Upladdning inför seriestart - fortsättning


Idag fortsätter vi med vår fokus på årets Div. 4 Östra. Nu är det dags för presentationer av Tomelilla IF och Lunds SK, två mittenlag i fyran 2010 som önskar att vara med och slåss om topplatserna i år. Alla skåningar vet vad Tomelilla är. Man har ju trots allt Skånes största fjortisdoscotek i Tingvalla, man har svampabanan och så har man ju Bo Ohlssons lågprisvaruhus hey! För övrigt så öppnades världens första Hasse & Tage museum här 2006. Med nästan 7000 invånare ska Tomelillas kära klubb nu klättra tillbaka till var man hör hemma - i division tre. Analysen vi har fått kommer från en av TIF:s eldsjälar, Liselott Jönsson!



Tomelilla IF, ett klassiskt lag!


1. Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!

Vi har ett ungt lag med en medelålder på 22,3 år som bäddar för en ljus framtid kring vårt seniorlag. Det är en härlig blandning av spelarmaterial, allt från teknikern till grovjobbaren. Med ny tränare inför årets säsong har några spelare fått byta positioner vilket vi hoppas skall gynna lagets kvaliteter ytterliggare. Många av våra spelare har trots sin unga ålder rutin från div 3 spel. Noterbart är att de yngsta spelarna verkligen visar att de vill vara med och fightas om startplatserna. Just i år är konkurrensen på vissa positioner tuff vilket såklart höjer kvaliteten på träningarna på ett positivt sätt.

2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, resultatmässigt, spelarmässigt)?

 

Träningarna i vinter har funkat bra trots besvärligt väderläge. Vi har en enormt träningsflitig trupp. Te x har vi under en månad tränat fredagkvällar (18-19.30)och söndageftermiddag för att få tillgång till konstgräs.Det visar inställningen hos killarna. Med tanke på kontinuitet och upplägg av vinterns/försäsongens träning

har vi redan sett att vi ser starka ut fysiskt. Te x har vi kört ett 1,5 h:s specialfyspass inomhus en dag i veckan sedan v 49 och fram till vecka 11.

Försäsongen har varit upp och ner vad gäller resultat. Vi stirrar oss inte blinda på resultatet och tränare Joacim Welander har snurrat runt rejält på spelarna då han sen tidigare inte vetat så mycket om laget  och har velat bildat sig en egen uppfattning av spelarna. Vi har haft en nästintill skadefri trupp så här lång och hoppas det består. Resultat tränigsmatcherna: Tre oavgjorda, två förlust och tre vinster.

 

 

3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?

 

Vi har sedan en del år tillbaka valt att åka på sommarläger istället för vårläger. I år kommer vi att åka till Båstad fyra dagar i vecka 29 som en uppstart inför höstsäsongen.

 


 

4. Analysera förra säsongen kort!

 

 

Det var verkligen berg & dalbana resultatmässigt, många gånger förlorade vi poäng mot lag som vi egentligen borde tagit poäng emot. Vi gnetade på och nådde till slut en sjätteplats och hamnde i "ingenmansland".

 


 

5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?

 

 

Vi har fått in mer energi i laget, stämningen är oerhört positiv och det är ett  stort engagemang hos spelarna!! Att dessutom fått en ny tränare som inte är från trakten och känner laget sedan tidigare är också  positivt. En ny röst med nya idéer.

 

 


 

 


 

 

Joacim Welander, ny tränare i TIF

 


 

6. Hur går era tankar kring premiären?

 

 

Äntligen! Säsongens första tävlingsmatch, upp till bevis. Tror på en tuff och jämn kamp. Premiärer är alltid svåra men vi känner oss väl förberedda.

 


 

7. Vad är er målsättning i fyran 2011?

 

 

Topp 3

 


 


 

 

Den alltid så fina idrottsplatsen i Tomelilla

 


 

8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?

 


 

Staffanstorp eller Lund finns nog med i toppen. Känns som Ystad och Brösarp har tunna trupper så de kan nog få det tufft.

 

 

9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?

 

 

Varför inte Hardeberga? Årets besvikelse blir nog Ystad.

 


 


 


 

10. Beskriv er klubb med tre ord!

 

 

Energi, glädje & engagemang

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0