Flagg - IFK Malmö 1-2
Torn - Malmö City 2-0
Bromölla - Veberöd 2-2
Löberöd - SSIF 2-4

Vi ligger efter en spelad omgång tvåa i serien. En mycket bra start från vår sida att göra fyra bortamål, endast släppa ett bakåt och att inte dra på oss ett enda gult kort medan Åhus drog på sig fyra stycken. Att Genarp skulle slå Askeröd så lätt var en överraskning, trots att Genarp är ett riktigt bra lag. Annars ser det ut att ha varit tight premiärmatcher i vår serie. Staffanstorp hade oväntat svårt mot Näsum som enligt säkra källor hade en extremt irriterande publik, domaren på sin sida Och enbart skapade chanser via fasta situationer. Den matchen kommer bli mycket svår för alla lag. Bara en timme och fyrtio minuters resa dit kan vara svårt att hantera. Vi ser också att förra säsongens hatmotståndare, Furulund, vann sin division fyrapremiär. Dem har definitivt ett lag för att kunna klara sig kvar i fyran. BK Flagg, våra övermän förra året och under årets försäsong, kammade noll i lördags. IFK Malmö blev för svåra och enligt Flaggs tränare Daniel Jönsson var det en riktigt dålig match från hans mannars sida. Hatlaget nummer ett, Torns IF, fortsätter på förra årets segervåg och vann planenligt premiären hemma mot Malmö City. Jag skulle starkt rekommendera er att gå in på NordicBet och satsa lite stålar på Torn det här året - det kan mynna ut i en del vunna slantar. Torns toppkollega från 2010, Veberöd, fick nöja sig med en poäng borta mot svårspelade Bromölla - där jag tror att VAIF trots allt var ganska nöjda med den poängen. Och så har vi byrivalen SSIF som låg under med 2-1 borta mot Löberöd i lördags. Men man gjorde några smarta byten och förlitade sig på en av lagets bästa spelare, Conrad Öster. Han gjorde tre, och SSIF kunde kontrollera andra halvlek och vinna rättvist med 4-2.

Så här lät det från Genarps sida efter matchen mot Askeröd:
Seriepremiär och äntligen riktig nerv inför matchen. Efter en lite spänd första halvlek då vi blandar och ger lite så hade vi ändå ledningen med 2-1. Deras mål kommer i 44 minuten och kändes lite onödigt då vi var inne i en bra period och trodde på fler röda mål. I andra halvlek släpper premiärnerverna och de röda pojkarna spelar ut och gör många riktigt bra prestationer. Idag gör vi en stabil lagprestation och alla gör ett bra jobb! Glädjande är att Erik Sahlin gör årsdebut och dessutom mål, övriga mål gör Robin, Danny, Niklas, och Norén.

Så här kontrade Tomas Jernberg, Askeröds IF:
En premiär brukar va lite av en fest. Och det var det väl också om man ser det från GIFs sida. För oss var det lite av värsta scenariet. Boll i stolpen direkt och tveksamt bortdömt mål efter 5 minuter. Visst hade det blivit en annan match om vi fått mål i någon av situationerna. Men jag vill inte framstå som en dålig förlorare och bortförklara en rättvis GIF seger även om den blev några mål för stor. Vad kan det då bero på att det gick så här dåligt för oss. Det kan man analysera hur mycket som helst, så det tänker jag inte göra här. Konstaterar bara att det var inte det laget som jag lärt känna under försäsongen. Vi gjorde lika många misstag i denna matchen som vi gjort sammanlagt under alla träningsmatcherna innan serien. I halvtid sa jag till spelarna att det var för mycket vilja och för lite tanke. Det låter konstigt, men spelarna vet vad jag menar och vi var överens om det. Så vi var fulla av tillförsikt inför andra halvleken som tyvärr blir till en mardrömsöppning för oss med baklängesmål redan efter 3 minuter. Det var självklart ett hårt slag för oss och inte blev det bättre när dom tio minuter senare avgör matchen med en drömnick som man inte ser var dag. En sak är säker och det är att vi gräver inte ner oss för detta, utan vi kommer defenitivt att göra en bättre match på fredag borta mot ännu en seriefavorit Brantevik.

Så här skrev SGIF efter den tuffa matchen mot Näsum:
Då var premiären avklarad.
Första gräsmatchen och det såg väldigt ovant ut.
Inte bara för spelarna utan även domarteamet.
Varken vi eller Näsum presterar någon toppfotboll, men vi tar i alla fall ledningen efter 25 minuter då Simon spelar fram till Gustaf.
Det är tjurigt på plan och domaren klarar inte riktigt av uppgiften.
Ibland verkar det som om bortre långsida dömer mer än vad han som har pipan gör.
I första halvleks slutminut så får Näsum en hörna där det är rena brottningsmatchen utan åtgärd så då får Näsum kvitterat.

I andra halvlek så blir det inte mycket bättre fotboll, utan fokus läggs mer och mer på vad som man ändå inte kan påverka.
Vi går även ned i Näsums tempo, vilket inte är allför högt.
Tex vid varje inspark eller frispark så går det ca en minut, vet inte om det var för att de var trötta eller?
Efter lite ommöblering så lyckas vi ändå att göra ett mål till och det är Armend som spelar fram till Gustaf denna gång.
Vi har mycket att öva på, framför allt är det nog att vi skall vänja oss vid gräs.

Näsum kommer säkert till att ta en del poäng i denna serie och framför allt på sin hemmaplan.

Som jag nämnde i början - en hel del hände i helgen! Nu står HBK framför en tuff period av träningar och matcher. Tre träningar den här veckan innan LSk kommer på besök på måndag nästa vecka. Den matchen följs av Viby i DM  mitt i veckan och senare Askeröd borta på valborgsmässoafton. Tack och lov att vi har en trupp på 32 man som klarar av att spela många och intensiva matcher efter varandra.