Sjöbo vs. HBK 1-5 (1-2)

Lördag förmiddag, solen skiner, fotbollsplanen lyser klargrön. Det är genrep för Hardeberga Bollklubb. Det är viktigt att vi gör en bra match, pusselbitarna ska falla på plats.

HBKs startelva:

Wålemark- Rambo, Tege, Jönsson, Stollen- Bäckström, David J (C) – Forsbrant, Ogge, Oliver – Jernet

Bänken:

Peter Svensson, Sebbe, Tobbe Svensson & Lillis

Domaren blåser igång matchen. Under de första 25 minuterna ser det okej ut för HBKs del. Vi får inte riktigt igång det spel som vi vill spela. Trots det så skapar vi chanser. Oliver får bollen på kanten, spelar in till Ogge som får till en strumprullare som letar sig fram till Forsbrant som chippar in bollen oerhört kyligt. 1-0 till HBK.  Minuter senare får Sjöbo frispark en bra bit utanför vårt straffområde. Frisparken går i mål likt Ronaldinhos mot England VM 2002. Sjöbo spelar kreativt och skapar oreda hos HBK. Men HBK replikerar på frispark. David J slår den läckert i målvaktens vänstra kryss. Sjöbo gör en mycket bra första halvlek medan Hardeberga gör en sämre. Det är väldigt imponerande att vi gör två mål och skapar så pass mycket chanser när vi inte spelar på topp. Det är en styrka som kan bli viktig under det stundande seriespelet.

Halvlek nummer två startar HBK i ett rasande tempo. Vi spelar snabbt och idérikt. Ligger högre med laget och ligger nära i pressen. Kortpassningspelet ser riktigt bra ut och vi skapar än mer chanser. En hörna slås, Bäckström klättrar och krigar, får ner bollen till Rambo som lägger upp den till Jernet som drar till. Bollen tar på en Sjöbospelare och letar sig fram till Ogge som sätter bollen säkert i mål. Ledning 3-1. Peter får bollen rättvänd och spelar fram Jernet i farten som distinkt sätter bollen i bortre hörnet. 4-1 och Hardeberga fortsätter att rada upp målchanser. Daniel L kommer in på vänsterkanten och rundar sin försvarare, han får in bollen till Forsbrant som säkert gör sitt andra mål för dagen. Under slutdelen av matchen jagar Hardeberga Bollklubb fler mål. Med ett flertal missade chanser blåser domaren av matchen.

Dagens awards

Dagens skillnad: Vi spelar i en division högre i år och det bevisar vi med en stark andra halvlek.

Dagens vänsterfot: David J sätter en grym frispark och har en till som målvakten räddar.

Dagens fräckis: Ogges häftiga strumprullare som dukade upp för Forsbrants första mål.

Dagens skietch: Domaren ger Bäckström gult kort när han inte hade gjort någonting fel.

Dagens målskytt: Forsbrant (2 mål)

Dagens Terry Butcher: Bäckströms blodvite som föranledde Roxströms 3-1 mål.