Vårsäsong del 2

Bättre sent än aldrig brukar det ju heta och vi ska nog hinna med att blicka tillbaka på vår fina vårsäsong innan en brinnande höstsäsong startar. Bloggen har haft ett alldeles för långt sommaruppehåll och precis som när semestern börjar närma sig sitt slut så går man automatiskt tillbka till alla dessa rutiner. Sist du läste hade jag precis avverkat vårsäsongens tredje sista match mot Näsum - ingenting magnifikt att lägga på minnet direkt. Vi hoppar vidare till de två sista matcherna då vi började vinna igen och kunde avsluta med sex poäng, nio gjorda mål, ett insläppt och stoltsera (som nykomlingar) som tabellfyra på totalt 23 poäng.


HBK vs. Ystad IF FF 5-0 (3-0)

Sett över 90 spelade minuter en oerhört enkel match. Sett ur vår synvinkel innan matchen - not so easy! De hade precis kryssat mot Brantevik (2-2) och såg plötsligt ut att kanske kunna vända deras panikfyllda trend. Men vi gick ut på Knutsvallen efter två raka nederlag och då är det aldrig kul att möta Hardeberga BK:s herrar. Vi körde över Ystad och spelade ut dem efter noter. Weste gjorde tre och nyförvärvet Tobbe Andersén två, tack och bock! För att analysera kort så utförde vi matchen rytmiskt och med bra flyt i både passningsspel och rörelse. Deras tränare var dock inte så imponerad av motståndet men det är så klart lätt att säga när man ligger sist i tabellen och inte ens har vunnit "a single fucking game".. Vi rörde oss uppåt i tabellen igen!


HBK vs. Åhus Horna BK  4-1 (2-1)

På något annorlunda sätt känns det alltid som tre säkra poäng innan vi ska möta Åhus. Vi har haft lätt för dem i ganska många år nu trots att de är ett mycket bollskickligt och offensivt lag. Men det här mötet skulle inte sluta på något annat vis än de tidigare.

Vi har dock aldrig blivit så utspelade som vi blev de första 20 minuterna då Åhus satte full fart på bollen och rörde om på ett skräckinjagande sätt i vår försvarsgryta. Vi fick knappt låna bollen, de lurade hela vårt mittfält i deras uppspelsfas och hamnade allt som oftast med en omarkerad spelare på vår halva. Men ibland är fotbollen som mest orättvis i just ett sådant här skede. Vi tar ledningen genom Jern som håller sig framme efter en målvaktsretur - grymt skönt för jern som har haft det tufft med målskyttet i år. Efter nästan 20 minuter, då Åhus fortfarande dominerar, lyckas vi sticka upp och få en frispark. Den slås mot Bäckis som inte kommer fram till bollen p.g.a. en monstruös tröjdragning. Domaren pekar på straffpunkten (beröm till honom som vågade blåsa, det brukar de inte göra) och Bäckis sätter den i mål till 2-0. Med halvtimmen spelad börjar vi spela lite boll vi också. Vi hittar våra positioner och startar flertalet initiativrika och fantasifulla anfall. Innan paus har vi dock bjudit Åhus på ett reduceringsmål men får ändå gå till pausvila RELATIVT nöjda med en ettmålsledning.

Andra halvlek är en helt annan historia. Man börjar känna igen sitt lag ordentligt då vi löper konstant, arbetar för varandra och tänker fotboll över hela banan. Första 15 minuterna är en ganska jämn kamp och de lägen som Åhus skapar lyckas vi hålla borta från vårt eget nät. Nu, halvtimmen kvar, vet vi att Åhus brukar bli trötta och agera osäkert. Så även den här gången - Vi manglar motståndet sista 30 och uppträder med ett enormt självförtroende i ösregnet uppe på Knutsvallen. Under den här tiden hinner vi göra två vackra fotbollsmål genom Weste (vackert men sanslöst turligt) och Pontus (en klassisk Walcottkontring). Slutresultat skrivs till 4-1 och nu hoppas vi att det tar ett tag innan vi får slå Åhus än en gång..

Det är här jag borde önskat er alla en härlig sommar inkluderat möten med otaliga intressanta människor, många soldagar och fräscha drinkar. Men nu sitter jag här och tittar ut mot ett väder som har vänt sig i graven och bjuder på 14 kalla grader med ostliga skurar och moln lika stora som det isberg som fick Titanic att totalt haverera för 99 år sedan. Så vi fortsätter!

Chefstränare Benny Gullberg gav oss tre veckors vila att hitta motivationen och glöden inför en oerhört intressant höstsäong. Under den tiden hann vi med att vinna sjumannacupen i Hörby efter finalvinst mot Lunds FF med 5-3 och kunde därefter inkassera hela 10.000 kronor till laget om vi lyckats göra mål på alla våra straffar mot Sveriges genom tiderna bästa målvakt, Tomas Ravelli (go gubbe det där förresten). Vi lyckades knappast med det och kunde endast inkassera 4.000 pesetas till lagkassan. Ja, vi var lika glada för det..

Vi åkte till Åhus BeachSoccer Tournament och kom överens om att vi skulle prova på att vara seriösa det här året. Vi lyckades massivt under lördagens gruppspel och vann den. I sextondelsfinalen slog vi ut fjolårsvinnarna med 2-1 för att sedan tragiskt åka ut mot "Loverbojs" i en inte så spännande åttondelsfinal. De hade en sköldpaddedödare till skott och det innebar 1-0. Vi lyckades inte reparera detta trots straff, kryssribba, stolpe och friläge. Än en gång hade vi jäkligt skoj ändå..

Läget i truppen

  • Fredrik Jernberg - Skadade knät i Åhus och haltar fortfarande. Väntar på resultatet från en magnetröntgen men vi hoppas självklart att det inte är någonting allvarligt. Kommer hur som helst missa de tre första höstmatcherna p.g.a. resa.

  • Mikael Kehler - Han kör stenhård rehab inne på kulan i Malmö och får den bästa hjälp han kan få. Vi saknar honom, både på plan och utanför. Han gör tydligen stora framsteg i sin rehabilitering men mer kan jag inte säga.

  • Markus Johansson - Nya målvakten som stod för en beundransvärd halv vårsäsong i Kehlers frånvaro. Vilken kille! Fortsätter till hösten och det är vi mycket glada för.

  • Vi börjar bli än mer oroliga att ryktet om att legendaren Magnus Ljungberg har lagt skorna på hyllan stämmer. Vi saknar honom på träningarna men vet att han har mycket att stå i. Det återstår att se om vi får se den ständigt lysande stjärnan i höst.

  • Ett division tvåförvärv från Kvarnby har varit på tapeten sedan i våras. Han har fått tillåtelse och han är sugen säger ryktena men det återstår att se om den här duktiga spelaren sätter sin namnteckning på ett kontraktsförslag från HBK. I så fall hade det varit ett grymt nyförvärv då han har varit med hela resan som tog Kvarnby till Div. 2 och han har dessutom varit en regelbunden startspelare - Intressant!

  • Benny och Davva fortsätter sitt lyckade samarbete som "chief & assistant" året ut.

  • Det ser ut som att Stollen, Peter och Jimmy håller huvudena högt och vill fortsätta krydda till våra träningar under hösten - Skitkul!

  • Kan det här vara hösten då Tobbe Svensson verkligen kommer tillbaka på allvar? Vi hoppas innerligt att så är fallet då han sett oförskämt fräsch ut sedan mitten av April.


BYN

Vilken säsong byns två lag haft hittills. Södra Sandby leder sin sexa i storartad stil och borde med all rätt promenera hem en serieseger i Oktober. Vi får verkligen hoppas att så blir fallet och att det äntligen blir bevisat vilken ungdomssektion de har. Men som det ser ut nu kommer det dröja ett tag till nästa derby (förhoppningsvis inte 30 år som det gjorde sist dock). Vi i HBK har i princip redan säkrat kontraktet för nästa års fyra men tittar nu inte längre nedåt i tabellen. Vi tittar uppåt och vill verkligen åt den där åtråvärda kvalplatsen till trean. Vi vill förlänga säsongen och tänk tanken - det hade varit jävligt skoj!

Jag har sett SSIF spela flertalet gånger i våras. De har en intressant och tydlig spelidé som äntligen kan appliceras av lagets unga spelare. Tyvärr förstörs deras spel p.g.a. väldigt dåliga motståndare och horribla planer. I femman kommer det bli en helt annan historia och jag hoppas att deras spel räcker i den divisionen också!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0