Fler matcher!

Igår, under långfredagen spelades det flertalet matcher i det just nu fotbollstokiga Skåne. Bloggen var på plats ute i Staffanstorp där Ystad IF FF gästade för dagen. Som ni redan vet har ystad ett väldigt ungt lag medan SGIF har ett starkt gäng spelare med målsättningen att vinna serien. Men då kan man inte spela som man gjorde igår..






Första halvlek präglas av mycket kamp och chansspel, speciellt från Ystads sida. De hade en kvick liten kille på topp som hotade ständigt men eftersom han hela tiden var ensam skapade YIF inga vidare chanser. Dock kunde den lille gjort 0-1 redan efter 20 sekunder då han rundar SGIF:s långsamma mittback. Staffanstorp äger mycket boll trots att man såg sega ut. Men tack vare en duktig Gustaf Hamberg på topp och två kreativa ytterbackar lyckades man skapa ordentligt tryck mot YIF-målet, dock utan något resultat. SGIF:s två innermittfältare såg oerhört sega ut och om man ska vara ärlig var det inget som skrämde mig inför vårt möte med dem senare under året. Om nu inte SGIF fått in 1-0 i 42:a minuten hade nog matchen sett helt annorlunda ut. YIF slet hårt i defensiven och satsade enbart på kontringar. Men när målet kom föll dem ihop lite och orkade sedan inte stå iu i andra halvlek. 3-1 slutade matchen och det efter en bränd Staffanstorpstraff. Enligt SGIF-folk är dem lite rädda och nervösa inför mötet med oss och ja, varför skulle dem inte vara det. Spelar de som dem gjorde igår och har den backuppsättningen kommer det bli stora problem att hålla koll på våra snabba och tekniska anfallare. Korven var dock riktigt god, gräsmattan superfin och så har man byggt nya omklädningsrum. Men trots det är deras idrottsplats väldigt tråkig att besöka. Jag längtar dit och jag längtar efter att få plocka tre poäng därifrån.
Övriga resultat i serien
Tomelilla - Näsum 1-3
Brantevik - Askeröd 6-1

Lokomotiv Lund
Igår kväll var Limp på plats i Lund för att se ett klassmöte i Div. 6 och han blev positivt överraskad!

"Denna varma fredagseftermiddag blev det ett besök på Smörlyckan för match mellan Lokomotiv Lund och Korpaföreningen Malmö Fotboll. Att Loko har en del gamla HBK profiler är allmänt känt men döm av min förvåning när det här nyllet dök upp i Korpaföreningen. Kul att se att gamla HBK profiler kan dyka upp lite här och där, där man minst anar det."
Gorgin i bått. Vilken fantastisk lirare!

SSIF
Nyss hemkommen från Sandbyvallen där en publikmatch i klass precis slutat. Vi kom ned vid ställningen 1-1 i derbyt mellan SSIF och Dalby. Man märkte att det var derbykänsla direkt - gnäll, intensivt och magiska mål. Åskådarna bjöds på en sjuhelsikes match där Dalby tar ledningen med 1-3 genom två fantastiska långskott. Men SSIF spelar otroligt bra fotboll i andra och lyckas för andra helgen i rad vända ett tvåmålsunderläge till seger. Stjärnkompisen Eric Norling gör 3-3 på volley efter hörna och senare kom nästa stjärnkompis in och avgjorde matchen. Tom Hansson, ett mål, en varning, speltid - 20 minuter. Ruskigt god korv på Vallen också måste jag säga och helt sjukt coola matchdresser dem fått. Ett rättvist resultat skrevs till 4-3 men på det sätt som Dalby slutar spela fotboll och slutar bry sig i andra halvlek var horribelt att se. Hade jag varit deras coach hade jag gått därifrån med konstanta migränattacker..

Träning
Lördag morgon efter långfredagen samlades 18 träningssugna HBK-spelare uppe på Knutsvallen och genomförde en riktigt bra träning. Ass. och Il C. Davva höll i träningen med hjälp av oss andra. Gott att se så bra uppslutning och en så pass bra kvalitet så tidigt på morgonen.
Forsbarndtsen med nya hypersnabba skor!
Hogge penslar!

SMS:et
Mikael Kehler - "Tjena Davva. Förlåt för att jag inte kom till träningen. Frugan är borta och jag var så trött så ingen väckte mig. Förlåt igen!" - Skönt att behöva ett fruntimmer för att kunna bli väckt på morgonen, inte sant?

Smällen
Igår spelade B-laget mot Hallands Nation inne på Smörlyckans IP. Där small det olyckligt och ordentligt - Jagge bröt näsbenet och fick föras till sjukhus. Men han är en riktig hårding så han stack till parken direkt efter med en mask över hela ansiktet. Vi önskar Jagge ett snabbt tillfrisknande och tycker att det är oerhört tråkigt att hjälten ska gå skadad i minst två veckor.
[email protected] är alltid en glá påg!

Bilden


Fin läsning i Staffanstorps matchblad!

Kommentarer
Postat av: Anonym

kungliga reportage måste jag säga... dock ska tilläggas att Gorgin inte chippade en enda gång under matchen, med andra ord: det var bättre förr =)

Krya på dig Jagge

2011-04-23 @ 22:12:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0