. Dem förtjänar fan inte ens en bild i denna spalt!

No title, no joy! Arsenal, I truly love you but honstly - GO FUCK OFF!

Fler matcher!

Igår, under långfredagen spelades det flertalet matcher i det just nu fotbollstokiga Skåne. Bloggen var på plats ute i Staffanstorp där Ystad IF FF gästade för dagen. Som ni redan vet har ystad ett väldigt ungt lag medan SGIF har ett starkt gäng spelare med målsättningen att vinna serien. Men då kan man inte spela som man gjorde igår..






Första halvlek präglas av mycket kamp och chansspel, speciellt från Ystads sida. De hade en kvick liten kille på topp som hotade ständigt men eftersom han hela tiden var ensam skapade YIF inga vidare chanser. Dock kunde den lille gjort 0-1 redan efter 20 sekunder då han rundar SGIF:s långsamma mittback. Staffanstorp äger mycket boll trots att man såg sega ut. Men tack vare en duktig Gustaf Hamberg på topp och två kreativa ytterbackar lyckades man skapa ordentligt tryck mot YIF-målet, dock utan något resultat. SGIF:s två innermittfältare såg oerhört sega ut och om man ska vara ärlig var det inget som skrämde mig inför vårt möte med dem senare under året. Om nu inte SGIF fått in 1-0 i 42:a minuten hade nog matchen sett helt annorlunda ut. YIF slet hårt i defensiven och satsade enbart på kontringar. Men när målet kom föll dem ihop lite och orkade sedan inte stå iu i andra halvlek. 3-1 slutade matchen och det efter en bränd Staffanstorpstraff. Enligt SGIF-folk är dem lite rädda och nervösa inför mötet med oss och ja, varför skulle dem inte vara det. Spelar de som dem gjorde igår och har den backuppsättningen kommer det bli stora problem att hålla koll på våra snabba och tekniska anfallare. Korven var dock riktigt god, gräsmattan superfin och så har man byggt nya omklädningsrum. Men trots det är deras idrottsplats väldigt tråkig att besöka. Jag längtar dit och jag längtar efter att få plocka tre poäng därifrån.
Övriga resultat i serien
Tomelilla - Näsum 1-3
Brantevik - Askeröd 6-1

Lokomotiv Lund
Igår kväll var Limp på plats i Lund för att se ett klassmöte i Div. 6 och han blev positivt överraskad!

"Denna varma fredagseftermiddag blev det ett besök på Smörlyckan för match mellan Lokomotiv Lund och Korpaföreningen Malmö Fotboll. Att Loko har en del gamla HBK profiler är allmänt känt men döm av min förvåning när det här nyllet dök upp i Korpaföreningen. Kul att se att gamla HBK profiler kan dyka upp lite här och där, där man minst anar det."
Gorgin i bått. Vilken fantastisk lirare!

SSIF
Nyss hemkommen från Sandbyvallen där en publikmatch i klass precis slutat. Vi kom ned vid ställningen 1-1 i derbyt mellan SSIF och Dalby. Man märkte att det var derbykänsla direkt - gnäll, intensivt och magiska mål. Åskådarna bjöds på en sjuhelsikes match där Dalby tar ledningen med 1-3 genom två fantastiska långskott. Men SSIF spelar otroligt bra fotboll i andra och lyckas för andra helgen i rad vända ett tvåmålsunderläge till seger. Stjärnkompisen Eric Norling gör 3-3 på volley efter hörna och senare kom nästa stjärnkompis in och avgjorde matchen. Tom Hansson, ett mål, en varning, speltid - 20 minuter. Ruskigt god korv på Vallen också måste jag säga och helt sjukt coola matchdresser dem fått. Ett rättvist resultat skrevs till 4-3 men på det sätt som Dalby slutar spela fotboll och slutar bry sig i andra halvlek var horribelt att se. Hade jag varit deras coach hade jag gått därifrån med konstanta migränattacker..

Träning
Lördag morgon efter långfredagen samlades 18 träningssugna HBK-spelare uppe på Knutsvallen och genomförde en riktigt bra träning. Ass. och Il C. Davva höll i träningen med hjälp av oss andra. Gott att se så bra uppslutning och en så pass bra kvalitet så tidigt på morgonen.
Forsbarndtsen med nya hypersnabba skor!
Hogge penslar!

SMS:et
Mikael Kehler - "Tjena Davva. Förlåt för att jag inte kom till träningen. Frugan är borta och jag var så trött så ingen väckte mig. Förlåt igen!" - Skönt att behöva ett fruntimmer för att kunna bli väckt på morgonen, inte sant?

Smällen
Igår spelade B-laget mot Hallands Nation inne på Smörlyckans IP. Där small det olyckligt och ordentligt - Jagge bröt näsbenet och fick föras till sjukhus. Men han är en riktig hårding så han stack till parken direkt efter med en mask över hela ansiktet. Vi önskar Jagge ett snabbt tillfrisknande och tycker att det är oerhört tråkigt att hjälten ska gå skadad i minst två veckor.
[email protected] är alltid en glá påg!

Bilden


Fin läsning i Staffanstorps matchblad!

Bloggen har kikat på matcher..

Igår, torsdag, var det Skånederby på Klostergårdens IP inne i Lund. Lunds BK från Div.1 välkomnade Henrik Larssons Landskrona BOIS från Superettan. 450 personer hade tagot sig dit i vårvärmen, vilket säkerligen var en stor missräkning. Det borde garanterat dragit fler åskådare än så - dock hade BOIS en 20-mannaklack med sig i bagaget och de höll låda under 90 minuter. Deras fantasi kan man dock ifrågasätta - "Vi hatar er OCH Helsingborg", "Vi har Henke Larsson, vi har Marcus Lantz, vem fan har ni"?, skanderade dem under matchens gång.

Bloggen var ju självklart på plats då stjärnkompisen Philip Svensson, 22, spelade från start i Lunds BK. Efter en relativt tung vinter är han på gång igen och presterade precis det jag ville se av honom i andra halvlek. Men först lite om matchen..

Första halvlek handlar bara om BOIS. Om det här berodde på att de spelade med ordinarie elva eller om LBK var tagna av sanningens ögonblick lämnar jag över till någon annan. "Surprise", BOIS vindsnabba Afrikan flög förbi på sin vänsterkant och radade upp chanser. Han tillsammans med anfallskollegan och forne LBK-spelaren Fredrik Karlsson samt högerbacken Adam Svensson var bäst på plan under första 45. Men det spelade ingen roll hur många frilägen eller skottlägen BOIS fick, för i Lunds BK:s mål stod Otto Martler och spikade igen totalt. Otto, tillsammans med anfallaren Norlla Amiri var bäst i gult under hela matchen. Henrik Larsson såg naturligt avkopplad ut i första halvlek och röt bara till ett par gånger. I stilmatchen mellan Mr. Larsson och LBK:s tränare Jonas Eidevall vann den sistnämnda enkelt - han hade åtminstone kavaj på sig..

Andra halvlek han knappt börja förrän man tydligt fick se att nerverna släppt i det gula laget. Lunds BK tog över totalt och var oerhört aggressiva i sin press över hela banan. BOIS tog över hemmalagets nervositet från första 45 och fick många gånger slå långt på inbytte Ajsel Kujuvic. Korta och snabba Amiri, Philip Svensson och innermittfältaren Maldonado satte fart på hemmalagets offensiva spel och ett tag kom BOIS knappt över halvplan. BK började så småningom också skapa ruggugt farliga chanser men bollen ville verkligen inte leta sig in i nätmaskorna. Henke Larsson började se otålig ut och bytte ut Lantz. Men utan honom på mitten blev det ännu svårare för Svanbäck att hålla koll på LBK:s duktiga mittfältare (det är för övrigt helt osannolikt att Svanbäck för inte så länge sedan huserade på HIF:s mittfält). Men så kom käftsmällen - BOIS lyckas, för första gången på kanske 20 minuter, komma in på BK:s planhalva. Ett inlägg och en fin skarv senare stod det 0-1, groteskt orättvist men markeringen vid målet var också den grotskt. Groteskt dålig..
Tyvärr lyckades inte Lunds BK skapa någon vidare slutforcering och BOIS kunde åka från Klostergården med en seger i bagaget. Väldigt synd tycker bloggen, då LBK hade fått ett Allsvenskt lag i nästa omgång.

Philip Svensson #13
Tung första halvlek där han nästan fick spela vänsterback p.g.a. motståndarnas tryck. Men han gjorde det bra i försvarsspelet och agerade utifrån sina egna och lagets förutsättingar. I andra halvlek var Svensson otroligt pigg och löpstark. Han vann dueller, löpte konstant i djupled och skapade oro i BOIS försvar. Hade ett bra volleyläge i andra men kom inte riktigt till bollen och hade kunnat kvittera om trötta medspelaren Blerim Rustemaj hade spelat bollen till honom i 88:e minuten. En klart godkänd match som verkligen borde ha fått schefstränare Jonas att tänka en extra gång vid nästa laguttagning.

Lunds BK
Starka, tunga och ännu giftigare i år. Man har värvat 11 spelare under försäsongen och har som mål att gå upp i Superettan. Det man visade igår var riktigt bra och då saknade man en del startspelare från premiärmatchen. Man borde ligga i topp när serien summeras i November. Dock måste jag kritisera vissa nyförvärv - Blerim Rustemaj kom in i andra och var rakt igenom dålig. Tobias Holmkvist, senast i Bajen, visade ingen Superettankvalitet direkt. Och mittlåset är alldeles för långsamt. Men det fungerar definitivt i Div.1 och så har man flertalet unga talanger som nu är på lån till klubbar i omnejden.

Landskrona BOIS
Finns inte mycket att säga om det här randiga gänget. För dåliga helt enkelt. Svanbäck är katastrofal och Lantz har gått ned i tempo. Surprise och Karlsson är grymma men det blir definitivt inget Allsvenskt spel för BOIS 2012. En bra halvlek mot Lunds BK borta imponerar inte direkt och chefen Henrik Larsson har mycket att arbeta på inför fortsättningen.

Planen
Under all kritik som finns att hitta. Lunds Kommun verkar bry sig om att sköta Klostergårdens planer lika lite som jag bryr mig om varenda överklasstekare i det här landet.

Analys från Tomelilla


I lördags vann Tomelilla IF sin seriepremiär borta mot Åsums BK med 3-2. Nu har analysen kommit till bloggen. Varsågoda!

"Äntligen är premiärmatchen spelad! Att få en bra start är viktigt och det kändes riktigt skönt att få tre pinnar med hem efter borta mötet mot Åsums BK.
Trevligt att en del Tiffa-fans trotsade de svala vårvindarna och fanns på plats i Fjälkinge.

Åsum inledde bäst och efter fyra minuter skapade de en farlig chans på en hörna. Men vår keeper Johan"Elvis" Elvström är på tårna och kniper skottet som kommer.
Nu vaknar randigt och trycker på framåt. Så tre minuter senare får vi se ett fint anfall från vår vänsterkant som till slut Johan "gais" Nilsson förvaltar genom att dunka iväg ett skott strax utanför sextonmeters och in i maskorna 0-1. Bra start!! 
Randiga fortsätter att jobba på och vaskar fram 3-4 hörnor som dock är resultatlösa.
Åsum har ett bra passningsspel och kommer fram några gånger men det blir aldrig några riktigt farliga läge. 
Efter dryga halvtimmen får Tif åter chansen genom Anders Nilsson som efter lite trix lyckas vända runt och klippa in 0-2. Nästan lika vackert som brorsans 0-1. 
Vi slår oss nog lite till ro efter 0-2 och det ger Åsum en chans att i 39´minuten trycka in reducering 1-2 genom förre tiffaren Christian Ingemansson. 
Före paus har randiga  både ett friläge och ett ribbskott. Men 1-2 i paus. I andra fortsätter vi och mala på och det ger utdelning genom en fin hörna som Christoffer "totte"Svensson knoppar in efter 52 minuter.
Då trodde jag att matchen var över men Åsum gav aldrig upp och med kvarten kvar får Åsum en straff som Christian Ingemsson sätter. 
Sista kvarten var det mer kämpatakter en fin lir men det har vi överseende med. Tre pinnar med hem i premiär känns GOTT!!"

Ljusglimtar var Dennis Nilsson på vänsterbacken och vår unge yttermittfältare Mergim Mehmeti (-94, nyförvärv från IFK Simrishamn i år),som spelade från start. Det skall bli mycket spännande och följa denne tuffe lille kille. 

Efter matchen blev det picknick i det gröna med mat och dryck! Den blev säkert minnesvärd för en del!! 

Nästa match:  Tomelilla IP. Långfredag 22 april mot Näsum kl 14.00

Målskyttar: Johan Nilsson, Anders Nilsson, Christoffer Svensson

Helgens analys

I helgen spelades det mängder av intressanta matcher. Mest intressant är ju självklart vår egen serie, Div. 4 Östra. Resultaten var blandade, en del väntade och en del märkliga. Vi ska försöka att bryta ned helgens prestationer och sedan titta framåt. Hemmapremiären stundar om exakt sex dagar då Lunds SK kommer på besök till Knutsvallen.

Intressanta resultat

Askeröds IF - Genarps IF 1-5
Näsum - Staffanstorp 1-2
Åsum - Tomelilla 2-3
Ystad - Brösarp 0-0
Lunds SK - Brantevik 0-1
Åhus - HBK 1-4
Furulund - Eket 2-0
Flagg - IFK Malmö 1-2
Torn - Malmö City 2-0
Bromölla - Veberöd 2-2
Löberöd - SSIF 2-4

Vi ligger efter en spelad omgång tvåa i serien. En mycket bra start från vår sida att göra fyra bortamål, endast släppa ett bakåt och att inte dra på oss ett enda gult kort medan Åhus drog på sig fyra stycken. Att Genarp skulle slå Askeröd så lätt var en överraskning, trots att Genarp är ett riktigt bra lag. Annars ser det ut att ha varit tight premiärmatcher i vår serie. Staffanstorp hade oväntat svårt mot Näsum som enligt säkra källor hade en extremt irriterande publik, domaren på sin sida Och enbart skapade chanser via fasta situationer. Den matchen kommer bli mycket svår för alla lag. Bara en timme och fyrtio minuters resa dit kan vara svårt att hantera. Vi ser också att förra säsongens hatmotståndare, Furulund, vann sin division fyrapremiär. Dem har definitivt ett lag för att kunna klara sig kvar i fyran. BK Flagg, våra övermän förra året och under årets försäsong, kammade noll i lördags. IFK Malmö blev för svåra och enligt Flaggs tränare Daniel Jönsson var det en riktigt dålig match från hans mannars sida. Hatlaget nummer ett, Torns IF, fortsätter på förra årets segervåg och vann planenligt premiären hemma mot Malmö City. Jag skulle starkt rekommendera er att gå in på NordicBet och satsa lite stålar på Torn det här året - det kan mynna ut i en del vunna slantar. Torns toppkollega från 2010, Veberöd, fick nöja sig med en poäng borta mot svårspelade Bromölla - där jag tror att VAIF trots allt var ganska nöjda med den poängen. Och så har vi byrivalen SSIF som låg under med 2-1 borta mot Löberöd i lördags. Men man gjorde några smarta byten och förlitade sig på en av lagets bästa spelare, Conrad Öster. Han gjorde tre, och SSIF kunde kontrollera andra halvlek och vinna rättvist med 4-2.



Så här lät det från Genarps sida efter matchen mot Askeröd:
Seriepremiär och äntligen riktig nerv inför matchen. Efter en lite spänd första halvlek då vi blandar och ger lite så hade vi ändå ledningen med 2-1. Deras mål kommer i 44 minuten och kändes lite onödigt då vi var inne i en bra period och trodde på fler röda mål. I andra halvlek släpper premiärnerverna och de röda pojkarna spelar ut och gör många riktigt bra prestationer. Idag gör vi en stabil lagprestation och alla gör ett bra jobb! Glädjande är att Erik Sahlin gör årsdebut och dessutom mål, övriga mål gör Robin, Danny, Niklas, och Norén.

Så här kontrade Tomas Jernberg, Askeröds IF:
En premiär brukar va lite av en fest. Och det var det väl också om man ser det från GIFs sida. För oss var det lite av värsta scenariet. Boll i stolpen direkt och tveksamt bortdömt mål efter 5 minuter. Visst hade det blivit en annan match om vi fått mål i någon av situationerna. Men jag vill inte framstå som en dålig förlorare och bortförklara en rättvis GIF seger även om den blev några mål för stor. Vad kan det då bero på att det gick så här dåligt för oss. Det kan man analysera hur mycket som helst, så det tänker jag inte göra här. Konstaterar bara att det var inte det laget som jag lärt känna under försäsongen. Vi gjorde lika många misstag i denna matchen som vi gjort sammanlagt under alla träningsmatcherna innan serien. I halvtid sa jag till spelarna att det var för mycket vilja och för lite tanke. Det låter konstigt, men spelarna vet vad jag menar och vi var överens om det. Så vi var fulla av tillförsikt inför andra halvleken som tyvärr blir till en mardrömsöppning för oss med baklängesmål redan efter 3 minuter. Det var självklart ett hårt slag för oss och inte blev det bättre när dom tio minuter senare avgör matchen med en drömnick som man inte ser var dag. En sak är säker och det är att vi gräver inte ner oss för detta, utan vi kommer defenitivt att göra en bättre match på fredag borta mot ännu en seriefavorit Brantevik.

Så här skrev SGIF efter den tuffa matchen mot Näsum:
Då var premiären avklarad.
Första gräsmatchen och det såg väldigt ovant ut.
Inte bara för spelarna utan även domarteamet.
Varken vi eller Näsum presterar någon toppfotboll, men vi tar i alla fall ledningen efter 25 minuter då Simon spelar fram till Gustaf.
Det är tjurigt på plan och domaren klarar inte riktigt av uppgiften.
Ibland verkar det som om bortre långsida dömer mer än vad han som har pipan gör.
I första halvleks slutminut så får Näsum en hörna där det är rena brottningsmatchen utan åtgärd så då får Näsum kvitterat.

I andra halvlek så blir det inte mycket bättre fotboll, utan fokus läggs mer och mer på vad som man ändå inte kan påverka.
Vi går även ned i Näsums tempo, vilket inte är allför högt.
Tex vid varje inspark eller frispark så går det ca en minut, vet inte om det var för att de var trötta eller?
Efter lite ommöblering så lyckas vi ändå att göra ett mål till och det är Armend som spelar fram till Gustaf denna gång.
Vi har mycket att öva på, framför allt är det nog att vi skall vänja oss vid gräs.

Näsum kommer säkert till att ta en del poäng i denna serie och framför allt på sin hemmaplan.

Som jag nämnde i början - en hel del hände i helgen! Nu står HBK framför en tuff period av träningar och matcher. Tre träningar den här veckan innan LSk kommer på besök på måndag nästa vecka. Den matchen följs av Viby i DM  mitt i veckan och senare Askeröd borta på valborgsmässoafton. Tack och lov att vi har en trupp på 32 man som klarar av att spela många och intensiva matcher efter varandra.

Åhus Horna BK vs. HBK - På film!


Hardeberga BK vs. Premiärmotståndare 11-1 (5-1)

Lördag den sextone april betydde seriestart för Hardeberga BK. Solskenet under morgonen övergick till härligt duggregn och mulet väder, precis som det ska vara på en premiärdag i april. Efter en timmes bilfärd till Åhus möter vi huvudtränare Benny Gullberg i ny svart kostym och lila slips - dagen till ära. Men utan omständigheter bytte han senare om till träningskläder inför matchstart. Det var ett fokuserat HBK som än en gång tog sin plats i ett av Åhus Hornas omklädningsrum. Nymålat tak och svabbat golv sen sist dock..

Furuhovs IP är en helt fantastisk idrottsplats och de hade arbetet stenhårt med att få gräset speldugligt. Mattan låg där redo för en viktig fotbollsmatch. HBK skulle försöka hålla sitt överlägsna avstånd till Åhus och dem i sin veva skulle få sin revansch från kvaldebaclet i höstas. Det ingen visste då var att historien skulle upprepa sig..

Startelva
Kehler - Petter, Ekström, Jönskorv, Mar´n - Bäckis, Davva (C), Hogge - Olli, Jern, Weste

Bänk
Ponta, Jimmi, Lillis, Ljungberg, Rambo


Första halvlek
Jämfört med förra årets match mot Åhus och jämfört med hur vi brukar börja matcherna så var vi pigga och fokuserade på uppgiften igår. Första tio är det vi som håller i taktpinnen och försöker lista ut hur Åhus vill spela samtidigt som vi vill hitta vårt eget snabba och effektiva spel via mitten och vidare till våra offensiva yttrar. Därefter faller matchtempot in i en slags regelbundenhet. Böljande spel och båda lagen skapar halvfarliga chanser. Så kommer kallduschen - 1-0 till Åhus efter ett fint anfall som avslutas med en nick i bortre gaveln från deras anfallare. Han såg offside ut, men enligt försvararna var han det inte. Skulle det här knäcka oss? Svaret är knappast. Den som har sett oss spela de sista två åren förstår idag vad det innebär att ta ledningen mot HBK, det kan vara det sämsta som ett motståndarlag kan göra. Som så många gånger förr sätter vi fart direkt på avspark med en enorm vilja att komma tillbaka. Spelet i backlinjen går snabbare, vi hittar bättre kombinationer på mittfältet och flyttar laget likt en gigantisk kub i försvarsspelet. Efter bra försvarsspel på mittplan hamnar bollen hos davva som slår en fabulös passning på halvvolley till en djupledslöpande Weste. Målvakten trodde först att han skulle hinna ut men förstår efter ett tag att han haft fel. För sent för honom, Weste kommer i full fart och rakar in bollen på volley, 1-1. Glädjen sprider sig omedelbart och energin sprudlar i det för dagen blå laget. Vi trummar på och efter en vunnen duell på vänsterflanken leker Bäckis och Olli lite tiki-taka innan Mar´n kommer på överlapp. Olli släpper, Mar´n går förbi sin back och spelar snett inåt bakåt - tack och bock, jernet 1-2 någon minut före paus.

Andra halvlek
I vanliga fall är HBK ett lag som brukar äga andra halvlek. Igår skulle så ej vara fallet. Vi blev låga och tillbakapressade rejält av ett löpvilligt och stabilt spelande Åhus. De ägde otroligt mycket boll under de första 20 minuterna av andra men skapade inte en enda farlig målchans. Det blev dock jobbigt för oss och det tog på krafterna att bara springa och jaga. Det spelet som Åhus visade upp under den tiden är det som kan få dem att hålla sig kvar i fyran. Deras nummer fyra dominerade mittältet och bevisade än en gång att han är alldeles för bra för den här divisionen. Men så länge man inte skapar något och gör mål är man sårbara bakåt. Och inte hjälpte det Åhus när vi bytte in Jimmi "Skånes mest kliniska avslutare" Johansson. Han var på planen i hela 15 sekunder innan Pontus skickar in ett fint inlägg som träffar Jimmi mitt på pannan. Tack och Godnatt, 1-3. Lillis, Ponta och Jimmi, som kom in med 20 kvar slet otroligt hårt och gjorde finurliga saker hela tiden. Efter 1-3 började vi äga boll igen men det var också under den tiden som Åhus skapade två farliga målchanser där Kehler stod i vägen. Med 10 kvar upprepar sig en straffsituation från förra mötet då Bäckis blev överfallen bakifrån i straffområdet. Domen då - ingen straff. Domen igår - straff. Lillis håller undan sin försvarare men blir tacklad hårt bakifrån samtidigt. 1-4 nere i vänstra hörnet och matchen var totalt och helt fantastiskt över.

Analysen
Underbart med premiär. Helt fantastiskt att vi kan applicera vårt effektiva och glada spel i division fyra och en riktigt härlig känsla att sätta sig i bilen hem från Åhus med tre poäng i bagaget. Generellt sett var det en jämn match över 90 minuter. Men Åhus är sårbara bakåt och vi extremt effektiva framåt. Försvarsspelet i andra halvlek var briljant. Det är dock inte okey att bli så tillbakapressade som vi blev under 20 minuter i andra. Vi måste ha en taktik för att undvika det igen. Premiärnerverna var påtagligt synliga hos båda lagen, precis som dem ska vara. Otroligt starkt av oss att först vända underläge innan paus och sedan ta en 1-4 seger. Igår visade vi lagmoral och uthållighet. Det läckra spelet saknades lite men det får man ta i början av serien innan gräset blir fint. Igår, den 16:e april åkte vi ifrån Åhus med en helt sjukligt viktig lagseger. Med andra ord, det var precis såhär HBK:s A-lag ville börja sin säsong 2011!


Matchens stjärna
Idag får hela laget en stor stjärna på den mest klara himlen! Det är en ära att spela för och i Hardeberga BK.

Matchens delikatesser

  • Vid 1-3 målet kallar båda deras innermittfältare omgående på byte. Trötta? Besvikna? Överspelade? Well, en blandning av alla tre skulle jag säga..
  • Efter matchen lät det såhär från speakerns högtalare - "Det var inte mycket att orda om. En kassaskåpssäker seger för Hardeberga BK idag!
B-laget

Idag spelade B-laget hemmapremiär i division två mot Bunkeflo FF. Vi trodde att nu när vi gått upp en division skulle det bli ganska jobbigt att spela dem här klassiska söndagsmatcherna. Så fan heller. HBK ställde upp med en 15-mannatrupp och inte en enda som startade igår startade idag. HBK spelade ut BFF efter noter under 90 minuter. Dem mäktade med ett skott på mål under hela matchen. Så, till 1-4 segern igår lades idag en 7-0 seger. Peter Svensson var genial och liknade en Gerrard i högform. Tobbe Svensson och Tege bildade ett lika stabilt mittlås som Carragher och Skrtel. Lillis var överlägsen under sina 70 min - gjorde tre mål och två ass. Sebbe bef bombade in ett mål och gjorde två ass. Ponta spelade lika Iniesta på mitten men lade därtill ett krigande hjärta och många vunna dueller. Hela laget spelade rolig och bra fotboll under hela matchen och det var härligt att skåda från min bänkplats. Robin Olsson kom in och var läcker i sin offensiva ytterroll. Han hann med tre tunnlar och ett straffmål på 35 minuter! Och Felix fick hålla nollan. Säga vad man vill om motståndarna, men stabilt och tydligt spel från Felix sida.

När vi alla kom till samlingen möttes vi av en knudig men gullig överraskning. Peter hade oväntat med sitt lamm till matchen. Och visst ville den lille rackaren vara med i omklädningsrummet..





Tobbe N har precis duschat med Tyke!

Och så lite Torn..


Torns IF spelar för första gången i klubbens historia i division tre. Det orange laget från Stångby är ett riktigt hatlag för HBK och vice versa. Varför vet jag inte riktigt, men så har det varit länge. I år har Torn, som så ofta tidigare, ett mycket bra lag och är enligt oddsen tippade femma i serien i år. Vi får se vad min gode vän Niklas Nilsson har att säga om det!



1. Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!
Truppen har helt klart blivit bredare och mer komplett än 2010. Det har
tillkommit några nya spelare som gör att vi kommer ha en jämnare trupp
2011 än tidigare år samtidigt som vi inte har förlorat några spelare som
jag kan komma på. De nya spelarna har även varit bra spridda på de olika
positionerna så jag ser en trupp 2011 som är stark på alla positionerna
och tränarna kommer ha en skön uppgift framför sig att ta ut laget till
seriepremiären.
Truppen har helt klart blivit bredare och mer komplett än 2010. Det har tillkommit några nya spelare som gör att vi kommer ha en jämnare trupp 2011 än tidigare år samtidigt som vi inte har förlorat några spelare som jag kan komma på. De nya spelarna har även varit bra spridda på de olika positionerna så jag ser en trupp 2011 som är stark på alla positionerna och tränarna kommer ha en skön uppgift framför sig att ta ut laget till seriepremiären.
2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, 
resultatmässigt, spelarmässigt)?
I och med att jag är nyopererad och inte kan träna än så vet jag inte hur det ser ut på träningarna, dock har jag hört att det ser bra ut och att träningarna har varit välbesökta vilket bådar gott inför säsongen. Lagen vi mött är en blandning av div 2-4 lag vilket jag anser vara en bra blandning. Av de 8 matcher vi spelat har vi vunnit 6 och förlorat 2 och utanför planen har spelet sett bra ut i de flesta matcherna. 15-3 i målskillnad på de 3 senaste matcherna visar på en bra trend inför premiären dessutom. Många spelare ser pigga ut och är med i fighten om en plats i startelvan.
3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?
Dessvärre har vi inte varit på något träningsläger och det är lite tråkigt med tanke på de nya spelarna måste komma in rätt i truppen men jag tror inte det är några problem.
4. Analysera förra säsongen kort!
För min egen del skadade jag mig redan innan säsongen ens hade börjat och var borta mer eller mindre hela säsongen förutom 3 korta inhopp innan sommaren. Men laget visade att man har kvalitén att spela i div. 3 och vann div 4 före Veberöd på målskillnad. Laget bjöd stora delar av säsongen på bra fotboll och visade stor vilja att vinna matcherna. Blandar man dessa faktorer
med en gnutta tur så har man hur Torn tog sig till sin bästa placering genom tiderna, detta trots alla de skadorna laget hade (vilket är ganska signifikativt för Torn).


5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?
Förutom att laget har fått en annan bredd så är det inte särskilt mycket så har hänt. Jag har fått en känsla utifrån att organisationen kring laget har blivit bättre, det saknades en riktig lagledare förra året och det problemet har man löst i år.
6. Hur går era tankar kring premiären?
Troligtvis som alla andra inför en premiär, ett starkt sug efter att få sätta igång allvaret igen. Skillnaden i år jämfört med tidigare år är att man för första gången spelar i div 3. Tyvärr flyttas premiären från hemmaborgen i Stångby till Klostergårdens konstgräsplan då gräsmattan i Stångby fick mycket stryk under den hårda vintern och inte är spelklar till lördag. Motståndarlaget Malmö City har jag personligen inte mycket koll på. Malmölagen är alltid svåra men jag tror och hoppas att det blir vinst med mersmak i premiären.


7. Vad är er målsättning i trean 2011?
Målsättningen med säsongen 2011 är att hamna på den övre halvan av serien. Det är en rimlig målsättning med tanke på hur försäsongen har sett ut samt vilka kvalitéer laget besitter. Samtidigt är det alltid tufft att gå upp en serie men lyckas vi hålla oss från allt för många skador så är det toppen som gäller.
8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?
BW90 och Höör är dem jag tror kommer ligga i toppen efter säsongen. Men ärligt talat så har jag ingen bra koll på de andra lagen i serien. Jag tror att Svedala är ett av lagen som kommer få en tuff säsong efter att ha sett dem i en träningsmatch.
9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?
Jag tror att Malmö City kommer bli årets besvikelse, på ren magkänsla. Sen tror jag att Veberöd kommer överaska många och ligga i topp efter säsongen. Dem att alltid svåra att möta och ett riktigt ”kämpa-lag”.
10.Beskriv er klubb med tre ord!
Gemenskap, Kompetens, Välvilja

11.Du är för närvarande knäskadad, får vi se dig på planen 2011?
Nej det kommer ni inte att få göra. Jag opererade korsbandet i början på Mars och man räknar med 7-9 månader innan man är spelklar igen. Även om jag skulle kunna spela de sista matcherna så är det inte värt den chansningen och jag kör hellre några extra månaders rehab för att minimera risken för att slå upp skadan.


12.Vilken position tar du när du är tillbaka?
Efter säsongen 2009 så säger jag på en offensiv position. Jag trivdes bra uppe i plan och gjorde bra ifrån mig.
13.Vad är målet med din fotbollskarriär?
Kortsiktigt är det först och främst att kunna spela fotboll aktivt igen. Långsiktigt är svårt att analysera nu när man inte kommer ha spelat fotboll på 2 år när det är dags för comeback.
14.Hur uppfattar du Hardeberga BK?
Hardeberga är alltid ett lag som är jobbiga att möta och det brukar bli tuffa bataljer mellan Torn och Hardeberga. Jag tror att ni kommer klara er bra i er comeback i 4an. Det är alltid jobbigt att möta er för att laget kämpar till sista sekund och en match är aldrig vunnen förrän domaren blåser. Laget verkar ha en mycket stark sammanhållning vilket är viktigt.

Genarp sist ut..


Genarps IF har alltid ett bra lag och ses mångt om mycket av andra som en stark grupp. Det verkar inte finnas mycket som kan bryta ned detta lag från Genarp by, beläget i Bara Härad och är den sydligaste tätorten i Lunds Kommun. I byns omedelbara närhet ligger tre slott, varav det största och viktigaste är just det nämnda Häckeberga slott, vilket idag ägs av släkten Tham. Det ligger på en ö i Häckebergasjön i naturvårdsområdet Häckeberga strax söder om Genarp och innerymmer idag hotell och restaurang. Toppeladugård har tidigare lytt under Häckeberga slott. Den mest berömda gäst som besökt slottet torde vara Carl von Linné, vilken omnämnt slottets trädgård och framförallt den vackra labyrinten i sinSkånska Resa. Med snart 4000 invånare tror bloggen att byns lag kommer att ha det lätt att stanna kvar. Faktiskt, så tyder allt på att man är med och krigar i toppen. Men det vet Joachim Johansson bättre..



1. Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!
Sammansvetsad bred och ung trupp med mycket konkurrens och individuell skicklighet.

2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, resultatmässigt, spelarmässigt)?
Försäsongen har sett bra ut för vår del, träningarna har varit väldigt bra vilket har visat sig i matcherna. Resultatmässigt har det gått bra och spelet har för det mesta varit positivt, så vi är nöjda hittills.

3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?
Det blev inget träningsläger i år men istället en helg på hemmaplan med paintball, lite sammarbetsövningar och övernattning.

4. Analysera förra säsongen kort!
Förra säsongen var ett misslyckande för vår sida, men en bra höst räddade oss kvar. På våren spelade vi väldigt bra men kunde inte göra mål och åkte på många uddamålsförluster men på hösten lossnade målskyttet och genom det kom segrarna även om spelet inte var lika bra alla gånger.

5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?
Det känns som om vi är mer sammansvetsade i år, har en bredare trupp och är lite hungrigare. Vi har fått ett par nyförvärv vilket har ökat konkurrensen och alla behöver kriga för sin plats annars har inte så mycket förändrats. Vi har inte tappat mer än 1-2 spelare så vi känns starkare i år.

6. Hur går era tankar kring premiären?
Vi kommer väl förberedda till premiären med en 4-2 seger mot Eriksfält i bagaget. Alla är sugna på att spela en match om poäng och vill såklart vinna och få en bra start på serien.

7. Vad är er målsättning i fyran 2011?
Målsättningen är att ligga i topp och vara med att kriga däruppe.

8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?
Det är många nya lag i serien som vi aldrig har mött tidigare så dem har jag ingen koll på men jag ser oss (Genarp), Staffanstorp och Brantevik som favoriter. Jag tror att Ystad som har tappat en hel del spelare kommer få det tufft, även Askeröd kommer få det svårt.

9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?
Som jag sa tidigare är det många lag som jag inte har koll på  men Tommelilla kan nog vara starka och ligga högt upp. Ystad har alltid varit bra men tror som sagt att dem kommer få det tufft och kanske fel att säga att dem blir en besvikelse men utifrån vad dem har presterat tidigare år tippar jag dem som årets besvikelse tillsammans med Lunds SK.

Dags för Lunds SK och Askeröd

Nu fortsätter vi med två andra lag från serien. Nu handlar det om Lundakonkurrenten Lunds SK. Efter att ha fått gamla spelaren Johannes Blomstrand som tränare och förnyat truppen ganska rejält gäller det säsongen 2011 att hålla en jämnare form under en längre period. Klubben från Nnorra Lund har sin idrottsplats förlägen till Smörlyckans IP. LSK bildades 1930 och hade ända fram till 70-talet bara blygsamma resultat att visa inom fotbollssammanhang. Men så kom storhetstiden i sluten på 1970 då man klättrade från div.5 till div.3 på bara två år och hade även framgångar i Svenska Cupen. Vi får heller inte glömma att Sveriges sämsta inkastare, Behrang Safari, har Lunds SK som moderklubb. Är det nu dags igen för laget att spela division trefotboll? Vi får se vad Christian "Dallas" har att säga om det..





1. Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!
Många från fjolåret har bytt klubb. vi har alltså lite nytt blod i klubben.

2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, resultatmässigt, spelarmässigt)?
Upp och ner. Spelat ut div 3 lag o haft problem med div 5 lag, haha.

3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?
Klubbens pengar går oavkortat till min ersättning. Finns alltså ingen möjlighet att åka på träningsläger.

4. Analysera förra säsongen kort!
Bra vår, sämre höst. Jag spelade framför allt höst, hahaha

5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?
Ny tränare. Jernet har lämnat över till Blomstrand.

6. Hur går era tankar kring premiären?
Fullt järn.


Behrang Safari, en gång i LSK..


7. Vad är er målsättning i fyran 2011?
Vinna!?

8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?
Kollade nyss vilka som spelar i serien. Har verkligen ingen aning. Känns som man kan lotta ut det va.

9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?
Once again.

10. Beskriv er klubb med tre ord!
Blod, svett och samba


En väldigt gammal A-trupp i Lunds SK..


Vi fortsätter med en av Skånes minsta klubbar som tillhör en av Världens minsta byar - Askeröds IF och Askeröd. Beläget som en småort i sydvästra Hörby Kommun med strax över 100 invånare är det hur häftigt som helst att se dem spela så pass högt som division fyra. Det finns tyvärr inte mycket information att hämta om byn men vi får ta till allt vi kan finna. I Askeröd drev folkbildaren och författaren Nils Larsson den privata "Skånska Lantbruksskolan" mellan 1901-1944. Askeröd är en liten skånsk by som växt upp kring en järnvägstation. Innan järnvägen kom till Askeröd var det en bondby, och hade inte järnvägen kommit till Askeröd, hade nog byn försvunnit. Tidigare hade nämligen bondbyn styckats upp i olika friliggande gårdar. Så, där har ni lite kuriosa. Nu är det dags för lagets nya tränare, Tomas Jernberg, att analysera hans nya trupp och vilka förutsättningar som finns för att än en gång klara sig kvar i fyran!



1. Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!
Årets trupp består i stort sett av samma folk som ifjor. Nya spelare är Tobias Nyhlen (BW90), Hannes de Richelieu (Önneköp), Conny Malmros (Önneköp), Kristoffer Dahlqvist (Marieholm). Slutat har Dick Skoog gjort.

2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, resultatmässigt, spelarmässigt)?
Ganska rörig försäsong med skador och sjukdomar så ibland har det varit tunt med folk på träningarna. Men nu börjar det ljusna så jag är inte orolig. Sånt tillhör och drabbar alla lag. Vi har inte gjort några stora resultat utan några "onödiga" förluster och för många oavgjorda. Endast en seger så vi kan inte bli favoriter. Spelmässigt har det varit blandat. Har bara släppt in för många mål i en match, och det var mot er i Hardeberga då vi släppte in tre. I övriga matcher har vi varit stabila i defensiven. Vårt problem så här långt har varit det offensiva spelet där vi tappat boll för snabbt. Men vi jobbar på det och det har blivit allt bättre.

3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?
Vi har varit på läger i Ljunbyhed. Helt ok med dom vanliga trevligheter som tillhör ett läger.

4. Analysera förra säsongen kort!
Svårt för mig att analysera då det är mitt första år i klubben. Men jag tycker målkvoten säger det mesta. 44-57. Vi behöver styra upp det defensiva. Släpper vi in 20 mål mindre så är där en hel del extrapoäng att vinna.


Askeröds idylliska idrottsplats!

5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?
Återigen eftersom jag är ny så funderar jag inte så mycket på fjoråret utan kör utifrån dom förutsättningar som finns nu.

6. Hur går era tankar kring premiären?
Ser fram mot premiären. Det blir en tuff uppgift direkt mot svårspelade Genarp. Ett lag med giftiga forwards som spelar rakt och ofta kommer till avslut. Men vi är beredda.

7. Vad är er målsättning i fyran 2011?
Ifjor så klara Askeröd sig precis. Det var strid på kniven in i det sista. Målsättningen måste helt enkelt att bli att ligga högre upp i tabellen.

8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?
Favoriter blir Staffanstorp som redan ifjor tog en imponerande tredjeplats. Brantevik/Rörum och Genarp kommer också att va med där uppe. Sen har jag en "dark horse" i Hardeberga. Ni har ett gäng som spelat ihop många år och spelade som ett bra div 4 lag redan ifjor i femman. Skulle kunna tänka mig att Ystads IF får ett tufft år då dom mist nästan ett helt lag och ska börja om med unga killar. Sen å andra sidan så kan det ge en massa positiv energi också.

9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?
Årets överraskning blir Hardeberga och årets besvikelse blir ????????


AIF önskar HBK välkomna väldigt snart. In fact, på Valborgsmässoafton k.l 14.00

10. Beskriv er klubb med tre ord!
Tre ord som beskriver Askeröd bra är Kamratskap, Vilja och Lojalitet.

Upladdning inför seriestart - fortsättning


Idag fortsätter vi med vår fokus på årets Div. 4 Östra. Nu är det dags för presentationer av Tomelilla IF och Lunds SK, två mittenlag i fyran 2010 som önskar att vara med och slåss om topplatserna i år. Alla skåningar vet vad Tomelilla är. Man har ju trots allt Skånes största fjortisdoscotek i Tingvalla, man har svampabanan och så har man ju Bo Ohlssons lågprisvaruhus hey! För övrigt så öppnades världens första Hasse & Tage museum här 2006. Med nästan 7000 invånare ska Tomelillas kära klubb nu klättra tillbaka till var man hör hemma - i division tre. Analysen vi har fått kommer från en av TIF:s eldsjälar, Liselott Jönsson!



Tomelilla IF, ett klassiskt lag!


1. Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!

Vi har ett ungt lag med en medelålder på 22,3 år som bäddar för en ljus framtid kring vårt seniorlag. Det är en härlig blandning av spelarmaterial, allt från teknikern till grovjobbaren. Med ny tränare inför årets säsong har några spelare fått byta positioner vilket vi hoppas skall gynna lagets kvaliteter ytterliggare. Många av våra spelare har trots sin unga ålder rutin från div 3 spel. Noterbart är att de yngsta spelarna verkligen visar att de vill vara med och fightas om startplatserna. Just i år är konkurrensen på vissa positioner tuff vilket såklart höjer kvaliteten på träningarna på ett positivt sätt.

2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, resultatmässigt, spelarmässigt)?

 

Träningarna i vinter har funkat bra trots besvärligt väderläge. Vi har en enormt träningsflitig trupp. Te x har vi under en månad tränat fredagkvällar (18-19.30)och söndageftermiddag för att få tillgång till konstgräs.Det visar inställningen hos killarna. Med tanke på kontinuitet och upplägg av vinterns/försäsongens träning

har vi redan sett att vi ser starka ut fysiskt. Te x har vi kört ett 1,5 h:s specialfyspass inomhus en dag i veckan sedan v 49 och fram till vecka 11.

Försäsongen har varit upp och ner vad gäller resultat. Vi stirrar oss inte blinda på resultatet och tränare Joacim Welander har snurrat runt rejält på spelarna då han sen tidigare inte vetat så mycket om laget  och har velat bildat sig en egen uppfattning av spelarna. Vi har haft en nästintill skadefri trupp så här lång och hoppas det består. Resultat tränigsmatcherna: Tre oavgjorda, två förlust och tre vinster.

 

 

3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?

 

Vi har sedan en del år tillbaka valt att åka på sommarläger istället för vårläger. I år kommer vi att åka till Båstad fyra dagar i vecka 29 som en uppstart inför höstsäsongen.

 


 

4. Analysera förra säsongen kort!

 

 

Det var verkligen berg & dalbana resultatmässigt, många gånger förlorade vi poäng mot lag som vi egentligen borde tagit poäng emot. Vi gnetade på och nådde till slut en sjätteplats och hamnde i "ingenmansland".

 


 

5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?

 

 

Vi har fått in mer energi i laget, stämningen är oerhört positiv och det är ett  stort engagemang hos spelarna!! Att dessutom fått en ny tränare som inte är från trakten och känner laget sedan tidigare är också  positivt. En ny röst med nya idéer.

 

 


 

 


 

 

Joacim Welander, ny tränare i TIF

 


 

6. Hur går era tankar kring premiären?

 

 

Äntligen! Säsongens första tävlingsmatch, upp till bevis. Tror på en tuff och jämn kamp. Premiärer är alltid svåra men vi känner oss väl förberedda.

 


 

7. Vad är er målsättning i fyran 2011?

 

 

Topp 3

 


 


 

 

Den alltid så fina idrottsplatsen i Tomelilla

 


 

8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?

 


 

Staffanstorp eller Lund finns nog med i toppen. Känns som Ystad och Brösarp har tunna trupper så de kan nog få det tufft.

 

 

9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?

 

 

Varför inte Hardeberga? Årets besvikelse blir nog Ystad.

 


 


 


 

10. Beskriv er klubb med tre ord!

 

 

Energi, glädje & engagemang

 

 


Dags för bloggens första riktiga artikel!

Dagens reportage handlar om en god vän till mig. Han respresenterar idag Veberöds AIF, ett lag som HBK alltid haft en bra relation med. Dem är tillbaka i trean efter bara en säsong i fyran. När jag kliver in innanför dörren till huset i Dalby möts jag av en doft av curry då Daniel välkomnar mig med en varm kram och hans mamma med ett handslag. I bakgrunden spelas självklart Guns n´ Roses av lillebror Mattias.

 

 

Vi går nedför trappan till källaren där vi sätter oss och pratar om tiden tillsammans i Lunds BK, drömmar, framtid och så det viktigaste, Veberöds AIF. Daniel Svensson, 23, målvakt från Dalby GIF är ny i föreningen. Han beskriver årets trupp som ung och entusiastisk. -”Vi är fem eller sex nya spelare vilket gör det riktigt intressant. I år har vi en bredare trupp och många i laget har starka band emellan varandra vilket skapar en otrolig sammanhållning”. Veberöd kännetecknar kämpaglöd och genuinitet. Men Daniel är än så länge en outsider i denna starka grupp och vill bara bidra med det han är bäst på. – ”Man får anpassa sig efter gruppen helt enkelt”.

 

 

Som ni kanske förstår redan nu så är Daniel väldigt ödmjuk och lugn av sig. Han är likadan på planen men uppfattas sällan så av sina motståndare. I målet är han som en snabb puma. Otrolig spänst, bra på fötterna och hög pondus. Det har Veberöd fått se en hel del av under försäsongen när man blandat resultat hit och dit. Förlust mot BW90, bottennapp mot MFF u17 men en meriterande vinst mot Div. 2-laget Höllviken. – ”Vi är definitivt ett lag för mitten, kanske mer. Men man vill inte sticka ut hakan för mycket”. Laget åkte på träningsläger till Turkiet för några veckor sedan. Dit kunde inte Daniel följa med p.g.a. en viktig tenta. – ”Jag grät lite inombords måste jag medge. Det var väldigt tråkigt att inte få kunna följa med. Jag har fått höra att dem hade det fantastiskt bra. Härliga träningar och matcher blandat med fest, precis som det ska vara. Det är ett vinnande koncept”.

 

Förra säsongen var ingen dans på rosor för Mr. Svensson. Han gick tillbaka till Dalby och började mot alla odds vara utespelare. Säsongen havererades av flera skador och speltiden blev inte så mycket som han hoppats på. – ”Och så missade jag ju säsongen viktigaste match, Hardeberga BK hemma”. Den matchen kom senare att kallas ”slakten på Dalby IP” efter 1-7 och propagandaspel från HBK:s sida. Efter säsongen kunde Daniel dock lägga till alla positioner på sitt fotbolls-CV. Han användes flitigt på flera platser men kunde dessvärre inte hjälpa Dalby GIF i kampen om att undvika nedflyttning.

 

Idag är han tillbaka i gammal god form och spelar där han hör hemma – som målvakt. Veberöd har velat ha honom sedan tre år tillbaka men då trivdes han bra i Sjöbo IF. I år har klubben ny tränare i Agim från BK Näset. – ”Agim har förändrat mycket. Han har en helt annan syn på fotboll än Ola Severin och det har genomsyrat hela föreningen. Det är kul att komma till träningen och jag är motiverad inför premiären”. Det visar sig dock att VAIF:s målvaktstränare Tomas har dragit på sig handskarna igen och utmanar just nu om startplatsen. Det gör det svårare tycker Daniel. – ”Han är en duktig målvakt men självklart är mitt mål att starta premiären. Annars blir jag riktigt besviken eftersom man har fått en nytändning och tränat hårt i gyttjan så att man ska få stå där när gräset har vuxit fram och doftar gott”.

 

 

Vi kommer så småningom in på ämnet om hur Veberöd är som förening och Daniels tankar om de andra lagen i serien. Han förklarar att allt sköts väldigt organiserat i klubben. – ” Många gör ett jättestort arbete ideellt i Veberöd och man blir extra motiverad av det och känner faktiskt uppskattning bara när man kommer till träningen”. Det är härligt att lyssna på vad Daniel har att säga om sin nya klubb. Det låter sannerligen som en småklubb som tar hand om sina spelare och har lyckats bygga upp en dynamisk grupp. Vi smyger in på hur serien kommer se ut 2011. Daniel tror att Lilla Torg kommer få det riktigt tufft. -”Trelleborgslagen kommer bli svårspelade i år tack vare deras starka trupper. Jag tror även BW90 kan bli farliga om dem får allt att fungera. Men med så många nya spelare och många ”stjärnor” kan det lika väl gå rent åt skogen”.

 

Mer vill han egentligen inte sia om serien 2011 men jag klämmer ur honom lite om Torn och Malmö City också. – ”De sistnämnda kan få det riktigt tufft, man har ju tappat fyra spelare till BK Flagg. Torn kommer vara bra i år igen, om inte bättre. Förhoppningsvis kan vi knipa poäng av dem i år då just det uteblev förra säsongen”.

 

Hur ser då Daniel Svensson på sin framtid inom fotbollen? Han är kluven och säger att hans mål har sjunkit med åren. – ”Hade du frågat mig det här för fem år sedan hade jag sagt att jag minst skulle varit förstamålvakt i Lunds BK idag”. Men han har fått vara realistisk och idag spelar det inte så stor roll vart fotbollen tar honom, så länge han tycker det är roligt att spela. – ”Jag älskar fotboll, men idag finns det viktigare saker i mitt liv”.

 

Vi börjar närma oss slutet av vår härliga pratstund nere i kontoret och efter lite skratt och prat om vår tid tillsammans i Lunds BK kommer vi självfallet in på Hardeberga BK. Jag är nyfiken på vad han har fått för uppfattning om vår klubb. –” Här måste jag vara objektiv eftersom jag känner flera stycken i laget men det jag hört är att ni har en helt fantastisk sammanhållning. Finns ju lite konkurrens mellan byarna. Dalby är ju min och när man var yngre gillade man inte direkt HBK eller SSIF. Tyvärr har lundaklubbarna det tufft för tillfället och man måste få igång processen igen och det är ju en början med HBK och Veberöd. Ni vinner på att ni har så stark sammanhållning och jag tror att ni kommer att vara med i toppen av fyran 2011, helt klart. Sen måste jag ju nämna den evigt jobbiga vinden uppe på Knutsvallen.. Och att jag hört att ni har sjuka fester (skratt)”.

 

Vid det här laget trodde jag att Daniel var färdigpratad och ville gå upp och stilla hungern. Men istället kommer vi in lite på hur de andra lundaklubbarna kommer prestera i år. –” Jag hoppas på en bra säsong för alla Lundaklubbar. Genarp kommer bli farliga i år också. Ja, någon måste ju utmana Lunds BK i toppen och plocka ned dem från tronen. VAIF börjar jaga säsongen 2011! Torna Hällestad är väl inte någon favorit direkt så den sexan tror jag SSIF tar hem. Det är dags för dem att gå upp nu. Hällestad missar kval, det är det sista jag har att säga (skratt)”. Och med det avslutar vi kvällens pratstund. Jag kan inte mer än att önska både Daniel och Veberöds AIF stort lycka till i år. Daniel kommer i alla fall bidra med otroligt mycket i sin nya klubb och dem ska vara glada över att han satt sin signatur på pappret för åtminstone ett år framåt.


Hurra!


Idag gratulerar vi Anders David Johansson. Född och uppvuxen i Södra Sandby har han alltid varit en Hardebergare hjärtat. Han är Il Grande Capitano och en av HBK:s djupaste själar. Idag fyller han 29 år UNG, men ser ut att vara 25 och har en 22-årings kropp. Med fantastisk passion och mycket kärlek bidrar han hela tiden till föreningens utveckling och att de unga lätt anpassar sig i vårt lag. Med andra ord, en sann hjälte i rödblå mundering. Bloggen och hela föreningen önskar dig en toppendag men ät inte för mycket tårta inför premiären på lördag!


Vi lyssnar alltid på vår kapten!






Davva är vår och Hardeberga BK:s "guldåtta"

Förberedelser..

Idag startar vi uppladdningen inför seriepremiären i Div.4 Östra 2011. Bloggen har lyckats få kontakt med nästan alla lag i serien och de har svarat intressant och roligt om deras respektive trupper, målsättningar och vad dem tror om vår serie. Först ut är Brösarps IF. Brösarp  är en tätort i Tomelilla kommun som har avlagringar från senaste istiden i Brösarps backar och under inspelningen av Bröderna Lejonhjärta använde man sig av Källagårdens äppelodlingar i kanten av Brösarps södra backar att gestalta Körsbärsdalen. Med strax under 1000 invånare ska byns lag nu försöka stanna kvar i fyran ännu ett år. Så, vilka är Brösarps IF? Det har deras skribent Victor stenkoll på. Varsågoda!



1.Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!

Årets trupp är samma i princip samma som förra året. Två tapp i Ola Nilsson som blivit tränare och Kevin Lindkvist som flyttat till USA för studier. Nyförvärven är intressanta och passar bra in i laget, både socialt och spelmässigt. Utöver det är Viktor Bendroth borta hela säsongen med ett avslitet korsband.

2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, resultatmässigt, spelarmässigt)?
Resultaten har varit blandade och kvaliteten på spelet likaså. Orsakerna till det mindre bra kan säkerligen finnas i den osannolikt stora skara skadade och sjuka spelare vi kunnat skriva upp inför varje match, det har imellanåt varit 2-3 avbytare endast. Träningsmässigt har det sett bra ut. Det är en stor skara spelare på varje träning och i princip alla som tränar är med och kunkurrerar om en plats i matchtruppen! Man kan nästa säga att det i dagsläget är två spelare på varje position som konkurrerar.


Brösarpsmodeller

3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?
Inget träningsläger detta år.

4. Analysera förra säsongen kort!
Första året i division.4 på minst 10 år och det tog någon match att växa in i kostymen för vårt unga lag. Allt eftersom serien gick blev spelet bättre och bättre och vi var t.ex. nära att lugga BW90 på poäng i bortamötet. Att säkra kontraktet var givetvis målet och det klarade vi med marginal då allt var i våra händer serien igenom.

5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?
Nytt för iår är att försvarsspelet sitter hos de flesta spelare nu och att utveckla anfallsspelet får mer plats i spelet. Alla i laget är ett år äldre och många spelare är i en perfekt ålder (20-25 år) och träningsviljan är stor år efter år. Annars är det samma Brösarp vi hoppas visa upp där få lag slår vår kampvilja!

6. Hur går era tankar kring premiären?
Roligt med ett derby direkt, det sätter verkligen standarden för resten av säsongen. Ystad är nästan ett helt nytt lag jämfört med förra säsongen och det är ett lag det kan bli mycket viktigt att plocka poäng av! Vi hoppas få alla friska och hela till premiären och ställa upp med starkast möjliga lag.

7. Vad är er målsättning i fyran 2011?
Att säkra kontraktet och därefter prestera så bra spel som möjligt.



8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?

Favoritskapet ligger, i vanlig ordning, på lag som Brantevik/Rörum Österlens FF samt Tomelilla som som för inte länge sedan huserade i Div.3. Lagen från väst har vi inte full koll på, men standarden på lag från väst brukar vara hög och vi räknar med tuffa matcher mot dem lagen.

Tufft tror vi att kanske Ystad och Åsum kan få då de pga. Spelartapp ställer upp med lag som till stor del består av juniorer, om än duktiga sådana.


9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?

Årets överraskning kan mycket väl bli ett lag från väst. Det är svårt att säga såhär på förhand.

Årets besvikelse riskerar, jämfört med förra säsongen, Ystad IF att bli. De kvalade mot Div.3 i höstas med ett mycket starkt år bakom sig. Den prestationen kan bli svår att upprepa iår.


10. Beskriv er klubb med tre ord!

Kampvilja

Sammanhållning

Fysiska

 

Vi tackar Victor och Brösarp för den analysen och välkomnar till Knutsvallen när det väl är dags!



Sjöbo vs. HBK 1-5 (1-2)

 

Lördag förmiddag, solen skiner, fotbollsplanen lyser klargrön. Det är genrep för Hardeberga Bollklubb. Det är viktigt att vi gör en bra match, pusselbitarna ska falla på plats.

 

HBKs startelva:

Wålemark- Rambo, Tege, Jönsson, Stollen- Bäckström, David J (C) – Forsbrant, Ogge, Oliver – Jernet


Bänken:

Peter Svensson, Sebbe, Tobbe Svensson & Lillis

 

Domaren blåser igång matchen. Under de första 25 minuterna ser det okej ut för HBKs del. Vi får inte riktigt igång det spel som vi vill spela. Trots det så skapar vi chanser. Oliver får bollen på kanten, spelar in till Ogge som får till en strumprullare som letar sig fram till Forsbrant som chippar in bollen oerhört kyligt. 1-0 till HBK.  Minuter senare får Sjöbo frispark en bra bit utanför vårt straffområde. Frisparken går i mål likt Ronaldinhos mot England VM 2002. Sjöbo spelar kreativt och skapar oreda hos HBK. Men HBK replikerar på frispark. David J slår den läckert i målvaktens vänstra kryss. Sjöbo gör en mycket bra första halvlek medan Hardeberga gör en sämre. Det är väldigt imponerande att vi gör två mål och skapar så pass mycket chanser när vi inte spelar på topp. Det är en styrka som kan bli viktig under det stundande seriespelet.

 

Halvlek nummer två startar HBK i ett rasande tempo. Vi spelar snabbt och idérikt. Ligger högre med laget och ligger nära i pressen. Kortpassningspelet ser riktigt bra ut och vi skapar än mer chanser. En hörna slås, Bäckström klättrar och krigar, får ner bollen till Rambo som lägger upp den till Jernet som drar till. Bollen tar på en Sjöbospelare och letar sig fram till Ogge som sätter bollen säkert i mål. Ledning 3-1. Peter får bollen rättvänd och spelar fram Jernet i farten som distinkt sätter bollen i bortre hörnet. 4-1 och Hardeberga fortsätter att rada upp målchanser. Daniel L kommer in på vänsterkanten och rundar sin försvarare, han får in bollen till Forsbrant som säkert gör sitt andra mål för dagen. Under slutdelen av matchen jagar Hardeberga Bollklubb fler mål. Med ett flertal missade chanser blåser domaren av matchen.

 

Dagens awards

 

Dagens skillnad: Vi spelar i en division högre i år och det bevisar vi med en stark andra halvlek.

 

Dagens vänsterfot: David J sätter en grym frispark och har en till som målvakten räddar.

 

Dagens fräckis: Ogges häftiga strumprullare som dukade upp för Forsbrants första mål.

 

Dagens skietch: Domaren ger Bäckström gult kort när han inte hade gjort någonting fel.

 

Dagens målskytt: Forsbrant (2 mål)

 

Dagens Terry Butcher: Bäckströms blodvite som föranledde Roxströms 3-1 mål.


Intervju med redaktören

Idag håller jag, Oliver Dahlbäck, i taktpinnen. Som programledare för Hardeberga BK PodCast satte jag mig idag ned med bloggens redaktör Andreas Bäckström. Vi pratar om bloggens utveckling, nya idéer och HBK:s uppladdning inför den stundande division fyrasäsongen. Varsågoda!




Nedräkning inför seriestarten

Om exakt 16 dagar brakar det igång för Hardeberga BK, i år i division fyra. Vi är tillbaka igen efter två bra år i femman och ska nu visa att vi kan etablera oss i den generellt tuffa fyran. Förra gången vi var uppe visade vi på strålande spel första året och var en poäng ifrån att få kvala till Div. 3. Säsongen efter var kaosartad med p.g.a. horribla nyförvärv och en tränare som aldrig riktig var närvarande. Det var första gången stämningen i Hardeberga BK på allvar sjönk och klyftor i truppen bildades allteftersom. Nu är vi på nytt samlade som kamrater och välsvetsade krigare. Stämningen är sedan länge återställd och alla i klubben ser fram emot den stundande säsongen. Vi är inte rädda för något lag, dock är vi inte respektlösa. Vi vet att vi inte kommer att avla fram segrar som vi gjorde i femman förra året. Men vi är redo, vi är klara att dra på oss matchstället den 16:e april och ge 100% i den matchen samt de efterföljande 21.

Årets serie är intressant med många nya lag att lära känna för vår del. Därför tar vi en titt på hur det gick förra året för alla lag och försöker rimligt komma fram till vilka som är säsongen 2011:s favoriter, överraskningar och besvikelser. Och till slut, var hamnar Hardeberga BK?

Vi börjar med lagen från Malmöserien 2010. Staffanstorp hade ett riktigt bra år. Jag såg dem två gånger och de visade upp ett välbyggt och organiserat lag med flertalet individuellt skickliga spelare som stack ut. Man slutade på en hederlig trdjeplats bakom seriens suveräner, Torn och Veberöd. Med 45 poäng och +17 i målskillnad och ett ännu starkare lag i år måste Staffanstorp GIF ses som seriens absoluta favorit. Men vem vet, det trodde alla om Bjärred förra året i femman. Dem var inte ens nära att få kvala sig uppåt..



Det andra laget från den här serien 2010 var Lund SK. Man började mycket bra för att sedan tappa rejält och bli indragna i bottenstriden. Men LSK har för vana att alltid lösa det. Det gjorde man så igen den här gången och slutade på en sjätteplats med 28 poäng och -3 i målskillnad - endast två poäng från kval nedåt. Det tåls att säga att den här serien var otroligt jämn, men enligt beräkningarna och det faktum att LSK tappat en del spelare plus sin tränare kommer det bli en tuff säsong för lundalaget.

Det tredje laget var Genarp IF. Dem hade en horribel start på säsongen och låg länge sist i tabellen. Men sommaren förde med sig två mycket önskade comebacker och med det började laget att skörda segrar igen. Man klättrade hela hösten för att till slut hamna på en sjundeplats med 27 poäng och -6 i målskillnad. Jag tror att alla lag kommer att få det riktigt jobbigt mot Genarp. Det är ett lag som de flesta hatar att möta. De knegar på otroligt hårt och har endast ett par spelare som gör det där lilla extra, men dem två gör det fantastiskt bra och ofta.

Vi går över till kustserien där majoriteten av lagen i årets serie bafann sig förra året. Ystad IF FF hade en mycket lovande säsong och hade det inte varit för det brutala laget BW90, hade man promenerat hem seriesegern. Man slutade på en andraplats (vilket innebar kval uppåt) på 52 poäng och +45 i målskillnad. Kvalet avgjordes i sista omgången mot Veberöd där sistnämnda tog steget upp. Det här medförde konsekvenser för Ystad som förlorade merparten av startelvan inklusive huvudtränaren. I år har man ett ungt och fräcsht lag som mycket väl kan överraska. Men bloggen tror på en säsong som kommer kantas av blandade resultat året igenom.

Vi går över till Brantevik/Rörum Österlen FF som alltid har en jämn säsong men aldrig riktigt når toppen. Så såg det igen ut 2010 när man slutade på en fjärdeplats på 33 poäng och +6 i målskillnad - Hela 19 poäng från tredjeplatsen. Brante kommer att vara bra i år igen. Det är en lång resa dit och ett svårspelat lag. Jag skulle inte bli förvånad om de slutar på plats fyra eller fem 2011. En liten notis är att de spelar sina hemmamatcher på Skånes finaste idrottsplats precis vid vattnet.



Efter Brante kom Åsum på lika många poäng och -15 i målskillnad. Svårt att analysera ett lag som man aldrig tidigare spelat mot eller sett. Jag tror på en placering ovanför strecket men var kan jag inte riktigt bestämma. Det ska i varje fall bli kul att möta dem i år, trots den trötta resan dit.

Tomelilla följde Åsum i förra årets serie och slutade på 28 poäng och +6 i målskillnad. Tomelilla är ett krigande lag. Ett roligt lag att möta. Dem åkte ur samtidigt som Veberöd för två säsonger sedan och har börjat ett nybygge som säkert kommer att bära långt. En stabil förening, härlig idrottsplats och ett välkomponerat lag kommer inte direkt göra dem till slagpåsar 2011. Se upp för Tomelilla!



Och så har vi Brösarp IF som var lite sämre än dem andra men hängde på Tomelilla i tabellen. Man slutade på en sjundeplats med 24 poäng och -8 i målskillnad - som nykomlingar. Mer vet jag inte om Brösarp. Däremot gissar jag på en otroligt tuff säsong med jobbiga resor och flertalet nya lag som höjer kvaliteten på årets serie markant.

Askeröd IF var det sista laget i den här serien som klarade kontrakt direkt tack vare 23 poäng och -9 i målskillnad. Det var en genomgående tuff säsong för nykomlingarna och man klarade kontraktet med tre pinnar. I år har man en ny tränare i Tomas Jernberg från LSK och en del nyförvärv. Dem är jobbiga att möta men kommer att få det tufft på bortaplan. På hemmaborgen i lilla Askeröd är man svårspelade. Svårt att tippa dem, men det blir inte övre halvan om man går efter förra årets statistik.



Jaha, och så var det Åhus Horna BK. Det laget vi slog med totalt 7-4 över två kvalmatcher. Jo, dem fick en extrachans och lyckades med uddamålet stanna kvar i fyran efter en säsong med 20 poäng och -25 i målskillnad. Tyvärr spelade dem inte lika fantastiskt mot oss som deras idrottsplats är. Dem betedde sig som svin (tre spelare). De andra var ödmjuka och trevliga och nu blev det ju så att säsongen 2010 avslutades mot Åhus i Åhus och att säsongen 2011 startar mot Åhus i Åhus. Dem kommer antagligen kriga tillsammans med Brösarp, Askeröd och Åsum om två kvalplatser.

Det näst sista laget vi har i serien är Näsum IF. Nykomlingar från femman, precis som vi. De hade en bra säsong med 54 poäng och +57 i målskillnad. Med det så kan jag ingenting annat om det laget. Dem har lite halvkass information på sin hemsida vilket inte gör det lättare att luska fram någonting. Jag avböjer att tippa Näsums placering 2011.



Så, hur var Hardeberga BK:s säsong 2010? Jo, man plockade 45 poäng och hade målskillnaden 57-23 på 22 omgångar. Det innebar ett snitt på 2,6 mål/match och 1,05 insläppta mål/match. Vi plockade i snitt 2, 05 poäng/match och slutade på en andraplats, en pinne efter BK Flagg, som tack vare vår seger över Furulund i sista omgången, vann serien. Upp i fyran gick alla tre (HBK, Flagg & Furulund) vilket visar på hur tuff den division femserien var 2010. Och då fanns lag som Bjärred, Uppåkra och Hallands Nation med i serien.



Sammantaget kan vi se fram emot en riktigt rolig serie och troligen en serie som kommer få flera lag att bita naglarna till slutet av säsongen. Många tuffa möten, långa resor men också flertalet härliga idrottsplatser att besöka och försöka plocka poäng på. Bloggen uppmanar er läsare att tippa serien i kommentarsfältet för att se vad ni tycker och tänker inför serien. Vem är favorit? Vem blir årets överraskning? Vem blir årets besvikelse? Dela med er av era förväntningar så ses vi i serien!

















Filmdags


Idag startar bloggen en ny grej inför serien. Precis som i Premier League ska vi ha ett filmklipp och resultatredovisning från varje helg i ett kort sammandrag. Startelva, statistik och höjdpunkter från HBK:s match i Div. 4 kommer att visas på måndag eller tisdag kväll efter varje helg. Vi testar här nedan med ett klipp från matchen mot Trollenäs under vårt träningsläger i Danmark.




Producent är i vanlig ordning Martin Svensson!

Bloggen vill även passa på att Gratulera vår kära Lassie Olsson idag och eftergratulera Ponta Sandberg som fyllde år igår. Vi i klubben önskar två riktiga hardebergare en härlig vecka!

Gantofta VS. HBK 0-4 (0-3)

Istället för DM match i helgen blev det en träningsmatch mot Gantofta på
Rydebäck. Precis som vädret var HBK:s spel strålande, med mersmak på
första halvtimmen.
Laguppställning: Kehler, Petter, Henke, Jönsson, Glennsa, Davva (k), Pontus,
Ogge, Mar´n, Jernet, Oliver
Bänk: Ljungberg, Limp, Ted, Tegedal (drutten)
Första halvlek: För en gångs skull öppnade de rödklädda otroligt piggt, och
efter bara fem minuters spel kunde det stått 0-2. Med högpress och en otrolig
intensitet vann vi tillbaka bollen gång på gång och startade nya anfall med
livlig fantasi. Gantofta spelarna svettades och såg nästan panikslagna ut när
de fick bollen. Trots ett stort spelövertag och många chanser var det mållöst
efter ca. femton minuters spel. Pontus satte ett jätteläge i ribban och Jernet,
Ollie och Glenn hade också fina lägen men målvakten lyckades avvärja faran.
Efter drygt 20 min kom dock ledningsmålet. Gantofta envisades med att spela
upp bollen genom mittbackarna trots att de jagades, av vad som såg ut som
hungriga vargar, var gång. Tillslut kom misstaget. En motståndarback serverade
Jernet som enkelt rullade in 0-1. Spelet fortsatte se likadant ut och 6-7 min
senare rasslade det till igen. En utspark kom från Kehler, Pontus vann starkt
nickduellen och skarvade till Oliver som kom störtande i djupet. Avslutet satt i
målvaktens bortre hörn och 0-2 var ett faktum. Strax därefter kom 0-3 efter att
man återigen slarvat i Gantofta backlinjen. Mar´n pressade högt, vann bollen
och spelade in till Jernet som enkelt kunde sätta trean.
Andra halvlek: Om första halvlek var riktig underhållning, så var andra halvlek
en riktig bira match mestadels. HBK gick ner i varv och föll in i motståndarnas
tempo. En del farliga chanser dök upp emellanåt och Gantofta fick sina första
skott på mål. Ca. 20 minuter in i andra halvlek verkställde Glenn slutresultatet
med ett riktigt snyggt mål. Davva slår en väldigt snygg genomskärare till Glenn
som kommer i en löpning runt ytterbacken. På ett tillslag, och halvvolley,
placerar han in bollen mycket snyggt.
Man kan sammanfatta tillställningen med att Hardeberga gjorde en otroligt bra
match med passningsspel och aggressivitet som man sällan skådat. MEN! som
Tony Irwin säger, motståndet var inte riktigt så bra som vi väntade oss och de
blev ett lätt byte för de hungriga rödblåa laget.
Citat:
Motståndartränaren: "Skit i vad vi har sagt, skicka upp bollen nu bara", vrålade
han en halvtimme in i matchen när Gantofta försökte rulla boll i backlinjen. En
taktik som misslyckades katastrofalt.
Tre stjärnor:
Blir idag hela laget:
Backlinjen (Pettson, Ekis, Jönskorv, Glenn):
Stabil backlinje som inte fick allt för mycket att göra, men när de väl fick löste
de uppgiften med bravur. Glenn kryddade med ett fint mål.
Mittfältet (Davva, Hogge, Pontus):
Otroligt kreativa med bra fantasi och löpvilja. Hjälpte anfallarna mycket bra
med understödet i pressen, vilket egentligen ledde till två mål. Speciellt kul
var att se Pontus som visade en otrolig spelglädje med mycket teknik och fina
passningar. Assisterade fint till Olivers mål.
Anfallet (Mar´n, Jernet, Oliver): Grym aggressivitet, teknik och beslutsamhet.
Kanterna kom runt gång på gång och ytterbacken på Olivers kant bytte ut sig
själv efter en kvart. Jernet såg pigg ut, löpte mycket i djupet, och gjorde två
baljor.

Istället för DM match i helgen blev det en träningsmatch mot Gantofta på
Rydebäck i lördags. Precis som vädret var HBK:s spel strålande, med mersmak på
första halvtimmen.




Laguppställning:
Kehler, Petter, Henke, Jönsson, Glennsa, Davva (k), Pontus, Ogge, Mar´n, Jernet, Oliver

Bänk:
Ljungberg, Limp, Ted, Tegedal (drutten)

Första halvlek:
För en gångs skull öppnade de rödklädda otroligt piggt, och
efter bara fem minuters spel kunde det stått 0-2. Med högpress och en otrolig
intensitet vann vi tillbaka bollen gång på gång och startade nya anfall med
livlig fantasi. Gantofta spelarna svettades och såg nästan panikslagna ut när
de fick bollen. Trots ett stort spelövertag och många chanser var det mållöst
efter ca. femton minuters spel. Pontus satte ett jätteläge i ribban och Jernet,
Ollie och Glenn hade också fina lägen men målvakten lyckades avvärja faran.
Efter drygt 20 min kom dock ledningsmålet. Gantofta envisades med att spela
upp bollen genom mittbackarna trots att de jagades, av vad som såg ut som
hungriga vargar, var gång. Tillslut kom misstaget. En motståndarback serverade
Jernet som enkelt rullade in 0-1. Spelet fortsatte se likadant ut och 6-7 min
senare rasslade det till igen. En utspark kom från Kehler, Pontus vann starkt
nickduellen och skarvade till Oliver som kom störtande i djupet. Avslutet satt i
målvaktens bortre hörn och 0-2 var ett faktum. Strax därefter kom 0-3 efter att
man återigen slarvat i Gantofta backlinjen. Mar´n pressade högt, vann bollen
och spelade in till Jernet som enkelt kunde sätta trean.


Ponta laddar upp inför en ordentlig tryckare!
Benny finklädd och supernöjd!


Andra halvlek:
Om första halvlek var riktig underhållning, så var andra halvlek
en riktig bira match mestadels. HBK gick ner i varv och föll in i motståndarnas
tempo. En del farliga chanser dök upp emellanåt och Gantofta fick sina första
skott på mål. Ca. 20 minuter in i andra halvlek verkställde Glenn slutresultatet
med ett riktigt snyggt mål. Davva slår en väldigt snygg genomskärare till Glenn
som kommer i en löpning runt ytterbacken. På ett tillslag, och halvvolley,
placerar han in bollen mycket snyggt.
Packat med folk. Röken kommer från hemmafansens tifo!

Man kan sammanfatta tillställningen med att Hardeberga gjorde en otroligt bra match med passningsspel och aggressivitet som man sällan skådat. MEN! som Tony Irwin säger, motståndet var inte riktigt så bra som vi väntade oss och de blev ett lätt byte för de hungriga rödblåa laget.

Citat:
Motståndartränaren: "Skit i vad vi har sagt, skicka upp bollen nu bara", vrålade han en halvtimme in i matchen när Gantofta försökte rulla boll i backlinjen. En taktik som misslyckades katastrofalt.
Hogge & Mar´n med nya fräscha frisyrer!

Tre stjärnor:

Blir idag hela laget:

Backlinjen (Pettson, Ekis, Jönskorv, Glenn):
Stabil backlinje som inte fick allt för mycket att göra, men när de väl fick löste de uppgiften med bravur. Glenn kryddade med ett fint mål.

Mittfältet (Davva, Hogge, Pontus):
Otroligt kreativa med bra fantasi och löpvilja. Hjälpte anfallarna mycket bra med understödet i pressen, vilket egentligen ledde till två mål. Speciellt kul var att se Pontus som visade en otrolig spelglädje med mycket teknik och fina passningar. Assisterade fint till Olivers mål.

Anfallet (Mar´n, Jernet, Oliver):
Grym aggressivitet, teknik och beslutsamhet. Kanterna kom runt gång på gång och ytterbacken på Olivers kant bytte ut sig själv efter en kvart. Jernet såg pigg ut, löpte mycket i djupet, och gjorde två baljor.
Oliver är stark i duellen!

Gårdagens träning var riktigt bra enligt säkra källor. Idag lottades nästa omgång i DistriktsMästerskapet. Vi blev tilldelade ett divison fem-lag från Kristianstatrakten vid namn Viby. Matchen spelas i slutet av April på vår hemmaborg och vidare avancemang är det vi söker!

Veckans Hardebergare


Ikväll svarar en briljant fotbollsspelare på bloggens frågor. Han har också en helgrön uppväxt i Uppåkra och känner Henke Ekström väl. Personen i fråga spelar för närvarande det bästa målvkatsspel han någonsin gjort och blev utsedd till HBK Most Valuable Player 2010. Lugn, harmonisk och alldeles, alldeles underbar - Mikael "natteravn" Kehler!





1. Vem är Mr. Mikael Kehler?
Jag är en 32 årig båtflykting från Danmark som numera har bott det mesta av
mitt liv i Sverige. Är fortfarande dansk medborgare och jobbar i Danmark, så
jag är nog något mitt i mellan dansk och svensk.
Jag är en 32 årig båtflykting från Danmark som numera har bott det mesta av
mitt liv i Sverige. Är fortfarande dansk medborgare och jobbar i Danmark, så
jag är nog något mitt i mellan dansk och svensk.
2. Du har sett ännu hetare ut 2011 om det nu ens är möjligt, hur känns det
själv?
Jo det har känts ok, tycker själv att jag känt mig lite tung och sliten den sista
tiden men i det stora hela så är jag nog rätt nöjd och hoppas självklart att jag
ska göra det ännu bättre än förra året.
3. Hur tycker du det har sett ut för laget under årets försäsong?
Ser bättre och bättre ut för varje match som vi spelar. Vi har onekligen haft
några mindre bra matcher men det är kanske inte så konstigt med tanke på att
vi har spelat mycket matcher samtidigt som vi har haft hårda träningar. Men
jag är otroligt imponerad över den bredden som vi har i truppen. Är nog inte
många lag som har så många duktiga fotbollsspelare som konkurrerar om varje
plats.
Always Number ONE!
4. Kan man anta samma påstående gällande dig som Henke Ekström – Du
har aldrig varit i bättre form än i HBK?
Har nog varit i lika bra form och kunnat prestera lika bra i enskilda matcher,
men i Hardeberga tyckte jag hela säsongen gick väldigt bra. Det hänger nog
samman med att jag aldrig har tyckt att det varit så roligt att lira fotboll som nu
och känner en helt annan motivation.
5. Hur kändes det att få utmärkelsen MVP på 2010 års HBKfest?
Det hade jag inte räknat med. Tyckte där var så många i laget som gjorde en
fantastisk säsong och det är ju svårt att betygssätta sig själv, man är ju alltid
lite självkritisk. Men det var grymt kul att få utmärkelsen och det betyder ju
också att man är uppskattad och har gjort det bra.
6. Tror du att du kan ta hem den i år igen?
Nä, det är inget som jag räknar med. Där finns ju som sagt så många duktiga
spelare i laget och jag är nöjd om vi vinner serien. Det räcker för mig :)
7. Vad är charmen med att tillhöra HBK?
Har bara spelat i klubben i 1 år, men det känns som jag har varit där hela
fotbolls ”karriären”. Tycker det har varit ett fantastiskt mottagande i klubben,
från alla på och utanför planen. Vi har en riktigt bra stämning i truppen och det
är alltid roligt att komma upp och träffa grabbarna, t.o.m. när det är 10 minus
och storm ute.
Kehler domderar sitt eget område!
8.Det är allmänt känt att du har grym ”way with the ladies”, hur kommer
det sig?
Tja, jag har ju sambo så lite grym måste jag ju vara. :)
9. Vad var det sjukaste som hände under din tid i Uppåkra?
Den roligaste tiden i Uppåkra var när jag, Henke, min bror och många av våra
kompisar spelade i laget och det var också då alla roliga händelserna ägde rum.
Men där finns en match som jag nog aldrig glömmer.
Varje år så höll vår kompis en kräftskiva som var berömd i Hjärup, Lund och
byarna runt omkring. Detta året skulle där komma ungefär 130 personer och
han hade t.o.m. en liten scen där bandet skulle spela. Det ända problemet var
att alla i laget (förutom en) skulle på kräftskiva. Men vi kom snabbt överens
om att det inte skulle vara något problem. Vi var ju alla unga, friska och hade
inga problem med att spela bakfulla. Från kvällen minns jag inte mycket men
antagligen var det en riktigt bra fest, för jag och min bror lämnar inte förrän
solen gått upp. Vägen hem leder oss förbi baksidan av idrottsplatsen och då
kan vi se att de andra i laget har anlänt till samlingen. Vi hade helt glömt att
kolla tiden och det visar sig att vi har festat till 9 på morgonen. Vi får helt
enkelt springa hem och ringa vår lagledare och säga att vi har försovit oss,
så han får köra förbi och plocka upp oss. Problemet var ju bara att alla var
fortfarande fulla så ingen kunde köra. Så när han kommer och plockar upp oss
så får jag och en annan (vi var dom yngsta) ligga i bagageluckan hela vägen till
Skurup.
Det var en sorlig flock spelare som gick ut till uppvärmningen den morgonen.
Jag mådde så illa och var så yr att jag aldrig trodde jag skulle kunna genomföra
matchen, min bror kräktes på sidolinjen och en av mina kompisar gjorde ett
upphopp och sprang sedan in i omklädningsrummet. Han råkade bajsa på sig!
När matchen väl började så blev det inte bättre, motståndarna t.o.m. skrattade
åt oss. Jag släppte in 7 mål i första halvlek varav en bakåt pass som rullade
under foten på mig. Jag kunde helt enkelt inte släppa stolpen och bollen (som
knappt hade styrfart) rullade, med knapp styrfart, precis utom räckvidd över
mållinjen.
Jag har aldrig sett vår tränare så vansinnig och han väljer helt enkelt att byta
in sig själv och han var inte precis någon vältränad herre. Skulle gissa att han
peakade fysisk någon gång på 70 talet. Men med hans hjälp lyckades vi spika
igen bakåt och faktiskt peta in 5 mål framåt. Matchen slutade 5-7 och jag
lovade att aldrig spela bakfull igen.
10. Håller du med om att du och Jason Statham är läskigt lika?
Vi använder uppenbarligen samma schampo men han är ju inte lika vältränad
som jag.
Twin from another mother!
11. Hur trivs du med ert nya boende i Malmö och kan man förvänta sig några
små ”Kehlers” springa runt på HBK:s matcher inom några år?
Trivs jätte bra i huset. Så bra att jag inte skulle kunna tänka mig att bo i
lägenhet igen. Har tänkt bjuda hem laget på en liten grill kväll i sommar så alla
kan se mina ”ägor”. Jag har inga planer på några små Kehler just nu… men jag
tror inte det är upp till mig. Men självklart ska mina barn spela i HBK, bara
inte som målvakt. Det är alldeles för svårt och allt för mycket press. Dom ska
vara anfallare :)
12. Nu blev jag nyfiken, vad exakt arbetar du med?
Jag jobbar som ”salgs konsulent” i Danmark för ett tyskt företag som
producerar och säljer elverktyg m.m.
13. Beskriv Benny Guldfot med tre ord!
Engagerad, social och väldigt passionerad
14. För oss är du en ganska mystisk person, har du några saftiga hemligheter
om dig själv som kan läckas?
Jag kan ju inte dela med mig av alla mina hemligheter… Då försvinner
mystiken. :)
15. Vilka är nycklarna för HBK den här säsongen?
Den goda lagandan
Bredden på truppen
Vi har så många spelare som kan kliva fram och bli matchvinnare. Vi är inte
beroende av att en spelare alltid ska avgöra matcherna.
16. Vad blir vår slutliga position i Div.4 2011?
Är alltid svårt att förutspå innan säsongen har startat men jag hoppas ju
självklart på en topp placering. Vilket jag är helt säker på att vi är kapabla till
om vi spelar upp till nivå. Men en realistisk målsättning är väl att hålla sig kvar
i div. 4, det är ju alltid roligare att överträffa målsättningen.
För stark grogg Micke?
17. Träningslägret 2011 stundar, vad har du för tankar kring nästa helg?
Det levde helt klart upp till förväntningarna. Bra träningar, god mat, stora rum,
frågesport och ett par öl på kvällarna.

Tack för din medverkan Kehler. Du är otroligt viktig för vårt lag och härlig att ha i truppen vid sidan av planen. Vi tror du kommer att vara minst lika bra säsongen 2011 och ska hjälpa dig i varje match! Du är Nr.1 och den bästa målvakten Hardeberga har haft på otaliga år.

RSS 2.0