HBK vs. Lunds SK 1-1 (0-0)


Strålande sol, sista dagen under påskledigheten och hemmapremiär på Knutsvallen mot Lundakonkurrenten LSK - det kunde med andra ord inte bli bättre. En bra bit över hundratalet åskådare hade tagit sig upp till ett vindstilla (sanslöst) Vallen uppe i Hardeberga och tyvärr kunde vi inte bjuda dem på varken en vinst eller fint spel..

Startelva
Kehler - Petter, Ekström, Jönskorv, Martin - Bäckis, Davva (C), Hogge - Oliver, Jernet, Weste

Bänk
Jimmi, Lillis, Ponta, Rambo & Foppa

Första Halvlek
Kunde inte börjat på ett bättre sätt - Vi gör precis som vi pratat om innan match och sätter en sjuhelsikes press på deras backlinje vilket visade sig vara något som dem inte klarade av att hantera. Vi radar upp chanser och har bl.a ett skott i ribban signerat Weste. Bollen är oftast på LSK:s planhalva under dem första 25 minuterna och vårt försvarspel och kampspel centralt i banan är fantastiskt bra. Men än en gång tappar vi i tempo och aggressivitet och egentligen är det ok. Men att ge över taktpinnen så mycket som vi gör är inte ok. Vi måste kunna etablera ett eget spel trots att vi inte orkar ligga och tokpressa hela tiden. Igår klarade vi inte av det här och LSK tar över kommandot mer och mer. De lyckas skapa ett par riktigt farliga lägen men Kehler lyckas hålla nollan intakt under första 45. LSK är snabba och finurliga. Deras ytteranfallare är oerhört farliga varje gång dem får bollen och vi tvingas till "tjongespel" - och då är vi inte bra helt enkelt. Men vi måste också utnyttja våra chanser under första 25 bättre. Gör vi två snabba mål där orkar inte ett lag som LSK stå ut och dem viker ned sig. Nu gav vi dem luft under vingarna och då är dem skickliga.

Halvtidssnacket
"Vi måste orka kriga och ligga rätt i positionerna gubbar. Låt dem inte spela sitt spel och tvinga deras backlinje att ta beslut dem inte vill ta. Kom igen nu, hitta tillbaka till dem första 25, spelar vi med den intesiteten och det passningstempot har dem inte en chans".

Det var positiv stämning i halvtid - inget snack om saken! Vi är i fyran nu och då kan vi inte förvänta oss att dominera matcherna som vi gjorde förra året.

Andra Halvlek
En tråkig historia i 30 minuter. FÖR OSS. För LSK var den säkert jätterolig och man märkte tydligt att vi led hårt av den halvtaskiga gräsplanen. Vi misslyckades i passningsspelet och i presspelet, blev nervösa när vi ägde boll och var på tok för snälla i närkamperna. Så efter nästan 20 minuter kom 0-1, relativt välförtjänt vid det tillfället av matchen. Ett missförstånd där bak ledde till att en blå spelare ställdes helt fri med vårt mål och kunde enkelt rulla in den runda kulan. Men som jag påpekat innan så är det aldrig positivt att ta ledningen mot oss men i den här matchen skulle det dröja till den 75 minuten innan vi orkade sätta tryck igen. Kvarten efter deras ledningsmål fortsätter de att äga mest boll. Jag vet inte om vi är trötta eller tagna av sanningens allvar men vi går inte att känna igen för den trogne Hardebergaren. Men ett dubbelbyte ska visa sig vända på steken. IN - Lillis & Jimmi. Med Lillis fick vi in ny energi och finess på kanten och med Jimmi fick vi tyngd och effektivt "one touch"-spel på topp. Vi ändrar om kraftigt i laget och satsar samtliga av våra sista slantar på att få in kvitteringen. Halvchans efter halvchans skapas och LSK är i brygga men vi är aldrig riktigt riktigt nära. Men så kom Han. Han sågs. Han segrade. Han frälste. Han - Jimmi "super sub" Johansson gör det igen och odnar 1-1 i hemmapremiären på Knutsvallen i den 93:e minuten.

Analysen
Härligt med hemmapremiär och grymt skönt att fortfarande vara obesegrade. Men det var på det berömda "håret" i måndags kväll. Vi är definitivt ett lag för fyran och det har vi redan visat men jag tror att när nykomlingsnerverna har lagt sig efter ett par eller tre omgångar kommer man kunna skåda ett annorlunda HBK. Än så länge är vi lite försiktiga och vill känna av situationerna innan vi tar ett beslut. LSK i sin tur var ett helt annat lag i måndags än vad dem var under vårt försäsongsmöte. De hade fått koll på backlinjen och deras ytteranfallare kommer ställa till stora problem under hela 2011. Å ena sidan kände man lättnad och var nöjd med en pinne efter matchen. Å andra sidan var man basviken över att vi inte kunnat fortsätta spela vårt fina passningsspel som under de första 25. Men fyra poäng av sex möjliga är en klart godkänd start från vår sida och vi trummar på i vår egen stil och tempo.


Matchens domarteam
Ungt och modernt. Huvuddomaren, född 1989, hade dessutom en kontrollant på plats och i första halvlek är han riktigt bra. Tydlig och lyckades skapa ett fint samarbete med sina linjemän. Men i andra halvlek klarar inte den unga mannen att kontrollera situationerna. Han gav efter för LSK:s eviga filmande och gav bort billiga frisparkar. Han såg nervös och osöker ut när det började närma sig slutet av matchen och känslorna hos vissa började svalla över. Men överlag - ett klart godkänd insats!

Matchens skietchare
LSK:s nummer sex och nummer tre som låg ned under hela andra halvlek och kved konstant efter varje närkamp. Två gånger trillade dem och rullade runt i gräset så kraftigt att det såg ut som om någon bakom dem stod och pepprade deras kroppar med kulspruta.

Matchens fulaste
Deras äckliga mittback som spottade på Jimmi. Ingen av domarna såg det, alltså inget kort. Men skönt att se Foppa som tände till och ville försvara vår super sub!

Matchens Hardebergare
Den enda i vårt rödblå lag som presterade på topp under hela matchen var vår egen viking Martin "Mar´n" Svensson. Felfri under 90 minuter, kämpaglöd som få och alltid en guldklimp att ha i laget. Får lägga till Jimmi här också då han räddade oss från ett nederlag med ett distinkt avslut i slutet av matchen!

Matchfilm



Kommentarer
Postat av: davva

grym film o grymt bra referat... såg precis real vs barca, verkade som barca kollat på lsk med andra ord mycket bölande =)

2011-04-27 @ 22:52:33
Postat av: Carl Andersson

njutbar läsning :)

2011-04-28 @ 08:22:04
Postat av: Carl Andersson

- och filmat förståss :)

2011-04-28 @ 09:13:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0