Analys från Tomelilla


I lördags vann Tomelilla IF sin seriepremiär borta mot Åsums BK med 3-2. Nu har analysen kommit till bloggen. Varsågoda!

"Äntligen är premiärmatchen spelad! Att få en bra start är viktigt och det kändes riktigt skönt att få tre pinnar med hem efter borta mötet mot Åsums BK.
Trevligt att en del Tiffa-fans trotsade de svala vårvindarna och fanns på plats i Fjälkinge.

Åsum inledde bäst och efter fyra minuter skapade de en farlig chans på en hörna. Men vår keeper Johan"Elvis" Elvström är på tårna och kniper skottet som kommer.
Nu vaknar randigt och trycker på framåt. Så tre minuter senare får vi se ett fint anfall från vår vänsterkant som till slut Johan "gais" Nilsson förvaltar genom att dunka iväg ett skott strax utanför sextonmeters och in i maskorna 0-1. Bra start!! 
Randiga fortsätter att jobba på och vaskar fram 3-4 hörnor som dock är resultatlösa.
Åsum har ett bra passningsspel och kommer fram några gånger men det blir aldrig några riktigt farliga läge. 
Efter dryga halvtimmen får Tif åter chansen genom Anders Nilsson som efter lite trix lyckas vända runt och klippa in 0-2. Nästan lika vackert som brorsans 0-1. 
Vi slår oss nog lite till ro efter 0-2 och det ger Åsum en chans att i 39´minuten trycka in reducering 1-2 genom förre tiffaren Christian Ingemansson. 
Före paus har randiga  både ett friläge och ett ribbskott. Men 1-2 i paus. I andra fortsätter vi och mala på och det ger utdelning genom en fin hörna som Christoffer "totte"Svensson knoppar in efter 52 minuter.
Då trodde jag att matchen var över men Åsum gav aldrig upp och med kvarten kvar får Åsum en straff som Christian Ingemsson sätter. 
Sista kvarten var det mer kämpatakter en fin lir men det har vi överseende med. Tre pinnar med hem i premiär känns GOTT!!"

Ljusglimtar var Dennis Nilsson på vänsterbacken och vår unge yttermittfältare Mergim Mehmeti (-94, nyförvärv från IFK Simrishamn i år),som spelade från start. Det skall bli mycket spännande och följa denne tuffe lille kille. 

Efter matchen blev det picknick i det gröna med mat och dryck! Den blev säkert minnesvärd för en del!! 

Nästa match:  Tomelilla IP. Långfredag 22 april mot Näsum kl 14.00

Målskyttar: Johan Nilsson, Anders Nilsson, Christoffer Svensson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0