Askeröd VS. Hardeberga BK 3-1 (0-1)

Då bloggen är på flyttsemester i Uppsala blir det inget långt referat om matchen i lördags, tyvärr. Det lär inte behövas heller. Efter ett antal telefonsamtal med några av de som spelade matchen fick jag intrycket av att vi visade låg moral och hade svårt att bygga ett eget spel mot ett taggat Askeröd. Det skulle bli en härlig Valborg, det blev misär och förlust mot ett Askeröd som startat serien horribelt. Nu gäller det att ta nya tag och verkligen visa var vi står någonstans när Genarp kommer på besök till Knutsvallen på lördag.

Trots att bloggen inte var på plats gör det inte att vår kameraman var där. Här är highlights från matchen!

Och här ett referat från Tomelillas derby under Valborgsmässoafton!

"Första derbyt avklarat och dessutom seger! Det känns bra och stärker såklart.
Roligt också att se att Emanuel"Manne"Jönsson börjar komma i form igen. Matchens lirare var dock unge
Joel Mårtensson som verkligen visade vilka kvaliteter han besitter.

Det tog några minuter sedan hade randigt YIF under kontroll och första läget lät inte vänta på sig. Anders N får en fin boll av Joel Mårtensson och på en halvträff letar sig bollen in i maskorna. Skönt att få ett tidigt mål 0-1 efter fyra minuter.
TIF bjuder på fin anfallsfotboll och YIF har svårt att få grepp om Joel M och Johan Thufvesson på kanterna. Christoffer"totte"Svensson spelade för dagen på högerbacken i Jakob Svenssons bortvaro och gjorde det bra. Det är också Totte som levererar Anders Nilsson en fin krossboll som ger Anders en kanonchans som tyvärr inte ger utdelning.
Strax efter kommer nästa chens där Joel M hittar Manne med en fin djupledsboll och Manne kommer ren med målvakten i YIF, han rullar bollen sidan om Hansen i målet och det fattas typ en grästuva för att bollen skall gå in, istället tar den i stolpen och kan rensas bort.
0-2 var ett riktigt kalas mål av Rasmus Nygren som strax innan sin fullträff haft en kanonchans men bollen flög över ribban. På en halvvolley träff stänker Ralle in 0-2 och målet var nästan lika snyggt som segerdansen efteråt och den var speciell...
Yif har ett bra anfallspar och dessa gossar jobbade stenhårt. Reducering kom i 35`minuten efter aningen passivt spel från randiga.
Dock är det randigt som skapar mest och både Joel M och Totte får lägen på ett par kontringar men YIF reder ut båda.
Efter pausvila skapar vi åter oss ett bra läge genom att jobba till oss en frispark i bra läge. Joel Mårtensson slår denna och Dennis Nilsson håller sig framme och knoppar in 1-3.
Yif tillåts ännu en gång reducera efter oresolut spel där radigt inte kan resna bort bollen.
Vi gnetar på och 2-4 ser dagens ljus en stund senare. Joel igen då på egen hans drar med sig bollen och avancerar inåt och i rätt läger drar han till med sin vänterfot och bollen landar snyggt och otagbart o bortre krysset.
Sista 20 minuterna får randigt spela med tioman då Tobbe Andersson tilldelas en friläges utvisning. En omdiskuterad situation då vi undrar var friläget fanns?? Jaja bara och gilla läget.
YIF har ingen direkt fördel av att spela med en man mer och vi stressar inte upp oss nämnvärt över Tobbes utvisning.
Förutom en bra laginstats idag var "tandis" Tufvesson som alltid löpsstark och ett ororsmoment för motståndaren.

Hur som helst med tre poäng i bagaget blickar vi nu framåt mot nästa helgs hemmamatch där Åhus Horna står för motståndet, dvs det lag Jocke Welander tränade förra säsongen. Så det är mer än en match som skall vinnas här känns det som!
För att säga något mer om matchen tycker jag det är synd att inte fler YIF:are fanns på plats att stötta sitt unga lag- det behöver dom!!För nog var det så att merparten av dagens publik bestod av Tiffare och det gillas" !!!

Målskyttar: Anders Nilsson, Rasmus Nygren, Dennis Nilsson, Joel Mårtensson