Svart ridå..


Arsenal FC VS. Birmingham City 1-2 (1-1)



Det är i princip omöjligt att förstå. Än svårare att försöka få ut ens känslor och intryck i ord. Birmingham var det bättre laget i första halvlek och kunde fått en straff redan efter några minuter, men Boywer blev felaktigt avblåst för offside. Det svepte en flashback från Champions Leaguefinalen 2006 precis förbi mina ögon och Arsenal såg märkbart chockade ut av Birminghams laginsats och intensiva press. Koscielny, Song, Arshavin, Rosicky och Djourou slarvade med bollen flertalet gånger, såg nervösa ut och använde fem, sex, sju och åtta tillslag på bollen.


Ikväll lyste himlen mörkblå och pryddes av de mest vita molnen jag sett. Himlen visade sig allsmäktig över Arsenalspelare och Arsenalfans. Himlen förvandlade den så vackra, röda färgen till blod och symboliserade en blåvit insats som kommer att kommas ihåg hundratals år framöver av Birminghamfans. Underdogen red på vågen som en stolt sjöhäst medan jätten blödde allt intensivare och kommer så fortsätta till samtliga sår i det där brinnande Gunnershjärta har läkt. Himlen viskade Birmingham City och lade sig som ett svart täcke över London. Himlens mörkblå färg trängde så djupt in i själen ryggmärgen formades som bokstavel L - L som i Loser.
Birmingham tog ledningen efter en bra slagen hörna av Seb Larsson, Johnsons nick och sedan tornet Zigic skarv förbi en chanslös polsk målvakt mellan Arsenals stolpar. Men de rödvita skulle arbeta sig in i matchen och fick till slut utdelning efter att Arshavin fint gjort bort sin gubbe, spelat in bollen till V.P som helt fantastiskt slår till bollen med högerdojjan på volley och in i mål. 1-1 i paus och man trodde att Arsenal skulle komma ut som ett helt annat lag i andra, med förnyad energi och nya knep för att spela sig ur motståndarnas effektiva press. Men så blev det inte. De andra 45 var lika böljande som första och båda lagen skapade chanser. Arshavin var fullkomligt värdelös och tog inte ett rätt beslut under hela andra halvlek, likaså Rosicky. Nasri var bra i andra, han sprang och skapade chanser. Han sköt och han dribblade. Han försökte få igång ett fegt spelande Arsenal tillsammans med Wilshere. Men som så många gånger förr, Arsenal orkar inte hålla pressen sista tio och Birmingham gör nåhra smarta byten för att förstöra rytmen. Oba Martins (ja, jag vet, hur hamnade han i Birmingham?) skulle komma att bli den som stack kniven så djupt in i Arsenalspelarnas rygg att den kanske inte kommer att kunna dras ut den här säsongen. Ett pojkskolemisstag av Scheschny och Koscielny bäddade för ett öppet mål och där stod Martins och rakade in 1-2 i öppet mål. 89 minuter var då spelade men alla visste att matchen var död, drömmen om en första titel på över fem år var död och tron om en fortsatt härlig säsong hamnade plötsligt i koma. Besvikelsen är total och och kommer så vara några dagar framöver, men som supporter lyckas man på något fantastiskt sätt alltid komma över en dag som den här. Arsenal är framtiden, dem är gårdagen men är framförallt nutid för varje rödvitt, kanonälskande Gunnershjärta där ute.


Precis som Birminghams tränare Alex McLeish sade påpekade innan matchen såg det verkligen ut som att vikten av en titel för Arsenal skulle figurera i bakhuvudet på spelarna hela matchen. De rödvita var fega, rädda, nervösa, desperata och dåliga. Samtidigt hade de blåvita en klar taktik som varenda spelare tog till sig till 100 %. Deras press var total och deras lagarbete var enastående. 34-årige Steven Carr utplånade Arshavin, en haltande Roger Johnson dominerade försvaret och Zigic slet ensam på topp. Det såg ut som att Birmingham var en sluten familj och allt som skulle kunna förstöra den skulle utrotas. Dem samarbetade som små flitiga myror styrda av en briljant drottning i McLeish. Är det något Arsenal lärde sig ikväll är det just den mentaliteten - att stå upp för varandra i 90 plus, att ta fram den där extra energin inne i varenda liten cell och organism i kroppen när det väl gäller.


Jag tror att det här kommer ha förödande konsekvenser för Gunners, tyvärr tror jag verkligen det. Men hoppet ligger på en helt annan nivå. Hoppas finns om en ligatitel och poängtapp för United i deras två kommande matcher. Hoppet finns om att slå ut jätten Barcelona på Camp Nou nästa vecka. Kan Arsenal resa sig efter denna miserabla eftermiddag och återfinna den där vinnande mentaliteten? Kan det bli en titel i år? Allt beror hur spelarna väljer att ta den här förlusten och huruvida deras inställningen till nästa uppgift är. Vinner man några matcher nu direkt efter kan säsongen fortfarande vara öppen för skapandet av magi. Vid eventuella förluster ni direkt efter kan jag med säkerhet konstatera att säsongen är stängd, igenbommad och förseglad med järnbalkar så tjocka och ogenomträngliga att man får migränattack bara av att titta på dem.


"When the thing you love the most disappoints you, everything feels rock bottom. You may feel lonely or sad, you may feel thorn apart but you may not ever stop believe. You have to respect the unexpected and cherish those moments that make you full of joy. Arsenal FC have become a religion to fans all over the World. In Gunners we trust, In Wenger we believe, In the players we love. They can rise above all obstacles and in the month of May stand there, at Emirates Stadium, as heros and victorious warriors. The only thing we must do, is to have faith and the strength to support. Fight and fight again sweet Arsenal, rice to the occasion and battle rough in line to once more become immortal".



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0