LSKross


Är det någon träningsmatch man skulle sett med HBK den här säsongen är det dagens fight på ”smöret” i Lund. Det var en match då ”di rödblåe” skulle få revansch på både sina senaste resultat och inte minst 4-1 förlusten mot LSK förra säsongen.  Laget kom till start med en del spelare borta och coach valde att testa det nya spelsystemet igen.



Startelvan
Kehler, Petter, Jagge, Jönskorv, Martin, David (C), Bäckis, Hogge, Ljungberg, Oliver & Danne Lilja


Bänk
Limpan, Jimpan, Stollen & Henke

  • Halvtidssnack
    "Vi sätter hög press och tvingar dem till misstag. Rullar boll bra men är lite naiva i sista tredjedelen. Bjuder dem på lite för mycket ytor men överlag har vi bra koll på matchen".
    Matchen börjar i ett bra tempo men ingen av lagen tar riktigt kommandot. Vi spelar mycket vi mitten och försöker hitta djupledsspelet på våra anfallare medan LSK styr spelet med lite längre bollar via sina mittbackar. Efter cirka 20 minuters spel tar LSK ledningen efter en tilltrasslad situation. En långboll dimper ner bakom backlinjen och på något sett får deras en tå på bollen och 1-0 är ett faktum. Efter det tar vi tag i spelet skapar en bra press. Detta ger också utdelning ca 10 min senare då Davva jobbar fram bollen till Oliver som med ett distinkt avslut sätter kvitteringen nere vid stolproten. Kissefläckar? Absolut!



Halvtidsressultat: 1-1

  • Fulltidssnack
    ”Sämre än julada” skanderade Benny i omklädningsrummet. Detta betyder att han är på bra humör, vilket är förståligt. Vi gör en mycket bra halvlek med hög press, bra passningsspel och många delikatesser. Vi låter LSK förlora tålamodet och lägger mer tid på spelet än på domaren".
    Efter ett visst övertag i första halvlek går elva gubbar ut på planen med bra självförtroende. Vi visar prov på bra fantasi och mycket hjärta. Om det var kissefläckar i första vet jag inte vad det var vid 2-1 målet. Det är ett riktigt mönsteranfall a´la Arsenal. Oliver får en djupledsboll på kanten, vänder upp och hittar Bäckis som kommer störtande innanför ytterbacken. En passning kommer snett bak, Martin hoppar över (eller?) och Hogge kommer och rullar kyligt in ledningsmålet. Efter det känns det lite som LSK är ett slaget lag. Vi kontrollerar spelet har en del fina lägen att utöka. Medan vi lirar fotboll koncentrerar sig LSK på domaren. Med en dryg kvart kvar utökar vi till 3-1 genom inhopparen Linus. Första målet i A-laget. Det är en konstig situation och LSK-spelarna ropar på frispark men i själva verket är det en egen spelare som sänker målvakten och Limp kan enkelt rulla in bollen. I samband med målet blir deras målvakt utvisad efter vilda protester. Tio minuter senare kommer dödsstöten då Jimmy plockar fram sitt omtalade krut i dojan. Han drar till ett fint skott på en uppstudsande boll och slutresultatet var spikat. En mycket fin match med mersmak.



Tre Stjärnor
Det är svårt isolera dem tre bästa spelarna idag då det var så många som presterade på hög nivå. Jag tror vi tar det i kombinationer idag..

Oliver & Lilja - Anfallspar i första. Båda med briljant teknik och en nyfunnen löpvilja. Hittade många ytor och samarbetade klockrent. Kan vara Div. 4:s lättaste, yngsta men också mest kreativa anfallspar. Oliver kryddade insatsen med ett grymt mål.

Hogge, Bäckis & Davva - samarbetade grymt på mitten, alla ser ut att vara i fin form. Flera klassanfall grundades från mittfältet. Bäckis hittade även Hogge till 2-1-målet som tog sin början enda nerifrån vårt försvar.

Jönskorv tillsammans med alla försvarare - Stod för en beundransvärd instas och reste sig rejält efter nio insläppta mål på tre matcher. Det blev ett idag, efter det var fösvaret som en mur. Jagge var återigen klockren, Mar´n stabil på vänsterbacken och Petter likaså på sin högerplats. Kul att ha Ekström tillbaka efter en förkylning som har tvingat honom att sova med katten i två veckor. Han såg fräsch ut!



Matchens sämsta
Dagens domare var katastrofal, men han var så dålig att man kunde garva åt honom. Det var som att sitta i publiken när Magnus Betnér kör stand up. Gammal, skruttig och med en förkärlek till gula kort fick han hela LSK att flippa ur totalt. Det gjorde inte vi. Med andra ord, det blir en tuff säsong för Lunds SK.

Matchens snabbaste
Limp kom in och gjorde det viktiga 3-1-målet efter SJU sekunder. Det gick lika snabbt och smärtfritt som om man fått chansen att ligga med Jessica Alba. Det chansen hade också varit över på sju sekunder. Vilket inhopp och extremt kul för Linus. Han gick nu om ganska många i skytteligan. Fortsatte bra på sin kant efter målet.



Matchens Citat

Benny Guldfot - "Aow, kolla, där skickar Bäckis ned Lilja på kanten. Han säger inte emot, Han bara går ned och sväljer", sade han efter att Bäckis ville spela anfaller sista 10.

Martin Svensson - "Ja, jag vet, jag hörde honom i öronvrån", sade han efter att han missat passningen som Hogge senare gjorde mål på.

Stollen - "Pattarna i mungiporna, det är där dem ska vara", sade han efter att Davva sagt att han skulle hem och träna rodel i soffan.

Hogge - "Jag har fan ont i nacken, jag tror det beror på att jag sprang lite snett idag hela matchen", kommentarer överflödiga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0