Dags för Lunds SK och Askeröd

Nu fortsätter vi med två andra lag från serien. Nu handlar det om Lundakonkurrenten Lunds SK. Efter att ha fått gamla spelaren Johannes Blomstrand som tränare och förnyat truppen ganska rejält gäller det säsongen 2011 att hålla en jämnare form under en längre period. Klubben från Nnorra Lund har sin idrottsplats förlägen till Smörlyckans IP. LSK bildades 1930 och hade ända fram till 70-talet bara blygsamma resultat att visa inom fotbollssammanhang. Men så kom storhetstiden i sluten på 1970 då man klättrade från div.5 till div.3 på bara två år och hade även framgångar i Svenska Cupen. Vi får heller inte glömma att Sveriges sämsta inkastare, Behrang Safari, har Lunds SK som moderklubb. Är det nu dags igen för laget att spela division trefotboll? Vi får se vad Christian "Dallas" har att säga om det..





1. Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!
Många från fjolåret har bytt klubb. vi har alltså lite nytt blod i klubben.

2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, resultatmässigt, spelarmässigt)?
Upp och ner. Spelat ut div 3 lag o haft problem med div 5 lag, haha.

3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?
Klubbens pengar går oavkortat till min ersättning. Finns alltså ingen möjlighet att åka på träningsläger.

4. Analysera förra säsongen kort!
Bra vår, sämre höst. Jag spelade framför allt höst, hahaha

5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?
Ny tränare. Jernet har lämnat över till Blomstrand.

6. Hur går era tankar kring premiären?
Fullt järn.


Behrang Safari, en gång i LSK..


7. Vad är er målsättning i fyran 2011?
Vinna!?

8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?
Kollade nyss vilka som spelar i serien. Har verkligen ingen aning. Känns som man kan lotta ut det va.

9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?
Once again.

10. Beskriv er klubb med tre ord!
Blod, svett och samba


En väldigt gammal A-trupp i Lunds SK..


Vi fortsätter med en av Skånes minsta klubbar som tillhör en av Världens minsta byar - Askeröds IF och Askeröd. Beläget som en småort i sydvästra Hörby Kommun med strax över 100 invånare är det hur häftigt som helst att se dem spela så pass högt som division fyra. Det finns tyvärr inte mycket information att hämta om byn men vi får ta till allt vi kan finna. I Askeröd drev folkbildaren och författaren Nils Larsson den privata "Skånska Lantbruksskolan" mellan 1901-1944. Askeröd är en liten skånsk by som växt upp kring en järnvägstation. Innan järnvägen kom till Askeröd var det en bondby, och hade inte järnvägen kommit till Askeröd, hade nog byn försvunnit. Tidigare hade nämligen bondbyn styckats upp i olika friliggande gårdar. Så, där har ni lite kuriosa. Nu är det dags för lagets nya tränare, Tomas Jernberg, att analysera hans nya trupp och vilka förutsättningar som finns för att än en gång klara sig kvar i fyran!



1. Beskriv 2011 års upplaga av er trupp!
Årets trupp består i stort sett av samma folk som ifjor. Nya spelare är Tobias Nyhlen (BW90), Hannes de Richelieu (Önneköp), Conny Malmros (Önneköp), Kristoffer Dahlqvist (Marieholm). Slutat har Dick Skoog gjort.

2. Hur har det sett ut hittills under försäsongen (träningsmässigt, resultatmässigt, spelarmässigt)?
Ganska rörig försäsong med skador och sjukdomar så ibland har det varit tunt med folk på träningarna. Men nu börjar det ljusna så jag är inte orolig. Sånt tillhör och drabbar alla lag. Vi har inte gjort några stora resultat utan några "onödiga" förluster och för många oavgjorda. Endast en seger så vi kan inte bli favoriter. Spelmässigt har det varit blandat. Har bara släppt in för många mål i en match, och det var mot er i Hardeberga då vi släppte in tre. I övriga matcher har vi varit stabila i defensiven. Vårt problem så här långt har varit det offensiva spelet där vi tappat boll för snabbt. Men vi jobbar på det och det har blivit allt bättre.

3. Har ni varit på träningsläger och hur var det?
Vi har varit på läger i Ljunbyhed. Helt ok med dom vanliga trevligheter som tillhör ett läger.

4. Analysera förra säsongen kort!
Svårt för mig att analysera då det är mitt första år i klubben. Men jag tycker målkvoten säger det mesta. 44-57. Vi behöver styra upp det defensiva. Släpper vi in 20 mål mindre så är där en hel del extrapoäng att vinna.


Askeröds idylliska idrottsplats!

5. Vad har förändrats sedan förra säsongen?
Återigen eftersom jag är ny så funderar jag inte så mycket på fjoråret utan kör utifrån dom förutsättningar som finns nu.

6. Hur går era tankar kring premiären?
Ser fram mot premiären. Det blir en tuff uppgift direkt mot svårspelade Genarp. Ett lag med giftiga forwards som spelar rakt och ofta kommer till avslut. Men vi är beredda.

7. Vad är er målsättning i fyran 2011?
Ifjor så klara Askeröd sig precis. Det var strid på kniven in i det sista. Målsättningen måste helt enkelt att bli att ligga högre upp i tabellen.

8. Vilka är favoriter och vilka lag kommer få det tufft?
Favoriter blir Staffanstorp som redan ifjor tog en imponerande tredjeplats. Brantevik/Rörum och Genarp kommer också att va med där uppe. Sen har jag en "dark horse" i Hardeberga. Ni har ett gäng som spelat ihop många år och spelade som ett bra div 4 lag redan ifjor i femman. Skulle kunna tänka mig att Ystads IF får ett tufft år då dom mist nästan ett helt lag och ska börja om med unga killar. Sen å andra sidan så kan det ge en massa positiv energi också.

9. Vilket lag blir årets överraskning och vilket lag blir årets besvikelse?
Årets överraskning blir Hardeberga och årets besvikelse blir ????????


AIF önskar HBK välkomna väldigt snart. In fact, på Valborgsmässoafton k.l 14.00

10. Beskriv er klubb med tre ord!
Tre ord som beskriver Askeröd bra är Kamratskap, Vilja och Lojalitet.

Kommentarer
Postat av: Jeppe

Vem är snyggingen på nedersta raden 4 från vänster?

2011-04-16 @ 10:07:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0