Måndagsträning


Igår var det i vanlig ordning träning uppe i Dalby. Vi har haft en tuff period under försäsongen med totalt nio spelade matcher (fyra vinster, tre oavgjorda och två förluster) med en målskillnad på 20-16. Vi fortsätter att göra en hel del mål men vi har dock släppt in betydligt fler än snittet i femman 2010. Fullt naturligt då vi har mött betydligt tuffare motstånd. Det har varit en hel del tunga ben den senaste tiden och det är nu dags att lätta lite på träningen för att toppa formen inför seriestarten i mitten på April.

  • Vi har tagit meriterande vinster mot Kulladals FF och IFK Malmö trots att vi endast har tre unga nyförvärv (alla 18 år gamla). Det är starkt gjort och oerhört glädjande att se att samma lag som spelade i femman kan göra det bra i högre serier. De två förlusterna har kommit när vi haft tidiga lördagsmatcher efter att vi spelat mot tufft motstånd på onsdagen tre dagar före.
  • Träningen igår var högklassig och innehöll tempospel i alla dess former. Pigga fötter och hög intensitet under 90 minuter. Båda målvakterna presterade max och retade gallfeber på oss alla. Jernet ser lättare ut än någonsin och har utvecklat sitt spel med bollen, Hogge var, igen, teknisk och fantasifull med bollen samt att försvararna börjar växa in i division fyrakostymen. Det bådar gott och ska vi gå händelserna grovt i förväg kan det bli en riktig "hatserie" i division tre 2012 med HBK, Veberöd och Torn.
  • Vår serie består av blandat motsånd. Vi har Staffanstorp GIF som enligt mig är favoriter till seriesegern. Lunds SK får det tufft i år. jag tror Tomelilla och Genarp blir två riktigt jobbiga motståndare för alla lag, speciellt borta. Sedan har vi lag som Brösarp, Näsum, Åsum osv.. Dem lagen har jag ingen vidare koll på men efter att ha kikat på deras hemsidor är det inga lag som skrämmer byxorna av mig. Man ska dock aldrig anta någonting i förväg utan kvaliteten på våra motståndare får tiden visa. Jag tror dock Lundaregionen blir dominarade 2011 och jag undrar starkt hur Ystad kommer att klara sig efter att ha förlorat större delen av startelvan plus deras tränare. Det ska bli intressant och riktigt kul att komma igång och det ska framförallt bli kul att möta lag som man inte känner till. Nästan alla lag i vår serie är landsbygdslag som är kända för att ha krigande spelare och bra gemenskap, precis som HBK. Bloggen hoppas få tag på alla lag i serien och ge er all viktig information från våra motståndares perspektiv under säsongen 2011.

På fredag stundar 2011 års träningsläger och det går av stapeln i Ishöj, Danmark. Det kommer bli grymt kul, garanterat lika kul som det varit tidigare år. Bra fest, bra träningar och roliga lekar kommer fylla kalendern under nästa helg. Tyvärr är det en del äldre som inte ska med i år och det är tycker vi är jättetråkigt. Vi kommer sakna gamla gardet och hoppas innerligt att vi kanske ses i lördagsdimman inne på Rosie McGees! Det blir dem unga som får ta över taktpinnen och ta större ansvar, precis som vi har sett på träningar och matcher den senaste tiden. Våra unga spelare har klivit fram och utvecklats enormt. Det faktum är viktigt inför framtida säsonger när spelare naturligt lägger skorna på hyllan.

Senare i veckan kan ni läsa om vår kära målvakt Mikael Kehler och även lite om uppladdningen inför träningslägret! Tävlingen igår engagerade tyvärr inte så många och det verkade vara alldeles för svårt så redaktören får se över om en tävling är relevant att ha eller om han ska göra den lättare..

På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0