Arsenal FC

Ja, imorgon drar Världens i särklass bästa liga igång. En match av tio har blivit inställd p.g.a. de hemska och förödande upploppen i Tottenham (Spurs vs. Everton). Resten kommer att gå av stapeln och sätta igång ett enormt surr över hela jordklotet. Transferfönstret har varit mer galet än någonsin skådat med mitt kära Arsenal som slagpåse än en gång.

Wenger gick, klart och tydligt, ut förra sommaren och deklarerade att nu var tiden att börja vinna titlar igen. Det trodde vi fans på och hoppades självklart på minst ett par solklara värvningar för att kunna stå upp mot United och Chelsea säsongen 10/11. Wenger gjorde så ej och vi vet alla hur förra säsongen slutade i misär för alla som har med Arsenal att göra. Det har nu varit på tapeten länge att Cesc och Nasri kommer att lämna klubben och igår kom rapporter om att det verkligen stämmer. Wenger sade i en intervju att det kommer att lösa sig inom kort men bekräftade ingenting. Det behövde han inte dock och jag börjar nu förstå att så verkligen är fallet.


Vad innebär det att tappa sina två bästa spelare precis innan ligan startar? Jo, för det första så hinner klubben inte ersätta två spelare av den kvalitet som Sesc och Nasri besitter. Dessutom behöver de förmodande nya spelarna tid att anpassa sig. För det andra kommer nu ansvaret kring Arsenals mittfältsspel att ligga på Ramsey och Wilshere. Det innebär lite rutin och alldeles för lite styrka i matcher där krig sätts framför finlir. För det tredje skulle jag inte se Arsenal som ens vassare än Sunderland eller Everton för tillfället. Lämnar båda våra stjärnor blir det kanske inte ens EuroCupen nästa säsong.

Men det är självklart att inte stjärnorna vill stanna om inte klubben visar ambition att värva för att vinna titlar. Wenger sitter nu med åtta stycken ytteranfallare att använda på två platser. Varför? Han sitter med två backar som håller bra klass i PL (Vermealen & Koscielny) och han sitter nu på ett innermittfält som aldrig har varit svagare - Och det som alltid har varit Arsenals starka sida. Flertalet gamla Arsenalspelare har gått ut och sagt att laget är för svagt och framförallt att det är lika bra att låta Sesc och Nasri lämna och istället ta de 60 milj. Pund som de förväntas få utav transfern. Vad är nyttan att ha två spelare som inte är fullt engagerade att spela för Arsenals klubbmärke. Ingen är större än klubben och om dessa två giriga svikare vill lämna, släpp dem! Men hur jag än vrider och vänder på det slutar det alltid med att det är Wengers fel. Han har tappat sin edge när det gäller att hitta rätt spelare för rätt uppgifter. Han gör inte det längre, simple as that. Han har haft år på sig att hitta lekkamrater till Fabregas, Nasri och V.P och iallafall visa ambition att både behålla dessa spelare i klubben och att vinna titlar.


Arsenal är en av de få klubbar i Världen som har så bra ekonomi att de försörjer sig själva. De har pengarna för att investera i nya spelare som är rätt för klubben. Istället jagar de talanger som antingen försvinner för att de inte är bra nog eller för att de, också, i slutändan vill vinna titlar de vet att de aldrig kommer göra. Vi har nog med talang nu, för tillfället behöver vi styrka, rutin och "pure class".

Kanske är det dags att gå tillbaka till "Booring, Booring Arsenal" och spela grisfotboll när det behövs. Men vi har inga sådana spelare för tillfället. Idag finns det ingen Vieira, Parlour, Platt eller Petit. Spelare som spelade för klubben och inte de själva. Allt som oftast saknar jag gamla Arsenal och det gör sig mer och mer återkommande ju längre det lider för Arsenal att gå titellösa.


Jag tror Chelsea tar tillbaka PL-titeln den här säsongen. Förra året ansågs det av de flesta att United, in fact, inte vann guldet - Det var Chelsea som förlorade det. De blå kommer aldrig att förlora nio matcher den här säsongen och har sett ruggigt starka ut under försäsongen. Och inget av topplagen kan tro att de vinner ligan på 80 poäng som United gjorde förra säsongen. Det tar emot att skriva det här men sanningen är att Arsenal är så långt ifrån sina rivaler att det är skrämmande. Ska det här t.o.m. bli säsongen då Sp**s går om Gunners? Trots att det jag skriver är negativt laddat, tro inte att hoppet är borta. Mitt intresse för Arsenal har aldrig varit störra än i skrivande stund. Man kommer aldrig sluta tro på en titel så länge säsongen är igång.


Om vi återgår till våra två storspelare som förväntas lämna inom ett par dagar så tycker jag det är en skam för fotbollen hur Barcelona sköter sina affärer. De är skuldsatta högt upp över öronen, värvar ändå Sanchez för 270 miljoner och ska även nu värva tillbaka Cesc för en förmodad summa på 29 milj. pund (pinsamt). Arsenal satte 52 milj. Pund på Cesc och var snälla nog att sänka det med 12 milj. pund. Ändå vägrar Barca betala summan och fortsätter att försöka hitta kryphål för att förstöra för Arsenal. Om han går för 29 milj. Pund innebär det en summa som är snäppet mer än vad Pool betalade för Caroll. Det är, i sig självt, en skandal utan dess like.

Tottenham har vägrat en försäljning av Modric hela sommaren och kan nu med gått samvete börja säsongen med positiv energi och truppen intakt. Att sälja sina stjärnor får förödande konsekvenser, så är det bara. Fansen börjar misströsta, de andra spelarna i truppen börjar misströsta. Händer det här, är klubben på väg ned i ett mycket svart hål. United och Chelsea behöver inte oroa sig för att bli av med sina stjärnor. De värvar istället in klasspelare som kompletterar deras redn starka trupper. Det gjorde de också redan de två första veckorna av transferförnstret - sedan var deras trupper spikade och all fokus kunde läggas på säsongen. Så är inte fallet i Arsenal och vi är på väg att uppleva ett Arsenal svagare än någonsin. Samtidigt som har jag nervöd och rädd för vad som kan komma att hända med Gunners är jag också exalterad över en ny säsong - men på en helt annan nivå en förut..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0