Nedräkning inför seriestarten

Om exakt 16 dagar brakar det igång för Hardeberga BK, i år i division fyra. Vi är tillbaka igen efter två bra år i femman och ska nu visa att vi kan etablera oss i den generellt tuffa fyran. Förra gången vi var uppe visade vi på strålande spel första året och var en poäng ifrån att få kvala till Div. 3. Säsongen efter var kaosartad med p.g.a. horribla nyförvärv och en tränare som aldrig riktig var närvarande. Det var första gången stämningen i Hardeberga BK på allvar sjönk och klyftor i truppen bildades allteftersom. Nu är vi på nytt samlade som kamrater och välsvetsade krigare. Stämningen är sedan länge återställd och alla i klubben ser fram emot den stundande säsongen. Vi är inte rädda för något lag, dock är vi inte respektlösa. Vi vet att vi inte kommer att avla fram segrar som vi gjorde i femman förra året. Men vi är redo, vi är klara att dra på oss matchstället den 16:e april och ge 100% i den matchen samt de efterföljande 21.

Årets serie är intressant med många nya lag att lära känna för vår del. Därför tar vi en titt på hur det gick förra året för alla lag och försöker rimligt komma fram till vilka som är säsongen 2011:s favoriter, överraskningar och besvikelser. Och till slut, var hamnar Hardeberga BK?

Vi börjar med lagen från Malmöserien 2010. Staffanstorp hade ett riktigt bra år. Jag såg dem två gånger och de visade upp ett välbyggt och organiserat lag med flertalet individuellt skickliga spelare som stack ut. Man slutade på en hederlig trdjeplats bakom seriens suveräner, Torn och Veberöd. Med 45 poäng och +17 i målskillnad och ett ännu starkare lag i år måste Staffanstorp GIF ses som seriens absoluta favorit. Men vem vet, det trodde alla om Bjärred förra året i femman. Dem var inte ens nära att få kvala sig uppåt..



Det andra laget från den här serien 2010 var Lund SK. Man började mycket bra för att sedan tappa rejält och bli indragna i bottenstriden. Men LSK har för vana att alltid lösa det. Det gjorde man så igen den här gången och slutade på en sjätteplats med 28 poäng och -3 i målskillnad - endast två poäng från kval nedåt. Det tåls att säga att den här serien var otroligt jämn, men enligt beräkningarna och det faktum att LSK tappat en del spelare plus sin tränare kommer det bli en tuff säsong för lundalaget.

Det tredje laget var Genarp IF. Dem hade en horribel start på säsongen och låg länge sist i tabellen. Men sommaren förde med sig två mycket önskade comebacker och med det började laget att skörda segrar igen. Man klättrade hela hösten för att till slut hamna på en sjundeplats med 27 poäng och -6 i målskillnad. Jag tror att alla lag kommer att få det riktigt jobbigt mot Genarp. Det är ett lag som de flesta hatar att möta. De knegar på otroligt hårt och har endast ett par spelare som gör det där lilla extra, men dem två gör det fantastiskt bra och ofta.

Vi går över till kustserien där majoriteten av lagen i årets serie bafann sig förra året. Ystad IF FF hade en mycket lovande säsong och hade det inte varit för det brutala laget BW90, hade man promenerat hem seriesegern. Man slutade på en andraplats (vilket innebar kval uppåt) på 52 poäng och +45 i målskillnad. Kvalet avgjordes i sista omgången mot Veberöd där sistnämnda tog steget upp. Det här medförde konsekvenser för Ystad som förlorade merparten av startelvan inklusive huvudtränaren. I år har man ett ungt och fräcsht lag som mycket väl kan överraska. Men bloggen tror på en säsong som kommer kantas av blandade resultat året igenom.

Vi går över till Brantevik/Rörum Österlen FF som alltid har en jämn säsong men aldrig riktigt når toppen. Så såg det igen ut 2010 när man slutade på en fjärdeplats på 33 poäng och +6 i målskillnad - Hela 19 poäng från tredjeplatsen. Brante kommer att vara bra i år igen. Det är en lång resa dit och ett svårspelat lag. Jag skulle inte bli förvånad om de slutar på plats fyra eller fem 2011. En liten notis är att de spelar sina hemmamatcher på Skånes finaste idrottsplats precis vid vattnet.



Efter Brante kom Åsum på lika många poäng och -15 i målskillnad. Svårt att analysera ett lag som man aldrig tidigare spelat mot eller sett. Jag tror på en placering ovanför strecket men var kan jag inte riktigt bestämma. Det ska i varje fall bli kul att möta dem i år, trots den trötta resan dit.

Tomelilla följde Åsum i förra årets serie och slutade på 28 poäng och +6 i målskillnad. Tomelilla är ett krigande lag. Ett roligt lag att möta. Dem åkte ur samtidigt som Veberöd för två säsonger sedan och har börjat ett nybygge som säkert kommer att bära långt. En stabil förening, härlig idrottsplats och ett välkomponerat lag kommer inte direkt göra dem till slagpåsar 2011. Se upp för Tomelilla!



Och så har vi Brösarp IF som var lite sämre än dem andra men hängde på Tomelilla i tabellen. Man slutade på en sjundeplats med 24 poäng och -8 i målskillnad - som nykomlingar. Mer vet jag inte om Brösarp. Däremot gissar jag på en otroligt tuff säsong med jobbiga resor och flertalet nya lag som höjer kvaliteten på årets serie markant.

Askeröd IF var det sista laget i den här serien som klarade kontrakt direkt tack vare 23 poäng och -9 i målskillnad. Det var en genomgående tuff säsong för nykomlingarna och man klarade kontraktet med tre pinnar. I år har man en ny tränare i Tomas Jernberg från LSK och en del nyförvärv. Dem är jobbiga att möta men kommer att få det tufft på bortaplan. På hemmaborgen i lilla Askeröd är man svårspelade. Svårt att tippa dem, men det blir inte övre halvan om man går efter förra årets statistik.



Jaha, och så var det Åhus Horna BK. Det laget vi slog med totalt 7-4 över två kvalmatcher. Jo, dem fick en extrachans och lyckades med uddamålet stanna kvar i fyran efter en säsong med 20 poäng och -25 i målskillnad. Tyvärr spelade dem inte lika fantastiskt mot oss som deras idrottsplats är. Dem betedde sig som svin (tre spelare). De andra var ödmjuka och trevliga och nu blev det ju så att säsongen 2010 avslutades mot Åhus i Åhus och att säsongen 2011 startar mot Åhus i Åhus. Dem kommer antagligen kriga tillsammans med Brösarp, Askeröd och Åsum om två kvalplatser.

Det näst sista laget vi har i serien är Näsum IF. Nykomlingar från femman, precis som vi. De hade en bra säsong med 54 poäng och +57 i målskillnad. Med det så kan jag ingenting annat om det laget. Dem har lite halvkass information på sin hemsida vilket inte gör det lättare att luska fram någonting. Jag avböjer att tippa Näsums placering 2011.



Så, hur var Hardeberga BK:s säsong 2010? Jo, man plockade 45 poäng och hade målskillnaden 57-23 på 22 omgångar. Det innebar ett snitt på 2,6 mål/match och 1,05 insläppta mål/match. Vi plockade i snitt 2, 05 poäng/match och slutade på en andraplats, en pinne efter BK Flagg, som tack vare vår seger över Furulund i sista omgången, vann serien. Upp i fyran gick alla tre (HBK, Flagg & Furulund) vilket visar på hur tuff den division femserien var 2010. Och då fanns lag som Bjärred, Uppåkra och Hallands Nation med i serien.



Sammantaget kan vi se fram emot en riktigt rolig serie och troligen en serie som kommer få flera lag att bita naglarna till slutet av säsongen. Många tuffa möten, långa resor men också flertalet härliga idrottsplatser att besöka och försöka plocka poäng på. Bloggen uppmanar er läsare att tippa serien i kommentarsfältet för att se vad ni tycker och tänker inför serien. Vem är favorit? Vem blir årets överraskning? Vem blir årets besvikelse? Dela med er av era förväntningar så ses vi i serien!

















Kommentarer
Postat av: Carl Andersson

fantastiskt roligt att läsa denna bloggen! måste ligga många timmars jobb bakom research o berättande... //

2011-04-07 @ 20:31:41
Postat av: Ogge

Underbar läsning! Imponerande journalistik!

2011-04-07 @ 20:56:34
Postat av: oliver

Imponerande arbete becks!

2011-04-07 @ 22:01:26
Postat av: Sebbovich Maicon

Nu har tippningskungen anlänt men jag tänker inte tippa vår serie eller de andra div 4.e serierna:) har gjort det redan men håller det hemligt, lassie si har ett papper gömt med min tippning av vår serie som jag gjorde på träningslägret! Nu tippar jag allsvenskan istället :) <3



1. Helsingborgs IF

2. Malmö FF

3. Elfsborg

4. IFK Göteborg

5. Örebro SK

6. AIK

7. Djurgårdens IF

8. Kalmar FF

9. IFK Norrköping

10. Halmstads BK

11. GAIS

12. Mjällby AIF

13. Trelleborgs FF

14. BK Häcken

15. Gefle IF

16. Syrianska

2011-04-07 @ 22:29:40
Postat av: Sebbovich Maicon

Jag kan väl lika bra köra en tippning hur det går i kvartsfinal 2 i champions league också!



Tottenham - Real 1-0(0-0)

1-0 Woodgate 79 min



Shakthar donetsk - Barca 3-2(1-1)

1-0 fernandinho 22 1-1 messi 44 2-1 jadson 55 3-1 eduardo 88 min 3-2 afellay 92



Schalke - Inter 3-3(2-2)



farfan x2 neuer mv nick på hörna 90



pandev , ranocchia, maicon



Man Utd - Chelsea 1-2(0-0)

0-1 Torres 52 min

0-2 Torres 54 min str

1-2 Berbatov 90 min



2011-04-07 @ 22:36:22
Postat av: Davva

Mitt tippe kommer senare... Måste bara kommentera Sebbes tippning: När fan får en iskall Torres slå straff i chelsea?



Bäckis// Du är grym!!!!

2011-04-08 @ 10:56:07
Postat av: Redaktören

Ja, jag håller med davva. Sebbe, din tippning är kaos. Sedan när gör Woodgate mål? Torres, den gissningen är järv om inte idiotisk, haha. Neuer nickar in tredje målet på hörna och hur troligt är det att Ranocchia gör mål i rätt kasse? Gör om gör rätt. Btw, Ditt Allsvenska tips är nog inte ens värt att prata om. Häcken tredje sist? Halmstad 10.a? Har du ens koll på resultaten i träningsmatcherna? Gör om gör rätt ;)

2011-04-08 @ 13:11:31
Postat av: Sebbovich Maicon

Skieetch SKIEETCH ;) :)

2011-04-08 @ 17:15:45
Postat av: Tege

SGIF bedöms säkerligen som den solklara favoriten från alla möjliga håll, och med all rätt antagligen.

Det finns ju en risk för att de själva anser sig överlägsna och tror att de ska promenera hem serien. Ett sånt scenario öppnar upp för andra lag...man har ju sett bättre lag än SGIF som inte pallar för favorittrycket.



I övrigt känns serien lika lättippad som att förutse Bennys eller Petters nästa dräparkommentar. Det kan komma vad som helst...



Genarp, Brantevik och Tomelilla bör placera sig på övre halvan iaf.



LSK, Ystad och Askeröd känns samtliga på lite nedgång, men någon av dessa kommer säkert överraska positivt.



Umlagen vet jag inget om - stora frågan är väl om alla i laget hittar dit. Men vi ska göra kaoz med dom!



från ssifbloggen:



Genarp - Vår målsättning är att ta klivet upp i division 3 och det ser inte omöjligt ut

LSK - Resultatmässigt satsar vi på att gå upp. Det blir väldrig svårt men vi har materialet för att klara det

2011-04-08 @ 17:48:37
Postat av: Christoffer

Fin blogg! Måste bara göra en invändning angående Skånes finaste idrottsplats. Den heter Solevi och ligger i Kivik! Inte Brantevik. Pettemar kan intyga detta, hehe! Lycka till boys! Fridens liljor!

2011-04-12 @ 22:40:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0