IFK Malmö vs. Hardeberga BK 0-2 (0-0)

Idag finns det mycket att skriva om eftersom att onsdagskvällen igår bjöd på två fina prestationer samtidigt som det finns en hel del att analysera kring. Bloggen har varit i labbet hela natten och arbetat lika flitigt som de gör i CSI när dem ska lösa mystiska mord. Igår åkte vi in till Malmö för match mot "di gule". Kallt var det, en del fick t.o.m. frostskador på kodden. IFK var ute tidigt och värmde upp, de såg taggade ut. När vi väl entrade den horribla konstgräsplanen full av små svarta gummikulor blandat med is var det inte det som spelade roll - Det var hög motivation och vår egen insats mot ett lag som kommer från Div. 3 som spelade roll. Det såg sådär härligt ut när man andades ut och såg ångan lysas upp i strålkastarljuset. De efterförljande 90 minuterna skulle visa sig bli oerhört tuffa..

Startelva: Kehler, Petter, Ekström, Jönskorv, Jagge, Pontus, Bäckis, Hogge, Danne, Weste & Foppa
Bänk: Oliver, Robin O, Linus, Jernet & Ljungberg

Halvtidssnacket:

"Bra intensitet gubbar men vi måste försöka äga mer boll. Lite mer rörelse i laget behövs och använda färre tillslag. Bra kamp på mitten och bra snack i försvarsspelet annars. Vi kontrar riktigt bra och snabbt, det har dem problem med. Nu ska vi bara få in bollen".
Det sades inte mycket i paus. Vi var nöjda med vår insats förutom att vi inte riktigt kunde hantera deras långa bollar från backlinjen. Vi var bra med på deras fasta och kontrade riktigt bra. En del passningar från Hogge och Bäckis som inte riktigt nådde fram och en del situationer där vi inte tänker likadant. Men kämpaglöden och sätter vi smäller på i närkamperna var beundransvärt. Foppas har två frilägen i första men blir borthanterad av en grym mittback i IFK. De har en del chanser dem också och en frispark som är farlig. Resten är historia. 0-0 i paus.

Fulltidssnacket:

"Så jävla gott killar, än en gång vinner vi tack vare vår uthållighet och ork dem sista 15. Vilken kamp, trots att vi är underlägsna i andra. Bernt Schuster på innermitten för fan. Vilken moral i laget, härligt att se"
Andra halvlek handlade BARA om IFK Malmö de första 30 minuterna. De slog långa bollar bakom vår backlinje som vi hade svårt att hantera. Vi blev låga och hade för stort avstånd mellan lagdelarna. Men vi fortsatte kämpa och trots att vi inte skapade några chanser var det bra för oss att få en riktigt genomkörare och bli dominerade av ett annat lag. IFK skapade många chanser. Kehler gjorde flertalet fina räddingar och försvaret över hela banan fick arbeta intensivt. Men så med en kvart kvar börjar vi spela igen. Vi biter fast bollen allt oftare på deras planhalva och skapar chanser samt fasta situationer. Och det var på en sådan vi skulle göra 1-0 - Foppa slår en bra hörna som blir skarvad till bortre stolpen där Jagge kommer framrusande och drar in bollen stenhårt mot mål där en IFK-spelare får bollen på sig och styr den upp i nättaket (jag hade nickat in den annars). Precis vad vi behövde, lite andrum och lugn. Vi för sedan spelet de sista 10 och får med fyra minuter kvar en frispark som Mange Ljungberg, i vanligt ordning, stegar fram och lyfter snygt över muren in i mål. Sluresultat 2-0 till HBK.
Tre Stjärnor:
  1. Mikael Kehler - Säkerheten själv i mål, tydlig och flera fina räddningar
  2. Benny Gullberg - Bra byten, positivt snack från sidlinjen och en väl genomförd match taktiskt
  3. Jakob Ekesbo - Matchens lirare, felfri i försvaret, kämpaglöd som få och slog flera fina passning
Analysen:

IFK Malmö var taggade, likaså var vi. Dem var lite sådär härligt småfula hela tiden. Dem hade en extremt irriterande tränare som skrek non stop i 90 minuter. Dem hade en hobby ute på kanten som filmade och snackade skit. Han blev utvisad. Han sade att vi var bönder precis innan Mange gjorde mål på frispark. Vi vann tack vare vår moral och uthållighet. Vi är starka och glad och har en harmoni i truppen som är sällsynt.

Matchens fulaste:

1. Deras nr 19 hoppas in med dobbarna á la Flamini vs. Tottenham mot Ekström och får BARA gult kort. En idiotisk tackling med tre minuter kvar av matchen. Tur att det inte slutade illa.
2. Bäckis nickar bollen, när den är ur spel, så den ändrar riktining och träffar IFK:s tränare i ansiktet. Han skriker som att han precis fått en pil i ögat. Men det var ju det som var meningen..

Matchens citat:
Mange Ljungberg - "Bönner kan också knorra in frisparkar" skriker han efter sitt mål.
Benny Guldfot - "2-0 mot dem där kanariefåglarna, kan inte bli bättre" sade han efter matchen.
Nu väntar två vilodagar och sedan match mot BK Flagg på lördag morgon. 09.30 är det avspark inne på Gamla IP i Malmö och vi hoppas på en fortsatt bra form men hoppas ännu mer på att vi ska kunna äga lite mer boll och få spela den längs backen. BK Flagg måste vara redo för en morgonmatch för det kommer HBK fantami vara.