HBK vs. Brösarp 2-2 (2-1)

Bloggen är lite sen med summeringen från onsdagens drabbning mot Brösarp. Jag får helt enkelt erbjuda er två matchreferat på en och samma dag. I onsdags kväll var det nervöst och lite krampaktigt innan matchen. Brösarp hade tagit fyra poäng och precis förlorat med 0-5 mot Brantevik. Vi visste ingenting om Brösarp förutom att det var ett "tjångelag". Vi ville åstadkomma mycket innan matchen och ville framförallt klara av att vara det bollförande laget stora delar av matchen. Vi hade kunnat vara sega och omotiverade men så var inte fallet i onsdags och vi gjorde oss redo för avspark mot ett lag vi aldrig tidigare spelat mot..

Inför
Ingen bra start för Brösarp i årets serie. Fyra poäng av 18 möjliga och bara fyra mål framåt är inte skräckinjagande direkt. Alla lag har haft ett tufft spelschema och vi hade haft flera spelare borta den senaste tiden. I onsdags var vi full trupp och det kändes tryggt. Brösarp var motiverade och samlade och kom till Knutsvallen 25 minuter tidigare än oss. Vi å andra sidan låg trea på 13 poäng och hade tre raka segrar i serien. Legenden Knut Andersson hade avtackpats på det finaste sätt under onsdagens eftermiddag - Må du vila frid och tack för allt! Nu var det dags för oss att ta tre viktiga poäng för att hänga med i toppen. Samtidigt möttes toppkollegorna Brantevik och Staffanstorp. Det har visat sig bli ett räjält getingbo på övre halvan i Div.4 Östra..

Startelva
Mackan - Glenn, Rambo, Jönskorv, Mar´n - Bäckis, Davva (C), Ogge - Oliver, Jern, Weste

Bänk
Foppa, Jimmi, Petter, Jagge & Ekström

Första Halvlek
Det börjar ganska trevande samtidigt som vi äger mest boll. Vi har svårt att hitta luckor och ytor på offensiv tredjedel eftersom Brösarp (i desperat poängbehov) låg oerhört lågt med sin backlinje. De visade tydligt vad deras spelidé gick ut på - Ge mittbacken bollen och slå långt för att sedan försöka skapa fasta situationer i form av frisparkar, hörnor och inkast på vår halva. Och de fasta situationerna hade vi lite svårt med just p.g.a. deras långa och starka forwards. Vi försökte rulla, hitta kombinationer och uppspel via mittfältet för att sedan hota på kanterna och inne i boxen. Men matchen känns ganska trött den inledande kvarten och vad passar inte sämst då om ett bortamål? Hörna eller inkast in från Brösarp, vi försöker få bort bollen två gånger men misslyckas kapitalt båda gångerna. Bollen hamnar hos deras duktiga mittfältare som dunkar in 0-1 i nättaket i den 18:e minuten.

Repliken kom omgående efter fint spel på deras halva. Oliver hittar Ogge precis utanför straffområdet som vrickar den lite lätt till Bäckis. Ett hårt skott som målvakten inte riktigt får tag på letar sig in bakom honom till 1-1 i den 19:e minuten. Då fick vi förnyad energi och höjde både tempot och kvaliteten flera nivåer. Fem minuter senare, återigen efter fint spel av Mar´n och Oliver ute på vänsterkanten kommer bollen in till Ogge vid straffpunkten. Ett tillslag, inget misstag och bollen hamnar i bortre gaveln till 2-1. Resten av halvleken handlar bara om oss. Vi spelar bra enligt min mening och skapar flertalet chanser där vi måste vara kyligare. 3-1 i paus och matchen hade varit säkrad. Det enda Brösarp hade sista 25 i första var en farlig nick utanför Mackans vänstra stolpe. Men resultatet står sig dessvärre tiden ut och vi gick till pausvila.

Halvtidssnacket
Det var mestadels positivt snack, dock med en del allvar. Vi måste ta vara på våra chanser, vara kyligare och framförallt vara med bestämda på egen tredjedel. Brösarp visade tydligt att de ville bryta ned matchtempot och försöka spela så lite fotboll som möjligt. Vi ville det motsatta och för att klara av det mot ett så pass destruktivt och krigande lag måste vi skruva upp tempot ytterliggare samt röra oss med mer energi. Då skulle det här lösa sig och vi kunna gå hem nöjda med tre pinnar i bagaget.

Andra Halvlek
Jag kan kort beskriva det såhär - Vi äger boll konstant och spelare ok. Brösarp tjongar ännu mer i andra. Vi skapar en del chanser och dem skapar nada. Vi missar chanser och ska ha en solklar straff efter en handssituation. Med 2-1 och lugn ledning känns det tryggt. Vi är inte bra men dem är direkt dåliga. Så i 70:e minuten så händer det. Självklart! Som ni kommer att se på filmen går vi bort oss totalt och vi kan för andra gången i matchen släppa in en pissmål som vi själva bjuder på. Upprörda känslor i laget och en viss uppgivenhet spred sig. Sista 20 försöker vi trycka på och skapar två eller tre chanser där vi ska göra vårt tredje och avgörande mål. Men så blir det inte och missnöjda som få är det bara att tacka för matchen och gå in förbannad för att duscha av sig den enorma besvikelsen efter 2-2 hemma mot Brösarp.

Analysen
Det är konstigt att vi, som nykomlingar, säger inom laget att det ska vara tre säkra poäng mot Brösarp efter bara sju omgångar. Det kan vara befogat eller så är det bara att ta vatten över huvudet. Dessutom är analysen efter matchen att vi gör det dålugt och att det var rättvist med ett oavgjort resultat. Fråga mig inte vilken match de här presonerna tittade på men jag ser det helt annorlunda. Vi bjuder Brösarp på två mål och får själva kämpa för att göra två fina mål. Vi skapar ett tiotal chanser och måste göra fler. Vi ville och visade att vi kan spela fin fotboll medan Brösarp bara ville förstöra. Och det är självklart de ville det eftersom de måste ta poäng. De är extremt nöjda med en pinne. Men ordet rättvist borde inte få användas efter en match där vi har bollen 70% av tiden och Brösarp har tre målchanser varav två gick i mål. Vi har oss själva att skylla för den här poängförlusten och det är bara att gratulera Brösarp till en pinne och ett spel som bevisligen fungerade.

Domartrion
En bra trio faktiskt. Vi har haft den här polacken tidigare och han är både lugn och rättvis. Däremot måste jag kritisera honom för hans beslut att inte blåsa straff när Brösarpsbacken solklart tar ett inlägg från Weste på armen. Linjemannen står perfekt till men vägrar vinka (han gillar inte oss direkt och det har vi märkt två gånger tidigare under säsongen. Huvuddomaren stoppade pipan i munnen men ångrade sig. Det var minst sagt en dålig skietch! Annars en klart godkänd insats från de svartklädda.

Stars
Svårt att säga. Martin krigade grymt på sin vänsterback och börjar hitta tillbaka till formen. Oliver var bra igen och Foppa var pigg i sitt inhopp. De flesta var faktiskt ok och hade en hyfsat bra kväll. Men det var för många som inte kom upp i normal standard. För många missade målchanser samt för många individuella misstag.

Matchens ursäkt
Behöver inte komma från Brösarp. De gjorde det de kunde och de gjorde det med stort hjärta. Vi får be om ursäkt till oss själva för två helt horribelt insläppta mål helt enkelt.

Kvällens Staffanstorp
Vi möter dem på söndag och i onsdags fick de 2-2 borta mot Brantevik efter en tvåmålsledning i paus. Enligt källor var resultatet rättvist och vi kan, med turen på vår sida, gå upp på en stark andraplats i tabellen efter mötet mot dem på söndag.