I lördags åkte vi ned till Höllviken för en förmiddagsmatch mot våra kvalmotståndare BK Näset. Vi visste att det skulle bli tufft, dem har ett bra lag. Solen sken precis som den gjorde när vi eliminerade dem från Div. 4-spel för cirkus 5 månader sedan men den här gången skulle dem få sin revansch..

Kehler, Petter, Ekström, Henriksson, Rambo, Bäckis, Mar´n, Hogge, Weste, Lillis & Olle

Bänk
Limp, Robin, Ted & Ljungberg

Matchen
Det började hyfsat och jämnt med två löpvilliga lag. Spelet böljade fram och tillbaka med Näset som skapade farligast chanser. Dem var taggade och spelade ett riktigt bra fältspel. Deras kapten var briljant och vi hade svårt att få tag i honom. Vår energi slog av efter 15-20 minuter och resten av halvleken var Näsets. Ikonen Pidda Dahlström kom in på högerbacksplatsen hos motståndarna och ordnade upp deras frågetecken. De tar också, helt rättvist ledningen med 1-0 efter mål som liknade Henke Larssons i EM mot Bulgarien. Vi var trötta och sega och stack bara upp i offensiva raider emellanåt. I paus pratar vi om att pressspelet måste bli konsekvent och att vi måste springa med högre energi för att kunna äga boll. Och som vi tog till oss dem ledorden. Första kvarten i andra rör Näset bollen ett par gånger bara. Vi spelar "handbollsspel" på deras planhalva och det var en härlig syn. Under den här kvarten gör vi rättvist två mål men släpper tyvärr in ett på den enda kontringar Näset orkar skapa. Dem är nere på alla fyra men orkar resa sig. Vi tappar än en gång energi (inte konstigt med tanke på att det var tredje matchen på sju dagar) och låter Näset spela boll igen. Med 10 kvar gör dem två ruggigt snygga mål, designat av deras kapten. Han var utan tvekan matchens lirare. Slutresultat 4-2 är inte övertygande med vi får nog vänja oss vid att segrarna inte kommar att hagla över oss i division fyra som dem gjorde i femman. Näset vann rättvist och vi tar med oss första kvarten i andra - det var en fantastisk fotboll vi spelade under den här tiden. Näset kommer klara sig bra i femman, kanske dem kan gå upp i år. Det var kul att möta Pidda igen, fast man hade hellre haft honom i rödblå mundering.

Tre Stjärnor

• David Henriksson - spelade 85 minuter och gjorde det riktigt bra. Placeringssäker, brytningssäker och rutinerad. Lugn och hundraprocentig i sina uppspel.
  • Andreas Westesson - Två assist i onsdags följdes upp av två mål i lördags. Löpvillig, bra med bollen och förvirrade Näsets försvar. Ser ruggigt bra ut inför premiären.
  • Jeppa "UHS" Sandberg - Tillbaka från en sejour i Kanada och stog i vanlig ordning bredvid bänken med en systemkasse. Alltid lika stilig och gó att ha med bredvid laget. Dock tappade han stjärnstatus när det kom fram att han struntar i träningslägret..

Dagens citat

• Benny Guldfot - "Kehler, hånt i di mi di, nu får du fan gå him och rafsa gräsmattan". Benny peppar Micke efter matchen.
  • Anonym - "du, vem var den där andra pinglan, henne hade man ju velat pilla i kojan". Åskådare som gick förbi vårt omklädningsrum efter matchen..