HBK, Askeröd, Genarp, Brantevik, Åsum & obesegrade

Det var ett tag sedan. Förlåt. Det har hänt mycket, dock, och det är precis det vi ska gå igenom nu. För lite mer än en vecka sedan välkomnade vi Askeröd till Knutsvallen. Därefter följde en tripp till Genarp och sedan tillbaka till Knutsvallen för spel mot Brantevik. Det har gått bra, minst sagt.

Först filmen från Askerödsmatchen;

HBK vs. Askeröd 3-3 (3-3)

Det här var en match med oerhört mycket kamp och vilja samt otaliga misstag. Vi ville ha revansch från förlusten i våras och tändningen var maximal innan start. Askeröd kan oss utan och innan tack vare deras skickliga tränare Tomas Jernberg. Det hade regnat varje dag i en vecka och det märktes på planen. Den var sunkig och och vi fick springa frenetiskt för att ens komma någonvart. Den här matchen hade även två helt olika halvlekar..

I första tar vi kommandot med 20 riktigt bra minuter och ett flertal skapliga chanser som tyvärr bara rinner ut i sanden. Och vi alla vet, att när HBK börjar bra blir det oftast poängtapp. Askeröd tog över och spelar en rak och enkel fotboll på ett effektivt sätt. Vi står inte upp som vi pratat om innan matchen och faller igenom flera gånger i vårt försvarsagerande. Det här leder till två snabba mål av deras målfarliga striker och plötsligt var uppförsbacken enormt brant. Men vi skulle resa oss och komma tillbaka efter ett nickmål av Bäckis och ett kanonmål av Andersén. Nu kände vi att vi var med igen och hade förnyad energi. Men än en gång sticker motståndarna upp och kan ta ledningen å nyo efter en frispark och nickskarv. Då var det återigen dags för Andersén. Solo, solo, solo och ett mycket fint avslut till 3-3, som även blir slutresultatet.

Andra halvlek är dålig och saknar fart, mycket p.g.a. planen. Vi har ett par chanser att avgöra och likaså Askeröd. Ett rättvist resultat om man ser till 90 minuter och berömmet går till Askeröd för hur de uppträder disciplinerat under matchens gång. Vi var för dåliga på alla positioner och verkligen katastrofala i vårt försvarsarbete over hela banan i första halvlek. Men, fortfarande obesegrade under hösten!

Genarp vs. HBK 1-4 (1-2)

HBK vs. Brantevik 3-1 (1-0)