HBK vs. Viby 5-1 (4-1)

Två dagar efter hemmapremiären var det så igår dags för HBK att träda in i DM-kostymen igen. Gästande lag var Viby från Kristianstadtrakten och de är för övrigt ett division femlag som än så länge tagit en poäng av sex möjliga. Det skulle kunna störa vår uppladdning och få oss att känna underkastning, men så blev icke fallet den här ljuvliga onsdagskvällen uppe på Knutsvallen.



Startelva
Kehler - Petter, Ekström, Jönskorv, Rambo - Bäckis, Ponta, Hogge - Foppa, Jern, Lillis

Bänk
Oliver, Super Sup, Mar´n, Davva, Weste

Första Halvlek
Med bestämd attityd och spelglädje gick vi ut och totalt dominerade matchbilden i första halvlek. Det skapades chans efter chans, hörna efter hörna. Mittfältarna ville ha mycket boll, yttebackarna kom på överlapp och inlägg och anfallarna var tekniskt briljanta i sina offensiva raider. Roxström var härlig att skåda i  första halvlek och det var precis den mannen som gjorde 1-0 efter ett drömanfall på vänsterkanten. Det skulle rassla till i deras nät tre gånger till den halvleken - Foppa upphöjt till två plus Lillis minus ett bortamål ger oss 4-1 i halvtid. Vi var såklart nöjda då spelglädjen sprudlade och farten vi hade på den sista tredjedelen var fantastisk. Det här, trots att det kändes som att vi endast spelade på 85% av vår totala kapacitet.

Andra Halvlek
Vi ville fortsätta äga boll och spela snabb enkel fotboll inom laget och på marken. Det lyckades vi med bra under långa stunder i andra. Vi skapade också flera målchanser men lyckades bara göra ett. Skönt att vi klarar av det svåra med att "spela av en match", speciellt en vecka som den här då vi har tre matcher på sex dagar. Vi vilade med boll så att säga och gjorde det disciplinerat hela halvleken. Målet kommer efter en pigg och penetrerande djupledslöpning av Ogge som i sin tur spelar in bollen i luften till Olli - 5-1 gjordes och det var hur läckert som helst.

Analysen
Vi kom överens om att träna på vårt eget spel i halvtidsvilan och det gjorde vi bra igår. Vi gav det en ordentlig chans och många kombinationer och löpningar satt som hand i handske vid flera tillfällen. Skönt att vi fick chansen att göra det mot ett dåligt Viby. Förlåt, men de var verkligen dåliga. En farlig frispark och ett mål som vi bjöd bort räcker inte långt. Gott att skåda var dock att vi inte underskattade Viby utan körde på våra egna riktlinjer hela matchen. Viktigt för oss att göra så många mål också, det kommer verkligen stärka självförtroendet hos alla spelare i laget.



Matchens domarteam
Bra men segt. Allt gick lite långsammare igår kväll. Det kändes som att domaren bara ville hem till Él Classico men alla tre skötte sig bra tack vare en lugnt spelad match. Hade det varit i måndags tror jag inte någon av lagen hade velat ha det här domarteamet.

Matchens Hardebergare
Mattias "Rambo" Ramsbjer. Kung i försvaret igår. Först som offensiv och härligt vänsterback och i senare som tung och stark mittback. Gjorde inte ett misstag och stärkte verkligen sin position som en klar startspelare. Även Hogge, Ponta och Foppa var på topp igår!

Kommentarer
Postat av: davva

vi avbytare hade straff-tävling när ni andra värmde upp... Tror Oliver fick utmärkelsen som sämst fantasi... =)

Obs Jimmi gjorde en bica i halvtid, föll dock tungt efteråt.

obs 2 Martin kan sin VM94 krönika,..

2011-04-28 @ 16:31:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0