Askeröd VS. Hardeberga BK 3-3 (0-0)

I lördags åkte vi till Hörby för ytterliggare en av många träningsmatcher. Vi ställde som vanligt upp med ett mycket starkt lag trots att någon var på spaweekend och fick tånaglarna slipade och ögonen nedgurkade. Dock höjdes medelåldern med cirkus 15 år när gamla gardet klev in i omklädningrummet tio minuter för sent. Vi andra tyckte väl att vi kände igen dem från "pensionärsjävlar" på kanal 5. Den här matchen, som spelades på en alldeles utmärkt konstgräsplan i strålande sol, skulle bli helt annan jämfört med tidigare möten med Malmölag. Askeröd är ett krigarlag med en ny briljant tränare och spelar ganska likt oss faktiskt. Och en intressant match blev det. Den hade ganska mycket, både bra och mindre bra men vi ser klarare för varje match vad det är som behöver bli bättre och vad som ska förändras till seriestarten..

Startelva
Kehler, Petter, Rambo, Jänskorv, Glenn, Bäckis, Davva, Hogge, Ljungan, Jimmi & Jernet
Bänk
Pontus, Oliver, Ted, Stollen

  • Första Halvlek
Vi börjar minst sagt bra med en nykomponerad backlinje och fyra innerfältare på mittfältet. Vi spelar tight som vi kom överrens om och rullar bollen på marken precis som vi vill. Från Flaggmatchen förra helgen var vi medvetna om att vi måste våga spela på markerad spelare och verkligen lita på sin lakkamrat att han kan göra jobbet. På så sätt kan vi hålla bollen på mattan under längre tid och göra det svårt för motståndarna. Första halvlek är kryddad av ett fantasifullt spel från HBK:s sida där sista passningen dock aldrig riktigt nådde fram. Rörelse och snack klaffar fint men det ska sägas att Askeröd skapar sin förtjänta del av chanser. Dem är tunga och spelar långt och enkelt. Ibland gör dem det riktigt bra för att dra isär våra lagdelar och hittar in med fina passningar framför backlinjen, men Glenn, Bobbe, Rambo och Petter har ett fint samarbete in "back 4". Jernet river och sliter som vanligt och löper bra in bakom deras backlinje och tillsammans med Jimmi bildar dem ett välkomponerat par som doftar mål så fort vi kommer in på sista tredjedelen. Men 0-0 i paus gör oss inte direkt mindre motiverade inför andra..
  • Andra Halvlek
Askeröd skruvar upp tempot och använder sin rutinerade innermitt mer effektivt. Dem skapar ett antal lägen som Kehler och backlinjen dock har koll på. Oliver och Pontus kommer in som två friska fläktar och skapar oro i deras försvarsarbete. Vi spelar med fina kombinationer på mittfältet och länkar bra med anfallsparet Järnet-Pontus. Enkla och snabba passningar för att locka över/fram Askeröd och sedan kommer spel på löpande tredjeman i djupled för att såra deras öppna försvar. Precis så här skapar vi andra halvlek första hörna och på den nickar Oliver in 0-1. En läcker nick som långsamt seglade in i bortre krysset medan mössan flög av hans huvud. Nu var vi verkligen på gång och dominerar matchbilden men Förvsrasspelet i andra måste dock ses som lite förvirrande emellanåt och kommunikationen måste bli mycket tydligare för att undvika farliga lägen som t.ex Askeröd skapade under andra halvlek. Det är halvchanser, men ändå, till slut sitter den där. Efter cirkus tio minuter in i andra fristäls Jernet men rivs ned av en försvarare - rött kort och bra frisparksläge. Askeröd plockar in en spelare (det är ju trots allt träningsmatch) men det hindrar oss inte från att fortsätta skapa chanser. Till slut får Jernet sätta dit den inför ögonen på farsgubben och tillsvidareställa ledningen till 0-2 efter ett kliniskt avslut. Sen vet jag inte vad som händer, missförstånd bakåt och reducering - allt gick väldigt fort och Askeröd med lite luft under vingarna. Men vi skulle sätta kniven i ryggen på Askeröd när Pontus blir frispelad med kvarten kvar och fint sätter den förbi deras stora målvakt med en enkel yttersida - kyligt! Förlåt mig, vi trodde att vi satte kniven i ryggen men ohoj ohnej, det gjorde vi icke. Med fem minuter kvar, efter att vi spelat disciplinerad fotboll, hållt bollen inom laget och låtit Askeröd jaga boll och bli trötta, ska vi börja slå meningslösa och dåliga passningar i mitten av banan. Högmod? Ja, jag tror fan det och det har vi inte råd med i fyran, så enkelt är det. Vi ska klacka, slå passningar på 3-4 meter till felvänd spelare och tappar boll på mitten hela tiden sista fem vilket gör att Askeröd kan bygga upp en farlig offensiv och får förnyad energi i deras slutforcering. 2-3 kommer efter att alla röda spelare i straffområdet stirrar blint på bollen. Vi frågar i vanlig ordning domaren om hur mycket tid det är kvar - "en minut", säger han. Hela fyra minuter senare ligger bollen i HBK:s nät igen, fråga mig inte hur. Domaren sätter pipan i munnen vid avspark och 3-3 är ett faktum. Ett Horribelt 3-3 i seriematch. Ett 3-3 som hade fått oss alla sorgesyppa på kvällen. Ett 3-3 som kan ses som värdefullt inför seriestarten!
  • Analysen
Mest positivt tar vi med oss från lördagens drabbning. Vi var starkare än Askeröd och spelar definitivt en betydligt bättre fotboll än vad dem gör. Mycket klaffade idag och det är vi nöjda med, speciellt vår kreativitet på offensiv planhalva. Däremot måste vi kritisera oss själva för att inte kunna "spela av" matchen. Vi gör det grymt till det är fem minuter kvar och då blir vi nöjda. Vi kan inte lägga oss ned och dö och tro att det är avgjort. Redaktören efterlyser bättre kommunikation i försvarsspelet ÖVER HELA  banan, enklare taktik och spel när vi leder med 1-3, att vi agerar mer moget och rutinerat vid liknande situationer men framförallt - orken. Vi får la löpa lite till i veckorna innan seriestarten. En match varar i 90+ och bollen är fantami rund alla dem minuterna - Och då måste vi orka arbeta hårt för varandra och springa mer än våra motståndare.
  • Tre Stjärnor

  • Fredrik Jernberg - Löpstark och farlig som spetsanfallare. Med tappad vikt och slimmad kropp såg han ohyggligt fräsch ut och kryddade insatsen med ett fint mål
  • Glenn Olsson - Var en stabil kugge i backlinjen, gjorde många viktiga brytningar och spelar enkla men bra uppspel
  • Davva - Kaptenen visade att han var tillbaka på riktigt och stod för en bra insats på mitten. Stöttade laget fint och blandade bra försvarspel med effektiva offensiva passningar
  • Futurum
Imorgon är det "the clash of brilliant football" mellan FC Barcelona och Arsenal FC. Ett möte som innebär känslor i överföd för båda lagen och dess supportrar. På Camp Nou imorgon k.l 20.45 kan jag inte förutspå någonting. Allt kan hända och det kan sluta hela fantastiskt men också brutalt sorgligt. En sak är säker - det kommer bli en match där frågan om liv och död ställs på riktigt.
På lördag åker Hardeberga in till "smöret" i Lund för att möta Lunds SK, ett lag som varit i fyran länge men även ett lag vi vunnit över tidigare. Det brukar bli intensiva matcher mot dem och jag hoppas att vi under den här lördagsmatchen bjuder upp till spel under fulla 90 och tar hem en ny seger under försäsongen efter tre raka matcher utan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0