Genarp sist ut..


Genarps IF har alltid ett bra lag och ses mångt om mycket av andra som en stark grupp. Det verkar inte finnas mycket som kan bryta ned detta lag från Genarp by, beläget i Bara Härad och är den sydligaste tätorten i Lunds Kommun. I byns omedelbara närhet ligger tre slott, varav det största och viktigaste är just det nämnda Häckeberga slott, vilket idag ägs av släkten Tham. Det ligger på en ö i Häckebergasjön i naturvårdsområdet Häckeberga strax söder om Genarp och innerymmer idag hotell och restaurang. Toppeladugård har tidigare lytt under Häckeberga slott. Den mest berömda gäst som besökt slottet torde vara Carl von Linné, vilken omnämnt slottets trädgård och framförallt den vackra labyrinten i sinSkånska Resa. Med snart 4000 invånare tror bloggen att byns lag kommer att ha det lätt att stanna kvar. Faktiskt, så tyder allt på att man är med och krigar i toppen. Men det vet Joachim Johansson bättre..



1. Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!
Sammansvetsad bred och ung trupp med mycket konkurrens och individuell skicklighet.

2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, resultatmässigt, spelarmässigt)?
Försäsongen har sett bra ut för vår del, träningarna har varit väldigt bra vilket har visat sig i matcherna. Resultatmässigt har det gått bra och spelet har för det mesta varit positivt, så vi är nöjda hittills.

3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?
Det blev inget träningsläger i år men istället en helg på hemmaplan med paintball, lite sammarbetsövningar och övernattning.

4. Analysera förra säsongen kort!
Förra säsongen var ett misslyckande för vår sida, men en bra höst räddade oss kvar. På våren spelade vi väldigt bra men kunde inte göra mål och åkte på många uddamålsförluster men på hösten lossnade målskyttet och genom det kom segrarna även om spelet inte var lika bra alla gånger.

5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?
Det känns som om vi är mer sammansvetsade i år, har en bredare trupp och är lite hungrigare. Vi har fått ett par nyförvärv vilket har ökat konkurrensen och alla behöver kriga för sin plats annars har inte så mycket förändrats. Vi har inte tappat mer än 1-2 spelare så vi känns starkare i år.

6. Hur går era tankar kring premiären?
Vi kommer väl förberedda till premiären med en 4-2 seger mot Eriksfält i bagaget. Alla är sugna på att spela en match om poäng och vill såklart vinna och få en bra start på serien.

7. Vad är er målsättning i fyran 2011?
Målsättningen är att ligga i topp och vara med att kriga däruppe.

8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?
Det är många nya lag i serien som vi aldrig har mött tidigare så dem har jag ingen koll på men jag ser oss (Genarp), Staffanstorp och Brantevik som favoriter. Jag tror att Ystad som har tappat en hel del spelare kommer få det tufft, även Askeröd kommer få det svårt.

9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?
Som jag sa tidigare är det många lag som jag inte har koll på  men Tommelilla kan nog vara starka och ligga högt upp. Ystad har alltid varit bra men tror som sagt att dem kommer få det tufft och kanske fel att säga att dem blir en besvikelse men utifrån vad dem har presterat tidigare år tippar jag dem som årets besvikelse tillsammans med Lunds SK.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0