Dalby GIF vs. Hardeberga BK 3-3 (2-2)

Igår kväll var en träningskväll. Men det var också match mot Dalby innan träningen och den skulle bli en jobbig historia. Det var en match för dem som inte fått så mycket speltid hittills samt för dem som är nya. Det var en match att visa upp sig och verkligen bevisa att man är mogen nog att spela i div. 4 2011. Flertalet spelare visade verkligen det igår men vi fick också beviset på att det krävs en hel del för att klara av tempot och fysiken kommane säsong. Dalby spelar i år i div. 6 och har några intressanta nyförvärv. De kommer klara sig bra i sexan, däremot måste vi visa mer än vad vi gjorde igår om vi ska kunna konkurrera om mittenplatserna i fyran.

Startelva:

Felix, Sebbe, Tobbe S, Tege, Limp, Davva, Glenn, Jimmi, Lilja, Robin O & Ted


Bänk:

Olle, Mar´n, David H, Ljungberg & Bäckis

Första Halvlek
Vi börjar motiverande och inspirerande med några farliga anfall första minuterna. Fina kombinationer på sista tredjedelen och bra snack. Det märktes att vi var lite stressade emellanåt och tog en del desperata och önödiga beslut i både passningsspelet och i presspelet. Dalby hänger inte med i början men arbetar sig sakteliga in i matchen. Då kommer ett drömanfall signerat lilja, jimmi och Ted - där Ted är sist på bollen. Men det hindrar inte Dalby från att utnyttja deras vindsnabba anfallare Adams på ett utmärkt sätt för att fortsätta jobba sig in i matchen. I mitten av halvleken får dem så en frispark på vår planhalv där Adams stegar fram och bombar upp bollen i nättaket från 30 meter - en brutal träff minst sagt. Dalbys tränare ville först inte att Adams skulle ta den men med facit i hand var det nog det rätta beslutet. Sedan vet jag inte vad som händer.. Vi börjar slarva och spelar en fotboll som inte kan sammanfattas med ordet samarbete. En situation senare där vi inte får undan bollen kan en fristående Dalbyspelare nicka in bollen via Felix fingrar och stolpen efter ett fint inlägg från kanten. Men kvitteringen skulle i sinom tid komma efter att vi vunnit bollen på egen planhalva efter fint lagarbete i farsvarsarbetet, en härlig löpning tillika en klinisk avslutning från Robin Olsson, hans första mål i den röda tröjan. Det var en kontring som höll hög klass!

Andra Halvlek
Fem byten görs i halvtid och det skulle visa sig vara negativt dem första 10 minuterna. Avbytarna kommer inte upp i tempo och hittar inte rätt i positionerna vilket leder till att Dalby är ruskigt farliga under den tiden. Den enda som såg pigg ut var Ljungberg, han vann närkamper, slog fina passningar och hade bra rörelse. Men så tvärt emot första halvlek när vi håller på att komma in i matchen igen kontrar Dalby genom Adams och han löper snabbt ifrån våra mittbackar för att rulla in 3-2 mellan Felix ben. Efter det är spelet böljande, vi börjar äga mer boll och hittar flertalet fina kombinationer men lyckas inte få en bollen i mål. sista 20 kommer Dalby knappt över sin egen halva. Vi sätter hög press och vinner nästan varenda boll och närkamp och lyckas med 10 kvar, efter att mar´n gjort en fin prestation ute på vänsterkanten och spelat in till Oliver, utjämna matchen till 3-3. Efter det ligger vi på ännu mer och hårdare, skapar mängder med chanser men bollen vill inte in i nät bakom en lysande Dalbykeeper. Dalby sticker upp ett par gånger och har ett stolpskott men när domaren blåser är det med besvikelse vi konstaterar ett oavgjort resultat.

Analysen
Tege och Tobbe S spelade stabilt tillsammans i första och bildade ett bra centrallås tillsammans med mittfältarna Glenn och Davva. Kul att se Tobbe tillbaka, du har ett underbart skägg! Välkommen tillbaka är också il capitano Davva som gottat sig en vecka i Marocko! Jimmi var flera gånger briljant under första 45 och lilja, Ted och Robin bildade en vasst anfall. Linus och Sebbe kom upp fint på kanterna flera gånger under första och det vill vi se oftare hos våra ytterbackar.
Andra halvleks första 10 minuter var horribla. Dåligt snack och dålig rörelse. men vi arbetar oss in i matchen och ska med dem chanserna vi skapar vinna med minst ett par mål. Utan Dalbys snabba anfallare vet jag inte hur dem skulle kunna hota vårt försvar. Många fina kombinationer fanns det för HBK under andra halvlek och ibland syntes spelglädjen, men den måste synas mer. Dalby spelade dock bra och rullade fint kortpassningsspel flera gånger under båda halvlekarna när vi inte kom rätt i presspelet. Duktig målvakt, en stabil mittback, två kreativa fältare och en hypersnabb striker kommer innebära många poäng i sexan. Kommer det kanske stå mellan Dalby och SSIF om direktplatsen till femman hösten 2011?

Träningen
Träningen tordes bli en seg och slapp 1,5 timme men ickesadenicke. Bra tempo, bra snack, fint snfallsspel och intensiva dueller under hela träningen trots en del trötta ben. Träningen avslutade med en kortare löpövning och 20 nöjda spelare gick in och duschade. Det ser lovande ut på träningarna gubbar, visar vi upp en sådan karaktär och vilja under 2011 kommer vi kunna ta många poäng i fyran.

Tre Stjärnor

  1. Magnus Ljungberg - kreatör i andra halvlek, fin rörelse, tog defensivt ansvar och slog flera fina passningar i djupled
  2. Robin Olsson - Snabb på kanten, ruskigt fint mål i debuten och såg fräsch ut under första 45. Spelade stabil högerback i andra och gjorde det moget
  3. Jimmi Johansson - Briljant i första, stark och rörlig med ett härligt lugn i trequartistarollen. Borde gjort minst ett mål

Veckans Citat

Benny Gullberg - "aaohw, Robin, du kan fan förstöra en övning innan den ens har börjat fantami", sade han efter att Robin missat en volley på träningen precis innan övningen börjat. På halvt allvar, halvt skoj..

Släktträff

På lördag möter vi Askeröd i Hörby och vem är det nu som bossar över den lilla byns stolthet? Jo, pappa Jernberg så klart. En klubb han varit i innan och nu har återvänt till efter att ha varit i Lunds SK i flera år. Pappa Jernberg är en härlig profil, en bra människa men framförallt (av vad jag hört) ett fantastisk tränare. Det ska bli kul att möta Askeröd och se vad pappa Jernberg har gjort med laget. Kan han skapa magi där ute också? Saken är dock klar - äldsta sonen Fredrik "penslar´n" Jernberg vill verkligen inte låta farsgubben vinna. Inte ens i en träningsmatch. Och detsamma gäller nog farsgubben om vi känner honom rätt.
Veckans Hardebergare den här veckan är Henrik "can´t handle tömmar´n Ekström. En fullständigt horribel person på tvärtomspråket och en kille (förlåt, GÅBBE) som har visat sig vara grädden på pannkakan men i många fall så även sylten, för HBK i fest-, fotboll- och lagsammanhang. Om honom kan ni läsa ikväll eller imorgon, allt beror på om han väljer att hänga på Rosie McGees inatt..

Kommentarer
Postat av: Davva

Rit-ola, Jens, Johanna F, glenn*2 ja alla kan slänga sig i väggen: Bäckis är både snyggare och bättre på att analysera fotboll...

2011-03-04 @ 09:42:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0