Arsenals Vecka

Arsenal FC stog inför en tuff vecka efter Carling Cupförlusten för sex dagar sedan. Skulle man orka resa sig och hitta rytmen igen? Man spelade mot Leyton Orient (returmöte) i onsdags hemma på Emirates. Den matchen var nog många Arsenalfans nerösa inför, framförallt sedan Van Persie än en gång skadat sig tillsammans med Koscielny, Song, Fabregas och Walcott. Men i onsdags var det upp till bevis för en viss dansk. En dansk som fått utså mängder med kritik och som ryktats vara på väg bort från Gunners..

  • Arsenal krossade Orient med 5-0 varav tre av dem gjordes av Nicklas Bendtner. Tack för att du ibland finns där i den rödvita dräkten. När V.P är borta behöver Arsenal verkligen an striker som presterar och även visar det i målprotokollet. Nu kanske jag inte är lika nervös inför returen i Barcelona. Idag spelade laget hemma igen mot Sunderland med målet att ta in tre poäng på Manchster United i titelracet. Men som Arsenalfan har man vant sig vid liknande situationer. Gunners kan inte prestera när det väl behövs OCH speciellt inte om Wenger använder sig av spelare som Denilson och Diaby..
  • Första halvlek är riktigt dålig från båda lagens håll med Denilson som planens överlägset sämsta spelare. Han gör inte ett rätt, slår bort femmeterspassningar och spela bollen enbart i sidled. Han är en bättre kopia, men lika värdelös i sammanhanget, som Daniel Andersson i MFF. Feg, omogen och så lite kreativ man kan vara..Men andra halvlek bjuder på bra spel från hemmalagets sida. Nasri, Arshavin och Bendtner såg pigga ut, likaså Chamack när han kom in - självklart gick Denilson ut. Men likt Hardebergas andra halvlek mot Dalby i onsdags, ville inte bollen in. Ribba, friläge och mängder med chanser och fortfarande 0-0.
  • Två händelser diskuterades flitigt efter matchen: Knuffen av Titus Bramble på Arshavin när han hade friläge - straff? Den andra är Arshavins mål som blev avblåst för offside. Straffen är tveksam, jag vet inte vad jag tycker. Det är dock möjligt att Arshavin hade fått till ett mycket bättre avslut om varit ostörd. Offsiden är horribel och Wenger sade efter matchen att han var för äcklad för att ens prata om händelsen. Jag håller med till punkt och pricka. Det var ett vidigt domslut av en tröttkörd linjeman. Halvknubbig var han, gåbbe som kanske till och med var berusad var han. Han orkade inte ligga i linje och tog ett domslut som får varje Arsenalsjäl att bita sönder sina läppar. Men vi har sett det mer och mer den här våren. Newcastles straffar mot Arsenal var katastrofala domslut, Fulhams straff mot Chelsea är obeskrivlig och Chelseas straff mot united finns inte på kartan. Utöver det dömde domaren frispark till Wigan efter att Rooney armbågat en Wiganspelare i ansiktet (inget straff?!). Domarna är dåliga, oavsett om dem dömer i Div. 6, Div. 4, Allsvenskan eller Premier League. Det är lika för alla kan man tycka men idag berövade domarjäveln tre poäng för Arsenal. Jag hoppas han får en lång avstängning, smisk av sin gamla mamma och fysträning av förbundet för orkar svinet inte springa på linjen i 90 minuter ska han fan inte vara där - Idiot. Han och Denilson kan åla tillsammans till en öde ö och ta hand om varandra, trötta ut varandra så att vi alla slipper se deras fula trynen framöver, tack!
  • Annars är lagets form bra och man fortsätter i rätt riktning resultatmässigt! Clichy är i förhandlingar om nytt kontrakt men det sägs ha brutit ihop. Enligt Nasri vill han stanna och vinna titlar och kommer högst sannolikt skriva på ett monsterkontrakt i sommar. Ja, jag tror inte Wenger släpper sin franska frontlinjeman i första taget.
  • Skadeläget är än en gång illa. Arsenal var bäst i Världen med full trupp (förutom vår Belgiska försvarare). Utan Fabregas är dock laget relativt uddlöst framåt. Därför MÅSTE Cesc vara tillbaka på tisdag mot Barcelona. Il Capitano är vital för Gunners framgångar. Han har varit skadad mycket i år men frågan är varför! Ingen verkar veta. Är han sämre tränad än tidigare? Ibland ser det faktiskt ut så. Ibland ser han omotiverad ut och alldeles för egoistisk för att vara kapten. Den prostituerade klubben FCB har satt grillor i skallen på honom tror jag. Hoppas att han sätter kniven i strupen på Barcelona på tisdag och vrider om den till dem kvävs inne på mäktiga Camp Nou. Enligt Alan Smith, den gamle krigaren, har Arsenal stor chans att gå vidare i CL om alla spelar till 100 % efter Wengers direktiv. Jag vill tro på det, oh, som jag vill tro på det. Men att vara realistisk som Arsenalsupporter har blivit en oerhört viktig faktor för att klara av vardagen. Utan Fabregas på tisdag kan det sluta hur som helst. Spelar Denilson vinner Barcelona med 5-1, Denilson gör tre självmål och blir utsedd till Barcelonas "man of the match".
Lika som bär?
Än så länge har Arsenal dock gjort en bra säsong och givit svar på tal till många kritiker. Vi hoppas självklart att dem ska fortsätta göra det och med matcher som Manchester United och Liverpool hemma kvar att spela kan Arsenal ha titeln i egna händer. Jag drömmer om den vackra skepnad av Fabregas, ståtlig som en 1800-tals Amerikansk president, hållandes hårt om den majestätiska Barclays Premier Leaguepokalen. Ja ni, det hade varit som ljuv dans ute på majsfältet en varm sommardag!

Veckans Kolaknäck
Namn behöver nog inte nämnas. Men den här stordumlen skrev igår såhär på ett socialt nätverk:

"ute i europa talar man om sandby större kan ni aldrig bli hardeberga vem fan e ni?! vim e ni!? vim e ni?!"

Klatschigt? Njae, inte det minsta, men roligt att läsa var det. Redaktören tackar för veckans mest desperata, motsägelsefulla och löjligaste kommentar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0