Förberedelser..

Idag startar vi uppladdningen inför seriepremiären i Div.4 Östra 2011. Bloggen har lyckats få kontakt med nästan alla lag i serien och de har svarat intressant och roligt om deras respektive trupper, målsättningar och vad dem tror om vår serie. Först ut är Brösarps IF. Brösarp  är en tätort i Tomelilla kommun som har avlagringar från senaste istiden i Brösarps backar och under inspelningen av Bröderna Lejonhjärta använde man sig av Källagårdens äppelodlingar i kanten av Brösarps södra backar att gestalta Körsbärsdalen. Med strax under 1000 invånare ska byns lag nu försöka stanna kvar i fyran ännu ett år. Så, vilka är Brösarps IF? Det har deras skribent Victor stenkoll på. Varsågoda!



1.Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!

Årets trupp är samma i princip samma som förra året. Två tapp i Ola Nilsson som blivit tränare och Kevin Lindkvist som flyttat till USA för studier. Nyförvärven är intressanta och passar bra in i laget, både socialt och spelmässigt. Utöver det är Viktor Bendroth borta hela säsongen med ett avslitet korsband.

2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, resultatmässigt, spelarmässigt)?
Resultaten har varit blandade och kvaliteten på spelet likaså. Orsakerna till det mindre bra kan säkerligen finnas i den osannolikt stora skara skadade och sjuka spelare vi kunnat skriva upp inför varje match, det har imellanåt varit 2-3 avbytare endast. Träningsmässigt har det sett bra ut. Det är en stor skara spelare på varje träning och i princip alla som tränar är med och kunkurrerar om en plats i matchtruppen! Man kan nästa säga att det i dagsläget är två spelare på varje position som konkurrerar.


Brösarpsmodeller

3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?
Inget träningsläger detta år.

4. Analysera förra säsongen kort!
Första året i division.4 på minst 10 år och det tog någon match att växa in i kostymen för vårt unga lag. Allt eftersom serien gick blev spelet bättre och bättre och vi var t.ex. nära att lugga BW90 på poäng i bortamötet. Att säkra kontraktet var givetvis målet och det klarade vi med marginal då allt var i våra händer serien igenom.

5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?
Nytt för iår är att försvarsspelet sitter hos de flesta spelare nu och att utveckla anfallsspelet får mer plats i spelet. Alla i laget är ett år äldre och många spelare är i en perfekt ålder (20-25 år) och träningsviljan är stor år efter år. Annars är det samma Brösarp vi hoppas visa upp där få lag slår vår kampvilja!

6. Hur går era tankar kring premiären?
Roligt med ett derby direkt, det sätter verkligen standarden för resten av säsongen. Ystad är nästan ett helt nytt lag jämfört med förra säsongen och det är ett lag det kan bli mycket viktigt att plocka poäng av! Vi hoppas få alla friska och hela till premiären och ställa upp med starkast möjliga lag.

7. Vad är er målsättning i fyran 2011?
Att säkra kontraktet och därefter prestera så bra spel som möjligt.



8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?

Favoritskapet ligger, i vanlig ordning, på lag som Brantevik/Rörum Österlens FF samt Tomelilla som som för inte länge sedan huserade i Div.3. Lagen från väst har vi inte full koll på, men standarden på lag från väst brukar vara hög och vi räknar med tuffa matcher mot dem lagen.

Tufft tror vi att kanske Ystad och Åsum kan få då de pga. Spelartapp ställer upp med lag som till stor del består av juniorer, om än duktiga sådana.


9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?

Årets överraskning kan mycket väl bli ett lag från väst. Det är svårt att säga såhär på förhand.

Årets besvikelse riskerar, jämfört med förra säsongen, Ystad IF att bli. De kvalade mot Div.3 i höstas med ett mycket starkt år bakom sig. Den prestationen kan bli svår att upprepa iår.


10. Beskriv er klubb med tre ord!

Kampvilja

Sammanhållning

Fysiska

 

Vi tackar Victor och Brösarp för den analysen och välkomnar till Knutsvallen när det väl är dags!



Kommentarer
Postat av: Brösarps IF

Riktigt härlig blogg att läsa. Vi kommer att följa denna så jag hoppas att ni också följer våran spelarblogg :)



Lycka till i serien så ses vi på vackra utsikten!

2011-04-12 @ 21:41:48
URL: http://brosarpsif.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0