Défenseurs Hardeberga BK 2011 Del 2


Nu fortsätter vi presentationerna av truppens försvarare säsongen 2011. Speciella människor dem här, både på och utanför banan, dock bara i positiv bemärkelse. I lördags släppta vi bara in ett mål - riktigt bra! Och på onsdag står försvaret än en gång för en oerhört tuff och inspirerande uppgift när laget åker in till Malmö för match mot Kulladal. Det är matchen som betyder mest för Benny Guldfot, kanske mer än att klara nytt kontrakt i år..

  • Petter Mårtensson - Lugn och sansad person som jag nog skulle diagnostisera schizofren väl på planen. Kan blanda de mest fantastiska prestationerna med att sparka ned någon utanför planen. Han är en evig kämpe som hatar att förlora. han har också den snabbaste käften som finns, men det vet alla som känner honom. Han är den enda i laget som varken dricker öl eller kaffe (I mean, what is up with that?). han reservplan är att flytta ned till Gambia när han arbetat klart och leva som en konung på den varma savannen. Petter är en viktig länk i HBK-kedjan och är en pålitlig högerback som åtminstone förgyller mina träningar!
  • Jakob Ekesbo - Stark som en oxe, uthållig som en häst och envis som en musjävel. Han är otroligt viktig för HBK och kan spela varsomhelst på banan. Jag uppmanar dig, försög att ta dig förbi honom. Du tröttnar ganska snabbt. Jakob är en genuin påg från byn som lever livet precis som en ungtupp ska göra. Kan ha lagets sämsta vänsterdojja, men vem bryr sig, den behöver han ändå aldrig använda. En Glad prick som höjer stämningen, alltid är seriös och presterar åtta dagar i veckan, trots att han är bakfull!
  • Glenn Olsson - Säsongen 2010 var han tillbaka på riktigt. Glenn the Man som är en stor bidragande orsak till avancemanget förra säsongen. Vilken kämpe och vilken lagspelare. Han arbetar i det tysta, spelar där han blir tillsagd och gör det allt som oftast med bravur. Glenn är familjefar men ställer alltid upp, i vårt och torrt och inspirerar oss andra under på träning och match. Med bra touch på bollen och en sällsynt styrka i närkampsspelet kommer han vara vital i HBK:s lagbygge 2011.
  • Mattias Ramsbjer - En krigare, i sann bemärkelse. Har varit borta från spel till och från de senaste åren p.g.a. militärtjänst. Lugn och härlig människa som, när han är som bäst, är hästlängder före alla andra 21 spelare på banan (prestationsmässigt). Stabil försvarare som kan spela vänster, mitten och höger. Rambo eller "rattatatatatatatatatat" förgyller HBK:s omklädningsrum på sitt eget speciella vis. Bjöd förra året på en av dem sjukaste och bästa förfesterna jag någonsin varit på (det tyckte nog hans grannar också som kom ned dagen efter och undrade var man kunde köpa "en sån där hardebergahatt"). Pålitlig och lite av en tjejernas favorit.
  • Tobias Svensson - Har odlat skägg á la Gandalf och spelat ett par matcher under vintern. Vi alla hoppas att han är tillbaka på allvar efter ett 2010 som innebar för mycket frånvaro för att vi inte skulle sakna honom. Han har en härlig högerfot och är Världens snällaste. Bor som ungkarl i Malmö där han säkerligen tränar sina berömda och effektiva glidtacklingar på nätterna. Vi alla hoppas på att få se dig oftare Tobbe, du är ju trots allt top 5 "roligaste personer att festa med" som kommer från denna by.
  • Oskar Tegedal - "förrädaren" enligt personer i SSIF. Jag har aldrig fått Oskars version av övergången men jag vet att han passar in i vår trupp. En glad prick i sina unga 20 som dricker dem mest äckliga shotar du kan tänka dig (inte hans val av shot i och försig). Han är en otrolig kämpe på planen som kan göra helt sjuka matcher ibland. Spelar bäst som stötande mittback och har utvecklats under sin tid i klubben. Sade till Andreas Lindh, "du får aldrig komma hem till mig igen" efter sommarens regnderby på vallen och efter en av dem mest omogna kommentarer jag hört från Lindhs mun. Undrar om Lindh ändå har varit på besök sedan dess? Oskar hjälper starkt till att bidra till vår breda och jämna trupp.
  • Anders Svensson - Finns inte mycket mer att skriva än att förklara för alla vilken fantastisk person Anders är. Tyvärr får vi inte se honom så ofta då han har lagt skorna på hyllan. Har en svincool hund, är HBK:s mästerfotograf och missar sällan en match. Var på sin tid högt aktad av motståndarna som besökte Knutsvallen. Ja, när Anders satte fart var det ingen som kunde stoppa honom om motståndarna inte byggde vallgrav.
  • David Henriksson - Har dykt upp ganska många gånger den här vintern och det gillar vi alla. mer rutin hos en mittback får man leta efter. Har sett lätt ut i kroppen och kan ha den mest brutala högerdojjan efter Sebbe Löfkvist. Blir väl några B-matcher för honom i år i vanlig ordning. Lite av en backlegend som lärde upp mig under mitt första år som A-lagsspelare i HBK. Oerhört trevlig och sansad, men vi har sett honom gå lös ordentligt när flaskan kommer fram. Tobbe Jönskorv har inga lätta krav att leva upp till. Både farsan hans (över 500 A-matcher för SSIF och så hans föredöme på mittbackspositionen David Henriksson som uppnått odödlighet i klubben).
I veckan kommer ni kunna läsa om både Mr. Ekesbo och Mr. Lassie eftersom att jag inte hade tid med "veckans hardebergare" förra veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0