HBK vs. Oxie 2-0 (1-0)


Oxie kom på besök till Dalby IP i en underbar vintersol och ett par minusgrader. 15 rödblå mannar stod redo för årets andra träningsmatch efter en riktigt bra träningsvecka. De efterföljande 90 minuterna skulle visa sig ge mersmak för hemmalaget..

Startelva;
Kehler, Petter, Ekström, Jönskorv, Rambo, Martin, Jagge, Hogge, Olle, Danne & Foppa
Bänk;
Ted, Pontus, Peter & Tegedal

Halvtidssnacket:
"Det ser riktigt bra ut pojkar, vi rullar bollen på marken och tvingar dem till att jag mycket boll. Backlinjen är ruggigt stabil, fortsätt med att trycka upp och stressa deras anfallare till att tappa boll. Vi dominerar matchen, nu måste vi hålla kvar den här mentaliteten i andra och fortsätta löpa igenom".
Orden beskriver en första halvlek som tillhörde HBK lika mycket som den tillhörde Arsenals i deras match mot Chelsea för ett tag sedan. Vi spelade eorhört disciplinerat men med en kreativ finess på sista tredjedelen. Lilja var briljant på sin vänsterkant och gör mycket rättvist 1-0 efter en fin framspelning av trequartista Roxström. Oxie har inte ett avslut på mål under första 45 och Jörgen Dahlströms mannar såg inte ut att ha varit i skrylle den här vintern iallafall. Kanske inte så lätt att två en oxe (jagge) och en tjur (martin) på innermittfältet..

Fulltidsnacket:
"Fan vad gott gubbar, det ser så jäkla stabilt ut. Det känns som att vi tappar i mitten på andra men ändå känner jag ingen oro över att vi ska släppa in ett mål. Vi blir lite låga men fortsätter att spela disciplinerat. Riktigt bra match pojkar men det märks att vi måste upp i tempo lite till för att orka 90".
Andra halvlek var en jämnare historia. Vi tillät Oxie att komma in i matchen men dem skapade ändå inga farliga chanser. Jo en skapade dem, den smet precis utanför Kehlers vänstra stolpe. Efter det slår Petter en sån där "telepatipassning" till Foppa som tar med sig bollen på ett utomjordiskt sätt och rullar via stolpen in 2-0. Oxies nummer 13 var bäst i grönt och spelade hyfsat stabilt backsspel men hade tillika en frisyr som kan liknas vid Ronaldos i VM -98. Annars en mycket bra match, skönt med seger, skönt med positivt snack under hela matchen och flera spelare som presterade på maxnivå i mitten på februari. "Det bådar gott", sade den rutinerade Henrik Ekström efter matchen.

Tre Stjärnor:
3. Daniel Liljenberg - Härlig vänsterfot, moget spel och ett fint mål.
2. Oskar Roxström - Briljant teknik, löpstark och flera härliga passningar.
1. Tobias Jönsson - Stod rätt i 90 minuter, spelar med osannolik rutin för att vara 20 och har världen längsta tår.

Matchens Benny Guldfot:
"Ohhh vad fin du är när du står där jagge"

Målskyttarna om målen:
Danne - "Jo det kändes bra, helt ok"
Foppa - "Helt underbart, kort sagt"
I veckan väntar en måndagsträning där inga tränare närvarar. Dem tre musketörerna (Olle, Ogge & Bäckis) återfärenas efter fem veckors uppehåll och sedan föjer match mot IFK Malmö borta på Onsdag och BK Flagg om exakt en vecka. Den veckan tror jag vi alla ser fram emot. Den röda armén fortsätter sin gång mot den ultimata striden i mitten av April - seriestart borta mot Åhus "vim é ni" Horna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0