Kulladals IF VS. HBK 1-2 (1-0)

Igår kväll var det match inne i Malmö. Matchen spelades mot Kulladal som spelar i Malmöfyran. Det är Bennys "hemklubb" och det var utan tvekan försäsongens mest laddade match för honom...

Inför matchen:

Inför mötet med Kulladals FF som är en anrik klubb med spel i div 3-4 behövdes en del frågetecken redas ut:

-  Har Hardeberga hittat formen?

-  Vilket lag håller Sam Gullberg på? (Bennys pappa & inbiten Kulladalssupporter, numera Hardeberga-supporter)

-  Hur pass snabba är Westes nya skor?

Startelvan:

Kehler, Rambo, Jönsson, Ekström, Jagge, Davva ©, Mar´N, Hogge, Jernberg, Foppa, Oliver.

Bänk:

Petter, Linus, Robin, Weste, Danne.

Första Halvlek:

Efter en gedigen insats vid slantsinglingen började vi i medvind, detta visade sig föga hjälpa vårt spel. Kulladal spelade snabbt, hårt och varierat. Den första halvtimmen ägde de matchen och helt rättvist gör de även 1-0 via ett snyggt anfall med instick till deras för dagen bäste spelare som kyligt placerar bollen förbi Kehler i kassen. Efter målet arbetar vi oss in i matchen och börjar hitta positioner på plan, dock kommer Kulladal till en del lägen som Kehler tar hand om (Ja han blev inte MVP förra året för ingenting). Med 10 min kvar av halvleken sliter Jernberg (det fysiska fenomenet) sig loss på kanten och spelar smart in bollen bakåt till mig som avlossar skott vid straffområdslinjen. Tyvärr nr1 för HBK.s del gör målvakten en bra räddning och Tyvärr nr2 så är jag lika målfarlig som Niklas Bendtner… Trots Kulladals framfart i första halvlek bör vi gå in till halvtidsvila med lika-resultat då vi borde gjort något nickmål på alla de hörnor vi skapar i första halvlek.

Halvtidssnack:

Eftersom vi har börjat hitta spelet den sista kvarten läggs fokus mest på detta. Vi måste börja släppa bollen i ett tidigare läge, för mycket one man show. Mer rörelse i alla lagdelar och fortsätta kämpa.

Andra Halvlek:

Vi startar andra halvlek mycket bättre och helt plötsligt börjar vi visa upp ett spel á la Chelsea Drogba, Lampard, Essien- style! (Helt för mycket Arsenal i denna blogg =).

En bit in på halvleken skapar vi en bra målchans då Jernberg blir helt fri mot målis som gör ännu en reflexräddning och styr ut bollen till hörna. Några minuter senare får Jernet ett nästan identiskt läge men även denna gång står deras målvakt för en gedigen insats och 1-0 står sig.

Coach Benny väljer att göra ett taktiskt byte: Davva, Jernberg och Henke Ekström sammanlagd ålder = 92 mot Weste, Danne och Robin sammanlagd ålder = 59. Helt plötsligt sjönk ålder i laget med 33 år (Jagge sluta räkna, det är rätt). Vad händer? Hardeberga kvitterar direkt genom att Weste springer förbi sin försvarare och slår ett perfekt, hårt inlägg till Danne som dunkar in bollen i nätmaskorna. 10 minuter senare visar Weste att han är riktigt spelsugen och springer ännu en gång förbi sin motståndare och slår ett inlägg till Foppa som kyligt bredsidar in bollen via stolpen i mål. Vid det här läget är Coach Benny i extas. Vi spelar av matchen på ett exemplariskt sätt och vid slutsignalen står vi som segrare med 1-2.

Sammanfattning:

En bra och välspelad träningsmatch mot trevligt motstånd. Kulladal kommer klara sig bra i sin 4:a. Vi vinner matchen tack vare en bra kondition och styrka samt att vi aldrig slutar tro på vår förmåga att göra mål. Benny, som skitit knäck i en vecka, kan pusta ut då detta var en mycket viktig match för honom med bakgrund i klubben. Kehler i kassen får i dagens match göra några spektakulära räddningar. Backlinjen spelar stabilt och trycker upp spelet formidabelt. Mittfältet jobbar sig in i matchen, sliter och spelar stundtals trevligt. Anfallet jobbar frenetiskt på varje boll och är hyperfarliga så fort det luktar målchans.

Tre stjärnor

- Weste: En helt makalös spelare idag. Att Weste kan konsten att vila sig i form visade han verkligen prov på idag. Hans nyinköpta (och flashiga) skor var hur snabba som helst. Jag uppmanar här och nu alla att köpa likadana skor för om vi alla blir så snabba kommer ingen hinna med oss.

- Petter: Även denna snabbkäftande karl hoppar in idag. Petter genomför andra halvlek med bravur och visar upp en säkerhet i positionsspel samt uppspel. Fick en snusklubba i belöning för sitt dagsverke. Körde för övrigt 45 mil för att spela denna match. =)

- Domaren: (ber om ursäkt, kan inte hans namn) Sällan man skådar en domare i dessa divisioner som inte behöver häva fram sig själv, inte gömmer sig bakom gula kort, erkänner möjliga misstag, ser och inväntar fördel av bollinnehav. Det kom fram att han brukar döma div2 och det märktes tydligt.

Bänkens bästa:

Jernberg frågar en nervös Benny vad klockan är i Konstantinopel? Benny skriker ut till Jernet att sånna frågor får du inte ställa i en sån här viktig match.

Efter matchen hade vi fått svar på de frågetecken som behövdes reda ut:

Svar:

- Hardeberga börjar hitta formen, dock krävs det vid seriespel att vi börjar matcherna lite bättre.

- Sam var jubelglad åt att HBK vann matchen och bjöd oss alla på middag samt kaffe och kaka efter matchen. Härmed utnämner vi dig till hederssupporter i HBK.