Höllvikens GIF vs. HBK 3-1 (3-0)

I onsdags kväll åkte vi gladeligen ned till Höllviken för andra gången det här halvåret. Sist vi var där förlorade vi dock mot BK Näset med 4-2 i en träningsmatch. Den här kvällen stod det mer på spel och vi var definitivt bättre förberedda än sist. Det var dags för åttondelsfinal i DM och p.g.a. att matchen spelades 18.30 en onsdagskväll var det fullt naturligt att en del inte kunde följa med. Men DM innebär cupspel och dilemmat att som favorit kunna hitta både motivation OCH klass för att besegra en "underdog". Vi var underdog, de var favoriter. Vi ligger trea i Div.4 Östra med 10 poäng på fem matcher. Höllviken ligger näst sist i Div.2 Södra Götaland med fyra poäng och två gjorda mål på fem matcher. För oss var det inte svårt att finna inspiration eller motivation utan problemet för oss att lösa blev fenomenet överskatting. Det skulle komma att bli en match som var betydligt jämnare än vad många trott och med turen på vår sida kunde resultatet ha varit omvänt. Men ack nej..



Startelva
Jagge - Tobbe S, Ekström, Jöns, Mar´n - Bäckis, Davva (C), Hogge - Oliver, Pontus, Weste

Bänk
Bef, Peter S, Ted, Tege & Lillis

Första Halvlek
Som jag skrev i inledningen var vi tvingade till att inte överskatta Höllvikens kvaliteter. Tyvärr gjorde vi det en gnutta de första 15 minuterna och på den tiden gör de två fina mål. Vi trodde att vi skulle tjäna på att ligga lågt och tight för att sedan kontra men det fungerade inte just p.g.a. att vi inte kan spela det spelet. Vi är ett bollförande lag med flertalet tekniskt skickliga spelare och likaså var Höllviken. De rullade bra i backlinjen, var lugna i sina uppspel och hade fantastiska 50-60-meterscrossar från flank till flank samt i djupled. Det var också två långa djupledspassningar som gjorde att vi blödde i försvaret och släppte in två mål som vi egentligen borde kunnat avstyra.

Men efter en kvart hade vi lärt oss deras spelidé och tog tag i taktpinnen. Vi gick upp högt med hela laget och tvingade deras mittfältare och försvarare till dåliga beslut. Vi vann bollar och dueller på offensiv halva och penetrarade höllviken via Pontus och Weste på varsin kant. Weste har ett friläge där skottet smiter precis utanför stolpen. Sista 30 i första är en mycket jämn halvlek där båda lagen spelar på marken, hittar bra uppspel på tredjeman och konstant spelar med perfekt understöd och presspel. Det som fattades när vi väl kom in på sista tredjedelen var den där extra kylan. Vi hade inte den, vilket gjorde att majoriteten av våra skapade chanser får ses som mediokra. Spelet fram till chanserna betygsätter jag dock väldigt högt. Precis innan pausvilan gör vi ett kollektivt misstag och en Höllvikenspelare kan rinna igenom och placera in 3-0, ack så onödigt.

Andra Halvlek
Andra halvlek handlar mestadels bara om ett lag - Hardeberga BK. Vem trodde att vi kunde både föra och dominera en match mot ett Div.2-motstånd? Men saken är att det gjorde vi. Vi spelar med en brinnande låga och fantastisk aggressivitet halvleken igenom. Efter en kvart får vi ett riktigt bra frisparksläge till höger utanflr straffområdet. Davva, som gjorde ett straffmål sist spädde på målproduktionen genom att läckert skruva in 3-1, helt otagbart för GIF:s målvakt. Det känns under hela andra halvlek som att vi är överallt på banan. Vi arbetar otroligt bra tillsammans och skapar några bra lägen och flera halvchanser, men bollen ville inte riktigt in. Man ser nervositeten i Höllvikenspelarnas ageranden och man känner att vi har dem i brygga. Vi spelar kortpassningsspel, löser situationerna m.hj.a. triangelspel och väggspel. Försvararna blandar långa och korta uppspel perfekt och samtliga löper som att de inte vore någon morgondag.

Men längre än så kom vi aldrig och slutresultatet kunde skrivas till 3-1 trots ett intensivt tryck från vår sida den sista kvarten. Oliver har en jättefin chans att göra 3-2 på men måste lära sig att filma i rätt läge. Sebbe har en stenhård frispark som går i muren, Ted har ett farligt inspel som inte når hela vägen fram och hade en djupledare till Pontus varit lite kortare hade han ställts helt fri med målvakten.

Analysen
Vi spelar otroligt bra, disciplinerat och med en stor näve fantasi i 75 minuter. Tyvärr var vi snäppet för fega den inledande kvarten och det drabbar oss den här kvällen. Dessutom har vi inte kylan när vi väl närmar oss straffområdet och borde gjort åtminstone ett mål till. Men spelet går inte att klaga på - med den intensiteten och passningskvaliteten kommer många lag att få det jobbigt mot oss. Faktum att vi för matchen i andra halvlek är ett tecken på hur långt vi har kommit i vår utveckling. Dessutom matcher vi laget smart i andra halvlek för att inte slita för mycket inför helgens seriematch och vi gjorde många tidiga byten. Nu gäller det att gå in med samma inställning på lördag hemma mot Åsum. För gör vi det har vi ännu en trepoängare att se fram emot.

Domarteamet
Om man ändå kunde få skriva något positivt här någon gång. Men så blev inte fallet den här kvällen heller - Huvuddomaren dömde med all säkerhet inte Div.2, så inte heller hans linjemän. Den ena på linjen viftade konstant för offside och den andra sprang mest och tog det lugnt. Huvuddomaren snäste tillbaka när spelare sade något och delade ut en frispark till oss i första halvlek - 16 frisparkar till hemmalaget. En av deras spelare tog upp bollen med händerna mitt under spelets - inget kort. Två gula kort delades ut totalt - det borde varit sex eller sju. Det blir helt enkelt svårt att spela för båda lagen när domaren inte kan kommunicera med spelarna och personligen verkar vara arg under hela matchen. Höllvikens mittfältare sade att det var den sämsta domaren de haft den här säsongen..

Stjärnor

  • Tobias Svensson - Har knappt tränat det här halvåret men gick in från start på högerbacken och gjorde få misstag. Hade fina uppspel som skapade flertalet chanser för oss och vinner mycket med sin kämparanda och starta huvudspel.
  • Sebastian Löfkvist - Kom in med 25 kvar istället för Tobbe S och spelar väldigt moget. Han var laddad, vann närkamper och hade många bra långbollar samt uppspel. Kommer lugnet till honom har den här killen mycket potential.
  • Pontus Sandberg - Från start igen och mycket bra igen. Har en grym touch på bollen och är en av våra mest kreativa spelare. Spelade tank från start med bytte ganska snabbt med Oliver. Ponta har verkligen hittat formen och gjorde i onsdags väldigt få misstag, tillät oss att bita fast bollen på offensiv halva och rörde sig konstant.

Notiser
Ted gjorde sin A-lagsdebut förra helgen mot Brantevik. Då spelade han bara någon minut men igår fick han cirkus en halvtimme och visade prov på en otrolig utveckling sedan jag såg honom första gången i höstas. Stark i kroppen, targetspelare med näsa för mål och oftast väldigt spelglad. Härligt inhopp Ted!

Det här var Olivers tredje raka match som tankspelare. Han börjar bli van nu och hans tillbakaspel och "one touch"-spel var i det närmsta perfekt. Dessutom löper han mycket mer än vad en standardanfallare i vanliga fall gör. Vi är mycket glada över att ha två hårt slitande toppar i Jernet och Oliver!

Nykomlingsnerverna har släppt ordentligt och vi ser inte längre ut som en feg och rädd Bambi på is. Vi är fullvuxna och modiga tjurar som inte slutar förrän vi når resultat. Äntligen har alla i laget förstått innebörden av att VÅGA. Gör vi inte det kommer vi inte att lyckas. Men de tre senaste matcherna vågar vi ta snabba beslut, vi vågar slå det korta uppspelet och vi vågar stå upp mot lag med bättre rykte. Det är härligt att skåda och det gör det framförallt fantastiskt roligt att spela fotboll.

Det här var förmodligen Jagges sista match som "stand in-målvakt". Han har gjort det med bravur och vi har kunnat känna oss säkra med den bakersta positionen. Grymt gjort av Jagge att gå in med sådan pondus och sällan skådat självförtroende!

Många start- och bänkspelare var borta i onsdags men det gjorde verkligen ingenting. Vi visar tydliga bevis på vår breda trupp. Peter Svensson kommer in i andra och hängde verkligen med i tempot mot ett mycket bättre motstånd. Han slår läckra passningar och vinner många dueller. Lillis var tillbaka från Prag men såg lite sliten ut. Han spelade dock lugnt och koncentrerat när han kom in. Även Tege gör att riktigt stabilt inhopp som defensiv fältare och mittback - gott att skåda! Saknades gjorde Jernet, Foppa, Glenn, Rambo, Petter, Kehler, Jimmi. Jag är ledsen gubbar, men i onsdags kväll gjorde andra pojkar jobbet oerhört bra.




Citat

  • "Vi märkte ju förra året att när vi mötte lag från bättre divisioner så var också domarna bättre. Så var ju fallet idag också... (lång tystnad)... SKIEETCHH! - Oliver i omklädningsrummet efter matchen.


Höllvikens GIF
Ställde upp med ordinarie lag och visade potential. De har många unga och dutkiga spelare, speciellt deras vindsnabba högerytter och deras två skickliga innermittfältare. De gick naturligt ned i tempo i andra halvlek men har en stabbig målvakt samt backlinje och väldigt tunn anfallsuppställning. Jag tror att de kommer få det otroligt tufft att säkra en plats till nästa års Div. 2.

Framtiden
På lördag kommer Åsums BK på besök till Knutsvallen. Då krävs det att vi går in med samma aggressivitet och vilja att vinna som mot Genarp, Brantevik och Höllviken. De har tagit tre poäng men det säger egentligen ingenting. Upp till bevis för oss - kan vi dominera ännu en match? Kan vi föra en match mot sämre motstånd? Helvete, vad vi ska visa det på lördag.

Ja, ni har hört det innan. Men den kommande lördagen är också HBK-paret Petter och Jessicas brölloppsdag. De gifter sig i Hardeberga kyrka och majoriteten av laget kommer att smyga in där efter matchen - Om vi har vunnit, vill säga. Enligt Petter är vi inte välkomna vid annat utfall. Matchstart klockan 12.00 på Knutsvallen på lördag - Varmt Välkomna att pusha HBK:s herrar till sin tredje raka trepoängare!



Kommentarer
Postat av: Sebbovich Maicon

Tack för 1 av 3 stjärnor i matchen :) Enormt hedrande :)

2011-05-20 @ 18:19:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0